Artikels Archief van Dilbeek

Odisee-studente uit DILBEEK gaat de strijd met kansarmoede op school aan

Auto

Via een VONK+ netwerk de impact van kansarmoede op onderwijskansen beperken. In ons land groeit 23% van de kinderen op in gezinnen met risico op armoede en uitsluiting. Er bestaan verschillende initiatieven om de impact van kansarmoede op de schoolloopbaan te beperken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jul 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

Wegen en Verkeer start reiniging brugvoegen deze nacht op buitenring

Wegen_en_verkeer_
 

 Wegen en Verkeer start reiniging brugvoegen deze nacht op buitenring Wegen en Verkeer heeft beslist om de planning voor het reinigen van de brugvoegen om te draaien en te starten in de richting van Groot-Bijgaarden op de buitenring van het viaduct van Vilvoorde. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

DILBEEK - Florentine en Maurits: 2 keer 100 jaar

Flore___maurits
 

Het is opnieuw feest in woonzorgcentrum Dilhome aan de Baron de Vironlaan in Dilbeek. Iets minder dan een jaar na haar echtgenoot, mag Florentine Gyssels er vandaag 100 kaarsjes uitblazen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jul 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

Een zomerlang genieten op het kasteelterras van Koning Albert I te DILBEEK

Zomerterras_koning_albert_1
 

Op zoek naar dat ene leuke unieke adres om een terrasje te doen ? We hebben het gevonden! Van begin juli tot eind september stelt WZC Koning Albert I zijn kasteeldeuren open voor het grote publiek. Tussen 15u en 19u is iedereen er welkom op het fantastische zomerterras met zicht op de prachtige Pedevallei.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jun 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

DILBEEK - Overlast skatepark wordt samen met gebruikers aangepakt

Editiepajot_logo_gemeente_dilbeek_

De afgelopen weken wordt er geregeld melding gemaakt van overlast aan het skatepark. De betrokken teams en de politie gaan nu samen met de gebruikers op zoek naar oplossingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jun 2019
Sam Herremans
ep
 

DILBEEK - Quietas@Armonea doet mee aan “Ontmoet elkaar op den trottoir”

Img_20190620_150934
 

In de gemeente Dilbeek vindt in juni het jaarlijkse “Ontmoet elkaar op den trottoir” plaats, een initiatief dat meteen in het oog sprong bij het Woonleefteam van WZC Quietas@Armonea. Een babbeltje slaan met de buren op de stoep is bij de bewoners pure nostalgie, vandaar dat deelnemen aan dit project met ons Woon en Zorgcentrum een logisch gevolg is.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jun 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

Demo boomslepen en maaien met Brabantse trekpaarden in Sint-Martens-Bodegem

Dsc_9737_6617
Foto © Emile Devogeleer
 

Wat is de relatie tussen fietsen en paarden? Het Bruegels Fietsfeest! Op zondag 23 juni organiseert Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei demo’s boomslepen en maaien met Brabantse trekpaarden in Sint-Martens-Bodegem, één van de haltes van het Bruegels Fietsfeest.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2019
Marc Sluys
Emile Devogeleer
 

DILBEEKse schutters hebben nieuwe koning en prins

Koning_en_prins_2019_v1
 

Op zaterdag 8 juni 2019 vond de 16e Koningsschieting plaats van de Dilbeekse gilde in Sint-Ulriks-Kapelle op het boogschuttersterrein tegenover Kasteel La Motte.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jun 2019
Sam Herremans
ingezonden foto
 

500 senioren uit DILBEEK trokken naar het land van Herve

500_senioren_het_land_van_herve
500 senioren naar het land van Herve. Foto Ingezonden
 

Tijdens de jaarlijkse meireis, georganiseerd door de gemeente en Westrand, ontdekten 500 senioren het land van Herve en al het lekkers uit de streek.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mei 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

DILBEEK - “2019 km uitdaging” bij Quietas@armonea bijna gehaald

Img-20190529-wa0000
 

Gisteren gingen niet minder dan 344 wandelaars op stap tijdens de slotwandeling van Woonzorgcentrum Quietas in Dilbeek. Alle 124 bewoners, personeel, vrijwilligers,  sympathisanten, studenten, kleuters, … zetten alles in het werk om de uitdaging van de directeur, 2019 km wandelen in de maand mei, te halen!

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mei 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

Vlaanderen neemt de volledige Ring rond Brussel onder handen

Image005
Toekomstbeeld Vierarmen. Foto Ingezonden
 

 Vlaanderen neemt de volledige Ring rond Brussel onder handen. Op de noordelijke R0 staat een grote mobiliteitsinvestering in weg-, fiets- en traminfrastructuur in de steigers, er komen nu ook concrete ingrepen op de R0 Oost én er wordt studiewerk gestart om de R0 West aan te pakken. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts maakt hiervoor 9 miljoen euro extra vrij.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

DILBEEK - Een plan voor 2020-2025

Editiepajot_logo_gemeente_dilbeek_

Dilbeek houdt een grote burgerbevraging ter voorbereiding van de meerjarenplanning 2020-2025. Elk lokaal bestuur maakt in het eerste jaar van de nieuwe legislatuur een meerjarenplan voor de komende 6 jaar.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

DILBEEK - Een nieuwe uitdaging voor woonzorgcentrum Quietas@Armonea : ”2019 km wandelen in mei”

Template_-_flyer_quietas_kaartjesuitdaginga4
 

Binnen de groep Armonea is voor alle woonzorgcentra de maand mei uitgeroepen tot wandelmaand. De bedoeling is om gedurende die maand zoveel mogelijk bewoners op verschillende tijdstippen aan het wandelen te krijgen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mei 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

DILBEEK - 16e treffen voor oude landbouwtractors

Img_20180804_115637__1_
 

Op zaterdag, 3 augustus, organiseren de 'Sint Anna Tuffers' hun 16de  treffen voor oude landbouw tractors. Het evenement heeft plaat te 1701 Dilbeek Itterbeek Breugelweg z/n, in de weide achter het kerkje.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mei 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

Rode Kruis DILBEEK gaat nieuwe hartmonitor kopen

Editie_colpaert_gooik_rode_kruis_dilbeek_1__kopie_
Het Rode Kruis Dilbeek kreeg een cheque. - Foto Marc Colpaert
 

Het Rode Kruis afdeling Dilbeek kreeg van de Rotaryclub Gaasbeek-Pajottenland een cheque van 2.000 euro. Tijdens hun Pajots feest van Rotary actueel werd in de feestzaal van het Krekelhof in Gooik de som van 2.000 euro geschonken aan het Rode Kruis, afdeling Dilbeek. Deze mensen waren daar zeer blij mee en gaan hiermee nieuw materiaal aankopen voor hun afdeling.
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Verkeer in de knoop op RING O in BEERSEL en DROGENBOS vanaf 14 mei

Wegen_en_verkeer

Op dinsdag 14 mei ernstige hinder voor verkeer vanuit Wallonië op westelijke ring Brussel (R0) terwijl aannemer signalisatie plaatst

Het Agentschap Wegen en Verkeer kondigde de afgelopen weken grote werken aan op de westelijke ring rond Brussel (R0), waar een aannemer de komende maanden LED-verlichting, betonnen veiligheidsstootbanden en geluidsschermen zal plaatsen. Ondertussen is beslist dat de aannemer op dinsdag 14 mei vanaf 9u ‘s ochtends al voorbereidingen zal treffen op de binnenring, van aan de grens met Wallonië tot net voor de bocht van Vorst (net voorbij het op- en afrittencomplex nr. 18 van Ruisbroek). 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2019
Marc Sluys
 

Extra ‘wauw-plekje’ in Wolfsputten DILBEEK dankzij uitkijkplatform

Wolfsputten_dilbeek_
Het Wauw-platform. Foto Ingezonden
 

  Natuur en Bos realiseerde een uitkijkplatform voor de bezoekers aan Wolfsputten in Dilbeek. Dit past in het beheerplan dat de natuurwaarden en de beleving van dit waardevolle gebied in het centrum van de gemeente moet verbeteren. Vanaf zondag 12 mei kan je vanop het platform het prachtige panorama bewonderen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

DILBEEK - Kamperende ouders RC-lyceum

Inschrijvingen_rc_1
 

Vanaf 7 uur donderdagmorgen, 2 mei, kwamen de eerste ouders aanschuiven voor de inschrijvingen op het Regina Caelilyceum in Dilbeek. Velen brachten kampeerstoelen en proviand mee, zelfs een eigen tent.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 mei 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

Leerlingen van RC ruimen samen DILBEEK op

Zwerfvuilactie3
 

Wie Greta, Anuna of Kyra zegt, zegt klimaatbewustzijn. Maar wist u dat het Regina Caelilyceum zijn eigen Greta, Anuna en Kyra heeft? Donderdag na donderdag spijbelden zij de lessen om deel te kunnen nemen aan de grote klimaatmars, overtuigd van hun zaak: indien we global warming een halt willen toeroepen, dan moeten we nu handelen, samen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 mei 2019
Sam Herremans
Ingezonden
 

DILBEEK - Nu zondag vernissage in woonzorgccentrum Quietas@armonea : allen daarheen

Img_0008
 

Een tijd geleden introduceerde de Dilbeekse Seniorenraad, in samenwerking met Westrand, het project “Kunst in de Zorg”. Hierbij wordt aan amateurkunstenaars de mogelijkheid gegeven hun werken tentoon te stellen in de Dilbeekse woonzorgcentra.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 apr 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 20 mei 2019
Sam Herremans | 04 mei 2019
Sam Herremans | 01 mei 2019

archief