Laatste artikels van Beersel

C21

BEERSEL - Yves en Bertrand doen er nog eentje bij

Den_top
 

Yves Debrael woont vandaag wel in de Halse deelgemeente Buizingen, maar is wel afkomstig van- en met hart en nieren verbonden met-  Lot(Beersel) waar hij tot nu het grootste gedeelte van zijn leven doorbracht. Bertrand is afkomstig van Sint-Pieters-Leeuw en woont nu in Halle. Yves, vandaag Buizingenaar, is van de Beerselse deelgemeente Lot afkomstig en bracht er ook tot nu het grootste gedeelte van zijn leven door.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL “Eendracht Maakt Macht” bracht boodschap van troost en hoop

Editiepajot_bart_devill___fanfare_lot
foto Bart Devillé
 

 

Op zondag 9 mei om 11 uur werd er op verschillende plaatsen in Vlaanderen een boodschap van troost en hoop uit gedragen. Dit was ook het geval in Beersel. Met Fermate wilde de Vlaamse Amateurmuziekorganisatie(VLAMO) een  boodschap van troost en hoop uitdragen. VLAMO had hier toe opgeroepen, niet alleen met als bedoeling een eerbetoon aan de coronaslachtoffers, maar ook om een moment van muzikale verbondenheid te creëren tussen muzikanten en verenigingen die al maandenlang de pauzeknop moeten indrukken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Winnaars PoëzieParkoer werden gehuldigd

Editiepajot_bart_devill___poezieparkoer
foto Bart Devillé
 

Beersel mag terugblikken op een succesvolle eerste editie van het PoëzieParKoer. In de loop van december 2020 kropen heel wat creatieve dichters – ‘aanstormend talent’(14 of jonger) en ‘gevestigde waarden’(14+) - in hun pen en lieten hun muzen de vrije loop voor de Gedichtenwedstrijd, georganiseerd door de Beerselse Cultuurdienst, Bibliotheek en Dienst Toerisme samen met de Alsembergse scholen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2021
Bart Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Kruispunt Sas Lot werd opnieuw opengesteld

Editiepajot_bart_devill___kruispunt_sas_lot
foto Bart Devillé
 

 Vrijdag 7 mei werd het kruispunt aan het sas van Lot opnieuw opengesteld voor verkeer. Gevolg is dat dit weekend van 8 en 9 mei zowel het kruispunt van het sas van Lot als het Sasplein Ruisbroek open zijn voor het verkeer. De werken aan het sas in Ruisbroek zullen dan starten vanaf maandagochtend 10 mei. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Beerselse parkconcerten zorgen voor streepje cultuur

Editiepajot_bart_devill___parkconcerten
ingezonden foto
 

 CC de Meent en zijn team blijven allesbehalve bij de pakken zitten tijdens de coronatijden waar in wij nog steeds leven, al schijnt er toch al een lichtje aan het einde van deze tunnel. De voorbije maanden werden al heel wat initiatieven genomen en er komen er nog……. Van half mei tot begin juli is domein Rondenbos in Alsemberg de uitvalsbasis voor zomerse openluchtvoorstellingen in organisatie van CC de Meent. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Fietsnetwerk in Beersel werd bijgewerkt en uitgebreid

Editiepajot_bart_devill___fietsnetwerk_beersel
foto Bart Devillé
 

 Het fietsnetwerk in de Groene Gordel is grondig gewijzigd en de bewegwijzering volledig vernieuwd. Ook het fietsnetwerk in Beersel is bijgewerkt en uitgebreid voor nog meer fietsplezier. Zo kan je zelf steeds afwisselende fietsroutes samenstellen doorheen de mooie gemeente die Beersel toch is. De nieuwe fietsnetwerkkaart Vlaams-Brabant is verkrijgbaar aan de kassa van het kasteel van Beersel. (kostprijs € 7). Hoe werkt deze fietsnetwerkkaart? 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL De Neu Pruim is er klaar voor

Editiepajot_bart_devill___terras_de_neu_pruim
foto Bart Devillé
 

 Dat het team van De Neu Pruim niet snel bij de pakken blijft zitten, dat weten we al lang.  Ook tijdens deze coronatijden wordt alert gereageerd. Creatief zijn en een tandje bijsteken dragen John en Dania hoog in het vaandel. De voorbije weken en maanden was er al de take away .Zodra zij hoorden dat de terrassen  vanaf 8 mei zouden openen, schoten zij onmiddellijk in gang. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mei 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Beersel kan proeven van picknickpakket vol lokale en Fairtrade lekkernijen

Editiepajot_bart_devill___korte_ketenpicknick_affiche
ingezonden foto
 

 Op zondag 23 mei laten producenten uit Beersel je op twee unieke locaties proeven van een picknickpakket vol lokale en Fairtrade lekkernijen. Kom ervan smullen op een mooi plekje in hun boom- of wijngaard. Wie wil kan er ook een leuke wandeling aan koppelen. De twee unieke picknicklocaties zijn Wijndomein Krayenberg Weidestraat 49 1650 Beersel en de Kriekengaard Brouwerij Oud Beersel Laarheidestraat 230 1650 Beersel. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mei 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

De politiezone ZENNEVALLEI steunt de lokale handel en horeca

Politie_zone
 

 Velen hebben er lang op moeten wachten, maar zaterdag is het dan zo ver: de terrasjes mogen worden geopend. Echt ideaal weer zal het niet zijn, maar niettemin, zullen vele mensen afzakken voor een lekker hapje en drankje. De zaakhouders bereiden zich alvast voor op de heropening. Maximaal 4 stoelen per tafel en tussen de tafels 1,5 m afstand, mondmaskers, handgels, ontsmettingsmiddel, … en natuurlijk voldoende voorraad eten en drinken.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mei 2021
Marc Sluys
 

In de ban van het Eurovisiesongfestival met Benny

Benny_in_stockholm
Benny in Stockholm. Foto ingezonden
 

 Graag laten we je kennis maken met Benny Van Roey uit Halle. Al enkele jaren weerman bij de Halse radio Victoria. Nu krijgt hij ook de kans om een radioprogramma te maken over zijn andere passie: het Eurovisiesongfestival. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 mei 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 03 mei 2021
Marc Sluys | 29 apr 2021
Hugo Devillé | 28 apr 2021
roger swalens | 16 apr 2021
Hugo Devillé | 09 apr 2021

archief