Artikels Archief van Beersel

VBD zorgt voor unieke take-away BEERSEL en DROGENBOS

Beersel_brasserie_take-away_
 

 Na hun fantastisch ontbijt  verwent Voetbalclub Verbroedering Beersel-Drogenbos de regio met een unieke take-away! In tijden van corona blijft het voor zowel restaurants als voetbalverenigingen zeer moeilijk, daarom slaan ze de handen in elkaar. Voetbalclub Verbroedering Beersel-Drogenbos heeft samen met een aantal regionale restaurants en partners een uniek concept uitgewerkt: De Beersel Brasserie take-away. De take-away vindt plaats op 23 en 24 april.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 apr 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

BEERSEL Wegenis en riolering Steenweg op Ukkel worden heraangelegd

Editiepajot_bart_devill___werken_ukkelsesteenweg_beersel
foto Bart Devillé
 

 Maandag 12 april gaan de werken van start voor de heraanleg van de wegenis en riolering van de Steenweg op Ukkel in Beersel .Het project situeert zich tussen het kruispunt met de Alsembergsteenweg en de spoorwegbrug. De totale uitvoeringstermijn van de werken bedraagt 115 werkdagen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 apr 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL/HALLE Alsembergsesteenweg wordt tijdelijk eenrichtingsstraat

Editiepajot_bart_devill___alsembergsesteenweg
foto Bart Devillé
 

 Van maandag 12 april tot en met zondag 18 april wordt de Alsembergsesteenweg tijdelijk een eenrichtingsstraat tussen de Octaaf de Kerchove d'Exaerdestraat en het op- en afrittencomplex van de E19-snelweg op het grondgebied van de gemeente Beersel. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 apr 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL/REGIO Het wordt dit jaar een Toer de Geuze van uit de woonkamer

Editiepajot_bart_devill___toer_de_geuze_at_home
EP
 

 De Toer de Geuze is voor diegenen die het nog niet mee mochten beleven, een groot(s) publiekselement dat het vakmanschap van de lambiekbrouwers en geuzestekers van het Pajottenland en de Zennevallei in de schijnwerpers zet. De eerste editie werd georganiseerd in 1997. Eerder dit jaar kondigde de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) aan dat er omwille van de coronamaatregelen in 2021 geen fysieke editie zou plaats vinden van de Toer de Geuze. In de plaats daarvan heeft HORAL, samen met Toerisme Vlaams-Brabant en Toerisme Vlaanderen de schouders gezet onder een virtuele editie  van de Toer de Geuze.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 apr 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL F.C.Dworp heeft nieuwe voorzitter

Editiepajot_bart_devill___voorzitter_fc_dworp
ingezonden foto
 

 Al 20 jaar wordt voetbalploeg FC Dworp(4de Provinciale) geleid door twee sterke vrouwen, namelijk voorzitter Françoise en penningmeester Toos. Op het einde van dit voetbalseizoen nemen zij afscheid van hun bestuursfunctie binnen de club. Ook duivel-doet-al Francis zet een stap terug. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 apr 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Actiemaand maart in PZ ZENNEVALLEI : aandacht voor het sturen onder invloed en overlading

Politie_zone
 

 Iedere maand focust de dienst verkeer op een welbepaald verkeersthema. Afgelopen maand was er zo extra aandacht voor overlading van voertuigen, alsook naar het sturen onder invloed. Beide thema’s kaderen in de prioriteiten van het actieplan verkeer van de lokale politie Zennevallei.  

12 voertuigen gecontroleerd, 12 in overtreding en 28 bestuurders onder invloed

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 apr 2021
Marc Sluys
 

BEERSEL De Meent presenteert nu Take-Away cultuur Muziek

Editiepajot_bart_devill___ccdemeent
foto Bart Devillé
 

 Na het ongelooflijke succes van De Meent-Sessies -meer dan 1.800 gezinnen genoten er de afgelopen weken van en keken er naar- presenteert CC de Meent deze maand ”Taka-Away Cultuur-Muziek”. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 apr 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL ApArt Beersel organiseerde kunst wedstrijd

