Laatste artikels van Merchtem

BEERSEL/REGIO Toer de Geuze wordt jaar uitgesteld

Editiepajot_bart_devill___toer_de_geuze
ingezonden foto
 

 De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren(HORAL) heeft beslist om de Toer de Geuze dit jaar niet te laten plaats vinden. Normaliter zouden 10 bierproducenten(Boon, De Oude Cam, De Troch, Hanssens, Lambiek Fabriek, Lindemans, Mort Subite, Oud Beersel, Tilquin en Timmermans) alsook biercentrum “De Lambiek” hun deuren voor het publiek wagenwijd opengezet hebben tijdens het eerste weekend van mei.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 feb 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Webinar RUP MERCHTEM centrum was een groot succes

Participatietraject_rup_merchtem_centrum
 

Op dinsdag 26 januari organiseerde het gemeentebestuur van Merchtem een webinar over het ruimtelijk uitvoeringsplan Merchtem centrum. Een 150-tal geïnteresseerden namen deel aan deze digitale sessie!

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 feb 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

Meer bos is OPWIJK en MERCHTEM

Bos

Met de steun van projectsubsidies Groene Rand willen de gemeenten Opwijk en Merchtem werk maken van meer en beter toegankelijke bossen. Groene Rand verdeelt 3,5 miljoen aan steun over projecten in de Groene Rand rond Brussel. Niet alleen gemeentebesturen maar ook verengingen als Natuurpunt kwamen in aanmerking voor de subsidie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2021
Paul Onselaere
ingezonden
 

Vanaf 1 maart kan je je kleuter aanmelden in een MERCHTEMse basisschool voor schooljaar 2021-2022

Editiepajot-merchtem-logo-gemeente

Ouders kunnen vanaf 1 maart 2021 hun kind(eren) aanmelden voor alle basisscholen in Merchtem, schooljaar 2021-2022, via het centraal aanmeldsysteem merchtem.aanmelden.in. De kleuter krijgt nadien een plaats toegewezen in een school, in functie van hun voorkeur en woonplaats.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
01 feb 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

MERCHTEM - De Plataan: alle lagere schoolkinderen testten negatief

Img_1417__1_
 

Op donderdag 21 januari testte een leerkracht van de gemeentelijke basisschool De Plataan positief. Na overleg heeft de schooldirecteur Luc Willocx samen met burgemeester Maarten Mast en de SPOC-arts van AMALO beslist om op woensdag 27 januari alle kinderen uit de lagere school en de leerkrachten te laten testen.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jan 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

MERCHTEM - Veilig in het verkeer? Het licht aan jou!

Img-20210112-wa0005
 

Huis van het Kind Merchtem deelde op vrijdag 15 januari 1.742 lampjes uit. De 1.742 lampjes werden verdeeld onder alle leerlingen en leerkrachten van de Merchtemse lagere scholen én de leerlingen van het 1ste en 2de secundair. De lichtjes zijn makkelijk aan de rugzak te bevestigen zodat ze gebruikt kunnen worden door fietsers en voetgangers om zichtbaar te zijn in het verkeer tijdens deze donkere maanden.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

MERCHTEM - De Plataan: 3 klassen in quarantaine en alle lagere schoolkinderen worden morgen getest

Editiepajot-merchtem-logo-gemeente

Op donderdag 21 januari testte een leerkracht, die in verschillende klassen komt, positief. Hierdoor werden een 40-tal kinderen tussen 7 en 12 jaar in quarantaine geplaatst. Ondertussen ontvangen we de eerste resultaten, waaronder reeds een aantal positieve gevallen. Vandaag werd beslist om de leerlingen uit 1A, 1B en 5A in quarantaine te plaatsen tot en met dinsdag 2 februari.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

Laat van je horen tijdens het participatietraject RUP MERCHTEM centrum

Rup_merchtem_centrum
 

We werken aan een herinrichting van deelgebied 1 en willen graag weten wat je van onze mogelijke plannen denkt! We willen zo veel en zo goed mogelijk in dialoog gaan met alle betrokkenen zodat we alle suggesties, opmerkingen en aandachtspunten kunnen meenemen als we van het voorontwerp dat nu voorligt verder werken aan het definitieve plan. Laat dus van je horen!

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jan 2021
Sam Herremans
ingezondenezonden
 

MERCHTEMnaren kunnen terecht in het vaccinatiecentrum in Asse

Label_amalo_eerstelijnszone

Eerstelijnszone AMALO (de gemeenten Asse, Merchtem, Affligem, Liedekerke en Opwijk) heeft twee vaccinatiecentra vastgelegd. De inwoners van Merchtem, Opwijk en Asse worden gevaccineerd in de Sportloods (Potaarde) in Asse. De inwoners van Affligem en Liedekerke zullen in de Bellekouter (Bellestraat) in Affligem ingeënt worden.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2021
Sam Herremans
ep
 

MERCHTEM - COVID-19 vaccinatiecampagne: onvergetelijke dag voor bewoners van WZC Ter Stelten

Image1
 

Vandaag, 14 januari 2021, was een onvergetelijke dag voor het woonzorgcentrum Ter Stelten! De vaccinatiecampagne COVID-19 ging van start. De vaccinatie gebeurde door de hoofdverpleegkundigen / verpleegkundigen en Head Care met ondersteuning van de coördinerende arts. 107 bewoners werden ingeënt en stellen het goed. Op donderdag 4 februari ontvangen de bewoners dosis 2 van het vaccin.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 04 jan 2021
Sam Herremans | 01 jan 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief