Artikels Archief van Beersel

C21

Sinterklaas op bezoek in Kinderplaneet

Mini_dsc_2725
 

 Het bezoek van Sinterklaas bij Kinderplaneet was een groot succes; Net als de vorige edities was het ook dit jaar reserveren op tijd want de speeltuin was weer snel vol geboekt;

Kindjes groot en klein ouders, meter, peter, tante, nonkel genoten van het groot Sinterklaasfeest;

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 dec 2022
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

De Lijn brengt je veilig thuis met oudejaar!

Schermafbeelding_2022-12-08_om_16
 

 -Drink je graag een glaasje mee tijdens de eindejaarsfeesten? Duid dan op voorhand een BOB aan. Geen BOB gevonden? Geen probleem! Ook dit jaar kan je rekenen op de feestbussen van De Lijn.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 dec 2022
Marc Sluys
 

BEERSEL Geef een bierpakket cadeau

Editiepajot_bart_devill___bierpakket_de_lambiek
foto Bart Devillé
 

 Biercentrum De Lambiek in deelgemeente Alsemberg is niet alleen een aanrader om een bezoek te brengen; individueel of in groep onder begeleiding van een gids, je kunt er proeven en genieten van een streekbiertje en ook de bierpakketten zijn een aanrader. Ben je nog op zoek naar een lekker cadeau voor je familie, vrienden of collega’s? In het Biercentrum De Lambiek kan je terecht voor mooie bierpakketten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 dec 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Favoriete klimaatprojecten naar een budget stemmen

Editiepajot_bart_devill___bomen_beersel
foto Bart Devillé
 

 Via de oproep ‘Burgerbudget voor Klimaatprojecten’ ontving de gemeente Beersel van verschillende burgers en verenigingen creatieve projectvoorstellen. Inwoners van de gemeente kunnen hun favoriete klimaatprojecten naar een budget stemmen. Na de beoordeling door een onafhankelijke externe jury gaan vier projectvoorstellen door naar de laatste fase:  de stemronde waarbij inwoners mogen stemmen op hun favoriete projecten en mee beslissen welke projecten financiële ondersteuning krijgen. De stem van de Beerselaars telt voor 50% mee in de eindbeoordeling. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 dec 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL “U zijt wellekome” is terug

Editiepajot_bart_devill___u_zijt_wellecome_dit_jaar_in_o
foto Bart Devillé
 

 Na een onderbreking van twee jaar kondigt het Davidsfonds opnieuw een editie van “U zijt wellekome” in Beersel aan. Waarover het gaat…. Op maandag 26 december samen met familie of vrienden opnieuw op een 100 tal plaatsen in Vlaanderen Kerstmis op een sfeervolle en originele manier beleven. Het authentieke kerstverhaal wordt herbeleefd door samen kerstliederen te zingen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 dec 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Restauratie zorgt voor extra bezienswaardigheden

Editiepajot_bart_devill___kerk_alsemberg_restauratie
foto Hugo Casaer
 

 

De restauratie van de OLV-kerk van Alsemberg ging van start op februari van dit jaar en zal 1 jaar duren: zonder onvoorziene omstandigheden 365 kalenderdagen of tot 31 januari 2023.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 dec 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Hugo Vandaele geeft burgemeesterssjerp weldra door aan Jo Vander Meylen

Editiepajot_bart_devill___jo_en_hugo
foto Bart Devillé
 

 Vanaf 1 januari 2023 geeft Beersels burgemeester Hugo Vandaele(Lijst Burgemeester) zijn sjerp door aan partijgenoot schepen Jo Vander Meylen. Dit was wel overeengekomen bij het begin van deze legislatuur. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 dec 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL “Ontmoetingen in de Bib” blijven doorgang vinden

Editiepajot_bart_devill___frankpattyn
Frank Pattyn / foto ingezonden
 

 De “Ontmoetingen in de Bib” zijn al een hele traditie geworden en vinden traditioneel plaats in de Bibliotheek Beersel Brusselsesteenweg 77c Alsemberg. Het zijn niet alleen Beerselaars die de centrale figuur worden, maar ook anderen die de inwoners van Beersel wat kunnen bij brengen. Een eerst volgend thema is: “De klimaatverandering, ijs en zeespiegel”. Afspraak donderdag 8 december om 20 uur met Frank Pattyn. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Dieven stelen brandstof in LOT

317805088_455267370123965_1261369774095224311_n
 

Bij een brandstofdiefstal in Lot, gingen dieven aan de haal met 600 liter diesel. Zo'n 200 à 300 liter lekte hierbij ook op de parking. Dit meldt de Brandweerzone Vlaams-Brabant West.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2022
Marc Sluys
Foto's: ©️ ZVBW.
 

