Laatste artikels van Linkebeek

REGIO - Vanaf nu geen vuurwerk in Vlaams-Brabant

Ezgif
 

De gouverneur van Vlaams-Brabant besliste zopas  om het afsteken van vuurwerk, het gebruik van geluidskanonnen, het oplaten van wens- of feestballonnen, kerstboomverbrandingen of vuren in open lucht zowel op privaat als op publiek domein in de hele provincie Vlaams-Brabant te verbieden vanaf vrijdag 20 november tot en met zondag 17 januari 2021.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 nov 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

Linkebeek organiseert Boom-plant-dag

Editiepajot_bart_devill___behaag
ingezonden foto
 

 Onder het motto “Handen uit de mouwen voor onze biodiversiteit” organiseert de gemeente Linkebeek een “Boom-plant-dag”, dit in het kader van de groepsaankoop “Behaag je tuin” geïnitieerd door de provincie. Linkebeek neemt hier voor de tweede maal aan deel met het aanplanten van inheemse bomen en struiken op haar terreinen. Ze ziet hierin een belangrijke bijdrage aan het behoud en de verbetering van de biodiversiteit van de gemeente. De inwoners worden dan ook opgeroepen om deel te nemen aan deze nieuwe burgeractie in hun gemeente.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 nov 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - Verenigingen mogen niet zomaar wafels aan huis verkopen

Provinciegouverneur-jan-spooren
 

De Gouverneur  van Vlaams-Brabant reglementeert de huis-aan-huis-verkoop van  verenigingen.  

De gouverneur van Vlaams-Brabant heeft in een politiebesluit van 4 november een artikel opgenomen waarin de ‘occasionele verkoop van goederen door verenigingen’, wordt geregeld. Aanleiding was de onduidelijkheid die hierover bestond na de publicatie van het MB van 28 oktober 2020 en de wijziging daarvan door het MB van 1 november 2020, met als gevolg talloze vragen van lokale besturen en verenigingen. De gouverneur beoogt een evenwicht te brengen tussen een maximale epidemiologische veiligheid enerzijds en het toch nog mogelijk maken voor verenigingen om een centje bij te verdienen anderzijds.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 nov 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

LINKEBEEK G.C. De Moelie organiseert Wandelzoektocht

Editiepajot_bart_devill___demoelie
ingezonden foto
 

 Gemeenschapscentrum De Moelie organiseert in Linkebeek een wandelzoektocht onder het thema “Schatten van Linkebeek”. Van 19 oktober tot 30 november kan je de pittoreske plekjes van Linkebeek ontdekken tijdens een interactieve wandelzoektocht voor jong en oud. Trek je stapschoenen aan en ga mee op pad!

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 okt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief