Artikels Archief van Galmaarden

GALMAARDEN - Nieuwe burgemeester Patrick Decat

Colpaert_galmaarden_patrick_decat_1__kopie_
Patrick Decat vanaf volgend jaar de nieuwe burgemeester van Galmaarden. - Foto Marc Colpaert
 

De kogel is door de kerk Patrick Decat(CD&V) uit Tollembeek is de nieuwe burgemeester met 1.025 voorkeurstemmen voor de gemeente Galmaarden. In totaal waren er vier partijen in Galmaarden en allemaal zetelen ze binnenkort in de gemeenteraad: CD&V met 11 zetels, N-VA met 6 zetels, GB.G met 1 zetel en Vlaams-Belang met 1 zetel. "Ik ben blij dat ik vandaag kan zeggen dat we een heel propere campagne hebben gevoerd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Pauwstaartvissers vieren hun kampioenen

Editiepajot_pauwstraat__kopie_
Pauwstaartvissers vierden feest. - Foto Marc Colpaert
 

Nico Matthijs was de beste visser dit jaar bij de Pauwstaartvissers en dat werd gevierd in de zaal Commando in Tollembeek. Het was feest bij de Pauwstaartvissers want bij het afsluiten van het werkjaar werden de prijzen uitgedeeld. Een eerste plaats was voor Nico Matthijs, een tweede plaats was voor Luc Thijs en brons ging naar Patrick Thollebeek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Speciale stunt voor de verkiezingen

Editiepajot_galmaarden_billens__kopie_
Billens nooit om een stunt verlegen. Foto Marc Colpaert
 

Kristof Billens, lijstduwer bij N-VA,  heeft opnieuw het middel gevonden om tijdens deze verkiezingsperiode op te vallen, want sinds kort rijdt hij rond met zijn wagen met daarachter een aanhangwagen met een groot scherm erop. 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 okt 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Op bezoek bij de weerman

Colpaert_galmaarden_weerman_1__kopie_
De klas op bezoek bij Meteo Tollembeek. - Foto Marc Colpaert
 

De leerlingen van het 6 de leerjaar GBS de Notelaar uit Vollezele brachten een bezoekje aan het weerstation Meteo Tollembeek. De twintig leerlingen en hun juf Tilly mochten als eerste de nieuwe power-point presentatie bijwonen, speciaal gemaakt voor scholen. "Wij willen daarmee nog meer de kaart 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 okt 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Record aantal lopers

Editiepajot_galmaarden_veldloop__kopie_
Record aantal lopers. - Foto Marc Colpaert
 

Niet minder dan 335 jongens en meisjes van het gemeentelijk onderwijs uit Vollezele, Tollembeek en Galmaarden liepen zich de longen uit het lijf op de scholenveldloop op woensdagnamiddag. Heel wat mama's, papa's en andere familieleden kwamen naar het sportcentrum van Tollembeek om hen natuurlijk 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 okt 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Twee extra mobiele toestellen

Aed_toestel_2
Een AED-toestel. - Foto Kos

De gemeente Galmaarden heeft onlangs twee mobiele AED-toestellen aangekocht die ze zal uitlenen aan Galmaardse verenigingen. In alle dorpskernen van de drie gemeenten hangt er vandaag al een AED-toestel, deze werden aangekocht door het OCMW. Als extraatje werden tevens nog twee mobiele AED-toestellen aangeschaft. Deze toestellen kunnen gratis uitgeleend worden aan een vereniging, mits het betalen van een waarborg. Voor het gebruik van het toestel zelf wordt niets aangerekend. De eerste vereniging die hiervan gebruik kon maken was de chiro Albatros uit Tollembeek. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 okt 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Yogalessen in het Baljuwhuis

Editiepajot_galmaarden_de_mark__kopie_
De Mark organiseert nog steeds yogalessen. - Foto Marc Colpaert
 

De natuurvereniging De Mark uit Galmaarden gaat nog tot  27 november van start met de lessen yoga in het Baljuwhuis van Galmaarden.  Deze vorm van yoga is voor jong en oud en je hoeft helemaal niet lenig te zijn om eraan te beginnen. Ze starten met de 5 oude Tibetaanse oefeningen om gezond, vitaal en jong 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 okt 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Investeren in software