Editiepajot_bart_devill___kunstwerk_apart_beersel
ingezonden foto
 

 ApArt is een VZW met als doel kunst te promoten door middel van tentoonstellingen alsook het organiseren van allerhande workshops, musea bezoeken of andere cultuur gerichte activiteiten. Maar ook hier kwam corona roet in het eten gooien, zodat de traditionele tentoonstellingen, georganiseerd door ApArt Beersel, ter gelegenheid van de jaarmarkten van Beersel en Dworp niet konden plaats vinden. Na enig overleg besloot men dan om een kunstwedstrijd onder het thema “Pasen” te organiseren. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 apr 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Wim Soutaer sluit Meent-sessies knap af

Editiepajot_bart_devill___ws_de_meent
ingezonden foto
 

 De voorbije weken kon je genieten van de Meent-sessies, een initiatief van CC de Meent om cultuur tot in de huiskamers te brengen. Straffe artiesten als The Radar Station, Bram & Lennert en Manu Huylebroeck & Jan Hautekiet passeerden reeds de revue. 

Maar liefst 1800 gezinnen genoten de voorbije weken van de Meent-sessies. In de vierde en laatste aflevering speelt niemand minder dan Wim Soutaer het Alsembergse dak er af. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
06 apr 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Gemeenteraad keurt alternatieve berekeningswijze werkingssubsidies goed

Editiepajot_bart_devill___beersel
EP
 

 Op de jongste gemeenteraad van Beersel werd een alternatieve berekeningswijze voor de werkingssubsidies 2021 cultuur, jeugd en sport goedgekeurd. Dit was een bekrachtiging van een collegebeslissing van 17 februari 2021. Voor enige toelichting zorgde Elsie De Greef(N-VA) schepen van Cultuur

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 apr 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Jongeren van Beersel mogen hoopvol naar toekomst kijken

Editiepajot_bart_devill___amajoespeelpleinen_beersel
foto archief Bart Devillé
 

 Ziet het er vandaag niet erg rooskleurig uit voor de jongeren, in Beersel mogen zij alvast hoopvol naar de toekomst kijken. Inderdaad kunnen zij uitkijken naar een en ander zoals de speelpleinen, sportweken, musicalstage en circusweek. Maar! Inderdaad met twee woorden spreken en afwachten…. Misschien het best bekend is het speelplein Amajoe, tijdens de paas- en zomervakantie. Opgelet, omdat evenementenhal DOC dienst doet als vaccinatiecentrum verhuist speelplein Amajoe uitzonderlijk naar een tijdelijke locatie Sporthal Kerkeveld Schoolstraat 46 in 1650 Beersel. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 apr 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Nieuw “En het dorp zal duren…” handelt over “Toneel in Huizingen 1922-1967”

Editiepajot_bart_devill___heemkundig_genootschap_april
foto Bart Devillé
 

 Ondanks alle beperkingen slaagt het Heemkundig Genootschap “van Witthem” Beersel er steeds in om haar trimestrieel tijdschrift 'En het dorp zal duren...' verder te zetten. Dit is nu niet anders. Het jongste nummer 89 is maar liefst 102 pagina's dik en telt vele foto's, getuigenissen en unieke documenten over het “Toneel in Huizingen 1922-1967”. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 apr 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Thuisopvang zieke kind is weer mogelijk

Editiepajot_bart_devill___thuisopvang_zieke_kind
ingezonden afbeelding
 

 Vanaf deze maand is thuisopvang voor je zieke kind weer mogelijk. Als inwoner van Beersel kan je inderdaad vanaf april opnieuw de Thuisopvang zieke kinderen van 3Wplus inschakelen. Zo kan je met een gerust hart werken terwijl je kind in goede handen is èn in zijn vertrouwde omgeving mag blijven. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 apr 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Nieuw stiltepad en troostplek in Provinciedomein HUIZINGEN.

Img_5502
De voorstelling van het project. Foto's © Marc Sluys
 

 Nieuw stiltepad en troostplek in Provinciedomein Huizingen Op 31 maart werd het nieuwe stiltepad in het provinciedomein Huizingen ingehuldigd. Daarnaast kwam er ook een troostplek van FERM in het domein. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mrt 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

BMW Louyet nieuwe hoofdsponsor van atletiekclub OE HALLE

163646832_10226426182106596_6478008145745284857_o
Isaac Kimeli en Vanessa Sterckendries. Foto OEH - Vincent Scherer
 

 BMW Louyet, de bekende autogroep met een vestiging in Sint-Pieters-Leeuw, wordt vanaf het komende zomerseizoen hoofdsponsor van atletiekclub Olympic Essenbeek Halle. Vorige week werd, in aanwezigheid van OEH team captains Isaac Kimeli en Vanessa Sterckendries, een samenwerkingsovereenkomst voor de komende drie jaar ondertekend.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 mrt 2021
Marc Sluys
OEH - Vincent Scherer
 

BEERSEL Plandelen in de regio komt op gang

Editiepajot_bart_devill___plandelen_nva
foto Bart Devillé
 

 Wie het nog niet weet: Plandelen = wandelen + opruimen van zwerfvuil. En deze actie vervangt de zwerfvuilcampagne “Op 5 minuten proper” van voorgaande jaren, waar de gemeenten Sint-Pieters-Leeuw, Beersel, Dilbeek en de stad Halle, in samenwerking met Intradura, hun krachten bundelden in de strijd tegen zwerfvuil. De deelnemende gemeenten riepen en roepen nu op om het wandelen te combineren met het opruimen van zwerfvuil: ‘plandelen’! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mrt 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Gordel om ook in BEERSEL

Politie_zone
 

De gordel kan je leven redden. Daarom, klik steeds je gordel vast wanneer je met de wagen vertrekt. Kijk ook even na of je passagiers dit doen. En dan kan je met een gerust gemoed vertrekken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mrt 2021
Marc Sluys
 

BEERSEL Ambiance in de Beerselse canapé blijft actueel

Editiepajot_bart_devill___bram_en_lennert
ingezonden foto
 

 Dank zij de tweede aflevering van de succesvolle Meent-sessies blijft ambiance in de Beerselse canapé mogelijk en actueel. En ook deze oogt meer dan veel belovend! U genoot de voorbije week ongetwijfeld van de eerste aflevering van de Meent-sessies, samen met maar liefst 600 andere kijkers. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mrt 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Ministers planten bomen in Heldenbos Halle

Vlabosweyts
©Natuur en Bos Vlaanderen
 

 Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir en minister van Vlaamse Rand Ben Weyts lanceren een nieuwe projectsubsidie voor meer toegankelijk groen in de Vlaamse Rand. De subsidie richt zich op lokale besturen, verenigingen en organisaties die met projectvoorstellen het groene karakter van de Vlaamse Rand en de leefkwaliteit van de bewoners een extra boost geven. De ministers maken hiervoor dit jaar samen in totaal 2 miljoen euro vrij. De oproep komt er niet toevallig op Wereldbosdag, wanneer het belang van bos als levensnoodzakelijk ecosysteem wereldwijd in de kijker staat. Door de coronapandemie beseffen we meer dan ooit hoe belangrijk natuur en een gezonde leefomgeving voor ons is. Minister Demir en minister Weyts hebben daarom symbolisch ook een boompje geplant in het nieuwe Heldenbos in Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mrt 2021
Roger Swalens
©Agentschap Natuur en Bos Vlaanderen
 

Beersel bedankt zorgverleners met boomplanting

Editiepajot_bart_devill___boomplanting_huizingen
foto Bart Devillé
 

 Zondag 21 maart is het “Dag van de zorg”. Naar aanleiding van de feestweek van de zorg werd op vrijdag 19 maart verzameld in de Beemd Huizingen om er nieuwe bomen te planten. Met deze bomen worden niet enkel de zorgverleners geëerd, maar wordt er ook voor gezorgd dat de gemeente nog groener en klimaatvriendelijker wordt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mrt 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Laatste Nieuws

Hugo Devillé | 09 apr 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 24 mrt 2021
Marc Sluys | 23 mrt 2021
Roger Swalens | 21 mrt 2021

archief