ROOSDAAL/ LIEDEKERKE - Thuiswedstrijd voor Ruben Janssens

C21

ROOSDAAL/ LIEDEKERKE - Thuiswedstrijd voor Ruben Janssens

Koers_pamel_foto_tom_vierendeels_editiepajot__7_
 
Koers_pamel_foto_tom_vierendeels_editiepajot
Koers_pamel_foto_tom_vierendeels_editiepajot__1_
Koers_pamel_foto_tom_vierendeels_editiepajot__3_
Koers_pamel_foto_tom_vierendeels_editiepajot__4_
Koers_pamel_foto_tom_vierendeels_editiepajot__5_
Koers_pamel_foto_tom_vierendeels_editiepajot__6_
 

Zondag werd er gekoerst in Pamel (Roosdaal) en Liedekerke door de Nieuwelingen. Het was de derde rit in het regelmatigheidscriterium van Cata Bikes. Voor Ruben Janssens (Team Cata Bikes) was het een thuiswedstrijd omdat hij zelf in Roosdaal woont maar het was Simon De Wolf (Team Cata Bikes) die met de zege ging lopen.

Het was een zwaar parcours met het stuk bergop van de Gootjesstraat en begin Brusselstraat, de kleine heuvel aan domein Molenhof en het stuk vals plat aan het einde van de Gasthuisstraat. Dit moesten ze in totaal 11 keer doen en de renners hadden op het einde 69 kilometer afgelegd. Dit was alleszins de bedoeling. In totaal werden er maar 10 rondes afgelegd waardoor enkele renners niet meededen met de, voor hun onverwachte, sprint. Een blunder van de organisatie. Deze zware omloop eiste wel zijn tol en zo werd het dus duidelijk wie kon klimmen en wie niet.
Zo werd in de eerste ronde Alec Mertens (cycling team Oost-West-Brabant) al teruggeslagen tijdens de beklimming van de Gootjesstraat maar hij kon in de tweede ronde weer aansluiting vinden op het peloton. In die tweede ronde hadden Axel De Corte (Avia Cycling) en Robin Wauters (Team Cata Bikes) een gat geslagen op het peloton. Robin werd echter ingerekend en Axel ging solo verder. De Corte kon niet worden ingehaald en reed in totaal 6 rondes op kop.
Daarna volgde een algemene hergroepering van het peloton en op de helling van de Gootjesstraat demarreerde Jeroen Van Der Vurst (Wimi games) maar in de achtste rond kreeg hij echter het gezelschap van Robin. In de negende ronde probeerden Axel De Corte en Ruben Janssens nog een keer maar het mocht niet baten. In de tiende en laatste ronde was het peloton weer compleet en dus werd het een massaspurt waarbij Simon De Wolf (Team Cata Bikes) als eerste over de lijn ging, gevolgd door Rutger Roelandts (Kon. Balen BC) en Kevin Damen (KWV Turnhout).
 
Voorlopige top tien in het algemeen klassement van het criterium na 3 van de 6 koersen:
 
Niels Van Den Driesche (V D Driessche)
Simon De Wolf (Team Cata Bikes)
Robin Wauters (Team Cata Bikes)
Tom Maes (Cureghem Sportief)
Maxim Van Wayenbergh (Team Cata Bikes)
Sander Eylenbosch (Team Cata Bikes)
Andres Saelens (Keukens Redant)
Pieter Verbeirens (Team Cata Bikes)
Alexandre Vande Water (Team Cata Bikes)
Billy Van Landuyt (CT Kerksken).
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jun 2008
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief