Laatste artikels van Beersel

Provincie restaureert Kasteel van HUIZINGEN en roeisteigers

De raad Vlaams-Brabant van de provincie Vlaams-Brabant heeft beslist om het Kasteel van Huizingen en de roeisteigers in de kasteelvijver te restaureren. De kosten voor de restauratie van het dak van het Kasteel, de ophaalbrug en de roeistijgers in de kasteelvijver worden geraamd op 954.374 euro.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jun 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Telefoonstoring bij PZ ZENNEVALLEI op dinsdag 26 juni

Politielogo_heel_goed_20103_p200

 Volgende week dinsdag 26 juni wordt de nieuwe telefooncentrale geïnstalleerd en zal het algemeen telefoonnummer van de politiezone Zennevallei even uit zijn. De geschatte duur van de storing wordt geschat op 1 uur. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2018
Marc Sluys
 

BEERSEL - Mom&kid, together fit

Editiepajot_beersel_mom_kid_foto_1_elsie_de_greef
Foto © Elsie De Greef / Lesgeefster Dehaspe Kathy in het midden met pop
 

Mom&kid werd opgestart door Dehaspe Kathy, vroedvrouw, draagconsulente en mama van twee zoontjes. Na een jaar in Zwitserland te hebben gewoond waar sporten met je kindje heel normaal is, vond ze het hoog tijd om dit ook in Vlaanderen te introduceren. Het aanbod in België om te sporten samen met je baby is praktisch onbestaande. En daarom werd ‘Mom&kid, together fit’ opgericht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2018
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

BEERSEL “Cultuur op Spoor” voor Christiane Hannaert

Editiepajot_bart_devill___feestvrijwilligers_2018
foto Bart Devillé
 

 Het gemeentebestuur van Beersel nodigt zoals ieder jaar zijn vrijwilligers uit op het jaarlijkse vrijwilligersfeest in het provinciedomein van Huizingen. Met het vrijwilligersfeest wil het bestuur de mensen die zich dag in dag uit vrijwillig inzetten voor het verenigingsleven, in de vrijetijdssector of in sociale sector, op een gepaste manier danken. Tijdens een optreden en bij een hapje en drankje kunnen de vrijwilligers de banden aanhalen en napraten over het voorbije seizoen. Tijdens deze editie met zo’n 200 aanwezigen, zorgden de Houtblazers voor de muzikale ambiance. Het feest werd afgesloten met een receptie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jun 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Voetbal op groot scherm in Café De Zwaan in Dworp

Photo_wk
 

Ook in biercafé De Zwaan in Dworp zal de voetbalgekte de hele maand lang duren. Alle wedstrijden worden weergegeven op groot scherm. Tijdens de matchen van de Rode Duivels zijn er doorlopend snacks en alle bijhorende gadgets voorzien.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jun 2018
Olaf Feldberg
Olaf Feldberg
 

Beersel huldigde zijn sportkampioenen

Editiepajot_bart_devill___sportkampioenen
Sportkampioenen / foto Bart Devillé
 

 Traditioneel  werden niet alleen de sportkampioenen, zowel de individuele als in clubverband, gehuldigd, maar ook de laureaten van de arbeid. Tevens konden de aanwezigen nog genieten  van een demonstratie trampolinespringen door de Koninklijke Sint- Genesius turngroep. Opvallend dit jaar was wel dat de sportkampioenen in clubverband in de minderheid waren, meer aanwezig op de afspraak waren de individuele kampioenen-sporters met hun ouders en supporters. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jun 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Zomerse Fiets- en Wandelzoektocht Zenne en Zoniën komt er aan

Editiepajot_bart_devill___zenne_en_zoni__n
ingezonden foto
 

 De zomerzoektocht van streekvereniging Zenne en Zoniën, al een hele traditie, is een activiteit waar velen in de regio naar uitkijken. Je ontdekt niet alleen hoe mooi het hier is, je komt ook langs schilderachtige paadjes en groene hoekjes, waar je anders misschien nooit zou komen. Ieder jaar vindt deze zomerzoektocht, fiets- en wandeltocht, plaats in een andere gemeente. Dit jaar is de gemeente Beersel aan de beurt. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jun 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL WK-gekte palmt ook de 3 Patrijzen in

Editiepajot_bart_devill___wkdrie_patrijzen
foto Bart Devillé
 

 Bijna een jaar geleden nam Dries Poldervaart volkscafé de 3 Patrijzen te Dworp over van David De Bruyne en sindsdien viel er al een en ander mee te maken en staat er nog heel wat te gebeuren de volgende dagen en weken. Uiteraard zullen ook in  de 3 Patrijzen de wedstrijden van het WK voetbal bekeken en beleefd worden. Maar het blijft niet alleen bij kijken, Dries heeft er wat op gevonden

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jun 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Go for zero in PZ Zennevallei

Alcoholcontrole_2013_p200

 De politiezone Zennevallei hield op 8 juni rond het middaguur een verkeersactie voornamelijk gericht op vrachtwagens. Tien vrachtwagens werden gecontroleerd op geldigheid van de boorddocumenten, het respecteren van de rij- en rusttijden en op alcoholgebruik. Eén vrachtwagenbestuurder blies alarm en een andere bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het niet vastmaken van zijn lading.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jun 2018
Marc Sluys
 

BEERSEL Kato maakt viergeslacht compleet

Editiepajot_bart_devill___dworp_viergeslacht_merckx
ingezonden foto
 

Dank zij de geboorte van Kato Stalmans op 7 februari 2018 werd in de Beerselse deelgemeente Dworp nog eens een viergeslacht in vrouwelijke lijn gevormd met overgrootmoeder Maria Merckx, grootmoeder Ann Mosselmans en kleindochter Lise Debremaeker.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jun 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Elsie De Greef | 04 jun 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 30 mei 2018

archief