Laatste artikels van Galmaarden

Geuze
 

Onderhoudswerken N272 Plaatsstraat/Geraardsbergsestraat in Galmaarden vanaf 23 april

Logo_wegen_en_verkeer_

 Het Agentschap Wegen en Verkeer start vanaf 23 april met onderhoudswerken op de N272 in Galmaarden. In een eerste zone wordt het wegdek aangepakt in de Plaatsstraat, tussen Galmaarden en Tollembeek. In een tweede zone vanaf 22 mei krijgt het wegdek in de Geraardsbergsestraat, tussen Galmaarden en de provinciegrens met Oost-Vlaanderen, een onderhoud. Volgens de huidige planning zullen de werken afgerond zijn op 15 juni.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 apr 2019
Marc Sluys
 

Nieuw streekbierenfestival van het Pajottenland verwelkomt 14 brouwerijen

Pajot_ale_land
14 brouwerijen laten hun kunnen proeven. Foto © Marc Sluys
 

 Op zaterdag 4 mei 2019 wordt voor de eerste maal het streekbierenfestival Pajot Ale Land georganiseerd. Dit evenement focust op de ambachtelijke bieren van microbrouwerijen uit het Pajottenland en omstreken. De deelnemende bedrijven zijn Angerik (Dilbeek), Belfort, (Sint-Martens-Lennik), Belgoo (Sint-Pieters-Leeuw), Crystalstick (Herne), De Koperen Markies (Asse), Den Houten Molen (Essene), Den Herberg (Buizingen), Dok's (Asse), 4Pajot (Vlezenbeek), Kasuta (Essene), Lambiek Fabriek (Ruisbroek), Sako (Pepingen) en Vrijstaat Vanmol (Eizeringen). Als speciale gast wordt brouwerij Alvinne uit het West-Vlaamse Moen verwelkomd. Het festival gaat door in een tent op het kerkplein van Eizeringen, aan het café In de Verzekering tegen de Grote Dorst te Eizeringen. De tapkranen gaan open om 16 uur en sluiten om middernacht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 apr 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 

GALMAARDEN - Grootouders genieten van hun kleinkinderen

Edditie_colpaert_galmaarden_sint_catharinacollege_1__kopie_
De kinderen maakten er een leuke bedoening van. - Foto Marc Colpaert
 

Heel wat grootouders genoten van tal van optredens van hun kleinkinderen in de grote zaal van het Baljuwhuis in Galmaarden. De kinderen van het Sint-Catharinacollege uit Galmaarden maakten er samen met de leerkrachten en enkele vrijwilligers opnieuw een mooie namiddag van. "Het werd een luchtige show gebracht door de kinderen, een spektakel dat op geen enkel moment verwaterde, 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 apr 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Sofie en Peggy aan de slag met 100kg paaseitjes

Editie_colpaert_galmaarden_paaseieren_1__kopie_
De bewoners aan het werk met begeleidster Vanessa. - Foto Marc Colpaert
 

Sofie en Peggy twee bewoners van de vzw Zonnelied uit Tollembeek waren volop bezig met paaseitjes in potjes te steken. Binnenkort is het opnieuw Pasen en daar horen natuurlijk paaseitjes bij. Ook in de vzw Zonnelied, waar ze zorg aanbieden op maat voor volwassenen met een verstandelijke beperking, worden de voorbereidingen al getroffen. Niet minder dan 100 kg chocolade eitjes moesten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 apr 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Steeds meer leden voor De Mijnsprinters

Editie_colpaert_galmaarden_mijnsprinters_1__kopie_
Een frisse pint na de inspanning. - Foto Marc Colpaert
 

Nu de lente volop in het land is vinden steeds meer mensen hun fiets terug, dat merken ze ook bij de wielerclub De Mijnsprinters uit Galmaarden.Hun vereniging telt vandaag al een zestigtal vaste leden. "Hoe harder de zon begint te schijnen, hoe meer mensen op zondag zich bij ons aansluiten met hun fiets, om een tochtje te komen komen maken door het mooie Pajottenland", lacht voorzitter Johnny Sergooris.
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 apr 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Meisjes zijn dol op paarden

