Laatste artikels van Beersel

BEERSEL Dreiging multiculturele feestzaal mogelijk definitief van de baan

Editiepajot_bart_devill___feestzaal_huizingen
foto Bart Devillé
 

 Afgelopen zomer ontstond er heel wat deining in de Beerselse deelgemeente Huizingen nadat een Turkse ondernemer een vergunningsaanvraag indiende om een multiculturele feestzaal te bouwen langs de Henry Torleylaan, rechtover het provinciaal domein van Huizingen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Oud Beersel valt eens te meer in de prijzen

Editiepajot_bart_devill___gerd_christiaens
foto Bart Devillé
 

 De authentieke lambiekbieren van Oud Beersel vallen weer in de prijzen. Uiteraard een opsteker voor Oud Beersel tijdens deze crisis. Deze week raakte bekend wie op de 9de editie van de Brussels Beer Chalenge, de meest prestigieuze bierwedstrijd van België, bekroond werd met een medaille. Oud Beersel behaalde goud met de Oude Geuze Oud Beersel, zilver met de Oude Kriek Oud Beersel en met de Oude Geuze Vandervelden 137, en tevens brons met de Schaarbeekse Oude Kriek Oud Beersel. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Gemeenteraad keurt oprichting en statuten IGS preventie goed

Editiepajot_bart_devill___soniavanwanseele
schepen van sociale zaken Sonia Van Wanseele / ingezonden foto
 

 Vlaanderen lanceerde op 26/4/2019 een oproep Lokaal preventiebeleid, waarmee ingezet wordt op het verminderen van de sociale gezondheidsongelijkheid. Vanuit de eerstelijnszone dienden naast Halle, ook Beersel, Sint-Pieters Leeuw en Pepingen een dossier met engagementsverklaring in. Beersel ontving een goedkeuring van de Vlaamse overheid, waardoor de subsidiëring werd goedgekeurd. Om deze werking op te starten en middelen te verwerven moet een nieuw interlokaal samenwerkingsverband opgericht worden. Voor enige toelichting zorgde schepen van Sociale Zaken Sonia Van Wanseele(CD&V): 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 nov 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Op- en afrittencomplex wordt overzichtelijker en veiliger

Editiepajot_bart_devill___op_en_afrittencomplex_lot
foto Bart Devillé
 

 De gemeenteraad van Beersel keurde een aanvullend verkeersreglement betreffende de Beerselsestraat in 1650 Beersel goed. Meer bepaald gaat het hier over het op- en afrittencomplex RO/E19 op de verbindingsweg van Beersel naar Lot. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 nov 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Er worden vijf fietskluizen geplaatst in Beersel

Editiepajot_bart_devill___fietsbox
foto Bart Devillé
 

 De gemeente Beersel wil het fietsgebruik bevorderen en beter faciliteren en stelt daarom op 5 locaties ter hoogte van de stationsomgevingen fietskluizen ter beschikking van inwoners. Op de jongste gemeenteraad werd alvast een tariefreglement voor het verhuren van fietskluizen ter stemming gelegd en ook goedgekeurd. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 nov 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL De wereld kleurt oranje- Beersel doet mee.

Editiepajot_bart_devill___soroptimist_editiepajot
foto Bart Devillé
 

 Wie zijn ogen de kost geeft zal in het straatbeeld van Beersel heel wat oranje zien opduiken. Zoals elk jaar start op 25 november  - “Internationale dag tegen geweld op vrouwen“ de 16-daagse sensibiliseringscampagne “Orange the World”. De campagne loopt tot 10 december - “Internationale Mensenrechtendag”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 nov 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL “Kerkske van Ten Broek” verkocht en krijgt een herbestemming

Editiepajot_bart_devill___kerkske_van_ten_broek
foto Hugo Casaer
 

De kapel Sint Elisabeth van Ten Broek, in de volksmond “het kerkske van Ten Broek”, is definitief dicht en verkocht. De kapel van Ten Broek werd opgericht bij K.B. van 25 november 1952 en hing af van de parochie Onze Lieve Vrouw Alsemberg. Op basis van de overeenkomst tussen de kerkfabriek en de kopers ondertekende de aartsbisschop het decreet  waarbij de kapel van Ten Broek opgericht  bij K.B. van 25 November 1952 ......

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 nov 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

De Gouden Lambikstoempers 2020 gaat naar De Smidse in ALSEMBERG

Gouden_lambikstoemper_
De Gouden Lambikstoemper werd uitgereikt aan restaurant-bierherberg De Smidse in Alsemberg. foto Marc Sluys
 

De Lambikstoempers vzw, bierproeversvereniging Pajottenland-Zennevallei, wil de lambiekbieren jaarlijks, naast nog een aantal lambiek-gerelateerde activiteiten, eens extra in de kijker zetten door de uitreiking van “De Gouden Lambikstoemper”. De elfde Gouden Lambikstoemper werd, zonder publiek of pers, maar wel met een reschtstreekse bekendmaking op Radio Victoria Halle (105.2) uitgereikt aan restaurant-bierherberg De Smidse in Alsemberg, een begrip in de regio....... 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 nov 2020
Marc Sluys
Marc Sluys en lieve Suys
 

Beersel lanceert de Beerselbon op 1 december

Editiepajot_bart_devill___beerselbon
ingezonden foto
 

 Ook in Beersel heeft de coronacrisis het grootste deel van 2020 de economie in haar greep en daar ontsnappen ook de lokale handelaars niet aan. Het gemeentebestuur vindt het belangrijk om de handelaars duurzaam te ondersteunen met acties die ook op langere termijn meer klanten en meer omzet geven. Op 1 december van dit jaar start de gemeente met de Beerselbon. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 nov 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Pastorale zone Alsemberg organiseert “Kerststallenzoektocht”

Editiepajot_bart_devill___kerststallen
foto ingezonden
 

 In deze corona tijden kon men tijdens de lockdown in de lente al op stap gaan op zoek naar allerhande soorten beren in voortuintjes en achter vensters in de voorgevels van vele woningen, in steden en op de buiten. In navolging van de zogenaamde “berenzoektocht” in de lente organiseert de pastorale zone Alsemberg nu een “kerststallenzoektocht” van begin december tot Driekoningen(6 januari). 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 nov 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 25 okt 2020

archief