Editiepajot : Nieuws uit het Pajottenland en de Zennevallei

Optiekfreija

BEERSEL Jan -Niklaasstichting moet afzien van herfstrestaurant

Editiepajot_bart_devill___herstrestaurant2020_nieuwsbrief

 

De Jan-Niklaasstichting - koor en jeugdmuziekschool ‘t Mierennest - kan omwille van de Coronamaatregelen geen herfstrestaurant organiseren. Nochtans is dit al een hele traditie in de regio, maar er werd toch een oplossing voor gevonden. Er wordt nu gezorgd voor een afhaalrestaurant op 24 en 25 oktober 2020 in hoeve ’t Mierennest van de Jan Niklaasstichting Lotsesteenweg 33 - 1653 Dworp. Ook nu zijn de gerechten zoals voorheen huisgemaakt. Bestellen kan tot 18 oktober via  www.mierennest-dworp.be   en www.jan. niklaasstichting.be .

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2020
Hugo Devillé
 

Ternat - Infoavond RUP Bebouwde ruimte

Rup_bebouwde_ruimte_6053_nieuwsbrief

Ternat wil een duidelijke toekomst ontwikkelen voor alle woongebieden op het grondgebied. Daarom wordt de eerste stap gezet in de opmaak van een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) bebouwde ruimte. Inwoners worden opgeroepen om hun toekomstvisie te delen in een klankbordgroep. Op woensdag 23 september om 18u30 wordt in CC De Ploter een infoavond georganiseerd waarbij het project wordt toegelicht. Geïnteresseerden kunnen zich nadien kandidaat stellen voor deelname aan de klankbordgroep die mee vorm zal geven aan de voorstudie. Inschrijven voor dit infomoment is verplicht

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2020
 

BEVER – Actiecomité Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker even gedreven

Plantjesverkoop_kotk_bever_2020_nieuwsbrief

Het plaatselijk actiecomité voor de verkoop van de vermaarde azalea's voor Kom op tegen Kanker moest dit jaar met lede ogen toezien hoe Covid 19 het gebruikelijk Plantjesweekend danig parten speelde. Maar Bever zou solidair Bever niet zijn mochten coördinator Philippe Allert en zijn team ook deze keer op geen bijzondere inspanning hebben gekeken om toch nog een behoorlijk resultaat bij de verkoop te scoren.....

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer
 

E-boeken lenen op je eigen toestel bij Bib Beersel

Bibliotheek_beersel_nieuwsbrief

 E-boeken lenen op je eigen toestel bij Bib Beersel 

 
Beersel- In bib Beersel kunnen leners vanaf nu e-boeken lenen op hun eigen toestel. Samen met de bibliotheekleden van 165 andere openbare bibliotheken in Vlaanderen en Brussel vinden ook de Beerselse leners vanaf nu e-boeken terug in de online catalogus.
 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2020
Bart Devillé
 

NINOVE - affiche van de mauritzconcerten is nagenoeg finaal

Mauritzconcerten_maspoe_ninove_nieuwsbrief

Zowel Nederland als België zijn met Gers Pardoel meegegaan en achterop zijn ‘Bagagedrager’ gesprongen. Sinds 2009 scoort hij hit na hit en worden zijn nummers meegezongen door jong & oud. Gers werd populair door zijn succesvolle samenwerking met The Opposites op de single “Broodje Bakpao”.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2020
Jacky Delcour
 

NINOVE - E-boeken lenen op je eigen toestel

Editiepajot-logo-ninove_nieuwsbrief

In de bib van Ninove kunnen leners sinds 17 september e-boeken lenen op hun eigen toestel. Ook in 165 andere openbare bibliotheken in Vlaanderen en Brussel vinden bibliotheekleden sinds dan e-boeken terug in de online catalogus. Via het platform cloudLibrary kunnen leners telkens 2 e-boeken lenen, 2 e-boeken reserveren en elk boek maximaal 6 weken houden.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2020
Jacky Delcour
 

LIEDEKERKE - G-sport proeftuin

G-sport_schaatsen_likert__4_ab_nieuwsbrief

In het aanbod G-sport is van de ijssporten enkel sledgehockey écht gekend. Het is ijshockey voor mensen met een beperking aan de onderste ledematen. Een spectaculaire en intense sport met enkele mooie clubs in Vlaanderen. Sledgehockey staat ook op het programma van de Paralympische Winterspelen. Verder is dat aanbod binnen de G-sporten vrij beperkt.

 
 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2020
Jacky Delcour
 

HALLE - Verse soep bij Black Eagle

Foto_bij_persbericht_-__verse_soep_bij_black_eagle__nieuwsbrief

Door de coronacrisis zag ook Black Eagle Halle heel wat activiteiten in het water vallen. Om de financiële schade wat in te halen, organiseert de club daarom een take away met verse soep. “De coronacrisis heeft ons een hoop geld gekost.”, stelt Arno Pirolo, secretaris van Black Eagle Halle.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2020
Sam Herremans
 

HERNE - Week van de Duurzame Gemeente gestart met het hijsen van de SDG-vlag

Dsc09275__1024x563__nieuwsbrief

Tot vrijdag 25 september 2020 wordt de vijfde verjaardag gevierd van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. In dat kader organiseert de VVSG (Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten vzw) de ‘Week van de Duurzame Gemeente’ met als blikvanger een  campagne om de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals of SDG’s) breder bekend te maken en lokale besturen ankers aan te reiken voor een duurzaam lokaal beleid op lange termijn.....

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer
 

BEERSEL voert strijd tegen zwerfvuil op

Editiepajot_bart_devill___zwerfvuil_beersel_nieuwsbrief

 De gemeente Beersel heeft de voorbije maanden intensief ingezet op het bestrijden en beteugelen van sluikstorten en zwerfvuilovertredingen. En met resultaat!  

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2020
Hugo Devillé
 

BEERSEL K.T. Lustig en Vrij speelt niet in november

Editiepajot_bart_devill___kt_lustig_en_vrij_nieuwsbrief

 

Over het algemeen speelt K.T. Lustig en Vrij, een van de Lotse toneelverenigingen,  3 producties per jaar. - De Jeugd (Hoop op de Toekomst) speelt eind april in CC De Meent - In juni combineren ze gezellig zomeren met streekbieren en theater in de Feestzaal in Beersel - In november spelen we onze "grote" productie in CC De Meent.

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2020
Hugo Devillé
 

BEERSEL Proefvlak heideherstel op Eikenheide geslaagd

Editiepajot_bart_devill___eikenheide_nieuwsbrief

 

 

Goed nieuws en experiment geslaagd! Vorige zomer werd op de Eikenheide in Alsemberg een open plek van 30 x 30m gecreëerd om te kijken of er nog kiemkrachtig heidezaad in de bosbodem aanwezig was.

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2020
Hugo Devillé
 

Beersel ondertekent charter voor veilige schoolomgevingen

Editiepajot_bart_devill___charter_werftransport_nieuwsbrief

 

Het gemeentebestuur van Beersel heeft het Charter Werftransport ondertekend en werkt zo samen met de bouwsector voor een bereikbare en veilige omgeving tijdens werken. Het charter is een initiatief van de Vlaamse overheid, de VSV, de VVSG, Bouwunie, Confederatie Bouw en FEMA.

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2020
Hugo Devillé
 

BEERSEL Zennehart laat zich niet verrassen

Editiepajot_bart_devill___zennehartflessen_nieuwsbrief

 

Heet, heter…. heetst zo was/is het vandaag nog. Maar WZC Zennehart in Alsemberg liet zich niet verrassen. De voorbije periode werden er waterfonteinen geïnstalleerd in Zennehart. Op elke verdieping en in elke ruimte kunnen bewoners en medewerkers genieten van een heerlijk glas fris plat -of bruiswater of plat water op kamertemperatuur.

Ook zijn er aangepaste flessen voor bewoners en medewerkers  toegekomen!!

Binnenkort start men er met deze mooie, milieubewuste en ergonomische aanpak rond hydratatie.

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2020
Hugo Devillé
 

GOOIK - In de nabije toekomst een beter GSM bereik in Strijland

Img_20200912_144815_resized_20200913_122333437_nieuwsbrief
Vandaag is het voor wie een belletje wilt doen met zijn gsm huilen met de pet op ter hoogte van de Strijlandstraat in Gooik. Al maanden is er geen goede ontvangst, sommige mensen moeten zelfs buiten gaan staan, als ze willen bellen, dit kan zo niet blijven duren met een school en een sporthal dadelijk in de buurt. Het probleem is ondertussen gekend wie dringend met belllen... U leest het als eerste op www.editiepajot.com 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2020
Marc Colpaert
 

Eerste gratis optreden van de G-bloezers uit GOOIK

Aaa_editie_gooik_gbloezers__kopie__nieuwsbrief
De G-bloezers uit Gooik gaven op zondag hun eerste van drie gratis optredens en gingen naar het WZC Eyckenborch in Gooik. De G-bloezers, een groep enthousiaste muzikanten bestaande uit blazers en slagwerkers, zijn bij het brede publiek vooral gekend om hun optredens vol toffe, leuke, ambiance muziek. Ook zij missen de tijd waarin feestjes organiseren heel gewoon was. Maar het orkest wil vooral alle mensen bedanken
 

  

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2020
Marc Colpaert
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Adolf leverde brood bij Jeannine en zijn broodje was gebakken, nu vierde zij hun briljanten (65 jaar) huwelijk,

Sh2_4738_01__groot__nieuwsbrief

 Adolf Malfroy geboren in Dworp leerde Jeannine Deschuyteneer uit Etterbeek kennen aan de kerk van het Negenmaneke. Adolf was er op wandel als bakkersjongen met zijn werkgever, toen Jeannine hun weg kruiste en Adolf aan zijn baas zij , met dit mooi meisje zou ik nog eens willen meegaan, waarop zijn baas antwoordde “awel vanaf maandag mag je er brood gaan leveren. 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2020
Devogeleer Emile
 

OETINGEN - Dokter Etienne Soetaert een icoon is niet meer

Etienne_nieuwsbrief

Begin deze maand is op 87-jarige leeftijd gewezen dokter Etienne Soetaert uit Oetingen overleden. Ook al was hij al bijna 20 jaar geen huisarts meer, toch is deze 'meneer dokteur', bij vele mensen nog zeker niet vergeten. Hij was in de jaren '60 tot 2000 de dokter van heel wat mensen uit Gooik, maar ook uit Vollezele en Denderwindeke(zijn geboorteplaats). Het leek ons dan ook niet meer dan normaal, om toch nog even stil te staan bij deze toch wel opmerkelijke dokter. 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2020
Marc Colpaert
 

PEPINGEN - Voltallige Pepingense oppositie voegt opnieuw gezamenlijk agendapunt toe aan gemeenteraadszitting: Gaat Pepingen voor het label "kindvriendelijke gemeente?"

Img_20200917_200353_resized_20200917_082616523_nieuwsbrief

"CD&V, DVP en N-VA dienden voor de gemeenteraadszitting van 4 augustus 2020 voor het eerst een gemeenschappelijk agendapunt in. Voor de gemeenteraadszitting van 22 september 2020 werd opnieuw een gezamenlijk punt ingediend , namelijk “Kindvriendelijke gemeente Pepingen”.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2020
Sam Herremans
 

Samen werken aan een mooier HALLE - Clean Up Day

5af821f1-3ec6-410e-9c78-81b31912c394_nieuwsbrief

19 september is het World Clean Up Day.  Die dag steken zowat 20 miljoen vrijwilligers in 180 landen elk jaar de handen uit de mouwen, om het afval uit het milieu te halen. Zo ook in Halle.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2020
Sam Herremans
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 19 sep 2020
Marc Colpaert | 19 sep 2020
Paul Onselaere | 19 sep 2020
Sam Herremans | 19 sep 2020
Sam Herremans | 19 sep 2020
Jacky Delcour | 19 sep 2020
Jacky Delcour | 19 sep 2020
Marc Colpaert | 18 sep 2020
Devogeleer Emile | 17 sep 2020
Devogeleer Emile | 17 sep 2020
Jacky Delcour | 15 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2020

meer artikels

 

Agenda

Geen toekomstige activiteit

Partners

Commerciële partners, advertenties en vacatures