Laatste artikels van Beersel

BEERSEL Jeugd van VBD behaalt opnieuw het 3-sterrenlabel

Editiepajot_bart_devill___beerseldrogenbos
Foto Bart Devillé
 

 Derdeprovincialer Verbroedering Beersel-Drogenbos liet eind vorig jaar de audit van Double Pass/Voetbal Vlaanderen afnemen en kreeg eerder deze week een meer dan bevredigend rapport in de bus. De fusieclub slaagde nu al voor de tweede keer op rij met brio. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL/REGIO Push Nationals is gloednieuw platenlabel uit Dworp

Editiepajot_bart_devill___nieuw_platenlabel
ingezonden foto
 

 Wie wist dit tot vandaag? Dworp komt wel regelmatig in het nieuws, maar dat er een gloednieuw platenlabel werd opgericht, dat zullen er wel niet velen weten. En toch is het zo! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Grootschalige aanpassingswerken jaagpad fietssnelweg F20 langs kanaal naar Charleroi in HALLE, LEEUW, BEERSEL en DROGENBOS

Img_4616
Een voorstelling van het nieuwe fietspad in Lot. Foto's © Marc Sluys
 

  De Vlaamse Waterweg nv start begin februari met het aanpassen van het jaagpad langs het Kanaal naar Charleroi tussen Waterloobrug (Halle) en het viaduct van de ring rond Brussel (Sint-Pieters-Leeuw). De werken kaderen in de opwaardering van het Kanaal. Het toekomstige jaagpad zal bovendien deel gaan uitmaken van fietssnelweg F20 Halle-Brussel. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jan 2020
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Weekend (bijna) zonder alcohol in PZ Zennevallei (BEERSEL en HALLE)

Alcoholctl__1_
 

 Drinken en rijden horen niet samen. Het risico op een verkeersongeval is wetenschappelijk bewezen veel groter. Daarom organiseert de politiezone regelmatig controles. Afgelopen jaar organiseerde de politiezone Zennevallei zo net geen 100 alcoholacties. In totaal werden 16 626 voertuigen gecontroleerd. 238 bestuurders (1,4 %) hadden net dat glaasje te veel op.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jan 2020
Marc Sluys
 

BEERSEL / HALLE - Eetfestijn OKS

Eetfestijn_2020_nb-versie_ed01-1
 

De leden en het bestuur van Budo Halle en Budo Dworp nodigen jou vriendelijk uit op hun jaarlijks eerfestijn, die plaatsvindt in de Moriaan te Alsemberg en dit om 24, 25 en 26 januari 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jan 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

BEERSEL Toast literair met Bart Moeyaert was erg succesrijk

Editiepajot_bart_devill___toost_literair_verslag
ingezonden foto
 

 

De Davidsfondsafdelingen van Alsemberg, Beersel en Lot, organiseerden samen met de gemeentelijke bibliotheek van Beersel, met de steun van VFL en de gemeente Beersel een lezing met Bart Moeyaert, in het kader van “Toast Literair”. De boeken, het toneel en de gedichten van Bart Moeyaert zijn sinds zijn debuut in 1983 door lezers van alle leeftijden ontdekt, wat hem een aparte plek geeft binnen de Nederlandstalige literatuur. Zijn werk verscheen tot nu in meer dan twintig talen en is vaak bekroond in binnen-en buitenland. In 2019 won hij de internationale Astrid Lindgren Memorial Award.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jan 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Brassband Alsemberg bestaat 150 jaar

Editiepajot_bart_devill___brassband_alsemberg
foto Bart Devillé
 

 Dit jaar viert Brassband Alsemberg zijn 150 jarig bestaan. Brassband Alsemberg is de opvolger van de vroegere fanfare Laurier-Chêne en behoort ongetwijfeld tot de oudste en actiefste verenigingen van Beersel. 150 jaar geleden zag de muziekvereniging het levenslicht in één van de zolders van de Herisemmolen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Nieuwe kindergemeenteraad 2020 geïnstalleerd

Editiepajot_bart_devill___kindergemeenteraad_2020
foto Bart Devillé
 

 In de raadzaal van het gemeentehuis Rondenbos te Alsemberg werd de nieuwe kindergemeenteraad 2020 geïnstalleerd. Over de verschillende netten en het buitengewoon onderwijs heen worden in de basisscholen van Beersel verkiezingen gehouden. Elke school kreeg net als de voorbije jaren drie plaatsen om in te vullen. De nieuwe kinderburgemeester is Febe Callebaut(GBS Alsemberg) geworden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - Code Rood voor Halse Verkeersknoop

Zuidbrug_camera4
Halle vreest voor verkeersinfarct in de komende dagen en weken ©Stad Halle
 

Het stadsbestuur van Halle waarschuwt alle weggebruikers voor grote verkeersproblemen en mogelijke  mobiliteitschaos in de komende dagen en weken. Aanleiding is de combinatie van de plaatsing van Geluidsschermen  op de Ring en de start van de grote bouwwerken voor de Zuid- en de Zennebrgug in Halle zelf.

In een mededeling luidt het als volgt: Blijf op de Ring

 


 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

BEERSEL Bart Moeyaert komt naar Beersel

Editiepajot_bart_devill___bart_moeyaert
ingezonden foto
 

De Davidsfondsafdelingen van Alsemberg, Beersel en Lot organiseren samen met de gemeentelijke bibliotheek, met de steun van VFL en gemeente Beersel,  een lezing met Bart Moeyaert. Kinderboekenschrijver Bart Moeyaert komt naar de Beerselse deelgemeente Alsemberg  op zaterdag 18 januari.  Hij is te gast om 10u30 in de bibliotheek Brusselsesteenweg 77c te 1652 Alsemberg.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jan 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 jan 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 13 jan 2020
Hugo Devillé | 08 jan 2020
Roger Swalens | 08 jan 2020
Hugo Devillé | 06 jan 2020
Marc Sluys | 05 jan 2020
Hugo Devillé | 26 dec 2019
Marc Sluys | 26 dec 2019
Hugo Devillé | 25 dec 2019

archief