BEERSEL Viering 50 jaar Chirojongens Lot krijgt een vervolg

BEERSEL Viering 50 jaar Chirojongens Lot krijgt een vervolg

Editiepajot_bart_devill___optreden_chiro_lot
ingezonden foto
 

 

Na de viering van 50 jaar Chirojongens Lot in 2018 en het optreden van Johan Verminnen in 2019, werd door de werkgroep die de viering van de jubilerende vereniging en de organisatie van het optreden met Johan Verminnen tot  een goed einde brachten, besloten om in de toekomst nog wat kleinere concerten te organiseren in Lot. Aanknopend bij een rijke traditie van folk-, blues- en kleinkunstoptredens in ’t Vraagteken(Kloosterstraat 31 1651 Lot) stellen Jeugdhuis ’t Vraagteken en de werkgroep “Chirojongens 50” nu Bruno Deneckere en Nils Decaster voor. Dit optreden vindt plaats vrijdag 13 maart om 20u in ’t Vraagteken. Wie er wil bij zijn  reserveert best dadelijk zijn/haar plekje, want het aantal plaatsen is beperkt. Stuur een mail naar 50jaar.eureka@gmail.com , vermeld je naam, adres en het aantal personen waarvoor je reserveert. Betaal vervolgens 10 euro per persoon op rekeningnummer: BE86 0689 0886 3250. De kaartjes worden je dan bezorgd.

Voor wie Bruno Deneckere en Nils Decaster nog niet zou kennen……. Je hebt zo van die artiesten die niet in het zoeklicht hoeven te staan om onveranderlijk te schitteren. Nu eens als hoeksteen en inspirator van diverse formaties. Dan weer als fabuleuze instrumentisten, of singer-songwriters. Bruno Deneckere en Nils Decaster (beiden jaargang 1969) hebben het allemaal.

Uit de bedwelmende droesem die americana heet, puren zij eigenzinnige versies van folk, country en blues of smeden nieuw materiaal, even hoogstaand als ‘the real stuff’. Singer-songwriter-gitarist Deneckere en violist-mandolinespeler- (lapsteel-)gitarist Decaster zaten in de jaren negentig bij The Pink Flowers.

Begenadigde zielsverwanten zijn het, hoewel er al die tijd ruimte is geweest voor hun eigen ding.

Highlights? Bruno Deneckere maakte een rist soloplaten en speelt in de band van Brendan Croker. Nils De Caster speelde in The Broken Circle Breakdown band, zowel in de theaterversie als in de film.

Ze werkten o.a. samen met Guido Belcanto, Johan Verminnen, Elliott Murphy, Perry Rose, Roland... Deze twee muzikanten van wereldklasse staan op vrijdag 13 maart in ‘t Vraagteken.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 feb 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 08 apr 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 03 apr 2020

archief