Artikels Archief van Beersel

Vier verdachten gevat in PZ ZENNEVALLEI in nog geen acht uur tijd

Politie_zone
 

 De eerste feiten speelden zich donderdagavond 21 januari af ter hoogte van het grootwarenhuis Delhaize in Halle. Twee jongeren rukten de handtas van de schouder van een vrouw, die zo met een zware klap op de grond viel. Slachtoffer werd zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De tweede dringende interventie had later plaats in de nacht rond 2 uur. Dit maal voor een diefstal in voertuig in Sint-Pieters-Leeuw. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jan 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

REGIO - Intradura laat weten dat de PMD-zakken onbeperkt geldig blijven

Editie_gooik_vuilniszak_2__kopie_
Op 31 december werden nog nieuwe afvalzakken voorgesteld, de oude PMD-zak kan men blijven gebruiken. - Foto Marc Colpaert
 

Vanaf 1 januari werden door Intradura de sorteerregels van pmd-zakken uitgebreid. Daarom mogen vanaf 1 januari alle plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankkartons in de typische blauwe zak worden gesorteerd. Die zak zelf, die verandert nog niet direct. De pmd-zak krijgt weliswaar een update, maar de oude pmd-zakken mag je onbeperkt gebruiken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

741.000 euro Vlaams geld voor erosiebestrijding in Vlaams-Brabant

Erosie_populierstraat_in_roosdaal
Populierstraat in Roosdaal
 

De Vlaamse regering investeert 1.203.380 euro in 19 Vlaamse erosiebestrijdingsprojecten. 8 projecten werden voorbereid door de Vlaams-Brabantse erosiecoördinatoren, goed voor een totaalbedrag van 741.335,31 euro. Deze projecten zijn gelegen in Beersel, Diest, Grimbergen, Liedekerke, Linter, Roosdaal en Scherpenheuvel-Zichem.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jan 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

BEERSEL Inwoners Beersel kunnen deelnemen aan enquête vervoerregio Vlaamse Rand

Editiepajot_bart_devill___vervoerregio_vlaamse_rand
ingezonden foto
 

 De gemeente Beersel wil zijn bewoners motiveren om deel te nemen aan de enquête van de vervoerregio Vlaamse Rand. Deelnemen kan via een link op de website van de gemeente, beersel.be, of via een QR-code. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - Gezamenlijk kaartje voor trein, trem, bus en metro

Ezgif
 

Vanaf 1 februari 2021 kan je zowel in als rond Brussel met één enkel vervoerbewijs reizen met trein, tram, bus en metro. Met de "intermodale vervoerbewijzen" 'BRUPASS' en 'BRUPASS XL' vergemakkelijken de vier openbaarvervoerbedrijven het gebruik van het openbaar vervoer en wordt het aantrekkelijker om vanuit de randgemeenten naar Brussel te gaan en terug.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2021
Roger Swalens
ingezonden
 

REGIO - Hoe snel worden we ingeënt?

Bb1bhpq4
Foto ingezonden
 

"De maximale capaciteit van de twee centra bedraagt net geen 45.000 vaccins per week, gebaseerd op 10 u per dag aanwezigheid en dat 7 dagen per week. In dat scenario zouden alle inwoners op 3 weken tijd ingeënt kunnen worden. Of dat gehaald wordt, hangt af van de levering van de vaccins door de producenten."  zo luidde het in het persbericht dat de burgemeesters van de Regio Zennevallei verspreidden nadat ze eind deze week een akkoord bereikten over twee inentingslocaties: De Bres in Halle en De Oude Colruyt (DOC) in Alsemberg (Beersel).

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2021
Roger Swalens
ingezonden
 

2 vaccinatiecentra voor eerstelijnszone Zennevallei: De Bres in HALLE en DOC in ALSEMBERG

Img_5330
Johan Luyckfasseel, Jan Desmeth en Mathias Pierquin. Foto Marc Sluys
 

Woensdagavond laat viel de beslissing over de vaccinatiecentra voor de eerstelijnszone Zennevallei. De inwoners van Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Pepingen zullen gevaccineerd kunnen worden in sportcomplex De Bres in Halle. De inwoners van Beersel en de drie faciliteitengemeente krijgen hun vaccin in DOC te Alsemberg. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

BEERSEL Orelia Ter Beuken wordt het eerst gevaccineerd in de Zennevallei

Editiepajot_bart_devill___vaccin_ter_beuken
foto Bart Devillé
 

Uiteraard gaat het niet om ter vlugst, maar er vlug bij zijn is toch aardig meegenomen. Een en ander overkwam seniorencampus Orelia Ter Beuken in Alsemberg. Voor wie het nog niet zou weten waarover het gaat: de seniorencampus Qaly op de hoek van de Beukenbosstraat met de Alsembergsteenweg in Beersel werd op 1 juli 2020 overgenomen door Orelia Zorg, met als nieuwe naam Orelia Ter Beuken.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Verkeersveiligheid via controle's in ZENNEVALLEI

Politie_zone
 

 Afgelopen weekend werden er op het grondgebied van de politiezone Zennevallei meerdere gerichte controles uitgevoerd. Op vrijdag 8 januari 2021 werden voornamelijk lichte vrachtauto’s gecontroleerd. Zaterdag werden eveneens her en der controledispositieven opgesteld. Hierbij werd iedere bestuurder onderworpen aan een ademtest en controle op de boorddocumenten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jan 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

BEERSEL Fietskluizen Beersel zijn een feit

Editiepajot_bart_devill___fietskluis_beersel
foto Bart Devillé
 

 De gemeente Beersel plaatste op 5 locaties in totaal 25 veilige en duurzame fietskluizen ter hoogte van de stationsomgevingen in Huizingen, Lot en Beersel. Met deze investering wil de gemeente verder inzetten op de modal shift, namelijk meer mensen uit de wagen halen. Elke fietskluis bestaat uit één fietsparkeerplaats en is individueel afsluitbaar. Ideaal voor de pendelaar die zich voor het eerste of laatste stuk van zijn traject ook duurzaam wil verplaatsen en bovendien heb je steeds plaats vlak voor de deur! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jan 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL W.Z.C. Zennehart neemt een fixe hoopvolle start in 2021

Editiepajot_bart_devill___foto_gedicht
ingezonden foto
 

 Van W.Z.C. Zennehart op de Pastoor Bolsstraat of “den kerkenberg” in Alsemberg kun je zeker niet zeggen dat corona opeens alle activiteiten lam legde. Integendeel, niets werd aan het toeval overgelaten om het de bewoners zo gezellig mogelijk te maken. Het kan niet worden ontkend, Van intergenerationele samenwerkingen tussen de Zennehart bewoners en scholen, cultuurcentra was er door het vieze beestje corona al een tijdje geen sprake meer.  Maar daar komt nu verandering in.  Weliswaar op een ietwat aangepaste manier en een gevarieerd aanbod.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL CC De Meent bezorgt je een zak vol cultuur

Editiepajot_bart_devill___take_away_cultuur
ingezonden foto
 

 Na de restaurants en cafés stapt ook CC De Meent mee in het take-away verhaal. Daarom pakt men vanaf deze maand uit met Taka Away Cultuur. Elke maand kan van een nieuw en rijkgevuld take-away menu gesmuld worden om de theaterhonger toch een beetje te stillen. Het menu in januari werd alvast bekend gemaakt……. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Forse stijging aantal bezoekers in provinciedomeinen tijdens kerstvakantie

Dsc_1201__large_
foto © Emile Devogeleer
 

 Het was druk in de Vlaams-Brabantse provinciedomeinen tijdens de voorbije kerstvakantie.Het aantal bezoekers verdubbelde ten opzichte van de voorbije jaren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jan 2021
Marc Sluys
Emile Devogeleer
 

BEERSEL “Luierkast Beersel” is meer dan welkom in de gemeente

Editiepajot_bart_devill___luierkast_beersel
ingezonden foto
 

 “Luierkast Beersel” is een initiatief van Het Huis van het Kind Beersel voor de gezinnen uit Beersel. Luiers kosten nu eenmaal veel geld, zeker voor kansarme gezinnen. En zo zijn er vandaag heel wat. Luierkast Beersel zamelt daarom ongebruikte luiers in. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jan 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Kleuter- en Kinderkampen Herisem 2021 zijn reeds volzet

Editiepajot_bart_devill___herisemkampen
ingezonden foto
 

 Het is al een hele traditie: tijdens de schoolvakanties vinden op Herisem in de Beerselse deelgemeente Alsemberg kleuter- en kinderkampen plaats. De minimumleeftijd voor kleuters is 3 jaar, de maximumleeftijd van lagere schoolkinderen is 10 jaar. Telkens wordt er rond een thema gewerkt, maar uiteraard komen de boerderijdieren ook altijd aan bod, al blijft het hier niet bij beperkt en zijn de activiteiten gevarieerd. Het concept valt ook jaar na jaar in de smaak, ook dit jaar. Vanaf 2 januari kon voor de Herisemkampen 2021 worden ingeschreven en zowel de Kleuter- als de Kinderkampen zijn reeds volzet. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jan 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Nieuwjaar 2021

Editiepajot

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers, adverteerders en medewerkers een gelukkig, maar vooral gezond 2021, met meer contacten en veel leesgenot!

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2021
Sam Herremans
ep
 

REGIO - Drie nieuwe afvalzakken van Intradura, één duurzame toekomst

Editie_gooik_vuilniszak_2__kopie_
Inge D'hoe(Intradura en derde van links) gaf meer uitleg over de nieuwe afvalzakken. Foto Marc Colpaert
 

In 17 gemeenten verschijnen vanaf 1/1/2021 nieuwe kleuren in het straatbeeld. In samenwerking met de lokale besturen en Fost Plus, introduceert Intradura op 1 januari 2021 maar liefst 3 nieuwe afvalzakken: een uniforme restafvalzak, een uitgebreide PMD-zak én een GFT-zak. Met niets dan voordelen voor meer dan 300.000 inwoners en 17 deelnemende gemeenten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

BEERSEL 'Gamen in de Bib' zorgde voor veel spelplezier

Editiepajot_bart_devill___gaming_event_bib_beersel
foto Bart Devillé
 

 Gamen in de Bib: het wordt een jaarlijkse traditie tijdens de kerstvakantie in Beersel. Net als vorig jaar konden 20 kinderen zich uitleven op meerdere spelconsoles en konden zo genieten van spelplezier tussen Kerst en Nieuw. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL PoëzieParKoer 2021 maakt zijn opwachting in Beersel

Editiepajot_bart_devill___po__zieparkoer
ingezonden foto
 

 Naar aanleiding van de jaarlijkse Poëzieweek organiseren de Beerselse Cultuurdienst, Bibliotheek Beersel en Visit Beersel samen met de Alsembergse scholen een eerste Gedichtenwedstrijd met PoëzieParKoer. De Poëzieweek loopt traditiegetrouw de laatste week van januari. In 2021 is dit van 28 januari tot 3 februari . Telkens levert één centraal thema de inspiratie en voor de komende editie is dat “samen”. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 dec 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Hou het veilig in PZ Zennevallei

Pz_zennevallei_kerst_
 

 De feesten zijn nu wel heel dicht bij. Waar we anders samen gezellig konden eten en drinken, samen zijn met familie en vrienden, waar we kerstmarkten konden afschuimen en op stap gaan met al wie ons lief is, wordt het dit jaar wel een heel andere kerstmis. Voor sommigen helemaal digitaal, voor anderen even alleen, met een beperkte bubbel of een knuffelcontact of twee. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 dec 2020
Marc Sluys
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 17 jan 2021
Hugo Devillé | 12 jan 2021
Sam Herremans | 01 jan 2021
Marc Sluys | 25 dec 2020

archief