BEERSEL In wijk Ingendael komt er trajectcontrole

Editiepajot_bart_devill___wijk_ingendael
foto Bart Devillé
 

 Al jaren kreunt de wijk Ingendael – een villawijk- in deelgemeente Alsemberg onder het snel rijdend doorgaand verkeer. Het gaat hem dan vooral om automobilisten die van Sint-Genesius-Rode deze sluipweg verkiezen om naar Brussel te rijden of ouders die hun kinderen van Linkebeek, Drogenbos en Beersel naar school in Sint-Genesius-Rode brengen. Ingevolge dit druk doorgaand verkeer met alle optredende hinder, gingen de wijkbewoners bij het gemeentebestuur van Beersel aankloppen en dit trad ook op om de autobestuurders ergens te ontmoedigen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Gemeenteraad Beersel begon met enige vertraging

Editiepajot_bart_devill___beersel
foto Bart Devillé
 

 Traditioneel aanvangsuur van de gemeenteraad van Beersel is 20u30, maar de jongste begon met zowat een kwartier vertraging omdat de opname- en geluidsinstallatie het aanvankelijk lieten  afweten. Uiteindelijk kon dan toch de voorzitter van de gemeenteraad, Marc Beling, de vergadering openen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Beersel maakt werk van aanpassing tariefreglementen

Editiepajot_bart_devill___cc_de_meent_
CC De Meent / EP
 

 Op de jongste gemeenteraad van Beersel van woensdag 30 november stonden heel wat wijzigingen van tariefreglementen in verschillende domeinen en infrastructuur op de agenda. De hele reeks aanpassingen werd toegelicht door schepen Elsie De Greef(N-VA), op vragen uit de raad werd geantwoord door de bevoegde schepenen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL WPZ en Beersel sluiten kaderovereenkomst betreffende initiatieven kinderopvang

Kriebeldorp_dworp__1_
foto Bart Devillé
 

 Op de jongste gemeenteraad van Beersel werd een kaderovereenkomst met Woonpunt Zennevallei(WPZ) betreffende diverse gezamenlijke initiatieven inzake kinderopvang goedgekeurd. Tekst en uitleg werd gegeven door schepen Eddy Deknopper(CD&V): 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - Wonen in eigen streek-decreet is ‘kabouterstap’ in goede richting, maar zal structureel niets veranderen

Th

Met het ‘Wonen in eigen streek-decreet’ (WIES) wil de Vlaamse regering de strijd tegen sociale verdringing - waarbij jonge Vlaamse gezinnen noodgedwongen plaatsmaken voor kapitaalkrachtigere nieuwkomers - opnieuw zuurstof geven. Hoewel het Vlaams Belang zich achter de goede intenties schaart, vreest de partij dat het een zeer klein druppeltje op een oververhitte plaat is.   

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Energieloze nachten vanaf 4 december

Lamp_burgemeesters_
De burgemeesters werkten samen om tot dit resultaat te komen.
 

 Halle, Dilbeek, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel, Sint-Genesius-Rode en Linkebeek hebben er samen met Fluvius voor gekozen de verlichting langs de openbare wegen te doven tussen 23 en 5 uur, behalve op vrijdag- en zaterdagavond. In de nacht van zondag 4 december op maandag 5 december 2022 gaat deze energiebesparende maatregel van start. Gewestwegen blijven verlicht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2022
Marc Sluys
 

BEERSEL - Kindergemeenteraad Beersel stak handen uit de mouwen

Editiepajot_bart_devill___kindergemeenteraad_nov
foto Bart Devillé
 

 De kindergemeenteraad van Beersel is al vele jaren actief en het blijft niet bij “af en toe in de krant komen”. Ze waren en zijn ook jaar na jaar actief op het terrein en namen ook nu een initiatief dat blijft nazinderen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Dure woongemeenten kunnen gronden reserveren voor eigen inwoners

Weyts_en_diependael_
 

In gemeenten met hoge woonprijzen krijgen lokale besturen de mogelijkheid om private kavels of woningen voor te behouden voor mensen die een band hebben met de gemeente. De Vlaamse Regering heeft daarvoor een  nieuw ontwerp van decreet ‘Wonen in eigen streek’ klaar. De bedoeling is om een dam op te werpen tegen sociale verdringing, want vandaag zijn er in dure gemeenten veel mensen die geen eigen plekje kunnen verwerven, zelfs al zijn ze bijvoorbeeld geboren en getogen in de buurt......

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2022
Marc Sluys
 

BEERSEL In Beersel vindt 3de gedichtenwedstrijd plaats

Editiepajot_bart_devill___poezieparkoer
ingezonden afbeelding
 

 

Naar aanleiding van de jaarlijkse Poëzieweek organiseren de Beerselse Cuktuurdienst, Bibliotheek Beersel en Visit Beersel samen met de Dworpse scholen een Gedichtenwedstrijd met PoëzieParkoer! Na deelgemeentes Alsemberg en Huizingen is nu Dworp aan de beurt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 nov 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Stoommachine draaide terug onder ruime belangstelling

Editiepajot_bart_devill___stoommachine
Foto Bart Devillé
 

 Nadat de stoommachine van de Herisemmolen – een uniek stuk erfgoed- eindelijk hersteld geraakte en weer kon draaien, werd afgelopen zondag terug een stoomdag” georganiseerd. En daar kwamen heel wat belangstellenden op af. In de machinekamer draaide de stoommachine van de voormalige kartonfabriek Winderickx, nu Herisemmolen,, zondag 20 november tussen 14 en 17 uur op volle toeren. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 nov 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Huizingenaar nam deel aan de Dag van de Ambachten

Editiepajot_bart_devill___ambacht
Ingezonden foto
 

 Veel inwoners van Beersel zullen tot vandaag niet geweten hebben dat in de gemeente een kunstglazenier en beglazer actief is en een eigen atelier heeft. Dank zij de Dag van de Ambachten zou daar wel eens verandering in kunnen komen. De Dag van de Ambachten is een nationaal evenement dat openstaat voor alle ambachtslieden in België, en is een gratis evenement voor het publiek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 nov 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Laatste Nieuws

Devogeleer Emile | 08 dec 2022
Hugo Devillé | 08 dec 2022
Hugo Devillé | 08 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 02 dec 2022

archief