Laatste artikels van Pepingen

PAJOTTENLAND – Politie zet in op het waarmaken van een veilige en leefbare samenleving

Nieuwjaar_lokale_politie_pajottenland_2020__0_
PAJOTTENLAND – Politie zet in op het waarmaken van een veilige en leefbare samenleving - Valerie Van Den Broecke, Philippe Annys en Serge Roelens - © Deschuyffeleer
 

De politie Pajottenland, die de politionele eerstelijnszorg waarneemt in Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen, organiseerde haar nieuwjaarsbijeenkomst deze keer in de nieuwe brandweerkazerne in Lennik als teken van nauwe onderlinge verbondenheid. Een sterk partnerschap, een veilige en leefbare samenleving evenals respect voor de hulpdiensten waren daarbij de belangrijkste uitgesproken wensen door waarnemend korpschef Philippe Annys…...

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GOOIK - Vrijwilligers helpen met het snoeien en plaatsen van een takkenril

Editie_colpaert_gooik_snoeien_1__kopie_
Samen aan de slag. - Foto Marc Colpaert
 

Een vijftal vrijwilligers uit Pepingen waren aan de slag om beheerwerken uit te voeren in een bosje van Natuurpunt in Gooik. Dit bosje pal tussen de velden was het eerste stukje grond dat ooit aangekocht werd door Natuurpunt in Gooik."Het bosje ter Molle werd ongeveer 20 jaar geleden aangekocht en is ondertussen uitgegroeid tot een veilige oase voor heel wat beestjes,
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Gevangenisstraffen voor dierenbeulen uit HEIKRUIS

Ben-weyts_0

 In een zaak rond een berucht landbouwerskoppel uit Heikruis zijn er voor het eerst effectieve gevangenisstraffen uitgesproken wegens vergaande verwaarlozing van dieren. Het vonnis is gebaseerd op inbeslagnames door de Vlaamse Inspectie Dierenwelzijn en de politie. Vlaams Dierenminister Ben Weyts wil dat die gevangenisstraffen ook effectief uitgevoerd worden. “Deze dierenbeulen horen thuis achter de tralies”, zegt Weyts.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2020
Marc Sluys
 

18de VIP-prijs voor vriendenkring van bloedgevers Heikruis-Herfelingen en PEPINGEN

Vipprijs2019
 

Jong CD&V Pepingen reikt jaarlijks de V.I.P. (Verdienstelijke Inwoner(s) van Pepingen)-prijs uit. Deze jaarlijkse prijs is bedoeld voor een persoon of vereniging die zich tijdens de voorbije jaren op een uitzonderlijke wijze verdienstelijk maakte voor de Pepingenaar.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jan 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

Overhandiging cheque tombola eetfestijn CD&V PEPINGEN

Chequeeetfestijn2019
 

Het CD&V-bestuur overhandigde tijdens de nieuwsjaarsreceptie een cheque van 950 euro aan het project Zorgcirkels Jongdementie Halle-Vilvoorde met een vestiging in Heikruis. Dit project werd in de streek pas opgestart. Hierdoor zal het geld voornamelijk gespendeerd worden aan het verhogen van de visibiliteit en naambekendheid van de vereniging.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jan 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

PEPINGEN - Jeugdclub Jungle viert doorstart met nieuwjaarsreceptie en fuif

Poster_jc_jungle
 

Na enkele jaren van inactiviteit opent Jeugdclub Jungle opnieuw de deuren in het centrum van Pepingen. Om de heropening te vieren, organiseert het bestuur een nieuwjaarsreceptie voor alle Pepingenaren, jong of iets minder jong. Iedereen is welkom om het glas te heffen op het nieuwe kalenderjaar én het nieuwe Jungle jaar.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jan 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

PEPINGEN – Tentoonstelling ‘Zin in Kunst’ i.s.m. het gelijknamige kunstcollectief in WZC Henri Vander Stokken

Foto_1
 

Op zondag 12 januari 2020 werd de nieuwe expositie ‘Zin in Kunst’ in woonzorgcentrum Henri Vander Stokken officieel geopend met een feestelijke vernissage. De kunstenaars die tentoon stellen zijn allen lid van het kunstcollectief ‘Zin in Kunst’ van Gooik. Deze vereniging van kunstenaars realiseerde reeds heel wat mooie tentoonstellingen, en zelfs ook kunstroutes in hun gemeente.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2020
Devogeleer Emile
Ingezonden
 

PEPINGEN - Feestend Beert houdt Driekoningendrink

Nieuwjaarskaart_20
Feestend Beert© maakt er in 2020 een Driekoningendrink van.
 

Feestend Beert vervangt de kerstboomverbranding vanaf nu door een Driekoningendrink. Eerste editie op zaterdag 11 januari 2020. "Omwille van verschillende redenen organiseren we GEEN KERSTBOOMVERBRANDING meer maar wel… een DRIEKONINGENDRINK op zaterdag 11 januari 2020." zo luidt het.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jan 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

PEPINGEN – Vernissage 'Zin in kunst' in WZC H. Vander Stokken 12-01-2020

Vanderstokken_uitnodiging_vernissage
 

Samen met het kunstcollectief van Gooik ‘Zin in Kunst’ organiseren wij een tentoonstelling in het woonzorgcentrum H Vander Stokken,.De vernissage vindt plaats op zondag 12 januari om 15u, en alle geïnteresseerden zijn welkom.

De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 21 maart 2020!

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden
 

PEPINGEN - DVP sorteert dopjes voor het goede doel

20191222_082535
 

Door en Voor Pepingen (DVP) sorteerde naar jarenlange traditie heel wat dopjes in de 24 uren sorteermarathon. Dit is voor het goede doel nl. de opleiding van een blindengeleidehond. Er zijn 14 miljoen dopjes of 35000 kg voor nodig.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 dec 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 27 nov 2019
Marc Colpaert | 31 dec 2016

archief