Laatste artikels van Galmaarden

C21

GALMAARDEN - N-VA-Kamerlid Theo Francken zou graag Urbanus op de N-VA lijst zien staan

Editie_galmaarden_theo_nva_3__kopie_
Theo in het Baljuwhuis. - Foto Marc Colpaert
 

De N-VA Galmaarden organiseerde een nieuwjaarsreceptie op zaterdag 28 januari in het Baljuwhuis van Galmaarden en meer dan 200 mensen kwamen iets drinken of een hapje eten. Speciale gast die avond was niemand minder dan Kamerlid Theo Francken. Het eerste wat Theo Francken vroeg op het podium, waar is Urbanus? Later zou hij vertellen dat hij de komiek graag op een N-VA lijst zou willen zien staan. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Boekviering Some Body Help bij Museum Dr. Guislain in Gent

A_foto_menschaert_griet
Ingezonden foto
 

Op 27 januari om 20 uur presenteert Griet Menschaert afkomstig uit Vollezele haar nieuw kunstboek ‘Some Body Help’ bij Museum Dr. Guislain in Gent. Ze werkte samen met 3 schrijvers. Het concept ontstond tijdens de lockdowns, waarin geen fysiek contact mogelijk was, terwijl we er juist zoveel nood aan hadden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

TOLLEMBEEK - Afscheid nemen van de Gouden Handschoen 1982 Georges Bellemans

20230126_112151
Het bidprentje van Georges. Foto Marc Colpaert
 
Ongeveer 350 mensen zakten af naar de kerk van Tollembeek om afscheid te nemen van Georges Bellemans, die plotseling op 71 jarige leeftijd ons moest verlaten. Naast familie en vrienden waren er ook tal van mensen uit de kaats- en voetbalwereld in de kerk. "Als de zon schijnt ga erin staan", was een favoriete uitspraak van Georges, spijtig genoeg regende het op donderdag.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Kom naar het klimaatcafé op donderdag 16 februari

A_klimaatcafe2023_affiche_def

De gemeenten Glmaarden, Bever en Herne organiseren samen met Haviland een klimaatcafé in het Baljuwhuis van Galmaarden. Heb je een topidee om de CO2-uitstoot naar beneden te halen? Of hoe we voedselverspilling kunnen tegengaan? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar de ideeën van anderen? Kom dan op donderdag 16 februari om 19.30 uur naar het GC Baljuwhuis in Galmaarden voor een avond vol inspiratie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

VOLLEZELE - De douane controleerde heel wat wagens in het centrum van Vollezele

20230123_143345
Controles in het centrum van Vollezele.- Foto Marc Colpaert
 
Een ploeg van de douane aangevuld met mensen van de Polite Pajottenland controleerde op maandag tal van wagens om ondermeer na te gaan of ze met de juiste brandstof rondreden. Hieronder de resultaten van die actie

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Nieuwjaarsreceptie met N-VA-Kamerlid Theo Francken in het Baljuwhuis

Editie_colpaert_galmaarden_theo_2__kopie_
Theo komt op 28 januari naar Galmaarden, u komt toch ook. Foto Marc Colpaert
 
De N-VA Galmaarden organiseren een nieuwjaarsreceptie op zaterdag 28 januari vanaf 19 uur in het Baljuwhuis van Galmaarden en alle inwoners zijn welkom om iets te komen drinken of een hapje te eten. Speciale gast die avond is niemand minder dan Kamerlid Theo Francken. "Om 2022 feestelijk af te sluiten en het nieuwe jaar goed in te zetten, trakteert de N-VA Galmaarden alle inwoners op een hapje en een drankje", vertelde voorzitter en gemeenteraadslid Rudy Thiebaut.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Gedichten in de Flieterkouter op zondag 22 januari

Editie_galmaarden_gedichten_flietermolen_2__kopie_
Frank Nevens(uiterst links) kwam gedichten voordragen in de Flietermolen. - Foto Marc Colpaert
 

In de Flietermolen in Tollembeek kwam Frank Nevens uit Herne gedichten voordragen voor een beperkt publiek. Net als in 2022 organiseert het lokaal bestuur in samenwerking met het beheersorgaan van de openbare bibliotheek in januari een gedichtenwandeling als aftrap voor de poëzieweek. Deze ging door op zondag 22 januari. De formule was net zoals vorige keer: op vier locaties werd om het uur 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Vlaams-Brabant heeft meeste te winnen bij Vlaamse onafhankelijkheid

Img_4946
 

De Vlaams-Brabantse ploeg van Vlaams Belang verzamelde zondag in Haacht voor haar traditionele nieuwjaarsreceptie. De sterke peilingen doen het enthousiasme ook in Vlaams-Brabant merkelijk toenemen. Onder meer Dries Van Langenhove nam er het woord.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GALMAARDEN - De verkeerslichten bleven staan ook al was de baan vrij

20230121_154932
Geen hinder wel verkeerslichten.- Foto Marc Colpaert
 
In de Geraardsbergsestraat in Galmaarden werden na de werken de verkeerslichten niet verplaatst. Dus ook al was de weg volledig vrij toch staan er nog verkeerslichten ter hoogte van de Pauwelhoeve. Sommige bestuurders negeren deze lichten, anderen twijfelen en nog andere blijven gewoon wachten. Normaal is het zo dat als het licht op rood staat je niet mag doorrijden, maar het is wel raar aangezien de baan volledig vrij is. Dit is natuurlijk alleen maar mogelijk bij ons! 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Feest in de Kapellestraat voor het nieuwe jaar

Editie_galmaarden_kapellestraat_2__kopie_
Feest in de Kapellestraat.- Foto Marc Colpaert
 
Johan Cromphout zette de deuren van zijn bedrijf open om de buurtbewoners te ontvangen voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Tal van mensen kwamen wat babbelen en een glaasje drinken. Zelfs de hond Tito was van de partij. Door corona werd enige tijd gestopt met deze nieuwjaarsreceptie, maar nu kan het gelukkig weer wel. Dus alleen maar gelukkige gezichten tijdens deze bijeenkomst.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief