Editiepajot : Nieuws uit het Pajottenland en de Zennevallei

PAJOTTENLAND – Politie zet in op het waarmaken van een veilige en leefbare samenleving

Nieuwjaar_lokale_politie_pajottenland_2020__0__nieuwsbrief

De politie Pajottenland, die de politionele eerstelijnszorg waarneemt in Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen, organiseerde haar nieuwjaarsbijeenkomst deze keer in de nieuwe brandweerkazerne in Lennik als teken van nauwe onderlinge verbondenheid. Een sterk partnerschap, een veilige en leefbare samenleving evenals respect voor de hulpdiensten waren daarbij de belangrijkste uitgesproken wensen door waarnemend korpschef Philippe Annys…...

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
 

HERNE – Nieuwe rupskraan technische dienst is een feit

Rupskraan_1a_nieuwsbrief

Het gemeentebestuur heeft een nieuwe rupskraan aangekocht voor de technische dienst, dit voor een bedrag van 102.372 euro. Er werd ook een bijhorende aanhangwagen aangekocht voor een bedrag van 28.400 euro.....

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
 

HERNE – Standhouders gezocht voor expo rond kunst, ambachten en streekproducten

Affiche_17_mei_2020_nieuwsbrief

Herne Kunst'Telt, de plaatselijke vereniging van amateur kunstenaars met Veerle Van der Steen aan het roer, zoekt voor zijn expo rond kunst en ambachten op zondag 17 mei in het Dominicanessenklooster, ambachtslieden die er in de tuin een stand willen opzetten. Ook standhouders met ambachtelijke streekproducten zijn welkom...….

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
 

Jong CD&V GOOIK organiseerde een soepbedeling in de blokspots.

A_foto_jong_cdv_blokken__nieuwsbrief

Ze wilden graag de Gooikse jongeren een hart onder de riem steken tijdens de zware blokperiode. Daarom trokken enkele leden van Jong CD&V met zelfgemaakte pompoensoep op pad naar de 2 blokspots in Gooik, JH Guuk en de Bib van Gooik. Een lekkere en gezonde opkikker voor de hardwerkende studenten.
 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2020
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Verenigingen S-Plus en Curieus nodigden hun leden uit voor een feestje

Editie_colpaert_galmaarden_curieus_1__kopie__nieuwsbrief

De verenigingen S-Plus en Curieus nodigden in totaal een honderdtal leden uit om gezellig een drankje en een hapje te nuttigen in de grote zaal van het Baljuwhuis in Galmaarden. Het was een gezellige drukte in het Baljuwhuis, door de boxen galmde de muziek van dj Rob en de dansvloer liep goed vol. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2020
Marc Colpaert
 

GOOIK - Vrijwilligers helpen met het snoeien en plaatsen van een takkenril

Editie_colpaert_gooik_snoeien_1__kopie__nieuwsbrief

Een vijftal vrijwilligers uit Pepingen waren aan de slag om beheerwerken uit te voeren in een bosje van Natuurpunt in Gooik. Dit bosje pal tussen de velden was het eerste stukje grond dat ooit aangekocht werd door Natuurpunt in Gooik."Het bosje ter Molle werd ongeveer 20 jaar geleden aangekocht en is ondertussen uitgegroeid tot een veilige oase voor heel wat beestjes,
 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2020
Marc Colpaert
 

Lambiek Fabriek uit Sint-Pieters-LEEUW is nieuw lid van Horal

Auto-10_nieuwsbrief

  De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) heeft er een nieuw lid bij. Met de toetreding van brouwerij Lambiek Fabriek uit Sint-Pieters-Leeuw telt de Hoge Raad voortaan 10 leden.

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2020
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Start automatische verwerking van de trajectcontroles

Trajectcontrole_nieuwsbrief

Vanaf 1 februari 2020 start de automatische verwerking van de trajectcontroles en worden de processen-verbaal voortaan in Gent opgesteld.. In 2015 plaatste de gemeente Sint-Pieters-Leeuw aan enkele invalswegen haar eerste ANPR-camera’s. Deze intelligente camera’s, die automatisch nummerplaten herkennen en signaleren, worden o.a. gebruikt voor politioneel werk (recherche, interventie …).

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2020
Roger Swalens
 

REGIO- Fietssnelweg langs lijn Brussel - Charleroi

Fietssnelwegen-vlaams-brabant-planning-2016-kaart_tcm5-107906_nieuwsbrief

De provincie Vlaams-Brabant heeft een studiebureau  opdracht gegeven om een fietssnelweg tussen Brussel en Waterloo uit te tekenen. Die moet langs de spoorlijn 124 Brussel-Waterloo komen en zou zo'n 15 miljoen euro kosten.

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2020
Roger Swalens
 

BEERSEL Jeugd van VBD behaalt opnieuw het 3-sterrenlabel

Editiepajot_bart_devill___beerseldrogenbos_nieuwsbrief

 Derdeprovincialer Verbroedering Beersel-Drogenbos liet eind vorig jaar de audit van Double Pass/Voetbal Vlaanderen afnemen en kreeg eerder deze week een meer dan bevredigend rapport in de bus. De fusieclub slaagde nu al voor de tweede keer op rij met brio. 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2020
Hugo Devillé
 

BEERSEL/REGIO Push Nationals is gloednieuw platenlabel uit Dworp

Editiepajot_bart_devill___nieuw_platenlabel_nieuwsbrief

 Wie wist dit tot vandaag? Dworp komt wel regelmatig in het nieuws, maar dat er een gloednieuw platenlabel werd opgericht, dat zullen er wel niet velen weten. En toch is het zo! 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2020
Hugo Devillé
 

TERNAT - Jonas De Neef heeft een passie voor Napoleon en zijn tijd

Img_3610_nieuwsbrief

Jonas De Neef uit Wambeek was al in de lagere school geïnteresseerd in geschiedenis en die interesse vergrootte nog in het secundair dankzij een gepassioneerde leraar. Op zijn zestiende ontstond dan zijn interesse voor Napoleon en toen hij geschiedenis studeerde aan de KUL deed hij voor zijn thesis onderzoek naar de historische correctheid van de verschillende edities van het Memoriaal van Sint-Helena. Naast het schrijven over de napoleontische periode op Wikipedia werkt Jonas ook aan een vertaling naar het Frans van de dagboek geschriften van Jan Rem, soldaat in het Nederlands-Belgische leger dat streed tegen Napoleon in Waterloo.

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2020
Guido Van Cauwelaert
 

GERAARDSBERGEN - Bart Verhaeghe boeit ondernemers op Unizo nieuwjaarsgebeuren

Jim_60901_nieuwsbrief

De lokale Unizo afdeling hield haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in de gebouwen van deriti ramen en deuren in Ophasselt. Tijdens het event fungeerde topondernemer  Bart Verhaeghe als gastspreker. Bart is naast  ondernemer ook voorzitter van Uplace en van Club Brugge en leidt een familieholding.

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2020
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Schildersleerlingen leren historisch kalkverven en reconstrueren antieke panelen

11_nieuwsbrief

Samen met het Aalsterse bedrijf ‘Moock decors’ richtte het GO! Atheneum Geraardsbergen een schildersworkshop over ‘traditionele Europese kunstambachten’ in. De leerlingen uit de richting ‘Schilderen en Decoratie’ leerden historisch kalkverven en leerden werken met polychromie.

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2020
Jimmy Godaert
 

Breugelschilders gespot in WZC Quietas te DILBEEK

Schilderij_nieuwsbrief

Om het Breugeljaar in schoonheid af te sluiten kreeg WZC Quietas de vraag van Els Huygen, een hobbyschilderes, om samen, met de bewoners van de beschermde afdeling, een schilderij te maken. Een crea-activiteit werd georganiseerd waarbij een 6-tal residenten  samen met Els een winters landschap schilderden in ware Breugelstijl.

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2020
Sam Herremans
 

TERNAT - De Kakelbank geselecteerd door Recupel

Img_3612_nieuwsbrief

Recupel lanceerde in het najaar van 2019 een campagne waarbij elke Belg zijn of haar ‘verborgen parels’ kon signaleren: mooie maar ondergewaardeerde plekjes die het verdienen om in de spotlights geplaatst te worden. De ‘Kakelbank’ van Ria De Troch aan het oud gemeentehuis van Wambeek komt als één van de winnaars uit de bus. 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2020
Guido Van Cauwelaert
 

Gevangenisstraffen voor dierenbeulen uit HEIKRUIS

Ben-weyts_0_nieuwsbrief

 In een zaak rond een berucht landbouwerskoppel uit Heikruis zijn er voor het eerst effectieve gevangenisstraffen uitgesproken wegens vergaande verwaarlozing van dieren. Het vonnis is gebaseerd op inbeslagnames door de Vlaamse Inspectie Dierenwelzijn en de politie. Vlaams Dierenminister Ben Weyts wil dat die gevangenisstraffen ook effectief uitgevoerd worden. “Deze dierenbeulen horen thuis achter de tralies”, zegt Weyts.

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2020
Marc Sluys
 

Groot-HALLE Toerist pronkt met nieuwe outfit

Img_2999_nieuwsbrief

  De leden van Groot-Halle Toerist kijken, net als de profrenners, reikhalzend uit naar de start van het nieuwe Belgische wielerseizoen. Eén van de redenen is dat zij dan voor het eerst met hun nieuwe clubkledij kunnen uitpakken.
Onder meer dank zij haar vaste sponsors Volvo Sterckx-De Smet en Brukom Fiets! en hun nieuwe sponsor St-Feuillien, heeft de club een mooi nieuw ontwerp voor de kledij kunnen uitwerken.

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2020
Marc Sluys
 

Gemeenteschool t’ Rakkertje LENNIK kleurt fluo

Unadjustednonraw_thumb_50_nieuwsbrief

 In de donkerste maanden van het jaar zijn jonge fietsers en voetgangers extra kwetsbaar. Om de verkeersveiligheid te verhogen neemt de gemeentelijke basisschool ’t Rakkertje deel aan het project ‘Helm op Fluo top!’.

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2020
Marc Sluys
 

HALLE - Persprijs gaat naar de ‘Confrérie van de Vaantjesboer’.

Sh2_1385_01_nieuwsbrief

Naar jaarlijkse traditie kwamen de leden van de Halse Persclub samen om de persoon/vereniging van het jaar te kiezen, wie Halle positief in het nieuws heeft gebracht maakt kans om deze prijs in ontvangst te nemen.

Klik hier om meer te lezen

 
22 jan 2020
Devogeleer Emile
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 22 jan 2020
Marc Sluys | 22 jan 2020
Guido Van Cauwelaert | 22 jan 2020
Sam Herremans | 20 jan 2020
Jacky Delcour | 20 jan 2020
Jacky Delcour | 20 jan 2020
Roger Swalens | 20 jan 2020
Guido Van Cauwelaert | 20 jan 2020
Sam Herremans | 19 jan 2020
Hugo Devillé | 18 jan 2020
Roger Swalens | 17 jan 2020

meer artikels

 

Agenda

Geen toekomstige activiteit

Partners

Commerciële partners, advertenties en vacatures