Artikels Archief van Galmaarden

TOLLEMBEEK -Bewoners Zonnelied trokken de sportieve kaart

Colpaert_galmaarden_voetbal_1__kopie_
Een sportieve namiddag. - Foto Marc Colpaert
 

Tal van bewoners van Zonnelied, De Oude Pastorij uit Tollembeek trokken hun sportiefste schoenen aan voor een wedstrijdje voetballen op een plein achter het sportcomplex van Tollembeek. Daarnaast zakten heel wat bewoners uit tal van andere zorginstellingen af naar Zonnelied in Tollembeek, voor een vriendschappelijk voetbaltornooi.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jun 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK -Het Kermiscomité van Tollembeek was gul met waardebons

Editie_colpaert_galmaarden_geschenkjes_zonnelied_1__kopie_
Heel wat mensen vielen in de prijzen. - Foto Marc Colpaert
 

Het Kermiscomité van Tollembeek organiseerde in mei drie dolle kermisdagen met tal van wedstrijden en nu werden heel wat prijzen uitgedeeld aan een twintigtal personen. Wie tijdens het kermisweekend een bezoekje bracht aan de barbecue of eens binnen liep in de zaal Willem Tell kon deelnemen aan verschillende wedstrijden. In een lokaal van Zonnelied in Tollembeek 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jun 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Mensen helpen Mensen Pajot deelde enkele cheques uit

Editie_colpaert_galmaarden_mensen_helpen_galm_1__kopie_
Heel wat verenigingen kregen een cheque. - Foto Marc Colpaert
 

De vereniging Mensen helpen Mensen Pajot uit Oetingen heeft op het kasteel van Vollezele een aantal cheques uitgedeeld aan enkele verenigingen uit het Pajottenland. Alvorens ze van start gingen werden alle medewerkers van de vereniging bedankt voor hun vrijwillige medewerking door de jaren heen. De opbrengst van de laatste jaren gaven ze aan de verenigingen

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jun 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN -De Krekels kwamen met velen de Bosberg verkennen

Colpaert_galmaarden_de_krekels_2__kopie_
DE Krekels waren met heel wat wandelaars. - Foto Marc Colpaert
 

De wandelclub De Krekels uit Halle zakten met een kleine honderd mensen af naar de Bosberg in Galmaarden om vanaf daar te starten voor een wandeling van ongeveer 8 kilometers. Elke donderdag is deze vereniging wel ergens in het Pajottenland of zelfs daarbuiten te vinden om ergens een mooie streek of buurt te verkennen. "Gemiddeld stappen wij elke donderdag 8 of 11 km en we proberen 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jun 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Gemeente investeert in discuskooi

Editie_colpaert_gooik_atletiek_1__kopie_
Er werd al gebruik van gemaakt. - Foto Marc Colpaert
 

Op de atletiekpiste in Gooik staat sinds deze week een nieuwe discuskooi of discusstand te blinken, kostprijs ongeveer 15.000 euro. De gemeente Gooik is stelselmatig bezig met de verdere uitbouw van hun sportinfrastructuur ter hoogte van de nieuwe  atletiekpiste in Strijland. In een uithoek van het terrein werd nu een nieuwe discuskooi geplaatst. "Gelukkig kunnen wij voor het plaatsen van deze nieuwe infrastructuur rekenen

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jun 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Schoolfeest even uitgesteld door het slechte weer

Editie_colpaert_galmaarden_schoolfeest_1__kopie_
Feest in de Hoogstraat.- Foto Marc Colpaert
 
Het schoolfeest van de Gemeentelijke Basisschool in Galmaarden werd enkele uren uitgesteld door het slechte weer. Op zaterdag vierde GBS Galmaarden hun schoolfeest. Het thema van het schoolfeest dit jaar was kermis. Door de dreigende onweersbuien werd het schoolfeest enkele uren uitgesteld. "Eerst waren de optredens van de kleuters voorzien rond 15.30 uur, maar door de hevige rukwinden en het onvoorspelbare weer, hebben wij deze uitgesteld tot 18 uur en
 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jun 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PAJOTTENLAND – Commissaris Philippe Annys aangesteld als waarnemend korpschef

Dsc08479a
PAJOTTENLAND – Commissaris Philippe Annys aangesteld als waarnemend korpschef - © Deschuyffeleer
 

Zeker de eerstkomende maanden is het commissaris Philippe Annys (48) uit Halle die de leiding over de politie Pajottenland zal waarnemen. Die verzekert de basispolitiezorg in Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen. Hij werd daartoe door het politiecollege aangesteld totdat er mogelijks een nieuwe mandaathoudende korpschef zal worden aangewezen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER/GALMAARDEN - Met 5 euro een mountainbike gewonnen

Editie_colpaert_galmaarden_fiets_1__kopie_
De gelukkige winnaar met zijn fiets.- Foto Marc Colpaert
 

Marc Vanhalle uit Bever kon het bijna niet geloven toen men hem vanuit de Galmaardse wielerclub De Mijnsprinters belde om hem te melden dat hij een mountainbike van 700 euro had gewonnen. Samen met een kleine 1.000 personen ging Marc en zijn vrouwtje Patricia op de verkiezingsdag, naar de barbecue van de Mijnsprinters in de zaal Willem Tell in Tollembeek. "Wij moesten bijna een uur aanschuiven voor we onze bestelling konden plaatsen, maar achteraf gezien was het dit meer dan waard", lacht Marc. Hij is niet zo een geluksvogel en won in zijn leven nog nooit

