Laatste artikels van Beersel

C21

BEERSELse Beweeg je Fit deze zomer op RINGtv blijft

Beersel_beweeg_je_fit
 

De zomer staat voor de deur en dat betekent… bijna tijd voor de Beerselse Beweeg je Fit! In alternatieve vorm deze keer! De Sportdienst, dienst Communicatie,  Seniorenraad en CC de Meent bundelden hun krachten om deze zomer 8 alternatieve Beweeg je Fit sessies aan te bieden voor 55-plussers en jonger.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jul 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Bezoekers Vlaams-Brabantse provinciedomeinen op eerste plaats rustzoekers en levensgenieters

Pd_huizingen___lander_loeckx
Zwemmen in Huizingen foto ©Lander Loeckx
 

 Een recent onderzoek bracht de bekendheid van provinciale domeinen in Vlaanderen in kaart. De vier domeinen in Vlaams-Brabant – Huizingen, Kessel-Lo, Diest en Zoutleeuw – scoren bij de bezoekers erg goed op de thema’s wandelen, rust en horeca. Jongeren waarderen dan weer vooral de waterrecreatie. Toch is er nog werk aan de winkel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2021
Marc Sluys
Lander Loeckx
 

Inbeslagname lachgas in SINT-PIETERS-LEEUW

20210719_ibn_lachgas_1
foto's PZ Zennevallei
 

 Op 25 juni 2021 gingen de inspectiediensten over tot controle van verschillende handelszaken op het grondgebied van de politiezone Zennevallei. De RVA-, RSZ-inspectie, de FOD Financiën en Economie, Toezicht Sociale Wetten alsook het FAVV en volksgezondheid namen deel aan deze inspectiedag. Ook de lokale politie Zennevallei ontbrak niet. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2021
PZ Zennevallei
 

BEERSEL Gedeelte Alsembergsesteenweg heel de maand augustus afgesloten

Editiepajot_bart_devill___afsluiten_alsembergsesteenweg
foto Bart Devillé
 

Sinds 31 mei zijn verbeteringswerken van Wegen en Verkeer aan de gang aan de Alsembergsesteenweg van het kruispunt met de Brouwerijstraat en – Kerkstraat/Lotsesteenweg in Dworp.  In het kader van deze werken wordt de Alsembergsesteenweg heel de maand augustus afgesloten tussen Beling en Kerkstraat. Vanaf 2 augustus verplaatst de werfzone naar het stuk van de steenweg tussen de kruispunten met de Kerkstraat en Beling......

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jul 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Beersel zoekt lokale klimaathelden

Editiepajot_bart_devill___jonge_klimaathelden
Beersel zoekt lokale klimaathelden - Hugo Devillé

De klimaatuitdagingen zijn groot en de gevolgen van de klimaatverandering laten zich meer en meer voelen, ook in België. Om deze uitdagingen aan te gaan, zijn klimaathelden meer dan ooit nodig. Daarom geeft Beersel zijn duurzame helden een podium tijdens de Week van de Duurzame Gemeente die loopt van 18 tot 25 september.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jul 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Beersel organiseert organiseert ophaling beschadigde huisraad

Editiepajot_bart_devill___wateroverlast
foto Bart Devillé
 

 Omdat heel wat inwoners door de waterellende schade opliepen aan de inboedel, organiseert gemeente Beersel vanaf maandag ophaling op afroep van beschadigde huisraad. Huisraad die door de wateroverlast niet meer bruikbaar is, mag vanaf maandag aan de straatkant geplaatst worden. Inwoners dienen vanaf maandag een afspraak te maken voor de ophaling via T 02 359 15 70 of www.beersel.be/waterschade

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jul 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Expo Huizingen wordt uitgesteld door wateroverlast

Editiepajot_bart_devill___expo_huizingen
ingezonden foto
 

 De geplande expositie die normaliter voorzien was voor het weekend van 17 en 18 juli, in de oude gebouwen van papierfabriek de Meurs- ook bekend als Catalasite- , zal helaas gecancelled en uitgesteld worden naar een nader te bepalen datum wegens onvoorziene omstandigheden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jul 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Landbouwers uit Beersel vragen ruimte

Editiepajot_bart_devill___landbouwers_willen_ruimte
foto Bart Devillé
 

Ook in Beersel wordt de actie “Spandoekenactie#GeefBoerenRuimte”gevoerd. Vandaag dinsdag 13 juli werd in de gemeente het eerste van tien spandoeken geplaatst, waarmee de plaatselijke landbouwers uit Beersel, in eerste instantie, aan hun gemeentebestuur vragen om maximaal de vruchtbare landbouwgronden in Beersel voor te behouden voor landbouw.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jul 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Iedereen Buurt abonnee, het komt er aan

Editiepajot_bart_devill___ccdemeent
foto Bart Devillé
 

 

Uiteraard komt er nog een seizoen 2021-2022. Elkaar op een veilige manier ontmoeten en samen zorgeloos genieten van cultuur is meer dan ooit belangrijk. Achter gesloten deuren werd keihard gewerkt aan het nieuwe cultuurseizoen 2021-2022. Vanaf 1 juli vind je het programma van september 2021 tot en met januari 2022 terug op de website. Half augustus valt ook de nieuwe brochure in je brievenbus. Vanaf 28 augustus om 9u kan je je tickets voor de periode september tot en met januari reserveren. Dit doe je eenvoudig via www.demeent.be of via de balie van CC de Meent.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Expo-papierfabriek De Meurs verwelkomt 7 kunstenaars

Uitnodiging
 

Waar begint kunst te groeien? Vaak op dat ene blad dat men ooit vastnam en waarop men zijn of haar fantasie de vrije loop liet gaan. Papier is voor altijd, net zoals het canvas waar men de verf nog op kan voelen en ruiken. Echte kunst van echte mensen. Vakmanschap.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jul 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 28 jun 2021
Hugo Devillé | 27 jun 2021

archief