Editiepajot_deneyer__kopie_
Pierre Deneyer. - Foto Marc Colpaert
 

De gemeente Galmaarden is van plan om de volgende maanden heel wat geld te investeren in het aankopen van software programma's voor het personeel. Deze aankoop vloeit enerzijds voort uit verplichtingen wegens doorschuiven van taken vanuit de hogere overheid zoals de digitale akten van de burgerlijke stand en het omgevingsloket voor vergunningen. Anderzijds is ook de software voor het 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 okt 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Dorsplein VOLLEZELE doorgetrokken naar Museum van het Brabants Trekpaard

20181011_151338
Dorsplein wordt doorgetrokken naar Museum van het Brabants Trekpaard Foto Ingezonden
 

 Binnenkort gaat het Museum van het Brabants Trekpaard in Vollezele weer open op een vernieuwd dorpsplein. Dan kan het decor voor de Dag van het Brabants Trekpaard weer schitteren als vanouds.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 okt 2018
Sam Herremans
Ingezonden foto
 

GALMAARDEN - Leren reanimeren

Editiepajot_galmaarden_reanimeren__kopie_
Leren reanimeren. - Foto Marc Colpaert
 

De vrijetijdsdienst van de gemeente Galmaarden organiseerde een cursus 'reanimeren en defibrilleren' speciaal voor de verenigingen uit Galmaarden. Dit omdat het van levensbelang kan zijn dat zoveel mogelijk mensen kunnen reanimeren en weten hoe ze een AED toestel moeten gebruiken. "De 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 okt 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Bewoners zijn laagvliegers beu

Editiepajot_galmaarden_hollestraat__kopie_
De bewoners zijn het beu. - Foto Marc Colpaert
 

De inwoners van de Hollestraat in Tollembeek vinden dat ze beter hun straat een nieuwe naam kunnen geven zoals 'de Formule 1 baan' of 'de racebaan voor zwaar verkeer'. Toen ze in 2016 een nieuwe baan kregen is de miserie van start gegaan en vandaag vlammen heel wat wagens door deze straat.
De inwoners van de Hollestraat, het deel tussen de Ninoofsesteenweg en de Vollezelestraat, zijn boos  

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 okt 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE - Feest bij De Zwaluw

Editiepajot_galm_zwaliw__kopie_
Feest in het rusthuis.- Foto Marc Colpaert
 

In de cafetaria van WZC De Zwaluw in Vollezele genoten heel wat rusthuisbewoners van 'De Pretshow'. De bewoners, familieleden en vrienden konden genieten van dit dol, komisch varieté optreden met gezonde humor, sketches, bekende meezingers en pittige liedjes uit de oude doos. "Tijdens deze show 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 okt 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Verenigingen reanimeren en defibrilleren

Editiepajot_galmaarden_reanimeren
Leren reanimeren. - Foto Marc Colpaert
 

De vrijetijdsdienst van de gemeente Galmaarden organiseerde een cursus 'reanimeren en defibrilleren' speciaal voor de verenigingen uit Galmaarden. Dit omdat het van levensbelang kan zijn dat zoveel mogelijk mensen kunnen reanimeren en weten hoe ze een AED toestel moeten gebruiken. De 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Met een volle bus naar Plopsaland

Editiepajot_plosa__kopie_
Met de bus naar Plopsaland. - Foto Marc Colpaert
 
Bijna honderd personen uit Galmaarden trokken samen met de bus naar Plopsaland in De Panne, een organisatie van de N-VA Galmaarden. Op zondag verzamelden in totaal 86 personen, waaronder heel wat kinderen, ter hoogte van de parking in de Hernestraat, om samen de bus te nemen naar het pretpark. "Wij gaan er
 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Lijst van Vlaams Belang voorgesteld

Editiepajot_galm_vb__kopie_
De mensen van Vlaams Belang in de tuin. - Foto Marc Colpaert
 

