REGIO- Fietssnelweg langs lijn Brussel - Charleroi

C21

REGIO- Fietssnelweg langs lijn Brussel - Charleroi

Fietssnelwegen-vlaams-brabant-planning-2016-kaart_tcm5-107906
©provincie Vlaams-Brabant
 

De provincie Vlaams-Brabant heeft een studiebureau  opdracht gegeven om een fietssnelweg tussen Brussel en Waterloo uit te tekenen. Die moet langs de spoorlijn 124 Brussel-Waterloo komen en zou zo'n 15 miljoen euro kosten.

Vlaams-Brabant heeft TUC RAIL, het studiebureau van spoorwegbeheerder Infrabel, opdracht gegeven om de mogelijkheden voor de aanleg van de fietssnelweg 207 te onderzoeken. Die plannen zouden dan opgenomen worden in het ontwerpplan dat TUC RAIL momenteel uittekent voor de verbreding van spoorlijn 124 Brussel-Waterloo. Het GEN  (gewestelijk Expressnet) wil die spoorlijn van twee naar vier sporen brengen. Dat plan heeft al zeer veel vertraging opgelopen omdat omwonenden in Linekebeek herhaald bezwaar hebben ingediend.

Op Vlaams grondgebied moet  die fietssnelweg via Linkebeek en Sint-Genesius-Rode. De fietssnelweg heeft veel potentieel maar heeft ook al veel vertraging opgelopen. Het is een project dat al sinds 2012  hangende is. 

De provincie koos TUC RAIL voor de opdracht omdat de verbreding van de spoorlijn 124 en de realisatie van de fietssnelweg zo geïntegreerd  aangepakt kunnen worden. "Zoniet is de kans vrijwel onbestaande dat er ooit nog een fietssnelweg in deze Vlaamse "corridor" tussen Brussel en Wallonië gerealiseerd wordt", zegt het provincieraadsbesluit. De provincie trekt 270.000 euro uit voor deze studieopdracht. De totale kost voor de realisatie van de fietssnelweg op Vlaams grondgebied zou, zoals eerder al gezegd,  15 miljoen euro bedragen.

 

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jan 2020
Roger Swalens
ingezonden Provincie Vlaams-Brabant©
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief