Laatste artikels van alle gemeenten

C21

Hartveiligheid in PEPINGEN geen prioriteit voor LVB ?

Aed1
 

 DVP ijvert al jaren voor en zorgzame omgang met elkaar. Projecten rond gezondheid en welzijn kunnen steeds op de steun van DVP rekenen. Het project “Hartveilig” van het Rode Kruis Vlaanderen wil de overlevingskans bij een hartstilstand en de eerstehulpcapaciteiten van de bevolking vergroten door aan te moedigen AED-toestellen te plaatsen en mensen op te leiden over het gebruik ervan.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jan 2023
Marc Sluys
 

Na ruim 3 jaren nog geen parkeerplaats mindervaliden in iedere PEPINGSE deelgemeente

Parkeerplaats_mindermobielen_harten_troef_heikruis
 

 Reeds tijdens de gemeenteraadszitting van 22 oktober 2019 stelde DVP voor om per deelgemeente minstens 1 parkeerplaats te voorzien voor mindervaliden in de onmiddellijke nabijheid van elk ontmoetingscentrum. LVB zou naar eigen zeggen “de technische mogelijkheden hiertoe laten onderzoeken”.  DVP gemeenteraadslids Kristof De Cuyper benadrukt "DVP bleef maar liefst drie jaren lang (!) op dezelfde spijker kloppen, helaas zonder beweging vanuit LVB."  

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jan 2023
Marc Sluys
 

GALMAARDEN - N-VA-Kamerlid Theo Francken zou graag Urbanus op de N-VA lijst zien staan

Editie_galmaarden_theo_nva_3__kopie_
Theo in het Baljuwhuis. - Foto Marc Colpaert
 

De N-VA Galmaarden organiseerde een nieuwjaarsreceptie op zaterdag 28 januari in het Baljuwhuis van Galmaarden en meer dan 200 mensen kwamen iets drinken of een hapje eten. Speciale gast die avond was niemand minder dan Kamerlid Theo Francken. Het eerste wat Theo Francken vroeg op het podium, waar is Urbanus? Later zou hij vertellen dat hij de komiek graag op een N-VA lijst zou willen zien staan. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - N-VA Ninove vraagt extra publieke laadpalen en deelwagens

Laadpaal_stadhuisninove

Recente cijfers tonen aan dat elektrificatie van de (bedrijfs)wagens de voorbije maanden enorm is toegenomen. Deze evolutie zal nog versterken de komende maanden en jaren. In alleenstaande woningen kan men nog relatief makkelijk een thuislaadpaal installeren maar niet iedereen heeft een oprit of garage voor de deur waar een privélaadpunt kan worden geïnstalleerd. Bij rijwoningen, in de binnenstad of het centrum van deelgemeenten is het 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN - Zandbergse 80-plussers warmen zich aan kommetje soep

Soepronde_zandbergen__kopie_
Ingezonden foto
 
Zo’n 55 Zandbergse 80-plussers kregen vandaag bezoek van de leerlingen van GO! Basisschool Klim Op en de Sint-Lutgardisbasisschool. Op het menu: een babbel en een kommetje soep. De soepronde is een initiatief van de dienst Samenleving van het lokaal bestuur in het kader van het project “Zorgzame Buurt”.
 

  

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Voor de 4de maal de Quiz for Specials

De_winnaars_van_de_okkernoot__kopie_
De winnaars
 
Op donderdag 26 januari  organiseerde Schoonderhage vzw, na 2 jaar onderbreking, voor de 4de maal de Quiz for Specials, een algemene kennisquiz op maat van hun bewoners. De winnaars waren De krachtpatsers, een ploeg van de Okkernoot in Denderwindeke. Er namen dit jaar 30 ploegen van 4-5 bewoners en een niet helpende begeleider deel. Niet enkel de verschillende afdelingen van Schoonderhage namen deel, er zijn bewoners van 
 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Digitale en hybride vergaderingen enkel onmogelijk in PEPINGEN

Scherm__afbeelding_2023-01-29_om_08
 

 De coronacrisis heeft een enorme impact op ons leven gehad. Ook de manier waarop we werken en vergaderen, is veranderd. Digitale of hybride vergaderingen (waarbij sommige deelnemers in de vergaderruimte zitten en andere deelnemers inbellen) worden steeds normaler. De Vlaamse Regering heeft reeds op 10 september 2021 de mogelijkheid gecreëerd voor lokale besturen om onder bepaalde voorwaarden digitale en hybride vergaderingen toe te laten. DVP heeft dit voorstel herhaaldelijk ter sprake gebracht tijdens gemeenteraadszittingen, maar LVB wees het steeds af. Pas in december 2022 ondernam de huidige meerderheid actie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jan 2023
Marc Sluys
 

Vlaanderen weigert subsidies chirolokaal BEERT door rammelend aanvraagdossier

Chirolokalen_9_ok_lr-1
 

 Op 27 april 2022 stond de uitbreiding van het gemeentehuis en de gebouwen van de Chiro op de gemeenteraadsagenda. De geraamde kosten waren echter natte vingerwerk. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jan 2023
Marc Sluys
 

Schuld per Pepingenaar zal spectaculair stijgen

247690379_143981797953950_6000309116544124003_n
 

 Tijdens de gemeenteraadszitting van 29 december 2022 werd het meerjarenplan besproken. DVP vroeg de schuld per inwoner. LVB kon geen antwoord geven. Dat de meerderheid - en zelfs de bevoegde schepen - de schuld per inwoner niet kent in een debat over het budget 2023 is zorgwekkend. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jan 2023
Marc Sluys
 

PEPINGSE participatiereglement nog steeds niet in orde en wordt dan maar uitbesteed.

Scherm__afbeelding_2023-01-29_om_08
 

 Op 3 december 2020 vroeg de provinciegouverneur LVB uitdrukkelijk werk te maken van een participatiereglement. DVP polste sindsdien verschillende keren naar de stand van zaken, helaas tevergeefs. DVP kon alleen maar besluiten dat LVB in 2019 niet wou, in 2020 moest maar het in 2022 nog steeds niet had gedaan.  Uit het collegeverslag van 28 november 2022 blijkt dat LVB voortaan toch wenst te werken met participatietafels en hiertoe een participatiereglement zou uitwerken. Voortschrijdend inzicht is iets moois. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jan 2023
Marc Sluys
 

HALLE – Steve April en Evy Carels zijn het prinsenpaar carnaval Halle 2023

Mini_dsc_4851_01
 

 Drie koppels schreven zich in voor de prins en prinses verkiezing carnaval Halle 2023, Wendy Paternot en Bjorn Duyck van de Vrie Kadeikes, Wendy De Loor en Gregory Vlasselaer van de Pertotallekes en Evy Carels en Steve April van de Froesjeleirs,

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jan 2023
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Jeugdlokalen te BEERT beschikken over geen gunstig brandweerverslag meer

Chirolokalen_9_ok_lr
 

 Het brandweerverslag van de chirolokalen te Beert, dat een geldigheid van 10 jaar had, eindigde op 4 december 2022. In kader van brandpreventiecontroles van bestaande publieke toegankelijke inrichtingen, werd op 10 januari 2022 in de chirolokalen een controle door de brandweer uitgevoerd. Uit het verslag blijkt dat de inrichting niet volledig voldoet aan specifieke brandveiligheidsnormen. De brandweer adviseert om een brandveiligheidsattest B voor maximum 6 maanden uit te reiken. Begin juli 2022 verviel het nieuwe brandveiligheidsattest. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jan 2023
Marc Sluys
 

10 jaar N-VA Sint-Pieters-LEEUW in magazinevorm

Nva_leeuw_
 

 De gemeenteraadsverkiezingen van 2012 zorgden meteen voor vuurwerk. Vanuit het niets werd N-VA Sint-Pieters-Leeuw met 9 zetels de grootste partij. Luc Deconinck werd burgemeester. En daar kwamen ook drie schepenen bij. Dat ons N-VA-schip de wind in de zeilen had, bleek na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. We verstevigden onze positie en behaalden 11 zetels waarbij Jan Desmeth nog recent de fakkel overnam.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jan 2023
Marc Sluys
 

