Laatste artikels van Dilbeek

DILBEEK - Startdag op zondag 8 september

Img_1149
 

Zoals elk jaar start het Davidsfonds zijn werkjaar met een feestelijke Eucharistieviering. Deze viering gaat door op zondag 8 september in de Dom. Saviokerk (nabij Dilbeek station) te 10.45 u. De viering wordt opgeluisterd door het duo “Els en Patrick Degrieck”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 aug 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

DILBEEK - Eerste Pajots improvisatiegezelschap Dannii Dawell zoekt leden

Dannii_dawell_1
 

Het is geen onbekende meer in Vlaanderen, improvisatietheater. Enkele prettig gestoorde spelers staan zonder voorbereiding op een podium en bouwen scènes op met hulp van suggesties van publiek. Dit leidt tot knotsgekke situaties. Een kardinaal raakt verzeild in een nudistenkamp of een theelepeltje komt in opstand in de besteklade. Het kan allemaal.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 aug 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

Start to Run in DILBEEK

Image3
 

Joggen is dé uithoudingssport bij uitstek. Het grote voordeel van deze gezonde en goedkope sport in open lucht is dat je overal en op elk tijdstip van de dag kan joggen. Vergeleken met andere sporten heb je ook niet zoveel tijd nodig om toch een goede conditie op te bouwen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 aug 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

Vlaamse steun om 63 schoolomgevingen veiliger te maken ook in DILBEEK

Ben-weyts_0
 

 Minister van Mobiliteit Ben Weyts investeert een half miljoen euro om 63 schoolomgevingen in 14 gemeenten, waaronder Dilbeek,  veiliger te maken. Het gaat om de eerste schijf van in totaal 10 miljoen euro voor lokale besturen die investeren in de verkeersveiligheid op lokale wegen die langs scholen lopen. Het geld gaat naar gerichte infrastructuuringrepen, zoals de aanleg van rijbaankussens of gevleugelde zebrapaden. “Voor elke euro die deze 14 gemeenten investeren in meer veiligheid aan de schoolpoort legt Vlaanderen er een euro naast”, zegt Weyts. “Ik doe een warme oproep aan alle lokale besturen die nog geen dossier hebben ingediend: grijp deze kans”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 aug 2019
Marc Sluys
 

DROGENBOS - Buurtrestaurant opent de deuren op 25 september

Editiepajot_bart_devill___drogenbos

Op de gemeenteraad van juni werd de uitbating van een sociaal restaurant behandeld, ter stemming gelegd en uiteindelijk goedgekeurd. Dit nieuwe project kwam tot stand dank zij de samenwerking van het gemeentebestuur en het OCMW van Drogenbos.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 aug 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DILBEEK - Hanny-D pakt uit met een stunt

Hanny_d_obladi_oblada
 

Met een Vlaamse versie van de oude Beatles hit ‘Obladi Oblada’ pakt Hanny-D uit met een nieuwe single. Tegelijkertijd brengt zij ook een nieuwe, eigen versie uit van  ‘Kiss me’,  dat vele jaren geleden de eerste hit was van C. Jérôme.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 aug 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

DILBEEK/TERNAT - Organist - Componist Jos Mertens overleden

Mertensoverleden
 

Hij werd geboren In Ternat in 1924 en overleed donderdagavond in zijn woonkamer in Groot-Bijgaarden. Hij componeerde liederen, koorwerken, operettes, cantates en stukken voor orkest, piano en orgel. In de traditie van Emiel Hullebroeck, Jef Van Hoof, Jef Tinel, Lodewijk De Vocht, Renaat Veremans, Armand Preud'homme en Gaston Feremans was hij - na het overlijden van Lode Dieltiens - de laatste echte volksliedcomponist. De uitvaartplechtigheid vindt plaats zaterdag 3 augustus om 10 uur in de Sint-Egidiuskerk in Groot-Bijgaarden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 jul 2019
Guido Van Cauwelaert
 

DILBEEK - Bruegel op de mountainbike: ZomaarBike op vrijdag 26 juli in Sint-Anna-Pede

Flyer-bike_druk_2019-kl
 

Om het feestweekend in Sint-Anna-Pede op gang te trappen, kan je dit jaar op vrijdag 26 juli je fietsschoenen aantrekken en genieten van het mooiste wat het Pajottenland te bieden heeft. Een volledig bewegwijzerd parcours stuurt je langsheen adembenemende vergezichten, pittige hellingen, snelle afdalingen, technische stukken, single-tracks, bosweggetjes, … 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jul 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

Odisee-studente uit DILBEEK gaat de strijd met kansarmoede op school aan

Auto

Via een VONK+ netwerk de impact van kansarmoede op onderwijskansen beperken. In ons land groeit 23% van de kinderen op in gezinnen met risico op armoede en uitsluiting. Er bestaan verschillende initiatieven om de impact van kansarmoede op de schoolloopbaan te beperken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jul 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

DILBEEK - Florentine en Maurits: 2 keer 100 jaar

Flore___maurits
 

Het is opnieuw feest in woonzorgcentrum Dilhome aan de Baron de Vironlaan in Dilbeek. Iets minder dan een jaar na haar echtgenoot, mag Florentine Gyssels er vandaag 100 kaarsjes uitblazen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jul 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief