Laatste artikels van Dilbeek

DILBEEK - Bestuur wil bouwwoede inperken

Willy-segers-c-anne-deknock-6
Burgemeester Segers maakt zich sterk dat Dilbeek minder verstedelijkt in de komend jaren.
 

Onder het motto 'Dilbeek Dilbeeks' houden heeft het gemeentebestuur van de Vlaams-Brabantse gemeente in haar meerjarenplanning voor deze legislatuur maatregelen genomen om de ongebreidelde bouwwoede en instroom van nieuwe inwoners in de gemeente af te remmen. Zo komt er een bouwtaks en wil men nieuwbouw beperken tot kernen en goed ontsloten gebieden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

DILBEEK - Seniorenweek bij Quietas

Img_1986
 

Op 18 november startte de jaarlijkse Seniorenweek, een week waarbij senioren extra in de schijnwerpers werden gezet. In Quietas kleedden ze deze week in met allerlei extra activiteiten waardoor de residenten extra konden genieten..

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

DILBEEK - Team Jongeren strijkt neer op RC

Team_jongeren_3
 

Bekijk het aanbod van de Westrand, de bib of jeugdcentrum Castelhof: in Dilbeek valt er veel te beleven voor jongeren. Dit vrijetijdsaanbod komt niet zomaar uit de lucht gevallen, maar wordt samengesteld door het Team Jongeren van de gemeente Dilbeek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

60 Start to Run-diploma’s in DILBEEK

Start_to_run_2019
 

Half september startten meer dan 60 mensen met weinig of geen loopervaring met de door Dilbeek Atletiek Club (DAC) georganiseerde Start to Run-cursus. 10 weken lang werd hard getraind. Volgende zondag, 24 november, zijn ze klaar voor hun eindexamen: 5 kilometer aan één stuk lopen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

REGIO - Bibliotheken: webstek overtreedt taalwet

Imag31782
Twee gemeenteraadsleden in Halle en Lennik ontdekten per toeval dat hun bibliotheken er een drietalige webstek op nahouden.
 

Verschillende bibliotheken uit onze regio lieten  recent hun webstek aanpassen.  Daarbij is ten onrechte de optie om deze webpagina's drietalig (Nederlands - Frans - Engels) te maken gebruikt. Dat is  in strijd met de taalwetgeving. De gemeenteaardsleden Benjamin Swalens in Halle en Kristien Van Vaerenbergh in Lennik merkten dit op en klagen dit nu aan. De betrokken besturen zullen het  euvel rechtzetten, zo blijkt nu.  Ze argumenteren wel  dat  niemand dit eerder  heeft opgemerkt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 nov 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

DILBEEK - Wat u nog niet wist over Bijen

2019_praatstoel_flyer
 

Dit jaar in de praatstoel niemand minder dan Sofie De Groef. Als postdoctoraal onderzoeker aan de universiteit van Leuven deelt ze haar kennis over de bijen met ons op donderdag 5 december in kasteel Lamotte gelegen in 1700 Sint-Ulriks-Kapelle Lumbeekstraat, 20.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 nov 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

DILBEEK - KVC ITNA Itterbeek viert 70ste verjaardag

Itna_eetfestijn_23
 

“Den ITNA”, zoals ze zeggen, bestaat dit jaar 70 jaar en viert dat volgend weekend met een eetfestijn waarop heel wat oud-spelers worden verwacht. Zaterdagavond en zondagmiddag heft het bestuur samen met genodigden, sponsors, spelers, families en supporters het glas in de feestzaal te Pede. Op het menu staan stoofvlees en vol-au-vant.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 nov 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

20.000 euro voor activiteiten met trekpaarden

Auto
 

De provincie Vlaams-Brabant ondersteunde dit jaar 23 projecten uit Dilbeek, Galmaarden, Herne, Kampenhout, Keerbergen, Lennik, Londerzeel, Opwijk, Oud-Heverlee, Rotselaar, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Tienen, Vilvoorde, Wemmel en Zemst voor publieksactiviteiten met het Brabantse trekpaard. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 nov 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

De gemeente DILBEEK ontvangt 10 000 voorjaarsbollen van het kasteel van Groot-Bijgaarden

20191107_140347
Burgemeester Willy Segers plant de eerste bloembollen
 

Door de goede relatie met de gemeente Dilbeek, schenkt het kasteel 10 000 voorjaarsbollen. De organisator zegt: ‘Dit is om onze mooie gemeente nog meer op te fleuren en kleur te geven in de lente. Het is ook een mooi uithangbord voor onze jaarlijkse bloemententoonstelling Floralia Brussels.’.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 nov 2019
Sam Herremans
ingezonden foto
 

TERNAT/DILBEEK - Verder zoeken naar geurhinder in de Brusselstraat

Img_3356
Deze firma met rode camionette en Nederlandse nummerplaat werkt in opdracht van Farys aan een inspectie van de riolering met camera's.
 

Nadat met eerder onderzoek de bron van de geurhinder in de Brusselstraat niet kon worden achterhaald heeft rioolbeheerder FARYS een gespecialiseerde Nederlandse firma opdracht gegeven het onderzoek verder te zetten. Met een camera worden de riolen verder onderzocht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 okt 2019
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 26 okt 2019
Guido Van Cauwelaert | 25 okt 2019
Sam Herremans | 23 okt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 17 okt 2019
Sam Herremans | 15 okt 2019
Sam Herremans | 14 okt 2019

archief