Laatste artikels van Galmaarden

C21

GERAARDSBERGEN - Goud & Zijde Hemels Borduurwerk in Hunnegem

Editie_geraardsbergen_tentoonstelling_1__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
In de kapel van de voormalige Priorij Hunnegem loopt tot 2 oktober de imposante tentoonstelling "Goud & Zijde Hemels Borduurwerk in Hunnegem". Onder de leiding van kunsthistorica Ria Cooreman en in samenwerking met kantspecialiste Ingrid Lewyllie heeft een groep belangeloze vrijwilligers zich gedurende vele maanden ingezet om, met eindeloos geduld, het belangrijk (religieus) erfgoed TEXTIEL van de voormalige Priorij Hunnegem niet alleen te ordenen 
 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE - Verkeersborden pal op het fietspad

Editie_galmaarden_fietspad__kopie_
Een verkeersbord pal op het fietspad.- Foto Marc Colpaert
 
Dirk een lezer van onze internetkrant maakte ons er attent op dat ter hoogte van het fietspad in de Repingestraat in Vollezele, de verkeersborden wel heel slecht waren geplaatst. Op zondag gaat de Challenge Geraardsbergen door dat zijn honderden fietsers die er voor zorgen dat tal van straten afgesloten zijn, sommige éénrichtingsverkeer zijn en nog veel meer hinder. "Ik vond het raar dat op het nieuwe fietspad in de Repingestraat er tijdelijke verkeersborden voor die Challenge pal op het fietspad zijn geplaatst. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PAJOTTENLAND – Het politiehuis aan de Edingsesteenweg in Kester werd officieel voor geopend verklaard

Offici__le_opening_politiehuis_pajottenland
 

Na 20 jaar was het vandaag voor de politie Pajottenland het ‘moment suprême’. Onder veel belangstelling mochten zowel korpschef David Cummins als burgemeester Kris Poelaert, de voorzitter van de politieraad, het nieuw politiehuis aan de Edingsesteenweg 308 in Kester (Gooik) plechtig en officieel open verklaren. Voorafgaand aan die inhuldiging werden de genodigden vergast op een intramuros rondgang, een moment dat gepaard ging met veel blijken van goedkeuring......

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jun 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

REGIO - Groen Pajottenland gaat van start met een gezamelijke groep in Herne, Galmaarden en Gooik

A_groen
Alwin Loeckx van Groen doet nog een warme oproep naar mensen die samen willen luisteren naar het verhaal van Groen op maandag 12 juni. Op ons vorig artikel kwam er al enige respons maar het kan nog beter. Dus wie in Herne, Galmaarden of Gooik woonachtig is en interesse in het milieu heeft moet zeker even verder lezen. De politieke partij Groen Pajottenland gaat van start met een gezamelijke groep in Herne, Galmaarden en Gooik of dat is tenminste hun bedoeling. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - De dames van FERM op bezoek bij de weerman Luc

Editie_galmaarden_ferm_weerman_1__kopie_
De dames van FERM.- Foto Marc Colpaert
 
De dames van FERM Tollembeek trokken naar het weerstation Tollembeek in de Flieterkouter om er kennis te maken met weerman Luc. Deze zorgde ervoor dat alle aanwezige mensen meer te weten kwamen over het weer in al zijn aspecten. Na een beknopte inleiding over weerkaarten en nog tal van andere zaken over het weer in de woning van weerman Luc, mochten de dames ook kennismaken met enkele meettoestellen die opgesteld 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO/NINOVE - Welkom op de opendeurdag en afstudeerexpo van de Academie voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten (ABAK)

Outlook-5lgxqbhc
 

Wat een creatieve boel is dat in onze academie! Kom kijken bij onze opendeurdag op zaterdag 17 juni tussen 10 en 17u. De fuifzaal staat die dag vol ruimtelijk werk en je kan in alle lessen vrij binnenwandelen. Ook aan de overkant van de Dender vind je ons. De jongeren stellen die dag in het oud stadhuis afstudeerwerk tentoon. In de liberale kring vullen we 3 verdiepingen met artistiek werk van onze volwassen studenten. Open op zaterdagen 10 en 17 juni en zondagen 11 en 18 juni tussen 14 en 18u. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jun 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

OETINGEN - Grill Event bij Gastro Atelier boek nu al je tafeltje!

A_herman_grill__kopie_
 
Op 16 en 17 juni steekt Gastro Atelier het vuur aan. Verwen je smaakpapillen en omarm de zomerse vibes in een prachtige setting. Wij voorzien gegrilde à la carte gerechten, vakkundig afgebakken door onze chef. Vanaf 18u30 is er tevens een gratis wijnproeverij in samenwerking met de experten van Pure Wine
 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jun 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Lokale besturen Galmaarden, Gooik en Herne organiseren fusienamiddag voor personeelsleden

20230609_090536
Repro Marc Colpaert
 
In maart en april keurden de lokale besturen van Galmaarden, Gooik en Herne de principiële beslissing tot vrijwillige fusie goed. De voor- en nadelen van een fusietraject worden de komende weken en maanden diepgaand onderzocht. Daarom organiseren de lokale besturen van Galmaarden, Gooik en Herne op dinsdag 13 juni een fusienamiddag. Bijgevolg zullen de diensten op dinsdagnamiddag gesloten zijn en telefonisch niet bereikbaar. Het gemeentehuis van Herne opent dinsdagavond wel opnieuw de deuren.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE - De Akkerwinde wordt gedeeltelijk een centrum voor dagopvang

Editiepajot_galmaarden_akkerwinde_foto_marc_colpaert__kopie_
Akkerwinde in Vollezele.- Foto Marc Colpaert
 
Het lokaal bestuur Galmaarden en de Welzijnskoepel West-Brabant wensen in de gemeenschappelijke ruimte van de seniorenwoningen een centrum voor dagopvang (CDO) op te richten, uitgebaat door de Welzijnskoepel West-Brabant. Dit in de lokalen van Akkerwinde in de Steenstraat in Vollezele.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Drank op een evenement mag alleen nog in een herbruikbare beker

Editie_galmaarden_gemeentehuis_3__kopie_
Foto Marc Colpaert
 

Het lokaal bestuur Galmaarden heeft 1.000 herbruikbare bekers ter beschikking voor de organisatie van evenementen in Galmaarden. Want drank serveren op een evenement mag vanaf 15 juni alleen nog met herbruikbare bekers. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 23 mei 2023

archief