Kinderen rappen in GC de Moelie in LINKEBEEK

C21

Kinderen rappen in GC de Moelie in LINKEBEEK

Editiepajot_linkebeek
Ingezonden foto
 

In de herfstvakantie op 5 en 6 november van 09.00 tot 17.00 uur, is er voor kinderen van 12 jaar t.e.m. 15 jaar die van rapmuziek houden, een workshop ‘Taalrap’ in GC de Moelie in Linkebeek.

Hou je van rap en hiphop? Heb je al een MC-naam of nog niet? Wil je zelf een rapnummer maken? Schrijf je in! Samen met een rapper speel je met woorden en rijm. Je schrijft zelf een tekst en oefent die daarna in op muziek. Je leert wat ‘flowen’ is, wat rapmuziek betekent en je krijgt tips en hulp van een rapper. De laatste dag nemen jullie samen een rapnummer op in een studio!

Dag 1 - kennismaking en schrijven

Je maakt kennis met de rapper (de begeleider - Roncha) en de andere deelnemers. Samen zoek je een thema, daarna schrijf je een tekst als basis voor je eigen rapsong. Een rap kan grappig zijn of heel serieus, wat kies je? Je denkt na over het onderwerp en de boodschap die je wil meegeven. In de rapmuziek is het leren verwoorden van emoties en gevoelens heel belangrijk. Alle thema’s, emoties, teksten en talen kunnen aan bod komen, met uitzondering van haat, racisme of geweld.

Dag 2 - repeteren en opnemen

De tekst is ongeveer klaar. Het is tijd om de tekst in te oefenen en voor het eerst op een beat te rappen. Je maakt kennis met de mobiele opnamestudio en leert een microfoon gebruiken. De begeleider Roncha stelt enkele beats voor waarop jij je ding helemaal mag doen. Als je een beat hebt gekozen en je tekst klaar is, komt het allerbelangrijkste: oefenen! Maar je harde werk wordt beloond met een professionele opname van het nummer. Dat gebeurt in stapjes. De begeleider Roncha zorgt voor de mixing en mastering van het nummer na de opnames.
Prijs: 36 euro

Inschrijven en info: 02 380 77 51 -  mailto:info@demoelie.be - www.demoelie.be

http://www.demoelie.be/nl/event/14773/wordbeats

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 okt 2015
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 02 feb 2024
Hugo Devillé | 02 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief