Artikels Archief van Dilbeek

C21

Gemeente DILBEEK is waterproblemen grondig beu

Kraan_water
 

 Sinds 4 januari veroorzaakten verschillende lekken en breuken op de hoofdwaterleiding van Farys wekenlang problemen in de gemeente Dilbeek. Grote delen van Dilbeek ervaarden een tijdlang watertekort of een aanzienlijke drukverlaging op de leidingen. Veel mensen, maar ook bedrijfstakken die sterk afhankelijk zijn van water, konden basistaken niet uitvoeren. De Watergroep, die verantwoordelijk is voor de distributie van water naar woningen en bedrijven, slaagde er vaak niet in om de hinder op korte termijn te beperken. Zo zijn er nog steeds meldingen vanuit deelgemeente Schepdaal over verminderde waterdruk.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 feb 2023
Marc Sluys
 

DILBEEK - Regina Caeli haalt ondernemers naar de klas

Foto_h
Ingezonden foto
 
De zesdejaars van het Regina Caelilyceum in Dilbeek ontvingen ondernemers Ignace Van Doorselaere (CEO Neuhaus) en Hans De Cuyper (CEO Ageas) tijdens de les economie. Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemers) organiseert ook dit jaar weer ‘Ondernemers voor de Klas’ waarbij gastsprekers uit Vlaamse bedrijven voor een 2 uur durende gastles naar scholen trekken. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
02 feb 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Zondagmars van Dilbeek naar Halle op 5 februari

Scherm__afbeelding_2023-02-01_om_13
 

 Zondag 5 februari 2023 van 13 tot 16 u, wandeling van Dilbeek naar Halle. In Dilbeek spreekt burgemeester Willy Segers ons toe. En in Halle ontvangt senator Mark Demesmaeker ons met een toespraak. Iedereen is welkom, met je familie, vrienden, vereniging, je kan overal aansluiten.


 

Klik hier om meer te lezen

 
01 feb 2023
Marc Sluys
 

DILBEEK - Regina Caelilyceum naar Chemie Academie

Afbeelding__14_
Ingezonden foto
 

Chemie is één van de pijlers van onze moderne maatschappij. Heel wat voorwerpen hebben immers een link met chemie. We gebruiken dagelijks een brooddoos, een jas die ons beschermt tegen de regen of een laptop maar we beseffen niet hoe dit allemaal gemaakt wordt. Om een idee te krijgen welke mogelijkheden er bestaan, trokken de leerlingen uit 6 wetenschappen op 19 januari naar de universiteit van Gent. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Nieuw handhavingsplan ruimtelijke ordening in DILBEEK

Logo_dilbeek_

 Een maand geleden werd het handhavingsplan ruimtelijke ordening goedgekeurd door de Dilbeekse gemeenteraad. Dilbeek wil een actievere handhavingsrol gaan spelen op het vlak van ruimtelijke ordening. Het nieuwe plan vormt hiervoor de rode draad.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2023
Marc Sluys
 

Konsier SCHEPDAAL speelt Vlaamse komedie

Scherm__afbeelding_2023-01-29_om_21
 

 Toneelvereniging Konseir speelt – na 1 jaar afwezigheid door corona – het blijspel ‘Vraag het aan de facteur’. Het oervlaamse stuk werd geschreven door John Vermeulen. Voor de regie koos Konseir, Guido Degrieck, die reeds vele stukken voor de toneelvereniging regisseerde. Konseir speelt – zoals reeds enkele jaren – in de gemeenschapslokalen van Pede (Schepdaal) op vrijdag 3, zaterdag 4, zondag 5, vrijdag 10 en zaterdag 11 maart 2023. Tickets kan je bekomen via konseir@telenet.be.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jan 2023
Marc Sluys
 

Beleidsparticipatie gaat van start met eerste Forum in DILBEEK

P1430490
 

 Met het eerste Forum is de nieuwe manier van beleidsparticipatie nu ook écht van start gegaan. Een mooie opkomst van gemotiveerde burgers zorgde ervoor dat ook bij ons de motivatie om hier verder mee te werken groot is.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2023
marc Sluys
 

