Artikels Archief van Pepingen

C21

Russische Poppetjes het nieuwe misdaadboek van Jos Pierreux

Russiche_poppetjes_def_kaft
 

 Jos Pierreux uit Pepingen brengt met zijn nieuwe boek Russische poppetjes opnieuw een spannende misdaadroman op de markt. Het verhaal speelt zich naar gewoonte af in Knokke. Jos verdeelt zijn tijd immers tussen verblijven in Halle en de kuststad.   In China steekt een onbekend virus de kop op: corona. Eerst reageert het Westen lacherig tot Europa eindelijk in de gaten krijgt dat het ernst is. Een pandemie kondigt zich aan, het land stevent af op een lockdown. In die almaar benauwendere sfeer is het voor de Knokse politie moeilijk werken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jun 2021
Marc Sluys
 

BELLINGEN/GOOIK - Kinderen van 'Spring in 't veld' op ontdekking in Paddenbroek

Editie_gooik_paddenbroek_3__kopie_
De kinderen met juf Julie.- Foto Marc Colpaert
 

Een veertigtal kinderen ,van de basisschool 'Spring in 't veld ' uit Bellingen, trokken naar het natuureducatief centrum Paddenbroek in Gooik, om er heel wat te leren over de natuur en dan speciaal gericht naar de insecten. Rond 9 uur werden de kinderen per bus naar Paddenbroek gebracht, voor enkele uurtjes lekker genieten van de mooie natuur in Paddenbroek

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jun 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Nieuwe agrobeheersgroep bijt zich vast in het Pajottenland

Editie_gooik_paddenbroek_boeren_3__kopie_
Voorstelling van de nieuwe vereniging.- Foto Marc Colpaert
 

Op donderdag 10 juni was er een voorstelling van de nieuwe agrarische beheersgroep in Paddenbroek in Gooik. Naast landbouwers uit Gooik, zijn er ook al landbouwers uit Herne, Pepingen en Dilbeek actief in deze nieuwe vereniging, maar nieuwe leden uit andere gemeenten zijn zeker nog welkom. Niet toevallig op die plek in Paddenbroek want juist 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jun 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

SK PEPINGEN HALLE maakt EK Red Devil Dorp

Tent
 

Waar beleef je het EK voetbal het meest intens? Uiteraard, op een voetbalplein!

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jun 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

PEPINGSE cadeaubon mist effect niet

Unknown-3
 

 De Pepingse meerderheid reageert op de foutieve beweringen van de oppositie dat de Pepingse corona-cadeaubon niet bij de lokale handelaars terecht kwam. “We kregen vele positieve signalen over de lokale aanpak van de coronapandemie, zowel van burgers als van zelfstandigen. Jammer dat men hier politieke munt uit probeert te slaan met halve waarheden.”

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jun 2021
Marc Sluys
 

REGIO - Jeugdregio Pajottenland, preventiedienst gezondheid Pajottenland en Huis van het Kind Pajottenland maken het thema ‘geestelijke gezondheid bij jongeren’ bespreekbaar

Outlook-pkdjotta

Ook in het Pajottenland hebben onze jongeren het moeilijk. Jongeren hebben het tijdens de coronapandemie mentaal heel moeilijk. Daarom is dit een bijzonder aandachtspunt in onze actieplannen 2021, zegt Bianca Vanreepinghen preventiewerker Pajottenland. Ook in het Pajottenland worden we immers geconfronteerd met jongeren die het moeilijk hebben. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jun 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Aangepaste Drogo-ommegang in Bellingen op 27 juni met takeaway restaurant

Dsc_8471
 

 -De coronacrisis verlamde het verenigingsleven in Bellingen en kasteel-klooster Ter Loo. De jaarlijkse Drogofeesten en de bijhorende ommegang werden vorig jaar geannuleerd. We kijken hoopvol uit naar de heropleving van de socio-culturele activiteiten deze zomer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jun 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Verkeersactie tijdens stortbui in PZ ZENNEVALLEI

Verkeerscontrole_tijdens_stortbui
 

 Zelfs een wolkbreuk houdt de Inspecteurs van de politiezone Zennevallei niet tegen om alcoholcontroles te organiseren. Zo stelde de dienst Verkeer afgelopen weekend meerdere controleposten op. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jun 2021
Marc Sluys
 

Corona- cadeaubon mist doel volledig: minder dan 10% gaat naar lokale winkel. PEPINGSE handelaar blijft in de kou staan

Image002
 

 “Om de lokale economie te stimuleren in Pepingen geeft het gemeentebestuur een cadeaubon covid-19 aan elk huisgezin”, zo stond er in” Pepingen informeert “van juni 2020. Op die manier wou het gemeentebestuur zoals in veel andere gemeenten de lokale handelaar die zwaar te leiden had onder de coronacrisis ondersteunen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jun 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

CD&V PEPINGEN pleit voor duurzaam herstel van de wegen.

Nieuwebaanwerken
Nieuwe Baan
 

In het vragenmoment van de jongste gemeenteraad stelde CD&V vragen bij de geplande herstellingswerken aan diverse straten.

Bepaalde wegen zoals delen van de Hondzochtstraat, de Nieuwe Baan en de Neerstraat zijn in slechte staat en behoeven een herstelling.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jun 2021
Marc Sluys
 

PAJOTTENLAND - Sprokkels uit de politieraad van 2 juni 2021

Politieraad_juni_2021
Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen - Sprokkels uit de politieraad van 2 juni 2021
 

Financieel * Nieuw politiehuis * Rijkswachtkazerne Lennik * Rijkswachtkazerne Kester * Meerjarenplan - Visie  Personeelsformatie * ……

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

GALMAARDEN/REGIO - Urbanus schrijft een boek over zichzelf en dat mag iedereen weten

Editie_galmaarden_urbanus_3__kopie_
Urbanus met zijn nieuw boek. - Foto Marc Colpaert
 
Komiek en ereburger van Galmaarden Urbanus, heeft een boek geschreven over zichzelf en dat mag iedereen weten. Hij gaf meer uitleg over zijn boek op de top van een oude watertoren in Lembeek in Halle. Wij waren er bij onder een stralende zon en we waren niet alleen. In zijn boek dat pas eind dit jaar verschijnt en ongeveer30 euro zal kosten, verteld hij over zijn leven vanaf zijn geboorte tot eergisteren. Zelfs zijn legerdienst toen hij uitgemaakt werd voor 'sale flamand' staat er in.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jun 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Ook in juni controleert de politie in Vlaams-Brabant extra op rijden onder invloed

Contoles_mei_juni_2021
Ook in juni controleert de politie in Vlaams-Brabant extra op rijden onder invloed - © Deschuyffeleer
 

De lokale en federale politiediensten in de provincie Vlaams-Brabant gaan in juni extra controleren op rijden onder invloed. Die controles maken deel uit van het ‘Provinciaal actieplan tegen dronkenschap aan het stuur’. En in de politiezone Pajottenland was er voorbije zaterdagavond overigens al een controle-actie op alcohol- en druggebruik achter het stuur.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mei 2021
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

HERFELINGEN - Olympia innoveert en ambieert een duurzame toekomst

Olympia_3
HERFELINGEN - Olympia innoveert en ambieert een duurzame toekomst - © Deschuyffeleer
 

Vanaf morgen 1 juni 2021 produceert Olympia vloeibare zuivelproducten in duurzame aseptische drankkartons van SIG Combibloc. Twee verschillende formaten in drie vulvolumes – 500ml, 750ml en 1000ml - zullen beschikbaar zijn: combiblocMidi en combifitMidi voor de verschillende productlijnen in het gamma. Flexibiliteit op zijn best......

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mei 2021
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

CD&V Pepingen vraagt aan de gemeente om het dossier sterretjesweide ter harte te nemen

Sterretjesweide_lw
 

  In december 2018 werd op het kerkhof van Pepingen, onder impuls van Peter Van Cutsem, de eerste sterretjesweide in de gemeente ingericht. Een sereen plekje waar ouders en familie op een waardige manier levenloos geboren kindjes kunnen gedenken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mei 2021
Marc Sluys
Ingezonden
 

Zennevallei start met vaccinatie brede bevolking

Schermafbeelding_2021-05-26_om_10
 

 Donderdagavond werden de laatste risicopatiënten en zwangere vrouwen uit Halle, Pepingen en Sint-Pieters-Leeuw uitgenodigd voor hun eerste prik tegen het coronavirus. Dit betekent dat het vaccinatiecentrum De Bres start met uitnodigen van de brede bevolking

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2021
Marc Sluys
Ingezonden
 

LENNIK/ REGIO - Groen Pajottenland is op zoek naar de mooiste boom in het Pajottenland

Colpaert_galmaarden_eik_3__2___kopie_
Foto van waarschijnlijk de oudste eik uit Galmaarden. - Foto Marc Colpaert
 

Groen Pajottenland, dat zijn de afdelingen uit Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal, gaat op zoek naar de mooiste boom van het Pajottenland en rekent daarbij op de hulp van de vele inwoners. "Misschien staat jouw droomboom wel ergens in uw tuin of op een bijzondere plek, of is er een speciale herinnering aan verbonden?", aldus An Lovato van Groen Lennik.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PEPINGEN verdeelt 273 kippen bij 70 gezinnen

20210529_101359
foto ingezonden
 

 Voor het dertiende jaar op rij organiseert de gemeente Pepingen een kippenactie.   Dit jaar zullen er tijdens het afhaalmoment op zaterdag van 9-12u bij BVBA Nechelput, Palokenstraat 12 te 1670 Pepingen, 273 kippen de deur uit gaan en een nieuwe thuis krijgen bij 70 gezinnen uit Pepingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2021
Marc Sluys
 

REGIO - Infosessie op kamp op zaterdag 29 mei online en coronaproof

Flyer_infosessie_op_kamp_29052021_definitief
 

Jeugdregio Pajottenland en de intergemeentelijke preventiedienst gezondheid Pajottenland willen de leiding van jeugd- en sportverenigingen goed voorbereid op kamp laten vertrekken. Op deze tweejaarlijkse gratis infosessie worden heel wat praktische info en tips toegelicht om als (nieuwe) leiding goed voorbereid op kamp te vertrekken. Deze actie is een intergemeentelijk initiatief in het Pajottenland, dus iedereen uit Bever, Galmaarden, Herne, Lennik, Pepingen en Gooik is welkom. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

PAJOTTENLAND/HERNE - Het energieverhaal van het Pajottenland nu en in de toekomst

Pajottenland-herne_-_het_energieverhaal_van_het_pajottenland_nu_en_in_de_toekomst
PAJOTTENLAND/HERNE - Het energieverhaal van het Pajottenland nu en in de toekomst - T Frank Nevens/Godelieve Deschuyffeleer
 

Net zoals in Bever, Galmaarden, Gooik, Halle, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal en Sint-Pieters-Leeuw zijn ook in Herne het gemeentebestuur en zijn adviesorganen aan de slag met de informatie vervat in het ‘Strategisch Project Opgewekt Pajottenland’. Opgewekt Pajottenland zoekt naar een gedragen en gedeelde visie over de rol van hernieuwbare energie in een klimaatbestendige regio tegen 2040.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2021
Frank Nevens/Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Marc Sluys | 09 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief