LINKEBEEK Franstalige meerderheid kalft af

C21

LINKEBEEK Franstalige meerderheid kalft af

Editiepajot_bart_devill___linkebeek
foto Bart Devillé
 

  

De gemeenteraadsverkiezingen  van 2012 zorgden er voor dat de lijst van Damien Thiéry, ‘LB’, de gemeente kon gaan besturen met een comfortabele meerderheid van 13 zetels op 15 en dus twee voor de oppositie. En dus zou je denken, voor zes jaar op beide oren slapen.

De voorbije jaren nam bij ProLink enkel raadslid Eric Kirsh ontslag, hij werd opgevolgd door Rik Otten. Bij de meerderheidsfractie van LB regende het echter ontslagen door de jaren. Zo neemt de gemeenteraad van 29 juni kennis van het ontslag als gemeenteraadslid van Caroline Moutury en Stéphanie Dewulf die respectievelijk vinden dat hun huidige  professionele en familiale situatie enerzijds en professionele bezigheden anderzijds, niet meer toelaten om hun mandaat als gemeenteraadslid verder uit te oefenen ‘op een wijze die beantwoordt aan het vertrouwen dat hun kiezers in hen hebben gesteld’.

Door de vele ontslagen de voorbije jaren  zijn er vandaag geen opvolgers meer in nuttige volgorde verkozen beschikbaar om aanspraak te maken op de opengevallen plaats. Dit wil dan ook zeggen dat deze plaatsen onbezet zullen blijven voor de resterende duur van de legislatuur. Politiek gezien is dit niet dramatisch gezien de ruime meerderheid van LB.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jun 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 02 feb 2024
Hugo Devillé | 02 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief