Laatste artikels van Dilbeek

Geuze
 

Nieuw streekbierenfestival van het Pajottenland verwelkomt 14 brouwerijen

Pajot_ale_land
14 brouwerijen laten hun kunnen proeven. Foto © Marc Sluys
 

 Op zaterdag 4 mei 2019 wordt voor de eerste maal het streekbierenfestival Pajot Ale Land georganiseerd. Dit evenement focust op de ambachtelijke bieren van microbrouwerijen uit het Pajottenland en omstreken. De deelnemende bedrijven zijn Angerik (Dilbeek), Belfort, (Sint-Martens-Lennik), Belgoo (Sint-Pieters-Leeuw), Crystalstick (Herne), De Koperen Markies (Asse), Den Houten Molen (Essene), Den Herberg (Buizingen), Dok's (Asse), 4Pajot (Vlezenbeek), Kasuta (Essene), Lambiek Fabriek (Ruisbroek), Sako (Pepingen) en Vrijstaat Vanmol (Eizeringen). Als speciale gast wordt brouwerij Alvinne uit het West-Vlaamse Moen verwelkomd. Het festival gaat door in een tent op het kerkplein van Eizeringen, aan het café In de Verzekering tegen de Grote Dorst te Eizeringen. De tapkranen gaan open om 16 uur en sluiten om middernacht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 apr 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Figuranten gezocht voor “Levend schilderij”

Levend_schilderij_uitnodiging
Figuranten gezocht. Foto Ingezonden
 

 Op zondag 12 mei gaat Westrand de uitdaging aan om een hedendaagse versie te maken van een Bruegels schilderij. Het wordt een namiddag vol leuke workshops en activiteiten middenin de Wolfsputten, tegelijk ben je als deelnemer onderdeel van een levensecht schilderij. Alle info om je in te schrijven vind je op www.westrand.be/levendschilderij 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 apr 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Eerstejaarsstudenten van Orthopedagogie Odisee DILBEEK praten met onbekenden

Odisee_let_s_talk__3_
Foto's ingezonden
 

Eerstejaarsstudenten van de bacheloropleiding Orthopedagogie aan hogeschool Odisee (Campus Dilbeek) trokken naar de VUB-campus om er een praatje te slaan met de studenten. “Zo stimuleren we de mensen om meer naar elkaar te luisteren. Tegelijk hopen we de verbondenheid in de maatschappij te stimuleren.” Het project, Let’s Talk genaamd, vond plaats op de Esplanade.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 apr 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

HORAL stelt Megablend 2019 voor naar aanleiding van 12de editie Toer de Geuze

Img_3659
De nieuwe Mega Blend geuze werd voorgesteld. Foto @ Marc Sluys
 

 Naar aanleiding van de 12de editie van de Toer de Geuze brengt de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) opnieuw een Oude Geuze op de markt met lambieken die afkomstig zijn van verschillende brouwerijen en stekerijen. Dit jaar vindt de Toer de Geuze plaats op zaterdag 4 en zondag 5 mei. Tijdens het openbrouwerijenweekend, dat maar een keer om de twee jaar wordt georganiseerd, kan het publiek in totaal 9 bedrijven bezoeken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 apr 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 

DILBEEK - Hocus focus op RC

Img_1757
 

Dinsdag 2 april werd er op Regina Caeli de “Hocus Focus-dag” georganiseerd voor alle leerlingen uit het eerste jaar. De leerlingen konden kiezen uit verschillende workshops om zo nieuwe talenten bij zichzelf te ontdekken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 apr 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

20 miljoen euro voor schoolcapaciteit in Vlaamse Rand

Ben-weyts_0
 

 De Vlaamse Regering investeert 20 miljoen euro in extra schoolcapaciteit in de Vlaamse Rand. De extra middelen kunnen snel vertaald worden in effectief meer bijkomende plaatsen in scholen. In Dilbeek wordt gemikt op 388 extra plaatsen in het basisonderwijs en 180 extra plaatsen in het secundair onderwijs. In Halle wordt werk gemaakt van extra 547 plaatsen in het secundair onderwijs. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 apr 2019
Marc Sluys
 

TERNAT/ASSE/DILBEEK - WTC Feels organiseert 3de keer Mergan Feels good Tour.

Img_2439
 

Zondag 5 mei organiseren de sportieve dames van WTC Feels voor de 3de keer hun Mergan Feels good Tour. Iedereen met een fiets is  die dag welkom voor één van de drie uitgestippelde routes: 80, 57 of 30 km (familietocht). Start aan BVBA Mergan, naast de autokeuring Mollem tussen 8 en 10 uur.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 apr 2019
Guido Van Cauwelaert
 

3 Bruegelprojecten moeten toeristen uit de hele wereld lokken

Sint-anna-pede
Kerk Sint-Anna Pede Foto's ingezonden
 

 Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts heeft 3 gloednieuwe Bruegelprojecten voorgesteld die culturele meerwaardezoekers uit de hele wereld naar Vlaanderen moeten lokken. Het gaat om een nieuw tentoonstellingsparcours in Bokrijk, een expo in het Kasteel van Gaasbeek en een wandelparcours in Vlaams-Brabant.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 apr 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Toerisme Vlaams-Brabant zet in op autisme

Groepsfoto
Ingezonden foto
 

 Daguitstappen en reizen zijn voor mensen met autisme niet vanzelfsprekend. Om de deelname van deze mensen aan vrijetijdsactiviteiten te verhogen, werkt Toerisme Vlaams-Brabant en Toerisme voor Autisme samen. Zo komen er visuele stappenplannen voor 11 toeristische attracties.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 apr 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

DILBEEK huldigde haar jubilarissen - Alle jubilarissen op foto.

Burgerzaken_jubilarissen_baudewyns-springael
Fam Baudewyns-Springael Foto © Michel Lejeune
 

  De gemeente Dilbeek huldigde zopas haar jubilarissen op het kasteel -gemeentehuis in Dilbeek.  in totaal werden  1 briljanten, 2 diamanten en 2 gouden om 14 u en 5 gouden bruiloften om 15.30  uur gevierd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2019
Marc Sluys
Michel Lejeune
 
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 25 mrt 2019
Sam Herremans | 16 mrt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 13 mrt 2019
Sam Herremans | 10 mrt 2019
Sam Herremans | 26 feb 2019
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief