Laatste artikels van Beersel

Geuze
 

BEERSEL Buitenspeeldag Beersel speelt zich af in de tropen

Editiepajot_bart_devill___buitenspeeldagbeersel_aankondiging
Foto Bart Devillé
 

 Kinderen en jongeren aanzetten om tablet, computer en Playstation even aan de kant te schuiven en buiten te spelen in hun onmiddellijke woonomgeving, dat is waar de Buitenspeeldag voor staat. Drie grote Vlaamse kinderzenders promoten mee de Buitenspeeldag en zetten tijdens deze woensdagnamiddag “hun scherm op zwart”. Inderdaad, ook Beersel doet mee! Dit jaar organiseert de gemeente Beersel een “Tropical Beach Buitenspeeldag” aan de Chirolokalen in Lot(Kloosterstraat). 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 apr 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Nieuw streekbierenfestival van het Pajottenland verwelkomt 14 brouwerijen

Pajot_ale_land
14 brouwerijen laten hun kunnen proeven. Foto © Marc Sluys
 

 Op zaterdag 4 mei 2019 wordt voor de eerste maal het streekbierenfestival Pajot Ale Land georganiseerd. Dit evenement focust op de ambachtelijke bieren van microbrouwerijen uit het Pajottenland en omstreken. De deelnemende bedrijven zijn Angerik (Dilbeek), Belfort, (Sint-Martens-Lennik), Belgoo (Sint-Pieters-Leeuw), Crystalstick (Herne), De Koperen Markies (Asse), Den Houten Molen (Essene), Den Herberg (Buizingen), Dok's (Asse), 4Pajot (Vlezenbeek), Kasuta (Essene), Lambiek Fabriek (Ruisbroek), Sako (Pepingen) en Vrijstaat Vanmol (Eizeringen). Als speciale gast wordt brouwerij Alvinne uit het West-Vlaamse Moen verwelkomd. Het festival gaat door in een tent op het kerkplein van Eizeringen, aan het café In de Verzekering tegen de Grote Dorst te Eizeringen. De tapkranen gaan open om 16 uur en sluiten om middernacht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 apr 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 

BEERSEL Beerselse Vrije Lopers organiseren hun 11de Zenneloop

Editiepajot_bart_devill___zenneloop
foto Marc Fourmois/ Vrije Lopers
 

 Zondag 5 mei organiseren de Beerselse Vrije Lopers hun 11de Zenneloop. Om 9u20 starten de verschillende jeugdreeksen. Naargelang de leeftijd kan er gelopen worden over 150m, 300m, 600m of 900 m. Om 10u10 gaat dan de 11de Zenneloop van start. Hier kunnen de deelnemers kiezen tussen 7,7 km of 15,4 km. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 apr 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Kinderzitjes CC de Meent door kindergemeenteraad ingehuldigd

Editiepajot_bart_devill___kinderzitjes_meent
foto Bart Devillé
 

 Beersel is sinds 17 juni 2018 een kindvriendelijke gemeente. Om dit beleid verder te zetten werden er eind vorig jaar door CC de Meent en de jeugddienst van de gemeente Beersel kinderzitjes aangekocht. Deze zitjes vormen een verhoog op de stoelen in de tribune. Doordat de kinderen zo hoger zitten, hebben zij een beter zicht op het podium of scherm en kunnen zo beter genieten van de voorstellingen. Ze werden onmiddellijk uitgetest bij de vertoning van de kinderfilm “Urbanus: de vuilnisheld”. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 apr 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Omnisportweken Beersel blijven een succesformule

Editiepajot_bart_devill___sportweek_beersel
foto Bart Devillé
 

 Al meer dan 10 jaar-sinds 2008 - organiseert vzw Sportopia  in samenwerking met de gemeente Beersel sportweken tijdens de schoolvakanties. Dit zowel in de Paasperiode, in de zomervakantie en in de herfstvakantie.Tijdens deze sportweken, die open staan voor jongeren tussen 3 en 15 jaar oud en die houden van sport en plezier, komen de meest uiteenlopende sporten aan bod, aangepast aan de leeftijd, met enthousiaste en gediplomeerde trainers: balsporten,
zwemmen, allerlei initiaties .... 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 apr 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Stages Nederlands in Beersel zitten in de lift

Editiepajot_bart_devill___taalstages_beersel
foto Bart Devillé
 

 Ook dit jaar organiseren de gemeente Beersel en Hakuna Matataal vzw twee stages Nederlands voor kinderen. Deze van de paasvakantie werd zopas afgesloten, voor de grote vakantie of de zomervakantie vindt de stage plaats van 5 t.e.m. 9 augustus in GBS Blokbos in Lot. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 apr 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL / SINT-GENESIUS-RODE - K-creation schittert bij Dance Wave Competition voor eigen supporters

Image1
 

Afgelopen zaterdag vonden in cc de Meent de kwalificatiewedstrijden door in Modern en Urban, in een organisatie van Dance Waves. Het was dus een thuismatch voor de dansschool uit St.Genesius-Rode, maar evenzeer voor de omliggende dansscholen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 apr 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

3700 feestvierders maken gebruik van carnavalsbussen naar HALLE

Route_carnavalbus_maart_2019
PAJOTTENLAND – Carnavalsbussen brengen feetstvierders veilig terug naar huis - © Deschuyffeleer
 

 Dit jaar maakten bijna 3.700 feestvierders gebruik van de gratis nachtbussen tijdens carnaval. Vooral op lijn 11 (Halle - Sint-Pieters-Leeuw – Vlezenbeek) was het bijzonder druk. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 apr 2019
Marc Sluys
Godelieve Deschuyffeleer
 

BEERSEL Cabaret Komma bestaat 50 jaar

Editiepajot_bart_devill___komma
foto Bart Devillé
 

 Hoe het begon? In het najaar van 1968 was een bijlage gevoegd aan het gemeentelijk blad van Alsemberg : De Staart. Hierin deed Jot Theys, toenmalig gemeenteraadslid, een oproep naar de Alsembergse jeugd om zich te uiten. Op 19 april 1969 ging dan de KOMMA-bal aan het rollen. Namen van toen: Bert Demunter, Jos Vander Meylen, Luk De Spiegeleer, Wilfried Dondt, René Van Rossum, Jef Dewilde, Marc Justaert, Marc Brigou en Jan Gryseels. De groep werd aangevuld met Marina Buelinckx, Yvonne van Beers, Christiane Van Craenenbroeck, Agnes Mombers en Sonja Brigou. KOMMA(Kolder Onzin Muziek Mime Amusement) was geboren, een echt Alsembergs jongerenproject onder de hoede van Jot Theys. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 apr 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Petanquetornooi voor 55-plussers is aan achtste editie toe

Editiepajot_bart_devill___petanquebeersel
foto Bart Devillé
 

 Na een onderbreking van één jaar wordt het traditionele petanquetornooi voor 55-plussers in Lot, dit jaar opnieuw georganiseerd. Op zaterdag 27 april vindt de achtste editie van het petanquetornooi voor 55-plussers plaats op de overdekte petanquepleinen in de Goutstouwersstraat 59. Het tornooi wordt georganiseerd door de seniorenraad Beersel in samenwerking met PC Beersel, tot voor kort PC De Vrienden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 apr 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 08 apr 2019
Hugo Devillé | 05 apr 2019
Hugo Devillé | 01 apr 2019
Hugo Devillé | 29 mrt 2019

archief