Daniël Fonteyne(53) maakte in de tuin van het Baljuwhuis in Galmaarden de namen bekend van de mensen die op 14 oktober op de lijst zullen staan. Hijzelf is lijsttrekker, op de tweede plaats staat Lieve Van Den Nest(57), een derde plaats is voor Sabrina Vandenbrempt(44), een vierde plaats voor Florent Hendrickx(64) en lijstduwer is Pierre Adriaenssens(65). 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN -Geen sprake van voorakkoord

Colpaert_galmaarden_thiebaut_1a
Rudy Thiebaut. - Foto Marc Colpaert

Rudy Thiebaut lijsttrekker voor de N-VA in Galmaarden is niet blij met de geruchten dat zijn partij een voorakkoord sloot met CD&V. Deze week werden er via tal van informatiekanalen het verzinsel de lucht ingestuurd, dat er een voorakkoord was tussen CD&V en N-VA in Galmaarden. "Dit is gewoon de grootste onzin die je maar kan bedenken. Een gesprek tussen verschillende kandidaten van verschillende partijen 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 sep 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Vlaams Belang stelt zijn kandidaten voor

Editiepajot_galm_vb__kopie_
De kandidaten voor Vlaams Belang. - Foto Marc Colpaert
 

Daniël Fonteyne(53) maakte in de tuin van het Baljuwhuis in Galmaarden de namen bekend van de mensen die op 14 oktober op de lijst zullen staan. Hijzelf is lijsttrekker, op de tweede plaats staat Lieve Van Den Nest(57), een derde plaats is voor Sabrina Vandenbrempt(44), een vierde plaats voor Florent Hendrickx(64) en lijstduwer is Pierre Adriaenssens(65). 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 sep 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN opent haar kunstgrasveld

Editiepajot_galmaaren_veld__kopie_
De jeugd mocht mee het veld openen. - Foto Marc Colpaert
 
De gemeente Galmaarden heeft zopas officieel haar nieuw kunstgrasveld geopend in het sportcentrum van Galmaarden. De eerste spadesteek werd gegeven op woensdag 2 mei en de werkzaamheden liepen perfect volgens planning. "Met het openen van dit kunstgrasveld zetten wij met het oog op de toekomst een belangrijke sportieve stap vooruit",
 

Klik hier om meer te lezen

 
23 sep 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Eerste buurtfeest in de Plaatsstraat

Editiepajot_galmaarden_plaats__kopie_
Eerste buurtfeest. - Foto Marc Colpaert
 

In de Plaatsstraat in Tollembeek kwamen niet minder dan 110 mensen samen voor hun eerste buurtfeest, de gewestweg werd daarvoor zelfs gedeeltelijk afgesloten. Vorig jaar werden de eerste gesprekken gevoerd voor het organiseren van een buurtfeest. "Wij hebben vastgesteld dat er de jongste maanden heel wat jonge gezinnen met kinderen in onze straat zijn komen wonen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 sep 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Willy Schollaert doet niet meer mee

Colpaert_galmaarden_kopfoto_schollaert_1__kopie_
Willy Schollaert diende geen lijst in. Foto Colpaert

Willy Schollaert(77) al meer dan 40 jaar het boegbeeld van de Open vld in Galmaarden heeft beslist samen met andere mensen om dit jaar met geen kieslijst voor Open vld naar de verkiezingen te trekken.
Sinds de fusie in 1976 werd er altijd al een lijst ingediend door de liberalen. "Het is met heel veel spijt in mijn hart, dat ik samen met enkele mensen, beslist heb om dit jaar geen lijst in te dienen", zucht Willy. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 sep 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 12 okt 2018
Marc Colpaert | 12 okt 2018
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 okt 2018
Marc Colpaert | 12 okt 2018
Marc Colpaert | 12 okt 2018
Marc Colpaert | 09 okt 2018
Marc Colpaert | 09 okt 2018
Marc Colpaert | 09 okt 2018
Marc Colpaert | 25 sep 2018
Marc Colpaert | 23 sep 2018

archief