Artikels Archief van Beersel

C21

Gordel pakt uit met op en top Vlaamse sport

Img_6928
 

 De Gordel zet op zondag 4 september het groene en Vlaamse karakter van de Rand in de verf. Blikvanger dit jaar is de allereerste “Gordelcross”, op een speciale crossweide in het Provinciedomein van Huizingen. Er zijn cross-initiaties voor verschillende leeftijdsgroepen, onder begeleiding van coryfeeën zoals voormalig kampioen Paul Herygers. Zo kan iedereen zelf eens deel zijn van op en top Vlaams sporterfgoed: het veldrijden. “De Gordel is meer dan een gewone sportmanifestatie zoals er zoveel zijn”, zegt minister van Vlaamse Rand Ben Weyts. “Er is ook een duidelijke boodschap: het groene en Vlaamse karakter van onze streek, de Rand”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 aug 2022
Marc Sluys
 

BEERSEL - 50 Jaar Davidskornuiten kan/mag nu toch plaatsvinden

Vlag_dvk
 

In 2020 werd al druk vergaderd, archiefstukken verzameld, heen en weer getelefoneerd en gemaild…. de Davidskornuiten uit Dworp-liefhebbersvoetbalploeg aangesloten bij het KAVVV-bestonden 50 jaar en dat wilde men zomaar niet laten voorbij gaan…… Er zou een voetbaltornooi worden georganiseerd, een receptie en ook Willy Sommers werd uitgenodigd voor een optreden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 aug 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Voor de eerste maal wordt “BBQ IN HET BOS” georganiseerd

Klimmuur_hanenbos
 

In Hanenbos – in de volksmond “Kajottersbos”-  te Dworp wordt voor de eerste maal een “BBQ IN HET BOS” georganiseerd. In het verleden konden buurtbewoners en anderen – in feite is iedereen welkom- er al komen genieten van een brunch, nu wordt er dus voor het eerst een “BBQ IN HET BOS” georganiseerd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 aug 2022
Hugo Devillé
ingezonden
 

BEERSEL - CC de Meent organiseert Brouwerijconcerten

Brouwerijconcerten_gen_1_
 

In het verleden organiseerde naast haar veel evenementen en andere activiteiten ook kioskconcerten, met telkens uitvoeringen in alle Beerselse deelgemeenten. Maar dan kwam corona stokken in de wielen steken. Nu dat alles terug min of meer normaal is, werden Brouwerijenconcerten tot leven gebracht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 aug 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Seniorenfeest gaat gepaard met hobbytentoonstelling

Https___sthobbytentoonstelling_seniorenfeest__2_
 

Vorig jaar vonden het gemeentebestuur van Beersel en de Seniorenraad het – ingevolge corona- nog te vroeg voor een groot seniorenfeest en werd er een alternatief voorzien of seniorenontmoetingen in de vijf deelgemeenten van Beersel. Dit jaar kan en mag het dus wel en het Seniorenfeest 2022 zal plaatsvinden in CC de Meent op 12 en 13 september om 14u(deuren open 13u30).

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 aug 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Unieke tentoonstelling wordt ongetwijfeld publiekstrekker

Img_95_1976-1977-3e_kleutrklas_met_juf_paula__002_
 

Maandag 15 augustus is het weer zover, de jaarlijkse rommelmarkt in Huizingen. Met veel standen en nog meer bezoekers. Maar ongetwijfeld wordt ook deze tentoonstelling van het Heemkundig Genootschap van Beersel een publiekstrekker. Deze tentoonstelling over 300 jaar onderwijs in Huizingen kan worden bezocht in de Polyvalente zaal( naast pastorij H. Torleylaan 60).

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 aug 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

21 ste Bierweekend 2022 op 27 en 28 augustus in ALSEMBERG

Schermafbeelding_2022-08-06_om_13
 

 Voor de 21ste keer richt De Lambikstoempers vzw hun jaarlijks BIERWEEKEND in. Deze eenentwintigste editie gaat traditioneel door tijdens het laatste weekend van augustus, in het Bezoekerscentrum ‘De Lambiek’ te Alsemberg (Beersel).

Zaterdag 27 augustus van 14:00 tot 00:00 en zondag 28 augustus van 14:00 tot 20:00.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 aug 2022
Marc Sluys
 

Speelpleinwerking in BEERSEL blijft prioritair

Monitoren_en_animatoren_amajoe__2_
 

Zoals in vele steden en gemeenten staat ook in de gemeente Beersel het Speelpleinwerk spelen centraal voor kleuters, kinderen, en/of tieners. Jongeren vanaf 16 jaar bedenken voor iedere leeftijdsgroep de leukste activiteiten, zij maken het spelaanbod en de gehele werking en krijgen hierbij de kans om te leren. Dit jaar wijzigde wel de locatie: wegens de werken aan de gemeenveldsite verhuisde het speelplein naar Sint-Victor Alsemberg(overkant van de straat).

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 aug 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - “Tuin der onlusten” verbaast eens te meer

Roll_the_waves_horizontaal__002_
 

Voor wie de “Tuin der Onlusten” op de Klutsstraat 1652 Alsemberg nog niet kent, het wordt hoog tijd om hem te ontdekken. Al vele jaren bloeit hier een beelden-tuin. Voor wie het nog niet weet: de “Tuin der Onlusten” bestaat uit ruimtelijke creaties in open lucht. En ieder jaar gaat het om wat anders .

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 aug 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Openingsfeest palmt Gemeenveldsite in op 3 september

Gemeenveld_site
 

Na de zomervakantie hernemen ook de activiteiten in Beersel in en om Cultuurcentrum de Meent in Beersel. Een en ander vindt plaats met een Openingsfeest van CC de Meent en de Bib op zaterdag 3 september, de dag voor het Gordelfestival. September is in zicht en daarmee lonkt ook het nieuwe cultuurseizoen aan de horizon.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 aug 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL maakt werk van een up-to-date milieuraad

Leefmilieu_beersel
 

Eerder werd op de gemeenteraad van juni al een beslissing genomen om een milieuraad op te richten en hoe deze zou worden samengesteld. Vandaag maakt men er werk van om deze samen te stellen volgens de goedgekeurde voorwaarden. Op eerder genoemde gemeenteraad werd de samenstelling van de gemeenteraad unaniem goedgekeurd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 aug 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL krijgt heel wat klachten over schendingen Vlaams karakter

Beerselverkeersbord6
 

Tijdens deze legislatuur ontving de gemeente Beersel al 112 klachten over anderstalige publiciteit of andere schendingen van het Vlaams karakter. Een en ander werd duidelijk door de cijfers die gemeenteraadslid Klaas Slootmans(Vlaams Belang) opvroeg bij het gemeentebestuur.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jul 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - 108 jarige Nieke overleden

Nieke
 

Op 108 jarige leeftijd, 20 september zou zij 109 jaar geworden zijn- is Leonie Peetroons, beter bekend als “Nieke van Jerome” , geboren en getogen in de Beerselse deelgemeente Dworp, zondag 24 juli in Halle overleden. Ongetwijfeld was zij niet alleen de oudste dame van Beersel, van ver buiten de gemeentegrenzen en wellicht nog heel wat verder. Vorig jaar, ongeveer deze tijd, zei ze nog “Ik wordt binnenkort niet 108 jaar oud, wel 108 jaar jong!

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jul 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Twee loslopende honden vallen hondje aan en doden het

Jos_willeghems__2_
 

Donderdag was het nog eens prijs  in de wijk“over de Vaart” in de Beerselse deelgemeente Lot. In de omgeving van de Chalet in de Frans Walravensstraat vielen twee loslopende honden een hondje aan de leiband aan. Het diertje overleefde deze aanval niet.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jul 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé@
 

BEERSEL OEH organiseert internationale atletiekmeeting in Provinciedomein Huizingen

Editiepajot_bart_devill___accommodatie_oeh
foto Bart Devillé
 

 Zaterdag 23 juli 2022 organiseert Olympic Essenbeek-Halle zijn 8ste BMW Louyet Internationale Flanders Cup atletiekmeeting in het Provinciedomein van Beerselse deelgemeente Huizingen. Er schreven al meer dan 500 deelnemers in. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jul 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Proefopstelling gemeenteplein Dworp wordt definitief

Editiepajot_bart_devill___gemeentehuis_dworp_jul22
foto Bart Devillé
 

 

Naar aanleiding van de werken door het Agentschap Wegen en Verkeer aan de Alsembergsesteenweg in Dworp werd er een ontwerp gemaakt om het gemeenteplein veiliger te maken door het herin te richten. Dit gebeurde in de maand november vorig jaar. Er werd toen een proefopstelling uitgerold, met 1 inrit en 1 uitrit om het conflict met het dubbelrichtingsfietspad en het voetpad tot een minimum te herleiden. Het aantal conflictpunten verminderde op deze manier van een langgerekt conflictpunt naar slechts 2. De nieuwe circulatie op het plein werd mogelijk doordat de bussen van De Lijn op de rijbaan stoppen en geen aparte bushaven meer hebben. Er werd ook een blauwe zone van maximaal 1 uur ingevoerd om zo steeds voldoende parking aan te bieden aan de klanten van de lokale handelaars. Er werd wel bekend gemaakt dat na enige tijd een en ander zou worden geëvalueerd  en dit is nu gebeurd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jul 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - De Dworpse feesten vinden opnieuw plaats met alles er op en er aan

Editiepajot_bart_devill___dworpse_feesten
foto Bart Devillé
 

De Dworpse Feesten vinden dit jaar opnieuw plaats. Dit evenement georganiseerd door het Parochiaal Actie Comité(PAC),al een klassieker in deze Beerselse deelgemeente, kan na de corona-break opnieuw plaats vinden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Carrière wielrenner Lucien Zelck in boekvorm verschenen

Editiepajot_bart_devill___lucien_zelck
Foto Bart Devillé
 

 

Het is al koers wat de klok slaat de laatste tijd bij het Heemkundig Genootschap van Withem Beersel. Na de gesmaakte uitgave over de Dworpse profrenners Flup en Rik Vandenbranden, kwam nu Lucien Zelck aan de beurt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jul 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Meer verkeersmiserie in Alsemberg zit er aan te komen

Editiepajot_bart_devill___brusselsesteenweg_alsemberg__1_
foto Bart Devillé
 

De Brusselsesteenweg in Alsemberg wordt afgesloten in augustus, dat is al zeker. De rioleringswerken van de J.B. Vandenboschstraat starten op dinsdag 2 augustus 2022. De Brusselsesteenweg zal daardoor tussen de Witteweg en de Colruyt-winkel afgesloten zijn voor het doorgaand verkeer tot en met 31 augustus.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Yvan en Zoë zijn 60 jaar getrouwd

Editiepajot_bart_devill___diamant_beersel
foto Bart Devillé
 

 In de Schoolstraat in Beersel wonen Yvan De Praeter(82) en Zoë Deneyer(86), ze huwden op 14 juli 1962 en zijn dus 60 jaar gehuwd, dit is dus een diamanten koppel. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 27 jul 2022
Hugo Devillé | 14 jul 2022

archief