Laatste artikels van Beersel

Regiobib gaat voluit voor samenwerking

Persbericht_regiobib
 

 De Regiobib bestaat uit 15 bibliotheken in de regio Pajottenland & Zennevallei: Affligem, Beersel, Dilbeek, Galmaarden, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Gooik en Linkebeek. Zij gaan nu voluit voor samenwerking en voeren vanaf 1 maart hetzelfde bibliotheekreglement in.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2021
Marc Sluys
Ingezonden
 

BEERSEL Huizingen goed vertegenwoordigd op gemeenteraad

Editiepajot_bart_devill___groen_blaffeturke
foto Bart Devillé
 

 Door corona vindt de gemeenteraad van Beersel al enkele maanden plaats in de foyer van CC de Meent. Hier is niet alleen meer dan voldoende ruimte om de nodige afstanden te bewaren, ook de technische mogelijkheden van de Meent kunnen worden aangewend.Het publiek kwam wel nooit in grote getale opdagen tot nu, er moesten zelfs stoelen worden bijgehaald. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Vaccinatiecentra De Bres Halle en DOC Alsemberg roepen de burgers op om hun afspraak voor een vaccin al dan niet te bevestigen

Img_5389-1
 

  Vaccinatiecentra De Bres Halle en DOC Alsemberg roepen de burgers op om hun afspraak voor een vaccin al dan niet te bevestigen. De vaccinatiecentra merken op dat heel wat burgers hun afspraak niet bevestigen of niet laten weten of ze het wensen te annuleren. Hierdoor ontstaan echter problemen bij de organisatie van de agenda’s van de vaccinatiecentra. 

Callcenter vaccinatiecentrum De Bres Halle: 0800 900 58 (gratis nummer)

Callcenter vaccinatiecentrum DOC Alsemberg: 0800 900 59 (gratis nummer)

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 feb 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

BEERSEL Zeldzame vuursalamander overgezet in Fazantenlaan Dworp

Editiepajot_bart_devill___hadewijch_belsack
ingezonden foto
 

 Ook dit jaar sloegen Natuurpunt Halle en – Beersel en de gemeentediensten van beide en heel wat vrijwilligers de handen in elkaar om er voor te zorgen dat kikkers, padden en salamanders veilig de voortplantingspoelen bereiken. Door de gunstige weersomstandigheden kwam een en ander dit jaar wat sneller op gang en hebben de vrijwilligers al de handen vol om de amfibieën een handje te helpen veilig de overkant van de Haakstraat en Fazantenlaan naar hun voortplantingspoel te bereiken. En af en toe komen de vrijwilligers voor aangename verrassingen te staan.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 feb 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL WZC De Ceder, het “normale” leven komt terug op gang

Editiepajot_bart_devill___wzc_de_ceder_
foto Bart Devillé
 

 Ook WZC De Ceder ontsnapte er niet aan en kreeg af te rekenen met de corona besmettingen met alle gevolgen van dien. Vandaag zijn er gelukkig geen besmettingen meer. Hoe hevig het hier ook was, sinds 8 januari is er geen sprake meer van. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 feb 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Update Politie Zennevallei in quarantaine 20 februar

Politie_zone
 

 Het einde van de quarantainemaatregel voor de lokale politie Zennevallei is in zicht. Vandaag 14 uur nemen de eerste medewerkers opnieuw hun intrek en starten zij de dienstverlening opnieuw op. Na meer dan een week quarantaine hebben nu meer dan 146 personen het goede nieuws ontvangen dat zij allen negatief zijn en uit quarantaine mogen. Twee medewerkers testten nog positief, wat het totaal brengt op 34 medewerkers.  


 

Klik hier om meer te lezen

 
20 feb 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

BEERSEL Gezond wandelen en een BeerselBon winnen

Editiepajot_bart_devill___wolfshagenwandeling
ingezonden foto
 

 In het kader van Tournée Minérale moedigt Beersel inwoners en personeel aan om deze maand, voor het eerst of opnieuw, een maand “nee” te zeggen tegen alcohol. Februari is wel al over de helft, maar het kan en mag nog steeds.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 feb 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Update Politie Zennevallei in quarantaine

Hondenbrigade_
 

 De lokale politie Zennevallei is nu halfweg de quarantainemaatregel, nadat het zaterdag 13 februari één voor één de deuren diende te sluiten van de verschillende politieposten. Alle medewerkers die toen nog dienst hadden werden huiswaarts gestuurd met de boodschap om in quarantaine te gaan alsook hun nauwe contacten en gezinnen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 feb 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

BEERSEL Ans Boetiekje is nieuwe klasse-handelszaak in Dworp

Editiepajot_bart_devill___ans_boetiekje
foto Bart Devillé
 

 Je kunt er niet naast kijken wanneer je Dworp van Huizingen richting Alsemberg binnen rijdt, in Wauweringen, langs de Alsembergsesteenweg in de vroegere gebouwen van garage Gorgon, naast Gevelrenovatie BVBA Schoonheydt. Hier treft men sinds kort “Ans Boetiekje” aan, een kersverse handelszaak van fantasiejuwelen en mode-accessoires of een speciaal zaak voor wie op zoek is naar een mooi cadeautje of juweel. Gastvrouw is An Van Winghe 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 feb 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - Opgewekt Pajottenland wil onze regio sensibiliseren rond hernieuwbare energie

Editie_galm_licht_1__kopie_
Foto Colpaert
Met een lichtinstallatie in Galmaarden wilden de organisatoren van 'Opgewekt Pajottenland' de inwoners van de regio Bever, Herne, Galmaarden, Gooik, Lennik, Pepingen, Sint-Pieters-Leeuw  en Roosdaal, sensibiliseren rond hernieuwbare energie.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 feb 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 feb 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 09 feb 2021
Hugo Devillé | 08 feb 2021
Hugo Devillé | 08 feb 2021
Hugo Devillé | 03 feb 2021
Roger Swalens | 27 jan 2021
Hugo Devillé | 26 jan 2021

archief