Artikels Archief van Merchtem

C21

Houtkanten en eetbare heggen geplant in Voedselbos Brussegem Een volgende stap naar meer toegankelijke natuur in Vlaamse Rand

Schermafbeelding_2022-12-03_om_18
Groepsfoto met de partners, v.l.n.r. Maarten Mast (burgemeester Merchtem), Tom Vermijlen (ANB), Vlaams minister van Vlaamse Rand Ben Weyts, schepen Toon Luypaert en Patrick Endels (coördinator Regionaal Landschap Brabantse Kouters)
 

 Laarzen om de modder te overwinnen, warme kleren en veel goesting om te werken. Jonge ouders en buurtbewoners hielpen op zaterdag 3 december 1.355 stuks bomen en bosplantgoed planten in Brussegem. Binnen enkele jaren hopen ze in dit nieuwe Voedselbos de vruchten te plukken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2022
Marc Sluys
 

Klein half miljoen voor aanleg van fietssnelweg in MERCHTEM

Schermafbeelding_2022-11-25_om_09
 

 De provincie Vlaams-Brabant investeert 488.192,30 euro voor de aanleg van de fietssnelweg F27 in Merchtem. 

Het bedrag wordt gebruikt voor de aanleg van een deel van de fietssnelweg F27 Aalst-Londerzeel in de gemeente Merchtem. Het traject, dat gebruik maakt van een oude spoorwegbedding, heeft een lengte van zo’n 850 meter en wordt begrensd door 2wegen, Dries en Kemmeken, die het segment kruisen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 nov 2022
Marc Sluys
 

VOLLEZELE - De massa was op de afspraak op de Dag van het Brabants Trekpaard

Editie_galmaarden_vollezele_paarden_1__kopie_
De dag van het Brabants Trekpaard.- Foto Marc Colpaert
 
Op zondag 16 oktober was het soms over de koppen lopen in het centrum van Vollezele. De dag van het Brabants Trekpaard was opnieuw een voltreffer van formaat. Vooral op zondagnamiddag kwam er heel wat volk naar het centrum. De weergoden waren ook nu Vollezele Leeft goed gezind. Er waren tal van stands van oude ambachten, er was eten en drinken en zelfs de Merchtemse steltenlopers waren van de partij. 
 
 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 okt 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Energiefactuur daalt dankzij woningrenovatie - Resultaten RUISBROEK Renoveert

Img_7023
 

 De provincie Vlaams-Brabant, de gemeente Sint-Pieters-Leeuw en Woonwinkel Zennevallei lieten de voorbije twee jaar 8 woningen in Ruisbroek (Sint-Pieters-Leeuw) renoveren. Hiermee hielpen ze ouderen en mensen met een laag inkomen de kwaliteit en het energieverbruik van hun woningen op een betaalbare manier te verbeteren

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2022
Marc Sluys
 

MERCHTEM - Rommelmarkt tegenover de sporthal

Rommelmmarkt_merchtem_-_3
 

ZONDAG 4 SEPTEMBER van 13 tot 18 uur organiseren Swaiken & Kelly Merchtem hun 5de & LAATSTE rommelmarkt in 2022 op de terreinen in open lucht tegenover de Merchtemse sporthal aan de Dendermondestraat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 aug 2022
Sam Herremans
Ingezonden
 

REGIO - Jouw stem kan straks miljoenen dierenlevens redden

Unnamed__6_
Teken nu de petitie
 
Wat zouden proefdieren zeggen als ze konden praten?, niet zo veel goeds vermoeden we. Vandaag, 9 augustus, lanceren 12 Europese landen samen een nieuwe video ter ondersteuning van de campagne Voor cosmetica zonder dierenleed - maak Europa dierproefvrij. Teken vandaag nog de petitie

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 aug 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

MERCHTEM - Nu een ROMMELMARKT ter hoogte van de sporthal van MERCHTEM.

Rommelmarkt_-_10
Ingezonden foto
 

Op zondag 7 augustus van 13 tot 18 uur organiseren Swaiken & Kelly Merchtem hun 4de rommelmarkt in 2022, op de terreinen in open lucht tegenover de Merchtemse sporthal aan de Dendermondestraat. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 aug 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO/VOLLEZELE - Uniek ponykamp voor meer dan 100 ruiters op de flank van de Congoberg

Editie_galmaarden_pony_kamp_6__kopie_
Ze gingen op zaterdag van start met een dansje.- foto Marc Colpaert
 

Meer dan 100 meisjes en jongens uit Merchtem, Affligem, Opwijk, Asse, Pepingen, Kester, Wambeek en natuurlijk  Vollezele, genoten gedurende een hele week van een ponykamp ter hoogte van de Congoberg in Vollezele. Het opzetten van zo een uniek kamp zorgt voor heel wat kopzorgen bij de organisatoren. "Vroeger mochten alle beestjes gewoon samen op één weide lopen, maar met de nieuwe richtlijnen moeten alle  ponies elk apart in een box staan 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jul 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

MERCHTEM - Speelpleinwerking Wiebeltje organiseert speelpleinwerking

A_merchtem_animatoren
ingezonden foto

 De gemeente Merchtem organiseert speelpleinwerking voor alle kinderen van 2,5 jaar (geboortejaar 2019) tot en met 12 jaar (geboortejaar 2010) tijdens elke schoolvakantie. Zo ook in de grote vakantie. Kleuters kunnen naar het speelplein komen van zodra ze naar school gaan en zindelijk zijn. Onze animatoren zorgen er samen met de jeugddienst voor dat je kinderen zich een hele dag amuseren!

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jul 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

MERCHTEM - Spring zeker eens binnen in de bib tijdens de grote vakantie

A_merchtem_bib
Deze zomer loopt de tweede editie van Bestemming: bib! Ook de bib van Merchtem geeft iedereen tussen 3 en 18 jaar de kans om deel te nemen. Haal vanaf 1 juli 2022 je reispas met 4 leestrips af in de bib. Voor elke trip lees je een boek en krijg je een stempel op je reispas. Alle volle reispassen worden verzameld aan het eind van de zomer en dan loot ‘Iedereen Leest’ er een aantal winnaars  
 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jul 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

MERCHTEM - Werken aan de Heirbaan start van de fase 3

A_werken
In de gemeente Merchtem gingen de werken aan de Heirbaan van start nu de fase 3. Deze fase behelst het kruispunt Sint Janstraat/Gasthuisstraat t.e.m. Heirbaan t.h.v. huisnummer 4. Volgende werken zullen worden uitgevoerd: Vernieuwing van de riolering, vernieuwing van de wegverharding en de vernieuwing van de nutsvoorzieningen. Er zal ook een noodleiding aangelegd worden door de Watergroep 
 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jun 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

MERCHTEM - Vlaanderen Feest ook in de Centrumtuin in Merchtem

A_merchtem_zingt

Ter gelegenheid van Vlaanderen Feest organiseert de gemeente Merchtem op zondag 10 juli om 15 uur een groot feest in de Centrumtuin, Bogaerdstraat 3 in Merchtem. De toegang is gratis. Ze gaan van start met een verwelkoming en een receptie, nadien volgt nog een toespraak door pater Karel. De muzikale kant dan, Jo Vally zingt Vlaamse klassiekers altijd goed en zanger-accordeonist Werner Janssens

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jun 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

MERCHTEM - Rommelmarkt tegenover de sporthal

Rommelmarkt_-_10
 

Zondag 3 juli van 13 tot 18 uur organiseren Swaiken & Kelly uit Merchtem hun 3de rommelmarkt in 2022 op de terreinen in open lucht tegenover de Merchtemse sporthal aan de Dendermondestraat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jun 2022
Sam Herremans
ingezonden
 

MERCHTEM - Gemeente plant nieuw bos Terlinden-Langevelde aan

Toon_luypaert_en_maarten_mast
 

Een boom voor elke Merchtemnaar en een speelbos voor de jeugd, Merchtem plant een bos van meer dan 7 hectare groot. Het gemeentebestuur van Merchtem koopt bijkomende gronden aan tussen Terlinden en Langevelde met het oog op extra bebossing.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jun 2022
Sam Herremans
ingezonden
 

MERCHTEM - Rommelmarkt in Ossel met Ossel Kermis

Ossel_kermis_2022_-_affiche
 

ZATERDAG 25 JUNI van 10 tot 16 uur ROMMELMARKT t.g.v. Ossel Kermis 2022 in open lucht aan de Kasteelstraat (straat van de kerk) in Ossel-Merchtem. De particuliere verkopers hebben een eigen stand en bieden er hun tweedehands artikelen te koop aan voor een zacht prijsje.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jun 2022
Sam Herremans
ingezonden
 

Overlijdensbericht Karel Severs

Rb_karel_severs_1
 

Wij melden met intens verdriet het overlijden van onze chef advertentiedienst, Karel Severs, tevens opa van Sam Herremans.

 

We gaan zijn jarenlange inzet voor onze krant enorm missen.

 

Onze oprechte deelneming aan zijn echtgenote, kinderen en familie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jun 2022
 

Opnieuw zomerterrassen in het centrum van MERCHTEM

Zomerterrassen_2022
 

Het gemeentebestuur van Merchtem heeft de goedkeuring gekregen om ook dit jaar het centrum af te sluiten om zomerterrassen te organiseren. De gemeente wil jong en oud deze zomer ruimte geven om te winkelen, te terrassen, te genieten en te spelen in een autoluw centrum.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jun 2022
Sam Herremans
ingezonden
 

HERNE/REGIO - Hou uw post nauwkeurig in het oog want de Intradura-afvalkalender zit er bij.

Afvalkalender_juli_dec_2022
HERNE/REGIO - Hou uw post nauwkeurig in het oog want de Intradura-afvalkalender zit er bij - © Deschuyffeleer
 

Vanaf dit jaar krijgen de inwoners van de gemeenten waar Intradura de huis-aan-huis-ophalingen verzekert de afvalkalender niet meer in een aparte zending toegestuurd. Dit is het geval voor de inwoners van Asse, Beersel, Dilbeek, Drogenbos, Gooik, Grimbergen, Halle, Herne, Kapelle-op-den-Bos, Lennik, Linkebeek, Merchtem, Opwijk, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat en Wemmel......

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

MERCHTEM - Rommelmarkt in Brussegem

Rommelmarkt_brusegem_-_28
 

ZATERDAG 4 JUNI van 9 tot 14 uur ROMMELMARKT t.g.v. Brussegem Kermis 2022 op de terreinen in open lucht aan de Hagebeuk & Drinkeling (nabijheid Gemeentelijke Feestzaal) in Brussegem-Merchtem.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mei 2022
Sam Herremans
ingezonden
 

MERCHTEM - Asfalteringswerken in Dooren vanaf rondpunt Wolvertemsesteenweg tot aan de verkeersdrempel van Preenakker

Dooren_merchtem
 

Vanaf dinsdag 7 juni worden asfalteringswerken uitgevoerd in Dooren. De werfzone zal van aan het rondpunt Wolvertemsesteenweg tot aan de verkeersdrempel van Preenakker (niet inbegrepen) lopen. De aannemer start met het affrezen van de asfaltlaag, aansluitend worden de riooldeksels vervangen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mei 2022
Sam Herremans
ingezonden
 
 

Laatste Nieuws

Sam Herremans | 30 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 27 jun 2022
Sam Herremans | 30 mei 2022

archief