LINKEBEEK – Kraantjeswater duurder

C21

LINKEBEEK – Kraantjeswater duurder

Drinkwater

De Linkebekenaren betalen voortaan gemiddeld 15 euro meer voor hun drinkwater. Tot nu toe was drinkwater in de gemeente erg goedkoop maar het gemeentebestuur besliste  recentelijk om de maximumcoëfficiënt toe te passen.

 

Aangewezen burgemeester Yves Ghequiere (Link@venir) kondigde de maatregel aan in het gemeentelijk informatieblad. Een deel van de prijs van het drinkwater hangt af van de gemeentelijke bijdrage. Sinds het tariferingssysteem in werking trad is Linkebeek de enige gemeente van een honderdtal in het netwerk van Farys, waar de coëfficiënt op 0,97 gebleven is, en dat is een pak lager dan de wettelijke bovengrens. In de nieuwe legislatuur moeten verschillende verplichte projecten gefinancierd worden om het rioleringsnetwerk in onder andere de Ukkelsesteenweg, de Hollebeekstraat tussen de brug Holleken en de Amnestysquare en het Oplinkebeekpad te vervangen en uit te breiden. 

 

Daarom kiest de gemeente nu voor een maximumcoëfficiënt. Wetende dat het gemiddelde gebruik per bewoner per jaar ongeveer 30 m³ bedraagt, zal dit een stijging van ongeveer 15€ per bewoner met zich brengen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jun 2019
Roger Swalens
Roger Swalens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief