Laatste artikels van Linkebeek

C21

Vlaamse regering moet burgemeesters en schepenen schorsen die taalregister gebruiken

Scherm__afbeelding_2023-01-24_om_18
 

 Franstalige gemeentebesturen in de zes faciliteitengemeenten in de Vlaamse Rand maken al jaren gebruik van taalregisters. Franstaligen die dat wensen, kunnen op die manier hun taalvoorkeur registreren en zo alle gemeentelijke administratie in het Frans verkrijgen. Dit gaat echter in tegen de taalwetgeving en de omzendbrieven van de voormalige Vlaamse ministers Peeters, Keulen en Martens. Voor het Vlaams Belang is de maat vol. “De zes faciliteitengemeenten zijn Vlaamse gemeenten die zich moeten houden aan de taalwetgeving. Wie dat blijft weigeren, moet worden gesanctioneerd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2023
Marc Sluys
 

LINKEBEEK Het Repair Café is terug open

Editiepajot_bart_devill___repair_caf___linkebeek_mei
Ingezonden foto
 

 Het Repair Café van Linkebeek opent terug de deuren in GC de Moelie op zondag 29 januari. De vrijwilligers zijn er terug op de afspraak tussen en 18 uur. Het is trouwens al het 10de seizoen dat wordt opgestart. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Vlaanderen kiest voor fietssnelweg & trein naar Brussel ondanks dwarsligger LINKEBEEK .

Jeroen_thiebaut_
 

 “Het gemeentebestuur van Linkebeek blijft de enige dwarsligger in het dossier van de fietssnelweg (F207) en de uitbreiding van het Gewestelijk Expressnet (GEN L124) van Vlaanderen naar Brussel. Zelfs verzoeningspogingen van de gouverneur kan hen niet tot enige rede brengen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jan 2023
Marc Sluys
 

LINKEBEEK/DROGENBOS GC de Moelie zet nieuwe jaar in met twee voorstellingen

Editiepajot_bart_devill___anatole
'Anatole' / ingezonden foto
 

 GC de Moelie heeft niet lang gewacht om de trouwe bezoekers leuke optredens aan te bieden bij het begin van het nieuwe jaar. En wat aardig meegenomen is, jong en oud zal er zich heel goed bij voelen!....... 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jan 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - Een gezond, gelukkig nieuwjaar en 365 gelukkige dagen in 2023

Happy
De redactie van www.editiepajot.com  wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar, dat al uw wensen en dromen in 2023 werkelijkheid mogen worden. In de eerste plaats een gezond 2023, want zeg nu zelf wat is er belangrijker dan een goede gezondheid. Verder hopen wij dat wat u ook van plan bent in dit nieuwe jaar dat al uw wensen en dromen mogen uitkomen? Wij duimen in ieder geval.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2023
redactie
redactie
 

LINKEBEEK - Ten huize van Jules Lismonde

Huize_lismonde
Huize Lismonde in Linkebeek
 

In Linkebeek staat de prachtige villa Les Roches. Verscholen in het groen herbergt deze kunstenaarswoning niet alleen het oeuvre van Jules Lismonde (1908-2001), maar is ze ook één van de culturele trekpleisters van de rand. Wij spraken met Catherine de Braekeleer, voorzitster van de vzw Huize Lismonde over de kunstenaar en het huis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 nov 2022
PenZine
PenZine
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief