Artikels Archief van Beersel

BEERSEL Dringend gezocht! Vrijwilligers voor de woonzorgcentra in de gemeente

Editiepajot_bart_devill___beersel
EP
 

 Ook in de woonzorgcentra van Beersel hebben de verplegers en verpleegsters, zorgkundigen en ander personeel, dagelijks harde noten te kragen. Helpende handen zijn dan ook meer dan welkom.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 okt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Fietsdiefstallen houden de politiezone ZENNEVALLEI scherp

Politie_zone
 

 Dinsdag 20 oktober konden, met de hulp van enkele medeburgers, twee verdachten van fietsdiefstallen worden gevat. Op basis van een goede persoonsbeschrijving en locatie konden twee rechercheurs die in de buurt patrouilleerden eerst een eerste verdachte vatten en later ook door een tweede ploeg interventie en motorrijder een tweede verdachte.   

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 okt 2020
Marc Sluys
Marc Sluys
 

BEERSEL “Bende van Beersel” kon nu toch samenkomen

Editiepajot_bart_devill___ijsberenpak_schepenen
ingezonden foto
 

 Tweede keer, goede keer….. Donderdag 8 oktober kreeg de klimaatbende van Beersel een mysterieuze uitnodiging om samen te komen in het domein Rondenbos in Alsemberg. Deze bijeenkomst moest echter worden afgeblazen ingevolge de ongunstige weersomstandigheden. Aan een nieuwe uitnodiging voor vandaag kon wel een gunstig gevolg worden aangegeven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 okt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Foorkramers bedanken Beerselse burgemeester met geschenk

Editiepajot_bart_devill___attentie_burgemeester_foorkramers
foto Bart Devillé
 

 In normale omstandigheden -zonder corona- zou het vandaag in Dworp koppenlopen geweest zijn. Immers, al ettelijke jaren vindt op de dinsdag na de derde zondag van oktober traditioneel de Jaarmarkt van Dworp plaats. Dit jaar kon het dus niet, wel de kermis kon doorgaan.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Viering van 1 jaar De Zwaan in Dworp is voor later

Editiepajot_bart_devill___de_zwaan
foto archief Bart Devillé
 

 Vorig jaar ging café De Zwaan in Dworp terug open tijdens het weekend van de jaarmarkt van Dworp. Traditioneel vindt deze plaats de dinsdag na de derde zondag van oktober en dit al sinds ettelijke jaren. Dit jaar vond de kermis van Dworp wel plaats, de jaarmarkt waar telkens een massa volk op de afspraak is werd om corona redenen geannuleerd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Oplichting via sms of Whatsapp Opletten geblazen!

Politie_zone
 

 Zennevallei  Ben jij ook een Whatsapp-gebruiker? Het is ook een geweldig leuke en gebruiksvriendelijke app voor het delen van foto’s, korte berichten, leuke weetjes, … Maar… wist je dat de app ook zeer gegeerd is bij digitale criminelen. Op de een of andere manier geraken ze aan jouw gegevens en sturen ze jou in naam van je zoon, dochter, zus, vader of ander nauwe familieverwante een bericht met de vraag om snel geld te storten op rekeningnummer x, omdat ze hun telefoon kwijt zijn geraakt of omdat er dringend een grote aankoop betaald moet worden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 okt 2020
Marc Sluys
Marc Sluys
 

BEERSEL Reeks “Ontmoetingen” herneemt nog dit jaar

Editiepajot_bart_devill___ccdemeent
foto Bart Devillé
 

 Ingevolge de covid-19 pandemie werd de werking van vele culturele verenigingen een tijd stilgelegd, dit was in Beersel niet anders. Op voorstel van schepen van Cultuur Elsie De Greef besliste het schepencollege nu dat de reeks lezingen “Ontmoetingen” verder kan doorgaan.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 okt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL WZC Zennehart vecht terug tijdens 2de golf

Editiepajot_bart_devill___filia_3
ingezonden foto
 

 Ook Woonzorgcentrum Zennehart op de Pastoor Bolsstraat in Alsemberg – “ons Zennehartje” voor de bewoners- bleef niet gespaard van de corona besmettingen tijdens deze 2de golf, maar men bleef niet bij de pakken zitten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 okt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Nieuwe namen en coronaproof genieten in CC de Meent

Editiepajot_bart_devill___ccdemeent
foto Bart Devillé
 

 Ondanks de onzekere tijden blijft CC de Meent verder werken aan datgene waar ze goed in zijn: het Beerselse publiek coronaproof laten genieten van fijne voorstellingen. Met aandacht voor de nodige maatregelen en afstand, maar met oog voor gezelligheid én een gevarieerd aanbod. Nu eens aan tafel met je bubbel in de clubopstelling, dan weer met de nodige afstand op tribune. Veilig genieten van cultuur met je bubbel kan ook de rest van dit najaar.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 okt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Café-uitbaters in Beersel zijn niet erg tevreden met corona-maatregelen

Editiepajot_bart_devill___herberg_de_zwaan
foto Bart Devillé
 

 Uiteraard ontsnapten ook de cafés van Beersel niet aan de nieuwe corona-maatregelen of de deuren sluiten om 23u. Niet met volle goesting, maar toch waren zij akkoord – omdat zij niet anders konden-het opgelegde sluitingsuur van hun café te volgen zoals gevraagd en hun deuren te sluiten.Groot was dan ook de verbazing van een café-uitbater uit Huizingen – die zoals opgelegd door de overheid zijn café sloot om 23u- na een boodschap vaststelde dat in deze Beerselse deelgemeente een café, heel wat later dan 23u, nog bomvol zat en waar de pintjes en ander bier nog maar zomaar vlot van achter de toog aan de klanten werden bediend. En dit vond hij niet zo maar kunnen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 okt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Kerk van Lot wordt niet helemaal afgebroken

Editiepajot_bart_devill___kerk_lot
foto Bart Devillé
 

 In het Vlaams parlement interpelleerde parlementslid en gemeenteraadslid in Beersel, Klaas Slootmans(Vlaams belang), erfgoedminister Mathias Diependaele(N-VA) en vroeg hem om het project rond de kerk van Lot alsnog een halt toe te roepen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 okt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Art Valley gaat tentoonstellen in Herisem

Editiepajot_bart_devill___herisem
foto Bart Devillé
 

 De Herisem-site (Fabriekstraat 20 Alsemberg) is al vele jaren bij menig kunstenaar en wandelaar bekend als schilderachtig plekje. Er werden  niet alleen schilderijen en andere tekeningen van gemaakt, er vinden het hele jaar door ook allerhande activiteiten en andere evenementen plaats.

Voor het eerst dit jaar mag men er van 16 t.e.m. 18 oktober 11 gepassioneerde kunstenaars ontvangen op een tentoonstelling georganiseerd door galerij “Art Valley” uit Herne. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 okt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Herstellen wegverzakking oprit Huizingen

Wegen_en_verkeer_
 

 Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 19 oktober met herstellingswerken aan de oprit Huizingen (nr. 20) van de E19/Ring rond Brussel in Beersel, in de richting van Halle. De werken duren tot en met 23 oktober. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 okt 2020
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Twee verdachten van diefstal in woning in BEERSEL in de cel

Politie_zone
 

 Rond de middag werden twee verdachten opgemerkt die wegliepen uit het huis van melder, waarop de melder onmiddellijk contact opnam met de lokale politie. Bleek dat de twee personen via het schuifraam van de veranda verder braak pleegden op het schuifraam dat uitgaf op de keuken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 okt 2020
Marc Sluys
Marc Sluys
 

BEERSEL Brabantse dreampop band Bosum brengt nieuwe single uit

Editiepajot_bart_devill___bosum
ingezonden foto
 

 Zowat een maand geleden bracht Bosum een nieuwe single “Blinding Lights”(The Weekend cover) uit en met succes. Deze werd opgepikt door Studio Brussel en zo staan zij al meer dan twee weken in de legendarische “Afrekening”lijst. Voor wie hen nog niet kent: Enkele jaren terug ontmoetten vier jonge muzikanten uit de Zennevalei elkaar op de Rockacademie in Halle. Tom Verbeeck (vocals, keys, guitar), Bart Samyn (drums), Elias De Schepper(bass guitar) en Alessio Santoliquido (guitar)uit respectievelijk Alsemberg, Huizingen, Dworp en Halle . Uiteindelijk besloten ze een band op te richten die de naam Bosum kreeg. Sindsdien gieten deze vrienden hun ziel in oprechte tracks die melancholie harmoniseren met feelgood-pop en instrumentale precisie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 okt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Meer Doen Met Minder gaat dit jaar online

Editiepajot_bart_devill___huis_van_het_kind
ingezonden foto
 

 Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Huis van het Kind Beersel “Meer Doen Met Minder” rond de Internationale dag voor de uitroeiing van armoede 2020. De hele dag staat in het teken van knutselen, koken en spelen met weinig materiaal voor een lage prijs. Door de huidige corona maatregelen is een fysieke activiteit niet meer mogelijk, maar dit jaar pakt Huis van het Kind Beersel het anders aan: Meer Doen Met Minder gaat online. Elke dag van 12 tot 16 oktober komt er om 13u30 een filmpje online op de facebookpagina van Huis van het Kind Beersel(www.facebook.com/huisvanhetkindbeersel ). 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 okt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Beersel zet het Nederlands in de kijker

Editiepajot_bart_devill___week_van_het_nl
ingezonden foto
 

 Dit jaar vindt de week van het Nederlands plaats van 3 tot en met 10 oktober. In die week zetten Belgische en Nederlandse organisaties de Nederlandse taal centraal. Soms zijn het publieke activiteiten, soms initiatieven om het Nederlands te promoten. Natuurlijk doet de gemeente Beersel met plezier mee.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 okt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Beersel zet “10 daagse van de Geestelijke Gezondheid” extra in de kijker

Editiepajot_bart_devill___samen_veerkrachtig
ingezonden foto
 

 Het leven zoals we het kennen, wordt dit jaar serieus op zijn kop gezet door het coronavirus. Voor veel mensen gaat dit gepaard met onzekerheid, angst of stress. Het heeft bijgevolg niet alleen gevolgen voor onze fysieke gezondheid, maar heeft ook een grote impact op de geestelijke gezondheid van de bevolking. Om deze onzekerheid goed door te komen is de veerkracht van mensen cruciaal. Van 1 tot 10 oktober wil Beersel tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid daarom de aandacht vestigen op het belang van veerkracht en de mate waarin we kunnen omgaan met stress, belangrijke gebeurtenissen maar ook tegenslag in het leven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 okt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Fractie Groen vindt ruimtelijke planning in Beersel maar zo en zo

Editiepajot_bart_devill___jos_savenberg
Schepen Jos Savenberg / ingezonden foto
 

 Gemeenteraadslid Jan Steyaert(Groen) stelde aan het einde van de jongste gemeenteraad van Beersel een mondelinge vraag met betrekking tot de ruimtelijke planning in Beersel, dit gezien volgens hem “de vele problemen met de ruimtelijke ordening die recent kwamen bovendrijven”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 okt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Gemeenteraad Beersel nam kennis van Erfgoedcel Pajottenland & Zennevallei

Editiepajot_bart_devill___erfgoedcel
ingezonden foto
 

 Op de jongste gemeenteraad van Beersel namen de gemeenteraadsleden kennis van het beleidsplan 2021-2026 van Erfgoedcel Pajottenland & Zennevallei. Het beleidsplan werd voorgesteld door Elsie De Greef(N-VA), o.m. schepen van Erfgoed.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 okt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 okt 2020

archief