Laatste artikels van Dilbeek

Regiobib gaat voluit voor samenwerking

Persbericht_regiobib
 

 De Regiobib bestaat uit 15 bibliotheken in de regio Pajottenland & Zennevallei: Affligem, Beersel, Dilbeek, Galmaarden, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Gooik en Linkebeek. Zij gaan nu voluit voor samenwerking en voeren vanaf 1 maart hetzelfde bibliotheekreglement in.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2021
Marc Sluys
Ingezonden
 

Jongeren nemen massaal plaats in in DILBEEK

Image002
 

Dilbeek ronde vorige week het online traject “Neem plaats, geef ruimte” af. Dit traject focust op het ruimtegebruik voor en door jongeren. Jongeren konden achtereenvolgend ideeën rond de ruimte invulling indienen en vervolgens stemmen op hun favoriete project. Dilbeek gaat aan de slag met de 3 populairste projecten: een overdekte skateplek, groene hangplekken (meer groene plekken waar jongeren terecht kunnen) en sportterreintjes.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 feb 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

DILBEEK - Heemkring Bodeghave plant “Boom van hoop”

050
 

Sinds kort prijkt op het grasperk voor het huisje Mostinckx een nog spichtige appelboom. Het identificatieplaatje dat bij deze boom werd aangebracht, draagt deze boodschap : “Deze appelboom werd op 18 januari 2021 geplant, in volle coronatijd. Tot deze dag lieten reeds 20.453 Belgen het leven door het virus.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 feb 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

Wielerprof Remco Evenepoel nam zijn nieuwe Plug-In Hybride BMW X5 xDrive45e in ontvangst

P90413415-lowres
Foto @ BMW group
 

  Wielerprof Remco Evenepoel nam gisteren zijn nieuwe Plug-In Hybride BMW X5 xDrive45e in ontvangst. Uitgerekend in de week waarop hij voor het eerst weer op de fiets stapt, is Remco daardoor ook op vier wielen klaar voor de top.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 feb 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

DILBEEK/TERNAT- Bewoners Sint-Martens-Bodegem blijven zich verzetten tegen megalomaan bouwproject

Img_4642
 

De omwonenden van de oude brouwerij gAppelmans gaan in beroep bij de bestendige deputatie tegen de vergunning die het schepencollege afleverde voor een grootschalig bouwproject op de site van de oude brouwerij en de erachter gelegen boomgaard. Ze vragen ook aan de Vlaamse overheid om een vernietiging van de gemeenteraadsbeslissing waarmee een aangepast stratentracé werd goedkeurde. Eerder verschenen zie

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 feb 2021
Guido Van Cauwelaert
 

BEERSEL/REGIO Toer de Geuze wordt jaar uitgesteld

Editiepajot_bart_devill___toer_de_geuze
ingezonden foto
 

 De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren(HORAL) heeft beslist om de Toer de Geuze dit jaar niet te laten plaats vinden. Normaliter zouden 10 bierproducenten(Boon, De Oude Cam, De Troch, Hanssens, Lambiek Fabriek, Lindemans, Mort Subite, Oud Beersel, Tilquin en Timmermans) alsook biercentrum “De Lambiek” hun deuren voor het publiek wagenwijd opengezet hebben tijdens het eerste weekend van mei.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 feb 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Bende bestelt 168 palletten luiers op naam van ander bedrijf

Schermafbeelding_2021-02-09_om_16
Foto Federale Polite
 

 De Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen heeft drie mannen kunnen oppakken die ervan verdacht worden bestellingen te plaatsen bij firma’s op naam van andere bedrijven, en deze vervolgens te verkopen aan winkels in België. De onderzoeksrechter plaatste twee van hen onder aanhoudingsmandaat. Hun bedrijven situeerden zich oa in Groot-Bijgaaden en Asse. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 feb 2021
Marc Sluys
 

DILBEEK - Regina Caelilyceum wint zilver

Regina_caeli_-_laureaat_pesten_dat_kan_niet
 

Op vrijdag 5 februari gaat de 16de Vlaamse Week tegen Pesten van start. In 2000 werd de “Pesten, dat kan niet”-wedstrijd opgestart en sindsdien reiken Tumult en het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten elk jaar prijzen uit. De wedstrijd geeft erkenning aan scholen uit het basis- en secundair onderwijs die zich inzetten tegen pesten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 feb 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

DILBEEK/TERNAT - Vaccinatiecentrum in vroegere doe-het-zelfzaak

Img_3707_50p
Evenementenorganisator Elio De Bolle, burgemeester Willy Segers en schepen Walter Zelderloo van Dilbeek, burgemeester Michel Vanderhasselt en schepen Marc Faes van Ternat.
 

De gemeenten Dilbeek en Ternat kozen het gebouw van de vroegere doe-het-zelfzaak Royer aan het station van Dilbeek uit voor het vaccineren van hun inwoners. Midden februari hopen ze er de eerste spuitjes te geven. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2021
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

DILBEEK - RC stelt warm gebaar in koude dagen

Dsc01242
 

In december 2020 stak het Regina Caelilyceum zijn leerlingen nog een hart onder de riem met deelname aan ‘De warmste week’. Vandaag tonen de school en de ouderraad hun hart voor elke leerling met een RC-muts, symbool voor warmte in deze letterlijke en figuurlijke koude dagen.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2021

archief