Laatste artikels van Dilbeek

C21

Fanfare De Vrije Belgen geeft haar jaarlijks concert in de Westrand in Dilbeek.

Schermafbeelding_2022-09-29_om_20
 

Op zaterdag 22 oktober organiseert de  Op zaterdag 22 oktober organiseert de Fanfare De Vrije Belgen opnieuw haar jaarlijks concert in de Westrand in Dilbeek.De dirigent  Jan De Maeseneer koos diverse en afwisselende muziekstukken uit die onze liefde voor muziek en het plezier in het samenspelen volop in de verf zetten. opnieuw haar jaarlijks concert in de Westrand in Dilbeek.De dirigent  Jan De Maeseneer koos diverse en afwisselende muziekstukken uit die onze liefde voor muziek en het plezier in het samenspelen volop in de verf zetten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2022
Marc Sluys
 

DILBEEK – Champagnebar Rons op de jaarmarkt voor schooltje Jongslag

Mini_dsc_5809
 

 Vader Daniel Rons en dochter Alexis Rons kwamen op het idee om de traditie die Marc De Meulemeester ooit begon, een nieuw leven te geven.

Door de Corona perikelen moesten ook zij samen met vrienden de champagne verkoop voor een goed doel twee jaar uit stellen.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2022
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

DILBEEK - Er staan nu ook drie boekenruilkastjes op Regina Caelilyceum

Fotoleerlingen3
Ingezonden foto
 
Op 27 september huldigde het Regina Caelilyceum drie boekenruilkastjes in. In de kastjes kunnen leerlingen en personeelsleden een boek achterlaten en een ander boek nemen om te lezen. De gloednieuwe speelplaats van het lyceum met rustige hoekjes nodigt uit om meteen te beginnen lezen. 
Vorig jaar startte het lyceum zijn campagne om lezen te bevorderen met een voorlees-tweedaagse: 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 sep 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Remco wordt geen ereburger in LEEUW omdat hij in SCHEPDAAL woont

Schermafbeelding_2022-09-29_om_22
 

 Dat Remco ereburger wordt, is niet meer dan logisch. Dat hij ereburger wordt van Sint-Pieters-Leeuw is dan weer niet logisch. Remco is inwoner van Schepdaal en dat hebben ze bij de buren van Dilbeek de voorbije maanden geweten! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 sep 2022
Marc Sluys
 

Fanfare De Vrije Belgen DILBEEK houdt concert

Schermafbeelding_2022-09-29_om_20
 

Op zaterdag 22 oktober organiseert de Fanfare De Vrije Belgen opnieuw haar jaarlijks concert in de Westrand in Dilbeek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 sep 2022
Marc Sluys
 

GALMAARDEN - Remco Evenepoel woonde langer in de gemeente Galmaarden dan in Schepdaal

Colpaert_galmaarden_mijnsprinters_1__kopie_
Wij vonden nog een foto van de Mijnsprinters uit 2013, maar denken niet dat Remco er tussen staat. - Foto archief marc Colpaert
 

De toch wel heel sterke prestaties van onze wielerheld Remco Evenepoel werden op de voorbije gemeenteraad van Galmaarden aangehaald door gemeenteraadslid Filip Durant. Hij vraagt aan de gemeenteraad en schepencollege of het mogelijk is om vanuit onze gemeente een gepast geschenk aan te bieden. Want Remco Evenepoel woonde een groot deel van zijn opgroeiende jeugd in Galmaarden, tot nader order woonde hij zelfs langer in Galmaarden dan in Schepdaal. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 sep 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Jos Van Impe schreef nieuw boek over motorcross in DILBEEK

Cover_motorcross_dilbeek_a
 

 Jos Van Impe, sinds begin jaren tachtig inwoner van Schepdaal, stelde al vijf boeken samen over motorcross. Zijn twee eerste boeken gingen over motorcrossen en piloten uit zijn geboortedorp Dworp. Daarna volgde een boek over de legendarische motorrijder (of motorcrossser) ‘Grizzly’ en de motorcrossen tijdens de Duitse bezetting in  WOII, gekend onder de naam ‘La Coupe Van Maldeghem’.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 sep 2022
Marc Sluys
 

REGIO - Ook in het Pajottenland schenken we aandacht aan veerkracht!

A_gezond
 
Jaarlijks van 1 tot 10 oktober vindt de 10 daagse van de geestelijke gezondheid plaats. Het thema dit jaar is 'kracht'. Alle info en activiteiten rond deze campagne kan je terugvinden via www.samenveerkrachtig.be . In het Pajottenland maken we hier een maand van, waarbij we vooral willen sensibiliseren rond het taboe dat er nog altijd bestaat, aldus Bianca Vanreepinghen, intergemeentelijk preventiewerker.  
 

Klik hier om meer te lezen

 
27 sep 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Remco Evenepoel wordt op 2 oktober ere-burger van DILBEEK

Schermafbeelding_2022-09-26_om_18
 

 Op zondag 2 oktober zullen de Stad Brussel en de gemeente Dilbeek hulde brengen aan REMCO EVENEPOEL die, 44 jaar na de laatste Belgische overwinning van een grote ronde, de prestigieuze Vuelta heeft gewonnen en gisteren nog het wereldkampioenschap. En dat is nog maar het begin! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 sep 2022
Marc Sluys
 

DILBEEK - Leerlingen beleven een virtuele ervaring met EUconnect

Roadshow_euconnect_regina_caelilyceum_2
Ingezonden foto
 
Op 23 september beleefden alle leerlingen van het RC-lyceum in Dilbeek een virtuele ervaring met EUconnect. Met een virtual realitybril op de neus en een hoofdtelefoon op de oren werden ze door de bekende Tiktokker Elias Verwilt meegenomen naar vier vooruitstrevende projecten. Zo maakten de leerlingen kennis met een moderne en duurzame manier van landbouw,

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 sep 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 10 sep 2022
Marc Sluys | 07 sep 2022
Sam Herremans | 15 aug 2022

archief