Laatste artikels van Dilbeek

C21

Huisje Mostinckx in SINT-MARTENS-BODEGEM gooit deuren open voor tentoonstelling

Scherm__afbeelding_2023-05-27_om_11
 

  "Wandelaars, fietsers en andere genieters,

Kom op zondag 9 juli langs bij 't Bijgaards Ateljee in Huisje Mostinckx en ontdek het unieke en gezellige "hopcafé"!

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mei 2023
Marc Sluys
 

OETINGEN - Grill Event bij Gastro Atelier boek nu al je tafeltje!

A_herman_grill__kopie_
 
Op 16 en 17 juni steekt Gastro Atelier het vuur aan. Verwen je smaakpapillen en omarm de zomerse vibes in een prachtige setting. Wij voorzien gegrilde à la carte gerechten, vakkundig afgebakken door onze chef. Vanaf 18u30 is er tevens een gratis wijnproeverij in samenwerking met de experten van Pure Wine
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Controleer de vervaldatum van je rijbewijs

Scherm__afbeelding_2023-05-25_om_20
 

 Heb je een rijbewijs volgens het bankkaartmodel? Dan controleer je best even de vervaldatum. De eerste exemplaren die destijds werden uitgereikt, vervallen binnenkort.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2023
Marc Sluys
 

REGIO - Kom meer te weten over het verleden van onze streek tijdens de archeologiedagen eind mei

A_archeologie
 
Op 26, 27 en 28 mei zijn er in gans Vlaanderen de Archeologiedagen. In Vlaams-Brabant kunnen archeologiefanaten of nieuwsgierige liefhebbers deelnemen en het verleden onder hun voeten ontdekken tijdens activiteiten in 15 gemeenten. In Vlaams-Brabant vindt men deze activiteiten in Dilbeek, Geetbets, Grimbergen, Hoeilaart, Keerbergen, Leuven, Londerzeel, Machelen, Merchtem, Oud-Heverlee, Overijse, Rotselaar.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - De “Weeg” viert verpleegkundige en vrijwilligers en zoekt extra helpers

Pavok-cb--wa-image-230330rt_
Ingezonden foto
 
De Consultatiebureaus van Kind en Gezin van Ternat, Lennik en Sint-Genesius-Rode worden uitgebaat door de onafhankelijke kinderopvangdienst Pavok. Onlangs vierden ze in Lennik hun verpleegkundige Griet. Zij gaat met pensioen na 40 jaar dienst bij Kind en Gezin. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mei 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Trekpaarden beleven in DILBEEK

Scherm__afbeelding_2023-05-17_om_10
 

Trekpaardfokkerij ’t Bruggeveld uit Sint-Ulriks-Kapelle zet, in samenwerking met provincie Vlaams-Brabant, op zondag 21 mei van 11 tot 17 uur zijn staldeuren open. Ter promotie van het Brabants trekpaard worden er demonstraties en kinderanimatie georganiseerd. ......

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2023
Marc Sluys
 

Bewoners Breugheldal ITTERBEEK in de spotlights op filmset FC Bergman.

Scherm__afbeelding_2023-05-16_om_16
 

 Gisteren maandag vonden de filmopnames plaats van een reeks korte films op het domein van het Kasteel van Gaasbeek. Acht bewoners van het woonzorgcentrum Breugheldal hadden het genoegen te mogen figureren. Het werd voor hen een onvergetelijke ervaring! De films werden opgenomen naar aanleiding van de heropening van het Kasteel van Gaasbeek en maken deel uit van de expo Ne mobliez mie - Oefeningen in zelfbehoud, een filmische expo van theatergezelschap FC Bergman. Op het resultaat is het nog even wachten: de expo start op 1 juli. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2023
Marc Sluys
 

Particulieren krijgen gratis bomen van DILBEEK

Scherm__afbeelding_2023-05-15_om_16
 

 Dilbeek kwam de laatste tijd vaak in het nieuws met de inspanningen die het leverde om bossen aan te planten.  Zo zijn er een tweetal maanden geleden nog de eerste bomen geplant van het nieuwe Mullebos, alsook in het nieuwe bosgebied aan de Groenstraat.  Maar nu schakelt Dilbeek een versnelling hoger: particuliere eigenaars en ondernemers worden aangezet om bomen aan te planten! De inzet? Een leefbare, groene gemeente.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mei 2023
Marc Sluys
 

DILBEEK start met autodelen in 2023

Holding-car-keys_2-1
 

 In het najaar start Dilbeek met autodelen op maar liefst drie locaties. Hiervoor gaat Dilbeek in zee met de gekende autodeelaanbieder Cambio. Dilbeek zet duurzaamheid centraal: de deelauto’s zullen namelijk allemaal elektrisch zijn. Daarenboven zal het de parkeerdruk in sommige wijken verlagen en is het goed voor de portemonnee! En dit is nog maar een begin!

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mei 2023
Marc Sluys
 

REGIO - Nieuwe technologie ING speelt in op halvering van aantal kaartlezers en nieuwe vormen van cybercriminaliteit

A_ing_4
Foto Marc Colpaert
 

Klanten van ING België hoeven hun kaartlezer niet meer altijd en overal bij zich te hebben om ​in te loggen of ​een transactie ​te doen​ via hun computer. Dit kan voortaan met de ING QR Code, een primeur binnen het Belgische bankenlandschap. Op die manier maakt de bank thuisbankieren gemakkelijker voor particuliere en professionele klanten. Het is bovendien een antwoord op het fenomeen dat steeds minder mensen een kaartlezer bestellen, omdat ze meer mobiel bankieren. De slimme technologie waarmee de ING QR Code is ontwikkeld, is ten​​slotte een extra wapen in de strijd tegen cybercriminelen.    

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 mei 2023
Devogeleer Emile | 03 mei 2023
Nicole Billens / Marc Sluys | 24 apr 2023
PenZine | 28 mrt 2023

archief