LINKEBEEK Ook Tinne Moorkens uit Linkebeek moest vroeger terug keren

C21

LINKEBEEK Ook Tinne Moorkens uit Linkebeek moest vroeger terug keren

Editiepajot_bart_devill___corona_pascale_leemans
ingezonden foto
 

 

Het is bijna dagelijks nieuws. Belgische studenten die in het buitenland stage lopen moeten door het Corona virus vroeger terug keren. Voor de ene verloopt deze plotse terugkeer vlotter dan voor de andere. Sommigen zijn vol lof voor de hulp van de Belgische diplomatie, anderen zijn er “eerder ontgoocheld” over. Tinne Moorkens uit Linkebeek, derdejaars studente kleuteronderwijs aan de hogeschool Odisee Brussel kreeg dit jaar met nog vijf andere studenten de kans om op buitenlandse stage te gaan. In het begin van de maand februari vertrokken zij allemaal samen naar Senegal om daar hun buitenlandse stage te lopen.

Uiteraard geheel onvoorzien moesten zij hun stage vroeger beëindigen ingevolge het corona virus. Van de Belgische ambassade en van de hogescholen zelf moesten zij zo vlug  mogelijk terug keren naar België. Tinne Moorkens: “We deden er alles aan om zo vlug mogelijk naar huis te geraken. We moesten vlug want de luchthaven van Dakar ging sluiten. We waren vroeg op de luchthaven in de hoop nog op een vlucht van Brussels Airlines te geraken. “  En hier zagen zij dat het erg moeilijk kon worden, alle vluchten zaten vol. Het werden dan ook stress volle dagen. “Op maandag en dinsdag geraakten wij niet op de vlucht. Woensdag was onze laatste kans. Als we dan niet op de vlucht zouden geraken zaten we vast voor minimum een maand in Senegal. We willen Brussels Airlines hartelijk bedanken omdat ze ons toch nog mee hebben gekregen op een vlucht. Ze hebben er alles aan gedaan om ons te helpen en wij zijn hen  super dankbaar. 
Hun service was super en zonder de lieve crew die ons heeft geholpen zaten we nu nog in Senegal. 
De organisatie waarmee we in Senegal waren, Sunu Senegal was ook super. Ze hebben ons begeleid tot het laatste moment. Zij verdienen ook bloemetjes”.  Enige ontgoocheling wordt wel gehoord over de Belgische ambassade die niet kon worden bereikt…. “We trachtten hen meerdere malen telefonisch te bereiken, maar er werd niet opgenomen!  Zonder Sunu Senegal en Brussels Airlines waren wij nooit terug thuis geraakt! “

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mrt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief