Laatste artikels van Beersel

C21

Regio Zennevallei toast op je gezondheid! Tournée Minérale: een maand zonder alcohol

Tournee_minerale_23
 

 Tournée Minérale is bij heel wat mensen bekend. De campagne van De Druglijn is inmiddels aan haar zevende editie toe en roept iedereen op om in februari, voor het eerst of opnieuw, een maand geen alcohol te drinken. De intergemeentelijke preventiewerking van de lokale besturen van Halle, Pepingen, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw, de Eerstelijnszone Zennevallei, de Artsenkring Zennevallei, Logo Zenneland en het AZ Sint-Maria Halle zetten dit jaar gezamenlijk hun schouders onder dit initiatief.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2023
Marc Sluys
 

BEERSEL Gemeenteraad keurt PEVA vzw de Meent begroting 2023 goed

Editiepajot_bart_devill___ccdemeent
foto Bart Devillé
 

 De begroting 2023 van CC de Meent werd eerder al  besproken en goedgekeurd door de Raad van Bestuur van de Meent op 22 september 2022. De cijfers werden nu voorgelegd aan de gemeenteraad. Tekst en uitleg werd gegeven door bevoegd schepen Elsie De Greef(N-VA) 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Addendum overeenkomst vzw PIN voor Navigate Youth goedgekeurd

Editiepajot_bart_devill___beersel
EP
 

 Op 25 januari 2020 keurde de gemeenteraad de samenwerkingsovereenkomst met vzw PIN goed voor de organisatie van het project 'Navigate Youth'. De jongste gemeenteraad keurde een verderzetting goed. Navigate Youth heeft als doel nieuwe inwoners van buitenlandse herkomst tussen 3 en 18 jaar te oriënteren binnen het lokaal vrijetijdsaanbod en hen toe te leiden naar duurzame vrijetijdsactiviteiten, naar Beerselse verenigingen en naar de sportclubs. Een verleng ing van het project stond op de agenda van de jongste gemeenteraad. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Uitslaande brand in feestzaal en restaurant Hof ter Nering in Beersel

Scherm__afbeelding_2023-01-26_om_17
Beelden: ©️ ZVBW
 

 De hulpdiensten rukten donderdag omstreeks 12.45 uur massaal uit voor een brand in het bekende restaurant Hof ter Nering in de Neringstraat in Beersel. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen uit het gebouw.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2023
Marc Sluys
 

BEERSEL Bruno Lerminiaux(N-VA) wordt nu toch schepen

Editiepajot_bart_devill___bruno_l
Ingezonden foto
 

 Op de nieuwjaarsdrink was de nieuwe burgemeester Jo Vander Meylen(Lijst Burgemeester) vergezeld door zijn fractiegenoten schepenen Eddy Deknopper en Sonia Van Wanseele, N-VA schepenen Kristien Vanhaverbeke en Elsie De Greef en open Vld schepen Jos Savenberg. Wie daar in het rijtje ontbrak was Bruno Lerminiaux(N-VA) die het afgelopen jaar nochtans schepen was. Dit riep bij heel wat aanwezigen vragen op; voor het antwoord hierop wordt gekeken naar de gemeenteraad van woensdag 25 januari.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

15 nieuwe betaalbare woningen in DWORP

1160x-8
 

 Vlabinvest en woonmaatschappij Woonpunt Zennevallei realiseerden in de Vroenenbosstraat in Dworp (Beersel) een nieuwbouwproject van 15 betaalbare koopwoningen voor gezinnen met gemiddelde inkomens. Deze woningen worden in eerste instantie verkocht aan mensen uit Beersel. Op die manier willen de partners het wonen in eigen streek stimuleren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2023
Marc Sluys
 

Vlaamse regering moet burgemeesters en schepenen schorsen die taalregister gebruiken

Scherm__afbeelding_2023-01-24_om_18
 

 Franstalige gemeentebesturen in de zes faciliteitengemeenten in de Vlaamse Rand maken al jaren gebruik van taalregisters. Franstaligen die dat wensen, kunnen op die manier hun taalvoorkeur registreren en zo alle gemeentelijke administratie in het Frans verkrijgen. Dit gaat echter in tegen de taalwetgeving en de omzendbrieven van de voormalige Vlaamse ministers Peeters, Keulen en Martens. Voor het Vlaams Belang is de maat vol. “De zes faciliteitengemeenten zijn Vlaamse gemeenten die zich moeten houden aan de taalwetgeving. Wie dat blijft weigeren, moet worden gesanctioneerd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2023
Marc Sluys
 

BEERSEL Gedichtenwandeling vindt dit jaar plaats in Dworp rond thema “Vriendschap”

Editiepajot_bart_devill___start_van_het_poe__zieparkoer
Foto Bart Devillé
 

 Al voor de derde maal neemt Beersel deel aan het PoëzieParkoer, start nu op 26 januari en dit onder het thema Vriendschap. Eerst was deelgemeente Alsemberg aan de beurt, nadien Huizingen en dit jaar dus Dworp. Het wordt dan ook al een traditie. Reeds voor de derde keer op rij kan je aan het begin van het jaar het PoëzieParkoer ontdekken in de gemeente Beersel. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Kunstwerk Onze-Lieve-Vrouwekerk van Alsemberg erkend als topstuk

Editiepajot_bart_devill___kunstwerk_kerk
Foto Hugo Casaer
 

  
Het was al van langer dan vandaag bekend dat de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Alsemberg meerdere kunstwerken bevat. Nu werd ook de Alsembergse cilindermonstrans erkend en beschermd als topstuk van het roerend erfgoed van Vlaanderen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - Vlaams-Brabant heeft meeste te winnen bij Vlaamse onafhankelijkheid

Img_4946
 

De Vlaams-Brabantse ploeg van Vlaams Belang verzamelde zondag in Haacht voor haar traditionele nieuwjaarsreceptie. De sterke peilingen doen het enthousiasme ook in Vlaams-Brabant merkelijk toenemen. Onder meer Dries Van Langenhove nam er het woord.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 16 jan 2023
Hugo Devillé | 16 jan 2023
Marc Sluys | 13 jan 2023
Marc Sluys | 29 dec 2022
Hugo Devillé | 28 dec 2022

archief