Laatste artikels van Dilbeek

C21

Beleidsparticipatie gaat van start met eerste Forum in DILBEEK

P1430490
 

 Met het eerste Forum is de nieuwe manier van beleidsparticipatie nu ook écht van start gegaan. Een mooie opkomst van gemotiveerde burgers zorgde ervoor dat ook bij ons de motivatie om hier verder mee te werken groot is.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2023
marc Sluys
 

Opening nieuwe leeshoek bibliotheek DILBEEK

20230126_111824
 

 Op zaterdag 28 januari wordt de nieuwe leeshoek van de bibliotheek feestelijk geopend! De leeshoek focust niet alleen op comfortabele lees- en werkplekken voor bezoekers, maar biedt ook plek voor de uitgebreide tijdschriften- en krantencollectie. Bovendien is er ook plaats voor het archief en de publiekswerking van vzw Familiekunde. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2023
Marc Sluys
 

Voordracht: Als doden een gezicht krijgen in DILBEEK

Scherm__afbeelding_2023-01-24_om_16
 

 Op donderdag 9 februari om 20 u organissert Davidsfonds Groot-Dilbeek een voordracht over de forensische wetenschap. Hoe worden slachtoffers bij rampen geïdentificeerd? Wat komt er allemaal kijken bij een identificatie? Op deze en andere vragen geeft Yoan De Winne, gewezen diensthoofd van het slachtofferidentificatieteam DVI, ons een antwoord tijdens een boeiende voordracht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2023
Marc Sluys
 

REGIO - Vlaams-Brabant heeft meeste te winnen bij Vlaamse onafhankelijkheid

Img_4946
 

De Vlaams-Brabantse ploeg van Vlaams Belang verzamelde zondag in Haacht voor haar traditionele nieuwjaarsreceptie. De sterke peilingen doen het enthousiasme ook in Vlaams-Brabant merkelijk toenemen. Onder meer Dries Van Langenhove nam er het woord.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Welkom in de Pedemolen in SINT-GERTRUDIS-PEDE

Welkom_in_de_pedemolen__c__tine_van_wambeke
Welkom in de Pedemolen (c) Tine Van Wambeke
 

 Op zondagnamiddag opent de Pedemolen in Sint-Gertrudis-Pede geregeld de deuren voor het publiek. Kom een kijkje nemen in de molen en geniet van een streekbiertje of een kopje koffie in het Molencafé, geserveerd door een lokale vereniging.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jan 2023
Marc Sluys
 

Uitslaande brand in SCHEPDAAL legt loods in de as

326020283_698310568601420_5475575737364126880_n
 

 De brandweer van Zuid West Brbant West rukte donderdg even voor 18 uur voor een  uitslaande brand in de Kreupelstraat in Schepdaal.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jan 2023
Marc Sluys
foto ZWBW
 

REGIO - Voor een Covid vaccinatie moet u vanaf 1 januari 2023 een afspraak maken bij de huisarts of apotheker

Editie_gooik_koornmolen_2__kopie_
Het vaccinatiecentrum is dicht.- Foto Marc Colpaert
 

De mensen uit de Pajottenland die toch nog een corona vaccin willen die zullen vanaf 2023 niet meer terecht kunnen bij de speciale vaccinatiecentra. Deze zijn zogoed als allemaal dicht. Maar wie nog een vaccin wilt kan daarvoor terecht bij de huisarts of sommige apothekers, steeds na afspraak natuurlijk. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

In Welzijnscampus Nieuwenbos opende het BIJGAARDSE filiaal van de bibliotheek feestelijk de deuren

20230112_bibbijgaarden__30_
Schepen Harry De Win omringd door het projectteam dat de verhuis in goede banen heeft geleid.
 

 In Welzijnscampus Nieuwenbos opende het Bijgaardse filiaal van de bibliotheek feestelijk de deuren met nieuw meubilair en een aangepast aanbod. De nieuwe locatie biedt dan ook heel wat kansen. Daarom werd het aanbod aangepast aan de gebruikers van de campus. Resultaat is een collectie voor een breed publiek met een groot aandeel kinderboeken, een selectie van actuele en populaire romans (verschillende genres), thrillers en informatieve werken waarin populaire categorieën als koken, reizen en creativiteit niet ontbreken

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2023
Marc Sluys
 

Poirotspel, uniek en razend populair in Westrand DILBEEK

Scherm__afbeelding_2023-01-12_om_13
 

 Tijdens de afgelopen kerstvakantie organiseerde de bibliotheek en het cultuurcentrum van Dilbeek een eigen escaperoom en whodunit in de vorm van een Poirotspel. Meer dan 30 groepen namen deel en waren heel erg enthousiast over het format, de vorm en de verschillende opdrachten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jan 2023
Marc Sluys
 

DILBEEK - Vierdejaars verrassen buurtbewoners met zelfgemaakte wenskaarten

4e_jaars_-_23_dec_2022
Ingezonden foto
 

De vierdejaars van het Regina Caelilyceum startten hun laatste lesdag van het jaar, vrijdag 23 december, met een ontbijt in de klas. Nadien maakten ze een wandeling in de buurt van de school naar vijf verschillende rusthuizen en het opvangcentrum van Fedasil voor minderjarige asielzoekers. Daar verrasten de vierdejaars de bewoners met zelfgemaakte wenskaarten.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief