Artikels Archief van Pepingen

C21

GALMAARDEN- Dank aan de vele mensen die naar de fototentoonstelling kwamen

Img_20210911_113456__kopie_
Pierre Deneyer en pastoor Andy Penne kwamen een kijkje nemen. - Foto Marc Colpaert
 

Beroepsfotograaf Marc Colpaert bedankt de vele mensen die op zaterdag en zondag even afzakten naar de B&B Hof Ter Haegen in Vollezele, om er te genieten van de landschapsfoto's die hij er tentoonstelde. Zelfs ex-burgemeester Pierre Deneyer en pastoor Andy Penne samen met vele anderen kwamen een kijkje nemen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 sep 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PEPINGSE cultuurprijs toegekend met optreden van Maud Van Hauwaert

Schermafbeelding_2021-09-09_om_19
Ingezonden foto Maud Van Hauwaert
 

Op zaterdag 2 oktober wordt om 19 30 uur in de abdijkerk van Bellingen de Pepingse cultuurprijs toegekend. 

De feestelijke prijsuitreiking door de schepen van Cultuur wordt voorafgegaan door een unieke poëzieavond met dichteres, schrijfster en tekstperformer Maud Van Hauwaert

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 sep 2021
Marc Sluys
 

Verhuis eindelijk in zicht voor de politie PAJOTTENLAND

Verhuis_politie_pajottenland_in_zicht__1_
Verhuis eindelijk in zicht voor de politie PAJOTTENLAND - © Deschuyffeleer
 

Als alles verder volgens plan verloopt wordt de politie Pajottenland voor Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen operationeel vanuit het nieuw politiehuis langs de Edingsesteenweg in Kester vanaf het komend voorjaar. Momenteel wordt door bouwheer nv Peremans de laatste hand gelegd aan de nieuwbouw. De verhuis van de verschillende diensten naar hun nieuwe werkstek zou moeten kunnen starten met nieuwjaar......

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 sep 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 

PAJOTTENLAND - Politie dient twee rijbewijzen in te trekken bij controleactie

Alcohol_en_drugs
PAJOTTENLAND - Politie dient twee rijbewijzen in te trekken bij controleactie - © Deschuyffeleer
 

In het kader van de lopende provinciale actie tegen alcohol en drugs in het verkeer hield ook de politie Pajottenland het afgelopen weekend met een beperkt aantal agenten een controleactie over heel haar grondgebied. Daarbij werden zowel in Herne als in Gooik vaste dispositieven ingenomen. Hierbij bliezen 7 bestuurders positief. Voor 2 van hen volgde er een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 sep 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 

HERNE – Ook Sofie doet mee aan de ‘Maand van de Lambiek’

Maand_van_de_lambic_terlindenhof
HERNE – Ook Sofie doet mee aan de ‘Maand van de Lambiek’ - © Deschuyffeleer
 

Van zaterdag 18 september tot zondag 17 oktober organiseert de toeristische dienst van de provincie Vlaams-Brabant de allereerste ‘Maand van de Lambiek’. Ook ‘de champagne onder de bieren’  krijgt nu ook zijn eigen promotiecampagne. Genieten van lambiekbieren en van geuzen in combinatie met Beverse kaas en Roosdaalham kan ook perfect in café Terlindenhof......

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 sep 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 

Eerste Maand van de Lambiek zet schijnwerpers op de ‘champagne der bieren’

Img_5881
Gunther Coppens stelt de maand van de Lambik voor. Foto's © Marc Sluys
 

Van 18 september tot 17 oktober organiseert Toerisme Vlaams-Brabant, samen met talrijke partners, de eerste Maand van de Lambiek. Deze ‘champagne der bieren’ is onlosmakelijk verbonden met het landschap en de keuken van Pajottenland en de Zennevallei. Om de ganse Lambiekcultuur in deze regio meer onder de aandacht te brengen, werkte Toerisme Vlaams-Brabant een nieuw concept uit. Op het programma staan 5 themaweekends met onder meer lambiekfiets- en wandeltochten langs brouwerijen, stekerijen en typische volkscafés.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 sep 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

REGIO - Is een cursus knot- en houthakbeheer iets voor jou?

Foto_colpaert_landschap_1__kopie_
Knotten van bomen.- Foto Marc Colpaert
 

Wil je graag gezond actief bezig zijn en dadelijk ook de natuur in de streek mee onderhouden? Dan is deze basiscursus knot- en houthakbeheer iets voor jou. Bomen knotten doet deugd aan ons landschap, maar moet wel op een veilige manier gebeuren. Het landschap rondom ons draagt nog veel stille getuigen van een jarenlange noeste arbeid. Kleine landschapselementen (KLE) als knotbomen, hagen en houtkanten waren door de eeuwen heen in 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 sep 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Opnieuw open prikdag op woensdag 8 september in De Bres

Visual_vierkant_open_prikdag_8september
 

 Het vaccinatiecentrum van de Eerstelijnszone Zennevallei verlaat op 9 september sportcomplex De Bres. Vanaf 11 september kunnen de sportverenigingen opnieuw hun intrek nemen in hun vertrouwde thuisbasis. Wie zich nog moet laten vaccineren of nog een tweede prik moet krijgen, kan terecht op de open prikdag op 8 september of binnenkort in ons nieuw vaccinatiepunt op de parking van De Bres.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 sep 2021
Marc Sluys
 

Ook de Sportregio PAJOTTENLAND steekt terug van wal

Sportregio_sept_2021
Ook de Sportregio PAJOTTENLAND steekt terug van wal - Affiche
 

De 50-plussers die gezellig samen willen genieten van een gezondheidsbeurs, willen sporten of kennis  maken met nieuwe sporten zijn op dinsdag 28 september van 9 tot 16 uur van harte welkom in en rond de Jo Baetens sportsite in Lennik.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 aug 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 

Infomarkt over Kleinschalige Waterzuiveringsintallatie HEIKRUIS

Foto_1
 

 Vorige week organiseerde de gemeente Pepingen in samenwerking met Aquafin en Fluvius een infomarkt waarbij inwoners werden toegelicht over de rioleringswerken die zullen plaatsvinden in de Weverkeits, Neerstraat en Eeckhoudtstraat alsook over de kleinschalige Waterzuiveringinstallatie (KWZI) die in de Mortagnestraat gebouwd zal worden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 aug 2021
Marc Sluys
ingezonden foto
 

Wielerclub De Smurfen HERFELINGEN organiseert open provinciaal kampioenschap juniores

Koers_2021_aankondiging
Wielerclub De Smurfen HERFELINGEN organiseert open provinciaal kampioenschap juniores - © Deschuyffeleer
 

In samenwerking met Cycling Vlaanderen/Vlaams-Brabant organiseert wielerclub De Smurfen op zaterdag 4 september 2021 vanuit het centrum van Herfelingen (Herne) het Open Provinciaal Kampioenschap voor Juniores.  Derde keer goede keer, zo blijkt. De wedstrijd diende immers op de twee eerder vastgelegde data door de aanhoudende coronamaatregelen te worden afgelast. Met eerstejaars Mathis De Meijts en Milan Lanhove, die als tweedejaars.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 aug 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 

PEPINGEN - Opendeurdag nieuwbouw assistentiewoningen Residentie Paloken en streekproductenmarkt WZC H. Vander Stokken

Affiche_streekproductenmarkt_definitief__1_
 

Op zondag 5 september 2021 nodigen wij u van 9u tot 14u30 uit op de opendeurdag van de nieuwbouw assistentiewoningen Residentie Paloken én onze streekproductenmarkt van het woonzorgcentrum! Vrije toegang voor alle geïnteresseerde dorps- en streekgenoten, bewoners, familieleden en sympathisanten!

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 aug 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

PEPINGEN - Ezelsoor - gratis boekenkaftdag 4 september Bellingen

Knipsel
 

Het einde van de zomervakantie is in zicht. Dat betekent ook dat kinderen zich stilaan klaar maken voor het nieuwe schooljaar. Op zaterdag 4 september tussen 10u en 14u kunnen kinderen vanaf het eerste leerjaar hun nieuwe schoolboeken gratis komen kaften tijdens Ezelsoor.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 aug 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

Multidisciplinaire tentoonstelling Kunst in het Dorp 2021 en het concert van Stéphanie Proot (piano) en Justus Grimm (cello)

2ecc5222-4727-6e61-00a0-d7f17dce4823
 

  De werkgroep Kunst in het Dorp, de vzw Bellingahaim en de werkgroep Klassieke Concerten Pepingen nodigen u uit op de multidisciplinaire tentoonstelling Kunst in het Dorp 2021 en het concert van Stéphanie Proot (piano) en Justus Grimm (cello)

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 aug 2021
Marc Sluys
 

PEPINGEN - Feestend Beert organiseert “Light”-versie

5a4c9d1e-15f2-b9db-074e-3324034eeb97
 

De 55ste feesteditie van Feestend Beert is vorig jaar niet kunnen doorgaan en deze zomer is ook nog niet zoals we die gewend zijn. De huidige situatie maakt het moeilijk om feesten met vele artiesten op volle capaciteit aan te bieden aan de bezoekers

MAAR…

Feestend Beert laat het hoofd niet hangen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 aug 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

PEPINGEN - Feestend Beert organiseert “Light”-versie

Feestendbeert2021_1_lw
 

De 55ste feesteditie van Feestend Beert is vorig jaar niet kunnen doorgaan en deze zomer is ook nog niet zoals we die gewend zijn. De huidige situatie maakt het moeilijk om feesten met vele artiesten op volle capaciteit aan te bieden aan de bezoekers

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 aug 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

Rotary Clubs slaan handen in elkaar

4_post_back_to_school_trooz
 

 De Rotary Clubs van Sint-Pieters-Leeuw, Halle, Herne, Pepingen, Asse en Gaasbeek hebben de handen in elkaar geslagen en zorgen ervoor dat de 60 leerlingen van de kleuter- en lagere school van het volledig vernielde gemeenschapsschooltje van La Brouck te Trooz opnieuw naar school kunnen op hun vertrouwde locatie, zij het in prefab-schoolklassen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 aug 2021
Marc Sluys
 

REGIO - Opgewekte Babbels in het Pajottenland volgende maand

Opgewekte_babbels
Ingezonden foto
 

​De Opgewekte Babbels vinden plaats: Voor Lennik: vrijdag 20 augustus 2021, Oude Brandweerkazerne, Karel Keymolenstraat in Lennik. Voor Bever, Galmaarden, Gooik & Herne: maandag 23 augustus 2021, Plattelandscentrum Paddenbroek, Paddenbroekstraat 12 in Gooik. Voor Liederkerke en Roosdaal: dinsdag 24 augustus 2021, Gemeentehuis Liedekerke, Opperstraat 31 in Liedekerke

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 aug 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Open prikdag’ op woensdag 18 augustus in HALLE (vaccins: Johnson & Johnson of Pfizer)

Vaccinatie_halle_
 

Woon je in Halle, Sint-Pieters-Leeuw of Pepingen
Werd je nog niet gevaccineerd of heb je je tweede prik gemist? 
Ben je ouder dan 12 jaar?
Kom dan op woensdag 18 augustus zonder afspraak tussen 9u en 20u30 naar vaccinatiecentrum De Bres in Halle. Ben je nu al zeker van je komst? Laat het ons al weten via 0800 90058. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 aug 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Jeugdregio PAJOTTENLAND: een sterk verhaal

Logo_jeugdregio
Jeugdregio PAJOTTENLAND: een sterk verhaal - Logo ingezonden
 

Jeugdregio Pajottenland heeft niet stilgezeten.  Van een samenwerkingsovereenkomst tussen de 6 gemeenten (Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen) naar een projectvereniging met subsidies van de Vlaamse overheid.  Hieronder een overzicht van de nieuwigheden.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 aug 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 
 

Laatste Nieuws

Deschuyffeleer Godelieve | 14 sep 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Deschuyffeleer Godelieve | 31 aug 2021
Marc Sluys | 20 aug 2021
Deschuyffeleer Godelieve | 13 aug 2021

archief