LINKEBEEK Eric De Bruycker blijft aan als burgemeester

C21

LINKEBEEK Eric De Bruycker blijft aan als burgemeester

Editiepajot_bart_devill___linkebeek26
foto Bart Devillé
 

  

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans(n-va) heeft blijkbaar nog heel wat werk op de winkel met Linkebeek. Het feit dat zij  Eric De Bruycker (ProLink) benoemde als burgemeester valt nog steeds door de Franstalige meerderheid moeilijk te verteren.

Daarom ook riep Damien Thièry als voorzitter van de gemeenteraad de raadsleden samen voor een vergadering met twee punten op de agenda: goedkeuring notulen vorige gemeenteraad en een “verzoek tot ontslag van burgemeester Eric De Bruycker”.

Begon de gemeenteraad om 20u, al vanaf 18u30 schoof men-vooral mensen van TAK en andere Nederlandstaligen- al aan om een zitje in de raadzaal te krijgen. In samenspraak met de politie had burgemeester Eric De Bruycker beslist om voor de veiligheid niet al te veel volk in de raadzaal toe te laten. In tegenstelling met vorige gemeenteraad was nu de meerderheid van de aanwezigen Nederlandstalig.

Gevolg was ook dat bij hun intrede Eric De Bruycker en Rik Otten op een overweldigend applaus werden onthaald. Voorzitter van de gemeenteraad  Damien Thièry wees er op dat het schepencollege geen vertrouwen meer heeft in de nieuwe burgemeester en vroeg hem dan ook zijn ontslag aan te bieden.

Rik Otten(Prolink) wees er op dat hij bij de meerderheid geen wil terug vond voor samenwerking en verweet de voorzitter van de gemeenteraad Damien Thièry misbruik van zijn ambt. Ook wees hij er op dat niet alle Linkebekenaren hem willen als burgemeester en verweet hem dat hij de onwettelijkheid van vandaag wil behouden. Eric De Bruycker betreurde nog dat de schepenen blijkbaar niet geïnteresseerd waren in een consensus en dat dit niet ten goede kwam van de Linkebekenaren.

Uiteindelijk boden de raadsleden van de Franstalige meerderheid hun ontslag aan en verlieten Eric De Bruycker en Rik Otten, of de oppositie, de zitting. Na hun ontslag liet Damien Thièry zijn meerderheid nog stemmen voor het organiseren van nieuwe verkiezingen. Een en ander vond nog plaats onder het zingen van de Vlaamse Leeuw door de aanwezigen en het scanderen van “Adieu Damien”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 okt 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 02 feb 2024
Hugo Devillé | 02 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief