3,5 miljoen euro voor groene Gemeenschapscentra

C21

3,5 miljoen euro voor groene Gemeenschapscentra

Dsc_0097comp
De Boesdaalhoeve in Rode wordt groener
 

Minister van Vlaamse Rand Ben Weyts en minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel maken 3,5 miljoen euro uit het Klimaatfonds vrij om de Gemeenschapscentra van vzw ‘de Rand’ te vergroenen. Die middelen komen bovenop het miljoen dat vorig jaar al werd vrijgemaakt voor energiebesparende maatregelen. “We waken over het Groene karakter van de Rand en ook over het groene karakter van de Gemeenschapscentra”, zegt Weyts. “Dankzij deze investeringen kunnen we bovendien besparen op onze elektriciteitsfactuur én onze CO2-uitstoot”, vult Koen Van den Heuvel aan. 

De Vlaamse Overheid baat via vzw ‘de Rand’ 7 gemeenschapscentra uit in de Vlaamse Rand: de Boesdaalhoeve (Sint-Genesius-Rode), de Bosuil (Jezus-Eik), de Kam (Wezembeek-Oppem), de Lijsterbes (Kraainem), de Moelie (Linkebeek), de Muse (Drogenbos) en de Zandloper (Wemmel). De Gemeenschapscentra komen stilaan op leeftijd en kunnen wel wat vergroening gebruiken. Vorig jaar werd er al 1 miljoen vrijgemaakt voor energiebesparende maatregelen, zoals het plaatsen van hoge rendementsbeglazing, gastellers of het opmaken van een lichtplan.

 

Ministers Ben Weyts en Koen Van den Heuvel putten nu nog eens 3,5 miljoen euro uit het Klimaatfonds om de Gemeenschapscentra te vergroenen. Dankzij die middelen kunnen in eerste instantie de daken van de gemeenschapscentra geïsoleerd worden, en daarna ook de gevels van de gebouwen. “Onze gemeenschapscentra spelen een belangrijke rol in de Vlaamse Rand, dus blijven we er volop in investeren”, zeggen de ministers.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 apr 2019
Marc Sluys
Foto Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 20 nov 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief