Laatste artikels van Beersel

C21

BEERSEL FriS is finalist Vlaams Sportjuweel

Editiepajot_bart_devill___sportjuweel
Ingezonden foto
 

 FriS is dit jaar finalist voor het Vlaams Sportjuweel voor Warmste Sportinitiatief. Inderdaad FriS is bij de laatste 3 finalisten en als de vereniging de meeste stemmen haalt op sporza.be  haalt zij het Vlaams Sportjuweel binnen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 dec 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Vlaams Belang haalt Sinterklaas en Zwarte Piet naar DWORP

Scherm__afbeelding_2023-12-05_om_20
 

 Onder het motto “Handen af van Zwarte Piet” deelden militanten en bestuursleden van het Vlaams Belang snoepzakjes uit aan autobestuurders.   

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2023
Marc Sluys
 

Jongeren uit heel Europa maken een podcast rond recht op vrije meningsuiting

Image_romania_1__c__fitt_timisoara
 

 Labeled centra van de Raad van Europa de podcastreeks van StudioStar. Jongeren uit 10 Europese landen maakten een eigen podcast rond het mensenrecht ‘Freedom of Expression’ in 13 jeugdcentra ihet netwerk van het Quality Label for Youth Centres. Ook Destelheide en Hanenbos in Dworp namen deel. StudioStar is een Europees project, opgestart vanuit het netwerk van het Quality Label for Youth Centers van de Raad van Europa, waarbij jongeren van verschillende landen een creatief proces doorlopen en hun stem laten horen over mensenrechten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2023
Marc Sluys - Hugo Deville
 

BEERSEL Boomplantactie in Lot

Editiepajot_bart_devill___boomplanting_3
Foto Bart Devillé
 

 Samen met de gemeente Beersel, het Strategisch Project Zennevallei en Forest Fwd plantte de Balie van Brussel zondag 3 december een bos in het kader van het toekomstig landschapsbufferpark Lot. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Viering 25 jaar Heemkunde & Voorstelling fotoboek

Editiepajot_bart_devill___de_ronde_van_beersel
Foto Bart Devillé
 

 In Biercentrum De Lambiek in aanwezigheid van meer dan 135 geïnteresseerden en genodigden vond zaterdag de viering plaats van 25 jaar Heemkundig Genootschap ‘van Witthem’ en de voorstelling van het fotoboek “De Ronde van Beersel”. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Onthardingsproject in centrum Beersel

Editiepajot_bart_devill___onthardingsproject_beersel
Ingezonden foto
 

 De verharde plek in het centrum van Beersel (ter hoogte van de gemeentelijke feestzaal – Malleboot), veranderde in een groenblauwe, klimaatbestendige locatie. Door te ontharden kan het regenwater weer in de grond dringen en het grondwaterpeil aanvullen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Vlaanderen vrijwaart groene long in BEERSEL

Scherm__afbeelding_2023-11-30_om_19
 

 De Vlaamse Regering heeft een gebied van 7 hectare in Beersel aangeduid als watergevoelig openruimtegebied. Dat betekent dat het nooit zal aangesneden worden als woongebied en dus definitief groen blijft. “We vrijwaren een groene long van onze gemeente”, zegt minister van Vlaamse Rand Ben Weyts, die zelf in Beersel woont en blij is met de goede samenwerking met Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. “Deze beslissing beschermt het karakter van ons dorp én beschermt de inwoners beter tegen wateroverlast en overstromingen”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2023
Marc Sluys
 

REGIO - Laat uw knotwilgen onder handen nemen door het knotteam

Colpaert_foto_wilgen_1__kopie_
Laat uw wilgen knotten.- Foto Marc Colpaert
 

Elk jaar kunnen mensen terecht bij het knotteam van het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei om gratis uw wilgen te laten knotten in ruil voor het brandhout. Knotbomen zijn de groene parels van onze streek. Ze vormen een thuishaven voor steenuiltjes en andere vogels, insecten en planten. De bomen moeten elke zes tot tien jaar volledig geknot worden of ze kunnen openscheuren en afsterven. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

BEERSEL Kardinaal Jozef De Kesel komt naar de Moriaan

Editiepajot_bart_devill___kardinaal_
Ingezonden foto
 

 Kardinaal Jozef De Kesel komt op uitnodiging van de Pastorale Zone Alsemberg en het Davidsfonds naar zaal de Moriaan Witteweg 20 in Alsemberg. Dit op woensdag 6 december om 19u30. Waarover het zal gaan? 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Street art kunstenaar Dzia beschilderde gascabine in Domein HUIZINGEN

Img_8329
 

 Dzia, een Belgische street art-kunstenaar die internationale bekendheid geniet, heeft een gascabine in het domein beschilderd. Deze gascabine staat dicht bij de ingang, aan de rotonde van het kasteel. ​​Hij hield in zijn ontwerp rekening met de Molenbeek, die er vlak naast zal meanderen, en koos daarom voor een ijsvogel en een weidebeekjuffer, dieren die inheems zijn en leven rond water.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2023
Marc Sluys
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 24 nov 2023
Hugo Devillé | 21 nov 2023
Hugo Devillé | 16 nov 2023
Hugo Devillé | 13 nov 2023
Hugo Devillé | 03 nov 2023

archief