Colpaert_galmaarden_paardenkamp_1__kopie___2_
De meisjes met paard Salsa en Liesbeth. - Foto Marc Colpaert
 

In de paardenfokkerij Aequilibrium in de Zeuningenstraat in Tollembeek werd een paardenkamp georganiseerd tijdens de paasvakantie. Meisjes en paarden het blijft een goede combinatie, want alle deelnemers aan het paardenkamp waren van het vrouwelijk geslacht. "Heel wat meisjes zijn zeker op jeugdige leeftijd dol op paarden, waarom dit zo is dat weet ik niet", bleef paardenosteopaat Liesbeth Hanssens ons het antwoord schuldig.
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 apr 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PAJOTTENLAND - Wie wordt Breugelbakker 2019

Bruegelbakker___1_
PAJOTTENLAND - Wie wordt Breugelbakker 2019 - © Deschuyffeleer
 

Ten huize van Luc Roobaert en Marianne Ronsen in de Markstraat in Sint-Pieters-Kapelle werd in het kader van het verbindend molenproject 'Water en Wind' van het Regionaal landschap Pajottenland & Zennevallei de aftrap gegeven van de wedstrijd ‘Wie wordt de Breugelbakker van 2019?’ . ‘Samen willen we de weg van graan tot brood verkennen, mensen bij elkaar brengen en graag ook ons brood met jou delen’ was daarbij de insteek van projectleider......

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 apr 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GALMAARDEN - Leerlingen op zoek naar afval rond hun school

Colpaert_galmaarden_opruim_1__kopie_
Kinderen ruimden het afval op. - Foto Marc Colpaert
 

De leerlingen van het zesde leerjaar van de gemeentelijke basisschool in Galmaarden trokken op stap om afval op te ruimen. Op de laatste schooldag voor de Paasvakantie trokken de leerlingen van juf Tina de straat op om zwerfvuil te gaan oprapen. Ze vertrokken van uit de Hoogstraat en liepen zo naar de Bolwerkstraat, de Bergstraat en via het Marktplein naar de tuin van het Baljuwhuis.. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 apr 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - De Mark organiseert een lentewandeling in het Kluysbos

Colpaert_galmaarden_kluysbos_3
Het Kluysbos zeker de moeite waard. - Foto Marc Colpaert
 

Op zondag 14 april organiseert de natuurvereniging vzw De Mark met werkingsgebied in Galmaarden, Bever en Herne een lentewandeling in het Kluysbos in Galmaarden. Het Kluysbos is één van de drie natuurreservaten die beheerd worden door de vzw De Mark en zeker de meite waard om te bezoeken. Het is een authentiek bron-loofbos met in de lente prachtige tapijten van voorjaarsbloeiers 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 apr 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Peter Balcaen leerde zijn volk... brood bakken

Editie_colpaert_galmaarden_brood_bakken_1__kopie_
Peter was weer eens goed bezig. - Marc Colpaert
 

Een tiental mensen kwamen naar de workshop met Peter Balcaen bij de firma Belectron in Galmaarden om allerlei soorten brood te leren bakken. Peter Balcaen behaalde zijn diploma brood- en banketbakker aan de Gastronomische School 'Ter Groene Poorte', en volgde opleidingen patisserie aan verschillende internationale vakscholen. Hij is ook technisch en commercieel coördinator,
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 apr 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 05 apr 2019
Marc Colpaert | 02 apr 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 02 apr 2019
Marc Colpaert | 30 mrt 2019
Marc Colpaert | 19 mrt 2019
Marc Colpaert | 19 mrt 2019
Marc Colpaert | 19 mrt 2019
Marc Colpaert | 19 mrt 2019
Marc Colpaert | 03 mrt 2019
Marc Colpaert | 03 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 01 mrt 2019
Marc Colpaert | 26 feb 2019
Marc Colpaert | 24 feb 2019
Marc Colpaert | 24 feb 2019
Marc Colpaert | 24 feb 2019
Marc Colpaert | 24 feb 2019
Marc Colpaert | 24 feb 2019

archief