Eerste Gordelfestival voorgesteld in SINT-GENESIUS-RODE

C21

Eerste Gordelfestival voorgesteld in SINT-GENESIUS-RODE

Editiepajot_rode
Foto © Elsie De Greef / Eddy Frans, algemeen directeur van vzw De Rand en David van Radio 2 stellen het programma voor
 
Editiepajot_rode
Foto © Elsie De Greef / Eddy Frans, Jan Knudde en Walter Zelderloo
 
Editiepajot_rode
Foto © Elsie De Greef / met achteraf een gezellige receptie
 
Editiepajot_rode
Foto © Elsie De Greef © met lekkere hapjes van de Casy
 

Op 30 augustus en 1 september ben je op verschillende locaties in de Groene Gordel welkom voor muziekoptredens, fiets- en wandelroutes en een uitgebreid aanbod sportactiviteiten en animatie. Vandaag werd de laatste info over de parcours, het programma en de praktische organisatie voorgesteld in de Boesdaalhoeve in  Sint-Genesius-Rode, ook de mediacampagne komt vanaf nu op kruissnelheid. 

Het Gordelfestival bouwt verder op de sterke punten van zijn voorganger De Gordel, 32 jaar lang het bekendste sportieve en familiale evenement in Vlaanderen. Wandel- en fietsparcours blijven een vaste waarde op het programma. Vanaf dit jaar komt daar ook veel muziek, een toeristisch aanbod en andere sportieve activiteiten bij.

‘Bewegen klinkt goed’, is de slogan van het nieuwe Gordelfestival, en dat zie je ook in de tv-spot voor het evenement. Drumster Isolde Lasoen en haar groep ‘Isolde et les Bens’ componeerden en spelen de muziek in de clip. Niet op gewone instrumenten maar op een fiets die uitgerust werd met drum, gitaren en andere muzikale accessoires. Uiteraard werd het filmpje opgenomen op locatie in de Groene Gordel. Vanaf 15 augustus loopt de spot op Canvas en één.

Het Gordelfestival wordt gespreid over twee dagen. Vrijdag 30 augustus staat in het teken van muziek, met een festival in het provinciedomein Huizingen. Senne Guns, Walrus, Axl Peleman en De Nieuwe Snaar staan op de affiche.

Zondag 1 september kun je op verkenning in de Groene Gordel via liefst 16 verschillende sportieve parcours. Vanuit twee trefpunten, Bloso-centrum Hofstade en provinciedomein Huizingen, vertrekken telkens twee wandelingen en twee fietstochten. Er is ook één lange fietslus van 115 kilometer. Deze loopt door 17 gemeenten in de Groene Gordel en verbindt de twee trefpunten.

Een derde Gordelfestivallocatie op zondag is focusgemeente Pepingen. Hier kom je aan de start van ondermeer een kunst- en wandelparcours, mountainbikeroutes van 10, 30, 40 of 60 km en een gezinsfietstocht van 25 km.

In de Oostrand van Brussel is er de Muzikale Zoniënwandeling, een natuurtocht door Kraainem, Wezembeek-Oppem, Jezus-Eik en het Zoniënwoud (de volledige wandeling is 25 km, je kunt vanuit Wezembeek-Oppem ook de verkorte versies van 9 of 16 km volgen).

Een greep uit de optredens en randanimatie op zondag: Buurman (Kraainem), Sarah Ferri (Sint-Genesius-Rode), Kapitein Winokio (Huizingen), The Jacquelines (Wezembeek-Oppem), workshops bike trial en rope skipping op klassieke muziek (Pepingen, Kraainem en Sint-Genesius-Rode). In trefpunt Bloso-centrum in Hofstade is er een uitzending van Radio 2 Muziekcafé en sluit Café Flamand met Miguel Wiels en Peter Van de Veire het Gordelfestival af.

De parcours worden ook aangevuld met andere sportactiviteiten zoals een beweegdorp, initiaties hockey, golf, boogschieten e.a. in Hofstade. In Huizingen is er een aanbod voor mensen met handicap met sessies Blind-O (oriëntatieloop voor mensen met een visuele handicap) en rolstoelbasket. In Vilvoorde is er op zondag om 11 u. een jogging van 4 km in domein Drie Fonteinen. Een ander extraatje is de pendeldienst met een waterbus op het Zennekanaal tussen Brussel en het terraspunt in Vilvoorde Steenkaai, waar je kunt aansluiten op de Zennefietstocht naar Hofstade. Alle info over het programma vind je op www.gordelfestival.be.

Je kunt nu al inschrijven voor het Gordelfestival. Tickets kosten 5 euro per persoon of 10 euro gezinstarief (tot 5 leden van hetzelfde gezin, met maximaal 2 volwassenen). Online bestellen kan via www.gordelfestival.be. Er zijn ook verschillende verkooppunten voor papieren tickets en ook op de dag zelf kun je in Hofstade, Huizingen, Pepingen en de gemeenschapscentra van vzw ‘de Rand’ nog een kaartje kopen tegen dezelfde tarieven. Wie zich vooraf inschrijft via de site maakt kans op mooie prijzen zoals een Bloso-sportkamp of een toeristisch arrangement van de provincie Vlaams-Brabant.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 aug 2013
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024

archief