Laatste artikels van Beersel

BEERSEL Sint Victor Alsemberg hecht belang aan tradities

Editiepajot_bart_devill___sint_in_sv
foto Bart Devillé
 

 

Deze week bundelden de leerlingenraad en leerkrachten hun energie en staken de handen uit de mouwen  om snoepjes klaar te maken voor de leerlingen. Naar jaarlijkse gewoonte mochten de 6de jaars op pad in alle klassen. De Sint en pieten deden hun intrede om alle leerlingen in de klassen te begroeten. Uiteraard was de Sint goed voorbereid en wist hij precies wie de brave en minder brave leerlingen waren. Echte stouteriken waren er niet bij. Iedereen kon ook dit jaar opnieuw genieten van deze gebeurtenis !

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 dec 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Komma ontving vandaag de titel 'Koninklijke' in het provinciehuis te Leuven

Editiepajot_bart_devill___komma_50_jaar_provincie
ingezonden foto
 

 

 Gisteren vond in het provinciehuis in Leuven de officiële uitreiking plaats van het brevet van  “Koninklijke” aan o.m. Cabaretgroep Komma die dit jaar inderdaad 50 jaar bestaat. Het was de gouverneur van Vlaams Brabant Lodewijk De Witte, die de honneurs waarnam. Voor de Beerselse -of Alsembergse- jubilaris  Cabaretgroep Komma kwamen anciens Jos Vander Meylen en Guido Goovaerts het diploma en de bloemen in ontvangst nemen, op deze voor de groep toch unieke dag. Zaterdag 5 oktober vierde Komma zijn 50 jarig bestaan al met een jubileumoptreden in CC de Meent, een dag die in Beersel niet zo gauw zal vergeten worden! De Komma’s lieten het niet aan hun hart komen, overtroffen zichzelf en hun optreden duurde tot na middernacht!

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 dec 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

10 Vlaams-Brabantse verenigingen worden koninklijk

Auto-6
10 Vlaams-Brabantse verenigingen worden koninklijk
 

  Op donderdag 5 december reikten provinciegouverneur Lodewijk De Witte en een aantal gedeputeerden de brevetten met de titel van koninklijke maatschappij uit aan tien Vlaams-Brabantse organisaties.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2019
Marc Sluys
 

BEERSEL Ook Destelheide doet mee aan De Warmste Week

Editiepajot_bart_devill___warmste_week
ingezonden foto
 

 In het kader Van De Warmste Week van Studio Brussel organiseert Vormingscentrum Destelheide op vrijdag 13 december “Destelheide Sessions  1-Sounds for Hounds, of een avondvullend programma met muziek, beeld en woord. De opbrengst van deze avond gaat integraal naar Dyadis vzw, een organisatie die assistentiehonden opleidt en gratis schenkt aan mensen in nood. En dit niet zomaar. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Studio Guga & The Roy Orbison Story in CC de Meent kenden veel bijval bij publiek

Ook_de_vrijwilligers_van_cc_de_meent_gingen_op_de_foto_met_de_orbison-imitator
Ook de vrijwilligers van CC de Meent gingen op de foto met de Orbison-imitator
 

De voorbije week kon het publiek van CC de Meent smullen van heel wat lekkers. Zo kwam Guga Baúl langs met zijn coverband. Samen speelden ze de pannen van het dak met nummers van o.a. Bart Peeters, De Kreuners, Clouseau en Raymond van het Groenewoud. En voorbije zaterdag pakte het CC dan weer uit met een prachtig eerbetoon aan Roy Orbison.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2019
Sam Herremans
Ingezonden foto's
 

BEERSEL Kersthappening Lions is al aan 31ste editie toe

Editiepajot_bart_devill___kersthappening_alsemberg
foto Bart Devillé
 

 

Begonnen als een “klassieke” kerstmarkt en geëvolueerd tot een heuse kersthappening grijpt de Lionsclub tussen Zenne en Zoniën deze jaarlijkse traditie aan om fondsen te werven voor een aantal goede doelen, vooral uit de regio. Denken we maar aan de Poel, Zonnestraal, Sint-Vincentius, UZ Jette Foundation e.a. Elk jaar proberen de organisatoren hun kersthappening te laten evolueren en ook dit jaar voorzien ze een aantal nieuwigheden. Nieuwe eetstand, een springkasteel en meer kerstsfeer in de zaal van CC de Meent, moeten voor een nog betere kersthappening zorgen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Slotfeest “Rode Neuzen Dag” Sint Victor was indrukwekkend

Editiepajot_bart_devill___sint_victor_alsemberg_rode_neuzen
foto Bart Devillé
 

Na vele acties en veel centjes (euro’s) te hebben ingezameld vond men het in Sint-Victor Alsemberg hoog tijd voor een feest. Ook al omdat er zo velen waren die zich spontaan aan meldden om het eigen project te steunen. Iedereen droeg zijn steentje bij, of nog beter staken de handen uit de mouwen: zowel Sint Victor lager, - BuLo als -  Secundair. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Beeld Maria Magdalena tijdelijk verhuisd van Alsemberg naar Leuven

Editiepajot_bart_devill___beeld_verhuist_naar_leuven
foto H. Casaer
 

In het M Museum Leuven(Leopold Vanderkelenstraat 28) loopt nog tot 26 januari de tentoonstelling “Borman en Zonen rond de Brusselse middeleeuwse beeldhouwer Jan Borman en zijn atelier of de eerste overzichtstentoonstelling van hun oeuvre ooit.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 nov 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Emmy Cassiman komt naar de Qaly in Alsemberg

Editiepajot_bart_devill___emmy_cassiman
ingezonden foto
 

 

Troeven van Qaly: warme, huiselijke sfeer, verzorging op maat, body èn mind, sociale interactie en nog zoveel meer. En vooral, men beperkt zich niet alleen tot de opvang van senioren en anderen, men wil hen hier nog heel wat meer bieden! Wellicht zullen heel wat Beerselaars en andere bewoners van de regio onmiddellijk denken aan het Trio Cassiman en Emmy Cassiman als voormalig BRT(nu VRT) omroepster. Emmy Cassiman zingt @ Qaly vindt plaats op zondag 22 december om 14u30 in Qaly.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 nov 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

HALLE - Hinder op Ring door plaatsing geluidsschermen

20181130_ligging_r0_geluidschermen
De plaatsing van de geluidsschermen zal het verkeer hinderen in de komende dagen.
 

Nieuwe geluidsschermen in Beersel en Drogenbos op Ring rond Brussel (R0) zorgen voor hinder vanaf zaterdagavond 30 november. In de nacht van zaterdag 30 november op zondag 1 december start de tweede fase van de werken op de Ring rond Brussel (R0) ter hoogte van Beersel en Drogenbos.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 nov 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 28 nov 2019
Hugo Devillé | 28 nov 2019
Hugo Devillé | 27 nov 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 23 nov 2019
Hugo Devillé | 22 nov 2019
Hugo Devillé | 21 nov 2019
Sam Herremans | 08 nov 2019
Hugo Devillé | 07 nov 2019
Hugo Devillé | 06 nov 2019

archief