LINKEBEEK - Unieke tentoonstelling in Bib Linkebeek

C21

LINKEBEEK - Unieke tentoonstelling in Bib Linkebeek

Editiepajot_bart_devill___fotolinkebeek
foto Bart Devillé

Dit jaar werd de openbare gemeentelijke bibliotheek van Linkebeek erkend door de Vlaamse Gemeenschap. Meteen werd werk gemaakt van een grondige renovatie die recent werd voltooid. Om zowel erkenning als hernieuwing te vieren wordt dezer dagen een tentoonstelling van Santons georganiseerd. Deze beeldjes worden sinds de Franse Revolutie vervaardigd in het Zuiden van Frankrijk. Omdat de kerken toen sloten vervaardigden Provençalen kleine beeldjes in gebakken klei die ze thuis vereerden. De traditie leeft voort en vandaag worden niet enkel Heiligen gecreëerd (sintjes = santouns in Provençaals) maar hele dorpen die in beeldjes herleven.

De tentoonstelling in Linkebeek omvat een 50-tal grote santons, de santons habillés, die in een aangepast decor werden geplaatst, verwijzend naar de gemeente zelf. Een plezant en luchtig dorpsgebeuren, geschikt voor jong en oud.
 
De tentoonstelling santons vindt plaats van 28 november tot 6 januari en is vrij te bezoeken tijdens de openingsuren : dinsdag van 15 tot 18u, donderdag van 10 tot 12u en zaterdag van 10u30 tot 12u30. Verenigingen kunnen op aanvraag een geleid bezoek brengen. Info 02/305.81.84 .
 
De plechtige opening van de tentoonstelling heeft plaats op vrijdag 28 november om 19 u.
Openbare bibliotheek Linkebeek Dapperensquare, 16 1630 Linkebeek.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 nov 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 20 nov 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief