LINKEBEEK Judoclub Linkebeek scoort op kampioenschappen

C21

LINKEBEEK Judoclub Linkebeek scoort op kampioenschappen

Editiepajot_bart_devill___judo_linkebeek_1
ingezonden foto
 

 

Sinds september 1983 is Judoclub Linkebeek een begrip in de gemeente en de club is nog steeds springlevend – wel met vallen en op staan-, toch niet vanzelfsprekend in een gemeente met faciliteiten in de Rand. En wat verheugend is, het ledenaantal zit terug in de lift.

 

En wat even verheugend is, De voorbije weken behaalde één van de judoka’s van de club prachtige resultaten op de voorbije jeugdkampioenschappen judo. Zo werd Sien Van Boxel(13) eerst kampioen van Vlaams-Brabant, kort nadien werd zij tweede op de Vlaamse kampioenschappen gevolgd door een prachtige bronzen medaille op de Belgische kampioenschappen. Zij behaalde deze medailles in de categorie dames U15 -36 kg. Hiermee was zij de enige Vlaams-Brabantse die een medaille haalde bij de dames U15.Door de moeilijkheid om voldoende trainers te vinden werkt Judoclub Linkebeek met twee groepen: 6-7 jarigen en 8-12 jarigen. Hoofdtrainer Vital Swaelens: “Inderdaad, door de moeilijkheid om voldoende trainers te vinden, besloten wij om slechts met twee groepen te werken, maar…. om alles te geven! En zoals je ziet, met resultaat. “

Ooit telde de club meer dan 70 leden, vandaag zijn dit er nog een 40-tal, maar het gaat terug in stijgende lijn. De trainingen vinden plaats in de turnzaal van de Gemeentelijke Basisschool De Schakel. De 6-7 jarigen zijn aan de beurt op woensdag van 17u45 tot 18u35 en de 8-12 jarigen op woensdag van 18u35 tot 19u30 en ook op vrijdag van 18u30 – 19u30. Hoe het allemaal begon met Judoclub Linkebeek? In september 1983 vroeg Magda Plompen aan Vital Swaelens tijdens een judodemonstratie van de judoclub van Lot om meer inlichtingen voor haar zoon. In feite was het haar bedoeling om zelf met een club te starten in Linkebeek, wat ook gebeurde. Samen met haar partner Willy Destryker(penningmeester) zou zij jaren(als voorzitter) lang de drijvende kracht blijven achter de judoclub van Linkebeek. De club die dank zij vzw De Rand en de gemeente kan blijven leven en presteren heeft vandaag Johan De Sauter als voorzitter, penningmeester is Ben Houbrechts, jeugdverantwoordelijke-webmaster en bestuurslid Matthias Swaelens, hoofdtrainer Vital Swaelens en secretaris Nadine Swalens.

Meer info: Johan De Sauter 0475/42.68.69 en 02/380.81.22 Nadine Swalens.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 feb 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 20 nov 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief