Laatste artikels van alle gemeenten

Minister Demir helpt jeugdverblijf Zennedal BUIZINGEN door coronacrisis

Zennedal

 Vlaams minister van toerisme Zuhal Demir heeft via Toerisme Vlaanderen 5 384 euro vrijgemaakt voor het sociaal toerisme in Halle. Zennedal, gelegen aan de Don Boscokerk te Buizingen, krijgt een financieel duwtje in de rug om door de coronacrisis te geraken. “Onze sociaal toeristische ondernemers verdienen al onze steun”, zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir. “Want ondanks alle ellende van het afgelopen jaar maken ze het alsnog mogelijk om jongeren te laten genieten van een deugddoende vakantie.” 


 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2021
Marc Sluys
Ingezonden
 

De René Deboecklaan, dat is de straat tussen het Bevrijdingsplein en de Zennebrug in HALLE, wordt helemaal heraangelegd

Img_5337-1
Na de brug wordt de René Deboecklaan aangepakt. Foto © Marc Sluys
 

 De René Deboecklaan, dat is de straat tussen het Bevrijdingsplein en de Zennebrug, wordt helemaal heraangelegd. Op die manier kan deze straat naadloos aansluiten op de Zenne- en Zuidbrug. Niet alleen de rijweg maar ook de fiets- en voetpaden krijgen een haast evenwijdige vertaling van de Zenne- en de Zuidbrug. Op die manier wordt de René Deboecklaan een pak veiliger voor alle weggebruikers. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

HALLE blijft initiatieven nemen om leerachterstand onderwijs te beperken

Logo_halle_

 De coronamaatregelen hebben een grote impact op de manier waarop heel wat kinderen en jongeren onderwijs volgen. Het onderwijs verloopt nu al over twee schooljaren helemaal anders dan normaal. Helaas gaat daar voor sommige kinderen en jongeren een leerachterstand mee gepaard. Om de leerachterstand in het onderwijs zoveel mogelijk te beperken, blijft de dienst Kinderen & Jongeren tal van initiatieven nemen. Zo willen we onderwijskloof tussen de sociaal sterkere en sociaal zwakkere kinderen in onze stad beperken en elk kind de beste kans geven op slagen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2021
Marc Sluys
 

Ook bewoners assistentiewoningen stad HALLE krijgen coronavaccin

Serviceflat-sfg-centrum-van-koekenbeek-1
Serviceflats Van Kiekenbeek Foto © Marc Sluys
 

  Na de bewoners van de Halse woonzorgcentra krijgen ook de bewoners van de assistentiewoningen Centrum Van Koekenbeek, Ten Hove en Residentie Huiskensveld binnenkort hun coronavaccinatie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Eerste versoepelingen in woonzorgcentrum Zonnig Huis HALLE

Halle_zonnig_huis_
 

 Halle mag de coronamaatregelen in het woonzorgcentrum Zonnig Huis versoepelen. Het Agentschap Zorg en Gezondheid gaf daarvoor de toelating omdat alle bewoners en 89% van het personeel (minimumvereiste was 70%) reeds gevaccineerd zijn. Concreet is er meer contact mogelijk tussen bewoners onderling, maar ook tussen bewoners en bezoekers. Waakzaamheid blijft wel geboden! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Regiobib gaat voluit voor samenwerking

Persbericht_regiobib
 

 De Regiobib bestaat uit 15 bibliotheken in de regio Pajottenland & Zennevallei: Affligem, Beersel, Dilbeek, Galmaarden, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Gooik en Linkebeek. Zij gaan nu voluit voor samenwerking en voeren vanaf 1 maart hetzelfde bibliotheekreglement in.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2021
Marc Sluys
Ingezonden
 

Zware brand in E. Ghijsstraat in LEEUW zorgt voor ongerust

Schermafbeelding_2021-02-26_om_21
 

 In Sint-Pieters-Leeuw is het gemeentelijk rampenplan vanmorgen afgekondigd na een zware brand gisterenavond. Die woedde op een bedrijventerrein aan de Eugène Ghijsstraat. Twee bedrijven gingen in de vlammen op. Omdat er wellicht asbest is vrijgekomen, moesten omwonenden tot vanmiddag binnen blijven en hun ramen en deuren gesloten houden. Twee scholen in de buurt zijn geëvacueerd.  Melden gevonden asbest: communiatie@sint-pieters-leeuw.be of 02 371 63 02.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2021
Marc Sluys
Tom Vierendeel
 

TOLLEMBEEK - Weerman Luc koopt oude legerkoffer uit de DDR met weerkundig materiaal

Editie_galmaarden_weerman_2__kopie_
Weerman Luc bij zijn nieuwe aanwinst. - Foto Marc Colpaert
 
Onze weerman Luc van Meteo Tollembeek zit al enige tijd werkloos thuis, er mogen geen groepen meer naar het weerstation komen, maar toch slaagt hij er in, om uit te pakken met een stunt. Hij wist op een veiling een 50 jaar oude legerkoffer met weerkundig materiaal op de kop te tikken. De koffer is afkomstig uit het vroegere DDR.  

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TERNAT - Gemeentelijke basisscholen sluiten tot 10 maart en buitenschoolse activiteiten opgeschort

Img_4652
 

De coronacijfers blijven maar stijgen in Ternat. In de gemeenteschool in Wambeek zit nu al een vierde van de leerlingen in quarantaine. Daarom sluiten de gemeentescholen tot 10 maart en worden ook alle activiteiten van sport- en jeugdverenigingen voor kinderen tot 13 jaar opgeschort.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2021
Guido Van Cauweaert
 

GOOIK - De eerste vaccins werden gezet in De Koornmolen

Editie_gooik_vaccin_3__kopie_
Gaëlle kreeg van dokter Guy Belsack haar spuitje. - Foto Marc Colpaert
 
Het Vaccinatiecentrum Koornmolen is er klaar voor en dus zijn ze op vrijdag 26 februari gestart met het zetten van de eerste vaccins. Wie waren de gelukkigen om dit mee te maken, wel de medewerkers - jonger dan 55 jaar - van het vaccinatiecentrum in Gooik. Er zijn ondertussen ook al 100 ! vaccins ter plaatse.

  

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TERNAT - Sensibiliseren om de verkeersregels te respecteren

Fb_img_1614333234789
In Wallonië en Brussel wordt er al veel meer gesensibiliseerd om de veiligheid van de fietser te garanderen.
 

De gemeente organiseert een wedstrijd waarbij leerlingen van de scholen een alternatief verkeersbord kunnen ontwerpen om de automobilisten eraan te herinneren dat ze de nodige afstand moeten bewaren wanneer ze een fietser inhalen of kruisen. Op veel Ternatse wegen kan dat niet dus...

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2021
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

Lentehappening Verenigde Handelaars HALLE 6-7 maart

Lenteopendeurs_i_love_halle
 

Er zal een QR-code spel georganiseerd worden in de etalages van bestaande en leegstaande winkels. Er is een volwassen route en een kids route. In samenwerking met Halattraction worden ook vitrines opgevuld met kostuums en carnaval spullen. Een CARNAVALSTROET.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

TERNAT doet mee aan de Gezondheidswandeling

20210215_ternat_gezondheidswandeling-3_40p
Achter die QR-codes staan verschillende gezondheidstips. Zo worden de wandelaars tijdens hun staptocht nog meer geïnformeerd over Tournée Minérale en andere gezondheidsinitiatieven
 

De sportdienst stippelde samen met de dienst welzijn een wandelroute uit. Onderweg werden QR-codes aan paaltjes gehangen die gezondheidstips geven. Dat kadert in een actie van het Lokaal Gezondheidsoverleg. UPDATE : Eigenlijk blijkt het gewoon de bestaande Pol de Montwandeling te zijn waarop men QR-bordjes met gezondheidstoestand heeft gehangen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2021
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

REGIO - Kerkuilen hadden het moeilijk door vrieskou

Image1
 

Na een zeer natte januarimaand zorgde polaire lucht uit het noordoosten op 7 februari voor  berekoud weer. ’s Nachts daalden de vriestemperaturen in het KMI te Ukkel tot -8,6°C, de gevoelstemperatuur zelfs tot -12°C. Pas op 13 februari kropen de dagtemperaturen stilaan terug boven het nulpunt. Het land werd bedekt met een sneeuwlaag. Hoe noordelijker, hoe dikker. Het Pajottenland werd gespaard van al te dikke lagen sneeuw. Te Ukkel mat men een sneeuwdikte van 4cm.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

NINOVE - Wijnhandel ‘Les Terroirs’ palmt start-upwinkel in

Editiepajot-logo-ninove

Midden maart opent Maxim Adriaens een nieuwe conceptstore in de start-upwinkel aan het Oudstrijdersplein in het centrum van Ninove. Les Terroirs, dat al een webshop heeft, zal met de pop-upstore voor het eerst experimenteren met een fysieke winkel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2021
Sam Herremans
ep
 

De houtzagerij in centrum PEPINGEN wordt kinderopvang

20210224_151540
(vlnr. Burgemeester Eddy Timmermans, Schepenen Saskia Beeckmans, Greta Cochez en Rudi Seghers)
 

In 2018 keurde de Pepingse gemeenteraad een verkoopovereenkomst van de houtzagerij in het centrum van de gemeente goed met kinderdagverblijf Infano. Het dossier viel echter stil, de overeenkomst werd nooit getekend en het gebouw bleef onaangeroerd. Het huidige LVB bestuur pikt de draad met het verleden opnieuw op en sloot een nieuwe overeenkomst af met Infano om er een kinderopvang in uit te baten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2021
Marc Sluys
Ingezonden
 

De “I Love Halle Mini” officieel voorgesteld bij Mini-Louyet Sint Pieters Leeuw

Img_5404
De mini werd voorgesteld bij Mini-Louyet Sint Pieters Leeuw. Foto's Marc Sluys
 

Vandaag stelden de Verenigde Handelaars Halle bij garage Mini Louyet, aan de Bergensesteenweg 720 in Sint Pieters Leeuw de “I Love Halle Mini” voor. Om het plaatje financieel rond te krijgen, kunnen we rekenen op de steun van  Mini-Louyet Sint Pieters Leeuw, Expo-Lettering en verzekeringskantoor Acentris die het project integraal sponsoren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

De Muyllekes brengen kleur tijdens carnaval HALLE 2021

Video_snip_1
Kjell Muylle brengt Carnaval dichterbij. Foto Ingezonden
 

 Was jij er ook van overtuigd dat carnaval dit jaar helemaal in het water ging vallen? Dat is buiten De Muyllekes gerekend. De twee broers komen met een uniek initiatief op de proppen. Met hun hit ‘Fiestje in a kot’ roepen ze iedereen op om thuis in je eigen bubbel  een feestje te bouwen, dat te filmen en zo een plaatsje te bemachtigen in hun videoclip. De beelden kunnen ingezonden worden tot 08/03/2021 zodat de montage online kan komen tegen het carnavalsweekend (13/03/2021). 

Het liedje is te beluisteren via Youtube op deze link: https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR3Hzg1nD7XEt9HgYMFAWyXCzhVu4IQvEzzukw6KfXS8Q8rpPOAH5t8Bxpc&v=HGJyhJTBmj0&feature=youtu.be

 

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2021
Marc Sluys
Ingezonden
 

TOLLEMBEEK - De dakgoten van de kerk worden vervangen

Img_20210224_120829_resized_20210224_120901735
Er werd al een stelling geplaatst. - Foto Marc Colpaert
 
Een externe firma is gestart met de dakgoten van de kerk van Tollembeek te vervangen. Aangezien deze kerk een beschermd monument is,kan men rekenen op een subsidie van 15.000 euro van Onroerend Erfgoed, de kosten bedragen bij benadering het dubbele.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

BEERSEL Huizingen goed vertegenwoordigd op gemeenteraad

Editiepajot_bart_devill___groen_blaffeturke
foto Bart Devillé
 

 Door corona vindt de gemeenteraad van Beersel al enkele maanden plaats in de foyer van CC de Meent. Hier is niet alleen meer dan voldoende ruimte om de nodige afstanden te bewaren, ook de technische mogelijkheden van de Meent kunnen worden aangewend.Het publiek kwam wel nooit in grote getale opdagen tot nu, er moesten zelfs stoelen worden bijgehaald. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 25 feb 2021
Guido Van Cauwelaert | 25 feb 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 24 feb 2021
Marc Sluys | 24 feb 2021
Roger Swalens | 24 feb 2021

archief