Artikels Archief van Galmaarden

GALMAARDEN - Al het vijfde buurtfeest in Senneveld

Editie_colpaert_galmaarden_senneveld_1__kopie_
Feest in Senneveld. - Foto Marc Colpaert
 

De bewoners van het Senneveld, een doodlopend straatje in de Flieterkouter in Tollembeek, vierden hun vijfde buurtfeest. Vijf jaar geleden staken enkele bewoners van het Senneveld de koppen bij elkaar en zo was het eerste buurtfeest in Senneveld een feit. En dat loopt heel goed want bijna alle inwoners, een dertigtal, zijn elk jaar van de partij. Voor de kinderen werden

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 aug 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Kinderen genieten in de tuin van het Baljuwhuis

Editie_colpaert_galmaarden_kinderen_1__kopie_
Kinderen amuseren zich in de tuin van het baljuwhuis. - Foto Marc Colpaert
 

Heel wat kinderen komen elke dag genieten van de speelpleinwerking en bij goed weer gaat dit door in de mooie tuin van het Baljuwwhuis in Galmaarden. Elke dag staan de monitoren van Speelplein Kornelius Krokodil paraat om de kinderen een mooie tijd te bezorgen. Gemiddeld komen er zo een veertigtal kinderen elke dag naar de speelpleinwerking in het Baljuwhuis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 aug 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Initiatie boomslepen met Brabantse trekpaarden

Foto_boomslepen
Foto Ingezonden
 

 Tijdens deze praktijkgerichte 2-daagse initiatie ervaar je zelf de kracht van het Brabants trekpaard. Je leert mennen op kordeel en boomslepen met deze zachtaardige en ervaren reuzen. Al het nodige is ter beschikking: lokaal, opgeleerde paarden, materiaal en tuigen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 aug 2019
Marc Sluys
Foto Ingezonden
 

TOLLEMBEEK - Noodbrug over de Markrivier werd afgebroken

Colpaert_galmaarden_brug_weg_1
De palen werden weggenomen. - Foto Marc Colpaert
 

De gemeente Galmaarden heeft een oude noodbrug over de Markrivier laten verwijderen. Het was gemeenteraadslid Rudy Thiebaut(N-VA) die vroeg om deze brug veiliger te maken of te laten verdwijnen. De gemeente Galmaarden koos voor het laatste.
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 aug 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Rijd eens met een Porsche Macan

Porsche_1
Het blijft een iconische wagen. - Foto Marc Colpaert
 
Wij hadden het genoegen om enkele dagen met een Porsche Macan te mogen rijden en het moet gezegd worden deze wagen heeft ons niet teleurgesteld, integendeel. De Macan werd voor de eerste keer aan het grote publiek getoond in 2013 op het salon van Los Angeles en wist de voorbije jaren de verwachtingen van Porsche ruimschoots te overtreffen. Meer nog in die paar jaar werd het de best verkochte Porsche van het moment met meer dan 350.000 exemplaren. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
04 aug 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - André Bosmans met 'Joske' al aan zijn achtste film bezig

Img_20190714_105244_resized_20190717_033748305
André aan het werk in Ninove. - Foto Marc Colpaert
 

Rasechte Galmaardenaar André Bosmans(79) is bezig met de opnames van zijn nieuwe film ‘Joske’, tal van opnames vinden plaats in Ninove, waar hij sinds vorig jaar woonachtig is. André Bosmans wordt eind dit jaar 80 jaar, maar stilzitten zit er niet in voor deze ex-juwelier uit het centrum van Galmaarden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 aug 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Flietermolen nu al meer omzet dan vorig jaar

Editie_colpaert_galmaarden_flietermolen_1__kopie_
Lien en Julian bij de Flietermolen. - Foto Marc Colpaert
 

Vorige maand oversteeg de omzet van 2019 al deze van de totaalomzet van 2018 van de Flietermolen, ondertussen blijft het aantal coöperanten maar stijgen en zitten ze vandaag al aan meer dan 100 personen. Tijdens de algemene vergadering van de Flietermolen werd elk beslissingspunt unaniem goedgekeurd. De Algemene Vergadering verliep vlot. Elke coöperant had 1 stem en op elk 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 aug 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

LENNIK - Ontdek via Schatten van Vlieg de prachtige natuur in Lennik ABSOLUUT een aanrader

Img_20190717_113729_resized_20190729_061054129
Al een voorsmaakje van wat je te wachten staat in Lennik. - Foto Marc Colpaert
 

Vorig jaar was de zomerzoektocht van 'Schatten van Vlieg' al een succes en was de zoektocht in Lennik qua natuur al een zeer leuke tocht, dit jaar overtreft de tocht die van start gaat in Eizeringen alle verwachtingen. Wie een prachtig stukje natuur wilt ontdekken moet zeker deze tocht ondernemen, u gaat nooit geloven dat er zoveels moois in eigen streek te bezichtigen valt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE - Wagen boort zich in café

Colpaert_galmaarden_ongeval_2
Er is een groot gat in de gevel. - Foto Marc Colpaert
 

Een vrouw uit Gooik is vorige nacht het café Route N255 binnengereden ter hoogte van de Ninoofsesteenweg in Vollezele, de schade is aanzienlijk. Blijkbaar zou de vrouw in slaap zijn gevallen volgens de eerste bevindingen. Het café was sinds enkele maanden gesloten dus andere slachtoffers vielen er niet

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - N-VA vindt de Woonwinkel te duur

Editie_colpaert_galmaarden_nva_1__kopie_
De N-VA geen fan van de Woonwinkel. - Foto Marc Colpaert
 

De Galmaardse N-VA fractie heeft de ondersteuning van de Woonwinkel niet goedgekeurd, toch werd het punt door de CD&V goedgekeurd. De N-VA is er zich van bewust van de vele taken die de Woonwinkel Pajottenland op zich neemt maar kan dit agendapunt niet goedkeuren want dit is te duur voor hen.
Ze hebben neen gezegd om de volgende redenen: 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Veel klaprozen dit jaar

Editie_colpaert_bloemen__kopie_
Een mooi beeld van de klaprozen. - Foto Marc Colpaert
 

Waar men gaat langs Vlaamse wegen komt men dit jaar enorm veel plakrozen, papavers of in de volksmond ook wel 'collebloemen' genoemd tegen. Het was reeds in het nieuws en wie rond zich kijkt kan er niet naast kijken, op elke hoek van de straat of op een plekje naast een weide staan er 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Nog steeds heel wat afval te vinden aan het kerkhof

Colpaert_galmaarden_afval_1__kopie_
Veel afval dat er niet in thuis hoort. - Foto Marc Colpaert
 

Ook al is er nog maar onlangs een sluikstorter betrapt die kwam afval dumpen in de containers aan het kerkhof van Galmaarden en toch liggen deze containers al opnieuw vol afval dat er niet in thuis hoort. De gemeentelijke diensten van Galmaarden hebben enkele maanden geleden nog een sluikstorter een boete van 270 euro gegeven, omdat hij allerlei afval in een container had gedumpt, ter hoogte van de 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Gemeente gaat geen schoolkinderen meer ophalen

Colpaert_galmaarden_schoolbus_1
Geen autobus meer om de schoolkinderen op te halen. - Marc Colpaert
 
Vanaf volgend schooljaar gaat de gemeente Galmaarden geen schoolkinderen meer ophalen tijdens de ochtend of avond met hun schoolbussen. Dit was financieel niet meer haalbaar en het aantal kinderen daalde ook fors de laatste jaren. In de Vrije basisschool Sint-Catharinacollege in Galmaarden werd de schoolbus al een tijdje afgeschaft en werken ze met carpoolen en dat lukt vrij aardig.
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN/ GOOIK - Als we niet vlug meer bomen aanplanten ziet het er slecht uit

A_bos_te_weining
Er is in onze streek nood aan veel meer bomen. - Foto Marc Colpaert
 

Een privé persoon uit het Pajottenland wil daadwerkelijk iets doen voor de natuur en roept de mensen op om meer bomen te planten. Hij is al een tijdje op zoek naar stukjes weide of gronden om aan te kopen in Galmaarden en de omliggende gemeenten om van de weiden nadien een bos te maken. Hij doet dit uitsluitend om de natuur te helpen en dit heeft niets met politiek of geld te maken. Wie dit project wel ziet zitten is welkom om mee te denken hoe en waar er extra bomen kunnen geplaatst 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Urbanustochten van de Marktrotters

