Artikels Archief van Beersel

C21

Vlaanderen vrijwaart groene long in BEERSEL

Scherm__afbeelding_2023-11-30_om_19
 

 De Vlaamse Regering heeft een gebied van 7 hectare in Beersel aangeduid als watergevoelig openruimtegebied. Dat betekent dat het nooit zal aangesneden worden als woongebied en dus definitief groen blijft. “We vrijwaren een groene long van onze gemeente”, zegt minister van Vlaamse Rand Ben Weyts, die zelf in Beersel woont en blij is met de goede samenwerking met Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. “Deze beslissing beschermt het karakter van ons dorp én beschermt de inwoners beter tegen wateroverlast en overstromingen”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2023
Marc Sluys
 

REGIO - Laat uw knotwilgen onder handen nemen door het knotteam

Colpaert_foto_wilgen_1__kopie_
Laat uw wilgen knotten.- Foto Marc Colpaert
 

Elk jaar kunnen mensen terecht bij het knotteam van het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei om gratis uw wilgen te laten knotten in ruil voor het brandhout. Knotbomen zijn de groene parels van onze streek. Ze vormen een thuishaven voor steenuiltjes en andere vogels, insecten en planten. De bomen moeten elke zes tot tien jaar volledig geknot worden of ze kunnen openscheuren en afsterven. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

BEERSEL Kardinaal Jozef De Kesel komt naar de Moriaan

Editiepajot_bart_devill___kardinaal_
Ingezonden foto
 

 Kardinaal Jozef De Kesel komt op uitnodiging van de Pastorale Zone Alsemberg en het Davidsfonds naar zaal de Moriaan Witteweg 20 in Alsemberg. Dit op woensdag 6 december om 19u30. Waarover het zal gaan? 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Street art kunstenaar Dzia beschilderde gascabine in Domein HUIZINGEN

Img_8329
 

 Dzia, een Belgische street art-kunstenaar die internationale bekendheid geniet, heeft een gascabine in het domein beschilderd. Deze gascabine staat dicht bij de ingang, aan de rotonde van het kasteel. ​​Hij hield in zijn ontwerp rekening met de Molenbeek, die er vlak naast zal meanderen, en koos daarom voor een ijsvogel en een weidebeekjuffer, dieren die inheems zijn en leven rond water.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2023
Marc Sluys
 

Gerestaureerde duiventil en street art in Provinciedomein HUIZINGEN

Img_8327
 

 Het provinciedomein van Huizingen liet zijn duiventil restaureren. Het statige, waardevolle gebouw dateert uit de 19de eeuw. Op een gascabine maakte kunstenaar Dzia een street art. Deze Belgische, internationaal bekende kunstenaar creëerde deze blikvanger op basis van elementen uit het landschap in het domein.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2023
Marc Sluys
 

BEERSEL Wereldwijde campagne “Orange The World” ook in deze regio

Editiepajot_bart_devill___orange_the_world11
Foto Bart Devillé
 

 Van 25 november “ Internationale dag tegen geweld op vrouwen ”  tot 10 december “Internationale mensenrechtendag” loopt de campagne “ Orange the World” sinds 1991 op initiatief van de Verenigde Naties. Wereldwijd worden VN partners, overheden en vrouwenbewegingen opgeroepen gebouwen in het oranje te kleuren en zo de aandacht te trekken op de meest voorkomende schending van de mensenrechten : “Geweld op vrouwen en meisjes”. Soroptimist Club Beersel-Zennevallei steunt de campagne sinds enkele jaren in samenwerking met de gemeenten Beersel, Sint-Genesius-Rode, Linkebeek, Lennik , stad Halle en Engie-Electrabel door o.a. dit jaar het Kasteel van Beersel, het oud stadhuis van Halle , de  Engie-Electrabeltoren  in Drogenbos en de kerk , het plein  in Sint-Genesius-Rode, en het sociaal huis in Lennik  in het oranje te kleuren. Ook particulieren die door hun professionele activiteit veel in contact komen met de burgers werken mee aan de bekendmaking van de actie door affiches op te hangen en flyers ter beschikking te stellen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Kindergemeenteraad Beersel heeft aandacht voor verkeersveiligheid

Editiepajot_bart_devill___actie_kgr_fluo
Ingezonden foto
 

 De kindergemeenteraad van Beersel neemt het voortouw in verkeersveiligheid en zet zijn schouders onder de actie ‘Helm op Fluo top’. De kindergemeenteraad van Beersel hoopt met deze actie bewustwording te creëren bij kinderen over het belang van het dragen van een helm voor hun eigen veiligheid, maar ook om zichtbaarheid te vergroten door het dragen van fluorescerende kleding, vooral tijdens de donkere herfst- en wintermaanden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Seniorenweek afgesloten met een “muziek-bingo”

Editiepajot_bart_devill___afsluiting_seniorenweek
Foto Bart Devillé
 

 De Beerselse Seniorenweek van 20 tot 24 november, die werd georganiseerd door Seniorenraad Beersel, kende activiteiten in de Beerselse deelgemeenten.  Deze werd in Woonzorgcentrum Orelia Ter Beuken afgesloten met een muziek-bingo in hun O’Bistro. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Bestuurders gecontroleerd in HALLE - LEEUW en BEERSEL

Scherm__afbeelding_2023-11-24_om_14
 

 Weer of geen weer, onze verkeersdienst laat zich niet stoppen door regen. Afgelopen weekend werden opnieuw verschillende controleposten opgesteld verspreid over het grondgebied Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw. Meer dan 500 bestuurders werden door de dispositieven geleid en gecontroleerd op het gebruik van alcohol of drugs. 98 % van alle bestuurders reed safe. Toch werden enkele flagrante overtredingen vastgesteld. 5 personen bliezen uiteindelijk alarm en dienden hun voertuig enkele uren aan de kant te zetten. 5 andere bestuurders mochten hun rijbewijs afgeven voor minstens 15 dagen. Eén bestuurder reed onder invloed van cannabis. Voor hem gold hetzelfde gevolg. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 nov 2023
Marc Sluys
 

BEERSEL Nu boomplantactie in Lot

Editiepajot_bart_devill___aanplantactie_lot
Ingezonden foto
 

 In de gemeente Beersel vonden de voorbije weken al meerdere boomplant acties plaats in verschillende deelgemeenten. Nu komt ook deelgemeente Lot aan de beurt. Kom op zondag 3 december ook een boompje planten en leg zo mee de basis van het landschapsbufferpark in Lot!

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 nov 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Veelbelovende Randfonds kan geen deuk in pak boter slaan stelt Vlaams Belang

Klaas_slootmans
 

 Om een antwoord te bieden op de grootstedelijke effecten in de Vlaamse Rand werd in 2019 met veel bombarie het Vlaams Randfonds in het leven geroepen. Zo werd jaarlijks 5 miljoen euro vrijgemaakt om het Vlaamse en groene karakter van de streek te vrijwaren. Vier jaar na datum blijkt dat meer dan de helft van het budget onaangeroerd is en de verwachtingen allerminst zijn ingelost. Dat zegt Vlaams Belang-parlementslid Klaas Slootmans die de cijfers opvroeg bij minister voor de Vlaamse Rand, Ben Weyts (N-VA).  

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 nov 2023
Marc Sluys
 

BEERSEL organiseert terug een gedichtenwedstrijd met als thema ‘Thuis ‘

Editiepajot_bart_devill___poezieparkoer2024
Ingezonden foto
 

 Naar aanleiding van de jaarlijkse Poëzieweek organiseren de Beerselse Cultuurdienst, Bibliotheek Beersel en Visit Beersel samen met de Sint-Victorschool in Beersel ook dit jaar een gedichtenwedstrijd met aansluitend een PoëzieParKoer. Telkens wordt een thema gekozen: het eerste was “Samen”, gevolgd door “Natuur” en vorig jaar “Vriendschap”. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 nov 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Seniorenweek ging van start

Editiepajot_bart_devill___seniorenweek_lot
Foto Bart Devillé
 

 De Seniorenweek ging van start en de senioren komen deze week dan ook extra aan hun trekken. Op initiatief van de Seniorenraad bieden de seniorenverenigingen, woonzorgcentra en centra voor assistentiewoningen bieden van 20 tot 24 november een waaier van activiteiten aan in heel Beersel.  Alle activiteiten staan open en zijn gratis voor alle Beerselse senioren! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 nov 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Schoolkinderen planten mee bomen in Beersel

Editiepajot_bart_devill___boomplanting_in_beersel
Foto Bart Devillé
 

 

 Voor het eerst organiseerde de Bosalliantie een eerste Boomweekend. Uiteraard deed en doet Beersel hier aan mee. Waar het op neer komt, in de gemeente komt er door aanplantacties op meerdere plekken in vier deelgemeenten toch vier hectare bos bij, misschien niet overweldigend, maar toch belangrijk. Scholen en verenigingen brachten en brengen hun steentje bij.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 nov 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Orelia Ter Beuken zoekt wandelvrijwilligers

Editiepajot_bart_devill___wandelen_ter_beuken
Ingezonden foto
 

 Voor wie het Woonzorgcentrum nog niet zou kennen, Orelia Ter Beuken is gelegen in Alsemberg in de groene rand rond Brussel, vlakbij Dworp, Linkebeek, Halle, Sint-Genesius-Rode... De woonzorgcampus heeft een prachtige tuin waar je heerlijk kan wandelen en een frisse neus halen. Word je moe, dan kan je uitrusten op een bankje. Maar je kan er net zo goed bessen plukken, een spelletje petanque spelen…

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 nov 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Terug meer vissen in de Molenbeek

Editiepajot_bart_devill___visbestand_molenbeek
Ingezonden foto
 

 Het is een feit, er was een tijd dat er vissen zwommen in de Molenbeek. Allerhande industrieën en andere vervuilers zorgden er voor dat het visbestand tot op nul daalde. Maar daar zou wel eens verandering kunnen in komen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 nov 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

286 bestuurders gecontroleerd in PZ ZENNEVALLEI

Alcoholcontrole_zennevallei_
 

 Afgelopen weekend werden opnieuw verschillende inspecteurs ingezet voor het bewaken van onze veiligheid op de weg. Hierbij werden verschillende controles gehouden op het grondgebied van de politiezone Zennevallei. Bijzondere aandacht ging naar het sturen onder invloed.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 nov 2023
Marc Sluys
 

Nieuwe campagne lokt Vlamingen naar dierenasiel

Scherm__afbeelding_2023-11-14_om_19
 

 Dierenminister Ben Weyts lanceert een nieuwe campagne op bushokjes en op sociale media om Vlamingen de weg te wijzen naar het dierenasiel. Uit nieuwe cijfers blijkt dat er vorig jaar zo’n 48.000 dieren het asiel binnenstroomden. Iets meer dan 45.000 dieren verlieten het asiel. De uitstroom van dieren stijgt nu iets sneller dan de instroom, maar er zijn nog altijd veel dieren die in het asiel wachten op een nieuwe thuis. Weyts wil daarom alle Vlamingen met een dierenwens aansporen om eerst en vooral een kijkje te nemen in het asiel. “We hebben alle asieldieren samengebracht op één website. Niemand moet nu nog zomaar naar een dierenhandelaar lopen: kijk eerst naar het prachtige aanbod in onze asielen”, zegt Weyts. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 nov 2023
Marc Sluys
 

BEERSEL Fakkeltocht voor Vrede in Beersel

Editiepajot_bart_devill___fakkeltocht11
Foto Bart Devillé
 

 Op 11 november 2023 vond de herdenkingsplechtigheid voor Wapenstilstand plaats in deelgemeente Lot. Een en ander was een organisatie van de Cultuurdienst in samenwerking met GBS Blokbos Lot, Chiro Lot, Femma Lot en de K. Fanfare Eendracht maakt Macht Lot. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 nov 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL De afgelopen editie van de gloednieuwe triënnale GIST smaakt naar meer….

Editiepajot_bart_devill___gis
Ingezonden foto
 

 De eerste editie van de gloednieuwe triënnale GIST is afgelopen, de voorbije twee maanden kon je genieten van beeldende kunst, theater, muziek, literatuur en gastronomie op tal van iconische locaties in de stad Halle en de gemeenten Sint-Pieters-Leeuw en Beersel. Tweeduizend bezoekers van over heel België zakten af naar onze regio voor het kunstenparcours, maar in de totaliteit met theater, literatuur, culinair, kajak, openings- en slotfeest mochten we meer dan 5000 bezoekers verwelkomen in onze regio. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 nov 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 24 nov 2023
Hugo Devillé | 21 nov 2023
Hugo Devillé | 16 nov 2023
Hugo Devillé | 13 nov 2023

archief