BEERSEL Dworpse Bikers rijden en wandelen hun nieuwjaarsrit en - wandeling

BEERSEL Dworpse Bikers rijden en wandelen hun nieuwjaarsrit en - wandeling

Editiepajot_bart_devill___dworpse_bikers_nieuwjaarstocht
ingezonden foto
 
Editiepajot_bart_devill___bikers_wandelaars
ingezonden foto
 

 

Tegen 9u verzamelden de Dworpse Bikers en de kids om 9u aan hun lokaal het Gildenhuis in de Kerkstraat voor hun jaarlijkse nieuwjaarsrit die al enkele jaren plaats vindt en al is uitgegroeid tot een hele sportieve traditie. De wandelaars vertrokken voor hun wandeling, ook aan het lokaal, om 10u. Ondanks het slechte weer maakten toch een 30-tal mountainbikers een rit door de velden en bossen rond Dworp en in hun nieuwe uitrustingen. Een twaalftal moedige kids met vijf begeleiders vertrokken voor hun rit en 25 wandelaars maakten een wandeling door Dworp. Omstreeks 11u kwamen de drie groepen samen op een vooraf afgesproken plaats voor een jeneverke of wat anders. Na afloop volgde een receptie in hun lokaal het Gildenhuis en ook werden er frietjes geserveerd.

Voor wie de vereniging nog niet zou kennen, de Dworpse Bikers is een  vereniging van recreatieve bikers die wekelijks 1 tot 2 keer gezamenlijk gaan biken in de velden en de bossen van Vlaams- en Waals Brabant. Regelmatig rijden ze ook toertochten. In 1992 hebben de Dworpse Bikers hun eerste voorzichtige stappen in de mountainbike wereld gezet. Sindsdien is het aantal bikers steeds gegroeid. In 2008 is de vzw Dworpse Bikers opgericht en zijn alle leden en familieleden ook aangesloten bij Cycling Vlaanderen. Zij vertrekken voor een wekelijkse zondagse rit om 9u (Groep A), 9u15 (Groep B) en 9u30 (Groep C) in Dworp. Regelmatig wordt er ook 's avonds gereden vooral in de lente en zomer en er worden ook begeleide kidstoers georganiseerd. Elke 2de zondag van november richten ze hun toertocht de "Dworpse Bikers Classic MTB" in met vertrek in het Provinciaal domein van Huizingen. Jaarlijks worden ook activiteiten georganiseerd zoals BBQ, familieweekend, een meerdaagse rit in binnen- en buitenland,nieuwjaarsrit, sinterklaas,… Het motto van alle Dworpse Bikers, jong en oud, mannen en vrouwen, is “samen uit, samen thuis”. Na elke rit komen alle bikers samen in hun stamcafé om te genieten van een drankje. De Dworpse Bikers is echt een familie club bij uitstek!

Dit jaar organiseert de club haar 13de Dworpse Bikers mountainbike Classic op zondag 4 oktober, ruim een maand vroeger dan de vorige edities. Info op www.dworpsebikers.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 feb 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 03 apr 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 27 mrt 2020
Hugo Devillé | 26 mrt 2020
Hugo Devillé | 23 mrt 2020

archief