Artikels Archief van Galmaarden

C21

OETINGEN - Ben je tussen 10 en 16 jaar kom dan op woensdagnamiddag langs in de Pluktuin

Editie_gooik_groeituin_3
Een archieffoto van bij de start van de tuin.- Foto Marc Colpaert
 
De Groeituin 5.0 in Oetingen(een project van de VUB, samen met andere organisaties) organiseert elke woensdagnamiddag van 14 tot 16.30 uur, tal van STEM-activiteiten in de Pluktuin van Oetingen. Vanaf september organiseren ze wekelijks op woensdagnamiddag activiteiten voor jongeren van 10 tot 16 jaar. Tijdens deze activiteiten zullen ze samen met de kinderen de pluktuin verder helpen uitbouwen 
 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - De snelheid remmers verdwijnen in het weekend op de Aardeweg

Editie_ninove_aardeweg_1__kopie_
Straks zijn ze weg. - Foto Marc Colpaert
 
De kogel is door de 'snelheid remmers', want op vraag van de stad Ninove gaan deze door een aannemer weggenomen worden tijdens het weekend van 15 en16 januari.  De vele snelheid remmers in de Aardeweg in Outer waren de laatste dagen vooral in het nieuws omdat men er tegen rijdt. De stad was van plan om ze weg te nemen, liefst zo vlug mogelijk  want de laatste dagen reden enkele bestuurders tegen één van de vele

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Nieuwjaarsrecepties sneuvelen door corona

Colpaert_galmaarden_rudy_1__2_
Rudy Thiebaut, voorzitter van N-VA.- Foto Marc Colpaert
 
Na de CD&V heeft nu ook de N-VA beslist om hun nieuwjaarsdrink niet te laten doorgaan, dit door de hoge stijging van het aantal besmettingen. De CD&V nieuwjaarsreceptie voorzien voor 9 januari kon dus niet doorgaan omwille van corona. Ook de N-VA moet nu noodgedwongen hun receptie annuleren. "Onze geplande nieuwjaardrink op 23 januari 2022 zal andermaal door corona niet doorgaan! 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Herman Anthoons, die oude rot in het vak, is blij om terug te zijn als schepen

Colpaert_gooik_kopfoto_anthoons_1
Herman Anthoons.- Foto Marc Colpaert
Sinds deze week is Herman Anthoons(60) uit Oetingen na drie jaar verplichte 'rust' opnieuw schepen  in Gooik. Na een loopbaan van 30 jaar in de politiek is hij blij dat hij de fakkel terug mag opnemen. Drie jaar geleden moest hij noodgedwongen zijn plaats afstaan aan Christa Dermez omdat er een vrouw in het schepencollege moest zetelen.

  

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Mobiele unit eerstelijnszone PAJOTTENLAND voert vaccinatietest uit in Hernse basisschool

De_bloesem_testproject_vaccinatie_2022__3_
Mobiele unit eerstelijnszone PAJOTTENLAND voert vaccinatietest uit in Hernse basisschool - Meester Brent Sunaert - © Deschuyffeleer
 

De Covid-19 vaccinatiecampagne in Vlaanderen verloopt zeer succesvol door de inzet van vele actoren met voorop de eerstelijnsgezondheidszones, de zorgverleners, de  (vrijwillige) medewerkers en de lokale besturen. In de eerstelijnszone (ELZ) Pajottenland met haar vaccinatiecentra in Gooik en in Dilbeek werd op datum van 10 januari al aan 65.050 burgers een extra prik, de zogenoemde boosterprik, gegeven. Dat is 58% van de totale bevolking en 73% van de gevaccineerde populatie met 2 prikken.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

NINOVE/GALMAARDEN - Bij Steven en Nathalie kunt u naast fietsen nu ook terecht voor dartbenodigdheden

Editie_ninove_steven_darts_1__kopie_
Nathalie en Steven trekken nu ook de de kaart van darts.- Foto Marc Colpaert
 
Steven Van Den Borre ging van start in 2018 met een fietswinkel en herstelshop voor fietsen(alle merken) in de Hollestraat in Tollembeek. Ondertussen werd de zaak veel te klein en ging Steven naar een ruimer pand gelegen langs de Brusselsesteenweg 304 in Meerbeke(Ninove). Om tijdens de winter deze dode periode qua fietsen, wat op te vangen trok hij de kaart van het populaire dartsspel. Naast fiesten verkopen en herstellen kunt u nu ook bij hem terecht voor een dartblok of pijltjes.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Een gedichtentocht als opwarmer voor de poëzieweek