Lembeik Bauve maakt clip “De proces van Sintche Fruun"

Scherm__afbeelding_2023-01-28_om_23
 

 In 2000 bracht de groep "Lembeik Bauve" hun eerste plaat uit met als titel “De Proces va Sintche Fruun”.
Het lied verhaalt in de eerste strofe over de aankomst van Sint-Veroon en zijn verblijf in Lembeek en in de tweede strofe gaat het over de feestelijkheden in de Paasperiode met o.a. de Sint-Veroonmars op Paasmaandag. Een traditie die al honderden jaren meegaat en ondertussen werd opgenomen in de Inventaris Immaterieel Erfgoed. https://youtu.be/SVCuaC4WXLE

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jan 2023
Marc Sluys
Emile Devogeleer
 

HALLE – Raymond Decoster verkozen tot man van het jaar

Mini_dsc_3923_01
 

 Naar jaarlijkse traditie komt na nieuwjaar de leden van de Halse persclub bij elkaar en wordt er verkozen naar man/vrouw of vereniging die op een positieve manier in het nieuws kwamen in Halle tijdens het voorbije jaar,

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2023
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Beleidsparticipatie gaat van start met eerste Forum in DILBEEK

P1430490
 

 Met het eerste Forum is de nieuwe manier van beleidsparticipatie nu ook écht van start gegaan. Een mooie opkomst van gemotiveerde burgers zorgde ervoor dat ook bij ons de motivatie om hier verder mee te werken groot is.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2023
marc Sluys
 

Klimaatcafé GOOIK, LENNIK en PEPINGEN

Scherm__afbeelding_2023-01-27_om_13
 

 De gemeenten Gooik, Lennik en Pepingen verwelkomen je graag op maandag 13 februari 2023 om 19u30 op het klimaatcafé in CC Bellingen, Trapstraat 5 te Bellingen, om mee na te denken over hoe we onze gemeenten klaar kunnen maken voor de toekomst.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2023
Marc Sluys
 

Regio Zennevallei toast op je gezondheid! Tournée Minérale: een maand zonder alcohol

Tournee_minerale_23
 

 Tournée Minérale is bij heel wat mensen bekend. De campagne van De Druglijn is inmiddels aan haar zevende editie toe en roept iedereen op om in februari, voor het eerst of opnieuw, een maand geen alcohol te drinken. De intergemeentelijke preventiewerking van de lokale besturen van Halle, Pepingen, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw, de Eerstelijnszone Zennevallei, de Artsenkring Zennevallei, Logo Zenneland en het AZ Sint-Maria Halle zetten dit jaar gezamenlijk hun schouders onder dit initiatief.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2023
Marc Sluys
 

Rode Kruis LENNIK-GOOIK neemt intrek in oude brandweerkazerne

20230126_181654
 

 Het Rode Kruis Lennik-Gooik zocht een nieuw onderkomen. Dit vonden ze in de oude brandweerkazerne in de Karel Keymolenstraat 4 waar ze sinds kort hun intrek namen. De oude brandweerkazerne wordt reeds gebruikt door de Academie Peter Benoit die er les geeft en voor enkele wagens van de technische dienst.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2023
Marc Sluys
 

NINOVE - Concert ‘Coronation’ gaat in première op 3 maart in de ‘Spot’ in Denderhoutem

Flyer-coronation-a5__1_
 
Concert ‘Coronation’ gaat in première op 3 maart 2023 in de ‘Spot’ in Denderhoutem  Dameskoor VocAtom en jeugdkoor Farfalle worden geleid door dirigente Barbara Vandendriessche. Beide koren hebben gewerkt aan een nieuw repertoire. Op 3 maart 2023 nodigen VocAtom en Farfalle  alle liefhebbers uit voor de première van hun gezamenlijke nieuwe productie ’Coronation’. Beide  koren deelden in 2017 al eens de  
 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 27 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 26 jan 2023
Guido van Cauwelaert | 26 jan 2023
Marc Sluys | 26 jan 2023

archief