Laatste artikels van Beersel

C21

PZ ZENNEVALLEI Gsm-en achter het stuur kan je duur komen te staan

Politiewagens__witseboom_
 

 Gsm-en achter het stuur kan leiden tot gevaarlijke toestanden in het verkeer. Even niet opletten en in een fractie van een seconde zit je bumper tegen bumper. Of je rijdt de borduur aan en krijgt lekke band. Vervelend. Maar wat als er ook op dat moment een voetganger of fietser in de buurt was? 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2023
Marc Sluys
 

BEERSEL - Vanaf nu aftellen naar het Bottlefest

Editiepajot_bart_devill___bottle
Foto Bottlefest
 

Op zaterdag 3 juni 2023 vindt in Beersel de vijfde editie plaats van Bottlefest, het fel gesmaakte festival waar zowel muziek als wijn centraal staan. Zes knallende live bands, vijf food trucks en meer dan vijftig internationale wijnen zullen de 2000 verwachte bezoekers opnieuw muzikale en culinaire hoogtepunten bezorgen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Bakwedstrijd in teken 25 Jarig bestaan opvangcentrum

Editiepajot_bart_devill___opvangcentrum_rode_kruis
Opvangcentrum Alsemberg / foto Bart Devillé
 

 Het Rode Kruis Opvangcentrum van Alsemberg bestaat 25 jaar en dit kan niet onopgemerkt voorbij gaan. Bij deze gelegenheid wordt een bakwedstrijd georganiseerd in samenwerking met Jonathan Deneyer uit Dworp. Elke bewoner van Beersel kan deelnemen aan deze wedstrijd. Inschrijven kan in het opvangcentrum zelf of telefonisch 02/359.91.90(Ann/Mirasol) of via mail: integratie.ocalsemberg@rodelruis.be , wel inschrijven voor 1 juni. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Zitdag in Sociaal Huis voor hulp bij invullen belastingaangifte

Editiepajot_bart_devill___sociaal_huis_huizingen
Sociaal Huis Huizingen/ foto Bart Devillé
 

 

Op uitnodiging van de gemeente houdt de FOD Financiën houdt op woensdag 14 juni een zitdag in het sociaal huis om mensen te helpen bij het invullen van hun belastingaangifte. Deze zitdag vindt plaats in het Sociaal Huis Beersel(vroeger gemeentehuis), H. Torleylaan 13, 1654 Huizingen. Beerselaars kunnen een afspraak maken tussen 9u en 12u in de voormiddag en tussen 13u en 15u in de namiddag. Een afspraak voor 1 aangifte duurt ongeveer 12 minuten. Wil je hulp bij 2 aangiften? Laat dit zeker weten. Dan krijg je een afspraak van 24 minuten. Vergeet zeker de nodige documenten niet. Aangifte voor iemand anders? Kom je met de aangifte voor iemand anders? Dan is het belangrijk dat je een volmacht meehebt. Dit kan je hier vinden.

Wil je een afspraak maken? Dit kan van maandag tot vrijdag tussen 9u en 12u via 02 356 73 18.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Ook Rommelmarkt op feestelijke “Dag van de Buren”, kandidaat-standhouders kunnen zich nog melden

Editiepajot_bart_devill___orelia_ter_beuken
Foto Bart Devillé
 

 In WZC Orelia Ter Beuken in Beerselse deelgemeente Alsemberg gaat de “Dag van de Buren” vrijdag 26 mei niet onopgemerkt voorbij. Voor wie het nog niet zou weten: op deze dag worden buurtbewoners over heel Vlaanderen aangemoedigd  om een gezellige burenontmoeting te organiseren. Zaterdag 27 mei nodigt het team van WZC Orelia Ter Beuken Beukenbosstraat 9 1652 Alsemberg, buren, familie, vrienden, familie, vrienden en werknemers uit voor een gezellige dag. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

De Schola Gregoriana Sainnensis zingt liefde en aantrekking in het Bijbelse Hooglied in Villa Servais HALLE

Scherm__afbeelding_2023-05-21_om_19
 

 De Schola Gregoriana Sainnensis (o.l.v. Joachim Kelecom) en harpiste Lakshmi Matthieu nemen u mee doorheen dat verrassende, ongekende en - wie weet - beetje stoute repertoire in het prachtige kader van de Villa Servais te Halle.

Concerten op vrijdag 16 juni en zaterdag 17 juni, telkens om 20u.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mei 2023
Marc Sluys
 

BEERSEL Op eindfeest Boekenstoet kregen deelnemers een diploma

Editiepajot_bart_devill___eindfeest_boekenstoet
Foto Bart Devillé
 

 Boekenstoet Beersel is een voorleesproject-aan-huis voor anderstalige, taalzwakke en/of sociaal kwetsbare kinderen tussen 4 en 10 jaar die in de gemeente Beersel naar een Nederlandstalige school gaan en bij wie thuis geen (voor)leescultuur bestaat. Het is een initiatief van Bib Beersel, de zorgcoördinatoren van de lokale basisscholen en gemotiveerde voorleesvrijwilligers.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Politie ZENNEVALLEI 1 750 euro ten voordele van het Belgisch Kinder Kanker Steunfonds vzw

2023_05_17_bijlage_persbericht
 

 Naar aanleiding van de Belgian Cops Contest, een organisatie in samenwerking met de politiezone Zennevallei en Crossfit Merchtem, werd een totaalbedrag van 1 750 euro geschonken aan het Belgisch Kinder Kanker Steunfonds vzw.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2023
Marc Sluys
 

BEERSEL Ook dit jaar een “Beweeg je fit” reeks voor 55-plussers in Beersel

Editiepajot_bart_devill___beweeg_je_fit_beersel
Ingezonden foto
 

 Ook dit jaar slaan de sportdienst en de seniorenraad van Beersel de handen in elkaar voor “Beweeg je fit”, een initiatiereeks voor 55-plussers. Inderdaad! Samen met de zomer staat er ook een nieuwe “Beweeg je fit voor 55-plussers” voor de deur. Waar het op neer komt? 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Geuzen van bij ons in HUIZINGEN

Scherm__afbeelding_2023-05-14_om_16
 

 De geuzen kennen we allemaal uit de geschiedenislessen. Maar wie waren deze mannen en vrouwen? In zijn recentste boek In opstand! vertelt historicus Pieter Serrien het verhaal van deze zestiende-eeuwse opstandelingen aan de hand van toenmalige getuigenissen, prenten, muziek en andere bronnen. Concreet: kasteel van Huizingen, Henry Torleylaan 100, datum: 30 mei 2023, start: 19.30 u, inkom: leden 8 EUR, niet-leden 10 EUR.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mei 2023
 
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 11 mei 2023
Hugo Devillé | 08 mei 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Bart Devillé | 08 mei 2023
marc Sluys | 29 apr 2023
Nicole Billens / Marc Sluys | 24 apr 2023

archief