Opening nieuwe leeshoek bibliotheek DILBEEK

20230126_111824
 

 Op zaterdag 28 januari wordt de nieuwe leeshoek van de bibliotheek feestelijk geopend! De leeshoek focust niet alleen op comfortabele lees- en werkplekken voor bezoekers, maar biedt ook plek voor de uitgebreide tijdschriften- en krantencollectie. Bovendien is er ook plaats voor het archief en de publiekswerking van vzw Familiekunde. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2023
Marc Sluys
 

Voordracht: Als doden een gezicht krijgen in DILBEEK

Scherm__afbeelding_2023-01-24_om_16
 

 Op donderdag 9 februari om 20 u organissert Davidsfonds Groot-Dilbeek een voordracht over de forensische wetenschap. Hoe worden slachtoffers bij rampen geïdentificeerd? Wat komt er allemaal kijken bij een identificatie? Op deze en andere vragen geeft Yoan De Winne, gewezen diensthoofd van het slachtofferidentificatieteam DVI, ons een antwoord tijdens een boeiende voordracht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2023
Marc Sluys
 

REGIO - Vlaams-Brabant heeft meeste te winnen bij Vlaamse onafhankelijkheid

Img_4946
 

De Vlaams-Brabantse ploeg van Vlaams Belang verzamelde zondag in Haacht voor haar traditionele nieuwjaarsreceptie. De sterke peilingen doen het enthousiasme ook in Vlaams-Brabant merkelijk toenemen. Onder meer Dries Van Langenhove nam er het woord.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Welkom in de Pedemolen in SINT-GERTRUDIS-PEDE

Welkom_in_de_pedemolen__c__tine_van_wambeke
Welkom in de Pedemolen (c) Tine Van Wambeke
 

 Op zondagnamiddag opent de Pedemolen in Sint-Gertrudis-Pede geregeld de deuren voor het publiek. Kom een kijkje nemen in de molen en geniet van een streekbiertje of een kopje koffie in het Molencafé, geserveerd door een lokale vereniging.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jan 2023
Marc Sluys
 

Uitslaande brand in SCHEPDAAL legt loods in de as

326020283_698310568601420_5475575737364126880_n
 

 De brandweer van Zuid West Brbant West rukte donderdg even voor 18 uur voor een  uitslaande brand in de Kreupelstraat in Schepdaal.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jan 2023
Marc Sluys
foto ZWBW
 

REGIO - Voor een Covid vaccinatie moet u vanaf 1 januari 2023 een afspraak maken bij de huisarts of apotheker

Editie_gooik_koornmolen_2__kopie_
Het vaccinatiecentrum is dicht.- Foto Marc Colpaert
 

De mensen uit de Pajottenland die toch nog een corona vaccin willen die zullen vanaf 2023 niet meer terecht kunnen bij de speciale vaccinatiecentra. Deze zijn zogoed als allemaal dicht. Maar wie nog een vaccin wilt kan daarvoor terecht bij de huisarts of sommige apothekers, steeds na afspraak natuurlijk. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

In Welzijnscampus Nieuwenbos opende het BIJGAARDSE filiaal van de bibliotheek feestelijk de deuren

20230112_bibbijgaarden__30_
Schepen Harry De Win omringd door het projectteam dat de verhuis in goede banen heeft geleid.
 

 In Welzijnscampus Nieuwenbos opende het Bijgaardse filiaal van de bibliotheek feestelijk de deuren met nieuw meubilair en een aangepast aanbod. De nieuwe locatie biedt dan ook heel wat kansen. Daarom werd het aanbod aangepast aan de gebruikers van de campus. Resultaat is een collectie voor een breed publiek met een groot aandeel kinderboeken, een selectie van actuele en populaire romans (verschillende genres), thrillers en informatieve werken waarin populaire categorieën als koken, reizen en creativiteit niet ontbreken

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2023
Marc Sluys
 

Poirotspel, uniek en razend populair in Westrand DILBEEK

Scherm__afbeelding_2023-01-12_om_13
 

 Tijdens de afgelopen kerstvakantie organiseerde de bibliotheek en het cultuurcentrum van Dilbeek een eigen escaperoom en whodunit in de vorm van een Poirotspel. Meer dan 30 groepen namen deel en waren heel erg enthousiast over het format, de vorm en de verschillende opdrachten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jan 2023
Marc Sluys
 

DILBEEK - Vierdejaars verrassen buurtbewoners met zelfgemaakte wenskaarten

4e_jaars_-_23_dec_2022
Ingezonden foto
 

De vierdejaars van het Regina Caelilyceum startten hun laatste lesdag van het jaar, vrijdag 23 december, met een ontbijt in de klas. Nadien maakten ze een wandeling in de buurt van de school naar vijf verschillende rusthuizen en het opvangcentrum van Fedasil voor minderjarige asielzoekers. Daar verrasten de vierdejaars de bewoners met zelfgemaakte wenskaarten.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Een gezond, gelukkig nieuwjaar en 365 gelukkige dagen in 2023

Happy
De redactie van www.editiepajot.com  wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar, dat al uw wensen en dromen in 2023 werkelijkheid mogen worden. In de eerste plaats een gezond 2023, want zeg nu zelf wat is er belangrijker dan een goede gezondheid. Verder hopen wij dat wat u ook van plan bent in dit nieuwe jaar dat al uw wensen en dromen mogen uitkomen? Wij duimen in ieder geval.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2023
redactie
redactie
 

REGIO - Alle treinperrons ook in open lucht rookvrij in alle stations van de NMBS vanaf 1 januari!

Editie_ninove_station_4
Niet meer roken op de perrons.- Foto Marc Colpaert
 
Wie in 2023 op een perron staat in Tollembeek, Herne, Ninove of Geraardsbergen en in alle andere stationsvan de NMBS, weet dan dat roken echt niet meer mag.Een gewaarschuwde man is er twee waard en een vrouw drie! Vanaf 1 januari mag er niet meer gerookt worden op de perrons in de stations van de NMBS. Dus roken in openlucht is bij deze niet meer mogelijk op de perrons. Het volledige spoorwegdomein wordt rookvrij en NMBS lanceert een bewustmakingscampagne voor de reizigers. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Animal Rights zette de meest gehoorde mythes over de jacht op een rijtje

A_konijn_3
Het zinloos doodschieten van onschuldige beesten is nooit goed te praten. - ingezonden foto
 

Zowel in België als in Nederland is het doodschieten van wilde dieren nog steeds een populair tijdverdrijf. Jagers grijpen iedere gelegenheid aan om sympathie op te wekken voor hun bloedsport: ze verspreiden desinformatie en drogredenen om de publieke opinie gunstig te stemmen. Zo wordt vaak beweerd dat de dieren die door jagers gedood worden nauwelijks of geen pijn ervaren wanneer ze worden neergeschoten. Maar dit is zelden het geval. Heel wat dieren worden enkel verwond, weten te ontkomen en sterven daarna soms nog na een akelige doodstrijd. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Dit jaar opvallend minder kerstverlichting in de straten van het Pajottenland

Editie_gooik_kerst_verlichting_2__kopie_
Deze straat was mooi versiert.- Foto Marc colpaert
 
Wie de laatste dagen even  door de straten van het Pajottenland reed is het waarschijnlijk ook opgevallen, maar dit jaar zijn er heel wat mensen die geen kerstverlichting buiten plaatsen. Dit zal wel alles te maken hebben met de schandalig hoge energieprijzen die ons door het strot worden geramd. Toch zijn er nog mensen die tijdens de kerstperiode hun huis mooi versieren met tal van

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 jan 2023

archief