A_wandeltochten
Ga eens wandelen bij de Marktrotters. - Foto Marc Colpaert
 

De wandelclub De Marktrotters uit Herne organiseren op zondag 21 juli hun Urbanustochten door het Pajottenland. Ze gaan van start van uit de zaal Willem Tell in Tollembeek en de deelnemers zijn vrij te kiezen uit afstanden van 4 tot 32 km. Starten kan vanaf 7 uur tot 15 uur en het inschrijvingsgeld bedraagt 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Lesley is de nieuwe deskundige communicatie

Editie_colpaert_galmaarden_lesley_1__kopie_
Lesley is de nieuwe communicatie deskundige. - Foto Marc Colpaert
 

Lesley Vermeir is de nieuwe deskundige communicatie voor de gemeente Galmaarden en zal dan ook instaan voor ondermeer het driemaandelijk infoblad 'Samen', de website en de nieuwe Facebookpagina van de gemeente. Sinds vorige maand heeft de gemeente Galmaarden aan Lesley Vermeir gevraagd om als deskundige communicatie op te treden voor de gemeente Galmaarden. "Mijn taak zal er in bestaan 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Marcel kreeg een prachtig geschenk van zijn moeder jaren na haar dood

A_pakje_
Een oud kruippakje zorgde voor heel wat emoties. - Foto Marc Colpaert
 

Marcel vond tijdens een opruiming in zijn ouderlijke woning wel een heel apart pakje in zijn kleerkast terug. In een plastiek zak  die Marcel nog nooit had opgemerkt vond hij iets dat hem een heel warm gevoel gaf. Iets om te koesteren met dank aan zijn mama. Tijdens opruimingswerken in de ouderlijke woning moest Marcel ook nog zijn oude kleerkast leeg halen. "Ne mens verzameld door de jaren nog heel wat oude zaken en de laatste jaren had ik het steeds uitgesteld om mijn vroegere kamer 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Tip voor de zomervakantie ga eens minigolf spelen

A_goff_
Minigolf spelen in De Gavers een vakantietip. - Foto Marc Colpaert
 

Wie tijdens de zomermaanden eens een partijtje minigolf wilt spelen kan hiervoor terecht in De Gavers in Geraardsbergen. Kortbij maar toch heel betaalbaar en het blijft leuk natuurlijk. De vakantie is in het land en dus kijken heel wat mensen uit naar een beetje ontspanning, ook mensen met kinderen moeten creatief zijn in het vinden van oplossingen tijdens de twee lange zomermaanden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Al voor de vijfde keer de Dolle Strandbalfeesten

Editie_colpaert_galmaarden_dolle_strandbalfeesten_1__kopie_
Kristof Billens(rechts) met enkele vrijwilligers is er klaar voor. - Foto Marc Colpaert
 

Op zaterdag 13 en zondag 14 juli wordt al voor de vijfde keer de Dolle Strandbalfeesten georganiseerd op een grote weide ter hoogte van het sportcentrum van Galmaarden. Net zoals de vorige edities is de inkom ook nu gratis, wat meer en meer een rariteit begint te worden in de streek. “Wij zijn dit jaar vijf jaar bezig en alles loopt voorlopig nog op wieltjes”, vertelt organisator Kristof Billens. “Om zoiets tot een goed einde 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Kinderen kwamen sporten in het sportcentrum

Editiepajot_galmaarden_sporten_1__kopie_
Kinderen kwamen sporten. - Foto Marc Colpaert
 

Tijdens de eerste week van de grote vakantie kwamen een 60 tal kinderen naar het sportkamp in het sportcentrum van Tollembeek.De sportweek in Tollembeek was voor kinderen tussen tussen 6 en 12 jaar. Zij werden begeleid door 5 monitoren. Het is een omni-sportkamp met op het programma o.a. hockey, baseball, voetbal, dans, (boeren)golf, mountainbike, …

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 04 aug 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 29 jul 2019
Marc Colpaert | 24 jul 2019
Marc Colpaert | 24 jul 2019

archief