Editie_galmaarden_gedichtentocht_2__kopie_
Illustratiebeeld. Foto Marc Colpaert
 
Op zondag 23 januari organiseren enkele plaatselijke dichters uit Herne, Geraardsbergen(Lierde), en Ninove een gedichtentocht door Galmaarden. U kunt volledig gratis even gaan luisteren wat voor moois deze mensen te vertellen hebben. Die dag 23 januari dragen vier dichters uit de streek op vier verschillende  plaatsen hun poëzie voor, dit buiten telkens een kwartiertje lang, om 13.30, 14.30, 15.30 en 16.30 uur. Wie interesse heeft kan al wandelend of met de fiets  van voordracht naar voordracht 
 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO -Het Pajottenland is ook kandidatuur voor een Landschapspark Boerenlandschap Pajottenland

Bos__kopie_
Een extra landschapspark is nodig.- Foto Marc Colpaert
 

De Vlaamse regering selecteerde ‘Boerenlandschap Pajottenland’ als kandidaat Landschapspark. Hiermee nam het project de eerste horde op weg naar een officiële erkenning. Een extra landschapspark in het mooie Pajottenland dat is de bedoeling. Dit project wordt getrokken door de provincie Vlaams-Brabant in samenwerking met Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei en met de steun van de gemeenten Herne, Gooik, Galmaarden, Dilbeek, Roosdaal, Lennik en Sint-Pieters-Leeuw. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Gezocht monitoren voor het speelplein Kornelius Krokodil

Editiepajot_galmaarden_speelplein__kopie_
Archieffoto speelpleinwerking.- Foto Marc Colpaert
 
De gemeente Galmaarden is op zoek naar gemotiveerde monitoren om tijdens de vakanties kinderen te animeren. Elk jaar is speelplein Kornelius Krokodil op zoek naar nieuwe, enthousiaste en dynamische mensen om de monitorenploeg te vervoegen en om de kinderen een leuke vakantie te bezorgen die ze niet zullen vergeten.
 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jan 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - De werken ter hoogte van de Brakelsesteenweg gaan opnieuw van start

Editie_ninove_brakelsesteenweg_1__kopie_
De werken gaan terug van start.- Foto Marc Colpaert
 
De ingrijpende werken voor de herinrichting van de Brakelsesteenweg (N8) die nog enkele maanden in beslag gaan nemen, zijn opnieuw van start gegaan. Het Agentschap Wegen en Verkeer(AWV) heeft de opdracht gegeven om te starten met fase 2 voor de aanleg van de riolering op deze steenweg. Nadien worden de huizen aangesloten op de nieuwe riool. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jan 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Yannick Peeters brengt met Ginger Black Ginger een jazzy concert met een rauw en fragiel kantje

Abdij_2
Ingezonden foto
 
Bassiste Yannick Peeters is geen onbekende in jazzmiddens, maar nu pakt ze met een eigen project. Hiervoor schaarde ze niet van de minsten rondom haar, want met Claron McFadden (zang), Frederik Leroux (gitaar), Frans Van Isacker (saxofoon, klarinet)  en Jim Black (drums) staat op 27 januari de wereldtop op het podium in het Arjaantheater.
 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jan 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GALMAARDEN - Pauwel Sven en zijn bendeleden trokken door de straten van Galmaarden

Editie_galmaarden_pauwel_2__kopie_
Pauwel Sven trok met zijn sledde door de straten.- Foto Marc Colpaert
 

Pauwel Sven Defrère  trok met zijn bendeleden door de straten van Galmaarden op weg naar de Heetveldemolen om er de rogge te laten malen. Maar eerste stopten ze nog even ter hoogte van het station van Galmaarden, ook al regende het, een drankje geraakt er altijd wel bij, Pluik. Op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar werd de sledde(kar) opgehaald en trokken Pauwel Sven en zijn bende 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jan 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Veerle geeft na drie jaar de fakkel door aan Jo Stalpaert

Editie_galmaarden_veerle_dero_2__kopie_
Veerle stopt als voorzitter maar niet met de politiek.- Foto Marc Colpaert
 

Veerle Dero uit Vollezele geeft na drie jaar het ambt van fractievoorzitter voor de CD&V Galmaarden  door, aan haar partijgenoot Jo Stalpaert ook al uit Vollezele. Veerle Dero, al enige tijd gemeenteraadslid in Galmaarden, behaalde tijdens de verkiezingen nog 481 stemmen, een mooi resultaat. Naast gemeenteraadslid was ze dus gedurende drie jaar voorzitter van de fractie. "Ik heb mijn werk altijd vol overgave gedaan

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jan 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Staat de datum voor de garageverkoop nu al op de helling?

Colpaert_galmaarden_garageverkoop_1__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
De gemeente Galmaarden kondigde deze week aan dat de garageverkoop doorgaat op zondag 15 mei , maar die dag staat er tevens het provinciaal kampioenschap wielrennen voor junioren op de agenda. De kans is dan ook groot dat de garageverkoop naar een andere datum verplaatst wordt. Woon je in de gemeente Galmaarden, Tollembeek of Vollezele 
 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jan 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Schrijf je nu al in voor de garageverkoop van 15 mei

Editie_galmaarden_gemeentehuis_2__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
Woon je in de gemeente Galmaarden, Tollembeek of Vollezele en heb je een hoop spullen op zolder die je niet meer gebruikt? Overbodige babyspullen en speelgoed? Spullen allerlei die je eigenlijk van de hand wil doen? Dan is onze garageverkoop op 15 mei misschien wel iets voor jou. Een eenvoudige en originele vorm voor het verkopen van tweedehandsgoederen. Gezinnen verkopen hun afgedankte goederen zelf voor een 
 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jan 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE - De Firma Castaar een creatief reclamebureau gaat van Kester naar Vollezele

Editie_galmaarden_castaar_1__kopie_
Christophe van Castaar in zijn nieuwe vestiging. - Foto Marc Colpaert
 
De firma Castaar eerst gevestigd in de Molenstraat in Gooik heeft zopas een nieuwe vestiging geopend langs de Ninoofsesteenweg in Vollezele. Bij deze firma zit men goed voor een creatieve reclame campagne en veel meer dan dat. Ze vertellen zelf dat : "Castaar is een advertising, graphic design, print & digital Agency. Think outside the box they say. We just burn that fucking box!", duidelijker kan het niet zijn. Ook voor tal van soorten van belettering kan men bij hen terecht.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jan 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK/HALLE - Germaine werd 100 jaar en dat komt door hard te werken en een goede verzorging

Editie_gooik_kesterberg_germaine_2__kopie_
Germaine werd 100 jaar, met zoon Jos en zijn vrouw aan tafel.- Foto Marc Colpaert
 

Maria Vanderstraeten, maar iedereen noemt haar Germaine, werd op maandag gevierd in Seniorie Kesterberg, omdat ze zich vanaf nu een eeuweling mag noemen. Het zit blijkbaar in de familie want haar zus is nog twee jaar ouder en dus al al 102 jaar jong. Ze werd zo oud door hard te werken en een goede verzorging in Seniorie Kesterberg in Gooik. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jan 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE - Wateroverlast ter hoogte van het woonzorgcentrum De Zwaluw op de Ninoofsesteenweg

Editie_galmaarden_water_overlast_1__kopie_
Nogal wat water op de rijbaan in Vollezele.- Foto Marc Colpaert
 
Voor automobilisten was het oppassen geblazen want er stond heel wat water op tal van wegen en banen zo ook op de Ninoofsesteenweg in Vollezele. Het water viel vandaag - en morgen zou het nog erger worden - met bakken uit de lucht en dat was meer dan merkbaar ter hoogte van de Ninoofsesteenweg in Vollezele. Wie het niet gezien had dat er water op de baan stond kwam plots in een fontein van 
 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jan 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Beste wensen 2022!

Editiepajot_2022
 

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers, adverteerders en medewerkers een gelukkig, maar vooral gezond 2022, met meer contacten en veel leesplezier!

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2022
EP
EP
 

VOLLEZELE - Patrick Demoustiez lanceert een nieuwe app 'Memoires' op de sociale media

Preview
 
Patrick Demoustiez heeft zopas een nieuwe app op de markt gebracht. Volgens deze  Belgische ondernemer uit het Pajottenland is deze nieuwe app -  Memoires app - De Missing Link op sociale media. De app maakt het mogelijk om voortaan berichten met foto’s, video’s, geschreven en gesproken teksten naar de toekomst te sturen. Memoires app zorgt er dan voor dat de berichten aan de personen worden afgeleverd op de datum in de toekomst die de gebruiker heeft ingegeven

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
EP | 01 jan 2022

archief