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jun 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - De KBC-seniorenclub trok door Tollembeek

Editie_colpaert_galmaarden_ex_kbc_1__kopie_
Heel wat ex KBC-personeelsleden waren op stap. - Foto Marc Colpaert
 

Een dertigtal leden van de KBC-seniorenclub afkomstig uit de driehoek Halle-Brussel-Aalst trokken door de straten van Tollembeek. Elke maand komen deze gepensioneerde bankbedienden samen om in groep 5 tot 10 km te wandelen. Daarnaast worden er nog tal van andere activiteiten georganiseerd, alles bijeen zo een honderdtal per jaar. "Vandaag lopen we hier door het mooie Pajottenland 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jun 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Een hamburger voor de bloedgevers

Editie_colpaert_galmaarden_bloedgevers_1__kopie_
Lekker smullen na de bloedafname. - Foto Marc Colpaert
 

Tijdens de bloedafname in het Baljuwhuis van Galmaarden kwamen niet minder dan 130 mensen bloed doneren, onder hen ook tien mensen die voor de eerste keer langs kwamen. De vereniging de Vrijwillige Bloedgevers uit Galmaarden zou graag dit jaar minstens 500 mensen laten bloed doneren, tijdens vier bloedafnames door het jaar heen. " Om dit resultaat te bereiken moeten er bij .
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jun 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN - Mensen helpen Mensen Pajot deelde enkele cheques uit

Editie_colpaert_gooik_mensen_helpen_mensen_gooik_1__kopie_
Heel wat verenigingen waren tevreden. - Foto Marc Colpaert
 

De vereniging Mensen helpen Mensen Pajot uit Oetingen heeft op het kasteel van Vollezele een aantal cheques uitgedeeld aan enkele verenigingen. Alvorens de cheques werden uitgedeeld werden alle medewerkers bedankt voor hun vrijwillige medewerking door de jaren heen. De opbrengst van de laatste jaren gaven ze aan de verenigingen Samana (de vroegere Ziekenzorg) uit Gooik, 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jun 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Op zoek naar de Fossemannen

Editie_colpaert_galmaarden_wandelen_1__kopie_
Wandelaars kwamen samen in het centrum. - Foto Marc Colpaert
 

De vereniging Streekgidsen Pajottenland en de Zennevallei organiseerden vanuit het centrum van Galmaarden een wandeltocht door de mooie streek. De deelnemers gingen van start aan de kerk van Galmaarden voor een tocht van ongeveer 7 kilometers en kwamen ondermeer de prachtige Markvallei ontdekken. Hun gids Aimé Weverbergh gaf aan de deelnemers,

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jun 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE - Samana Herne en Herfelingen ontvangen ieder een cheque van 2.500 euro

Editie_colpaert_herne_samana_1__kopie_
De twee afdelingen uit Herne kregen een cheque. - Foto marc Colpaert
 

Twee afdelingen van Samana uit Herne en Herfelingen kregen van de vereniging Mensen helpen Mensen Pajot, elk een cheque van 2.500 euro. Op het kasteel van Vollezele werd door deze vereniging enkele cheques uitgedeeld. Elke vereniging kreeg een mooi bedrag van 2.500 euro. "Ik wil tevens speciaal al de vele vrijwilligers bedanken, want zonder hen was het niet mogelijk om al dit geld

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jun 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Oud-gemeentehuis van Tollembeek krijgt vier nieuwe bewoners

Editie_colpaert_galmaarden_oud_gemeentehuis_2__kopie_
Betty in haar nieuw optrekje. - Foto Marc Colpaert
 
Op maandag kwamen Angelique, Manuel, Steven en Betty hun intrek nemen in het oude gemeentehuis van Tollembeek. Enkele jaren geleden verkocht de gemeente dit oud gebouw aan de VZW Zonnelied, de Oude Pastorij en die  maakte er een nieuwe thuis voor 8 personen van. Op maandag namen er al vier hun intrek, in september komt er nog eentje bij. Hier kunnen bewoners terecht om bijna
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jun 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Jaarmarktcomité en de gemeente HERNE heten iedereen welkom op de alom bekende jaarmarkt

5
Jaarmarktcomité en de gemeente HERNE heten iedereen welkom op de alom bekende jaarmarkt - © Deschuyffeleer
 

De voorbereidingen voor de 42ste editie van de Jaarmarkt Herne zijn thans in hun eindfase beland. Op pinkstermaandag 10 juni wordt Herne dan ook terug de trefplaats voor alles en iedereen die van ver of van nabij het jaarmarktgebeuren en het landelijke Groene Kwadrant een warm hart toedragen. Zoals de traditie het wil worden vooral op pinkstermaandag weerom duizenden en duizenden bezoekers.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GALMAARDEN - Flietermolen gooit de deuren open

Editie_colpaert_galmaarden_flietermolen_feest_4__kopie_
Feest in de Flietermolen. - Foto Marc Colpaert
 

De Flietermolen in de Flieterkouter in Tollembeek gooide de deuren open en zodoende mochten heel wat mensen kennismaken met deze opnieuw werkende, meer dan tweehonderd jaar oude molen. Eigenaar en bezieler achter het hele Flietermolen verhaal Julian Still had samen met enkele vrijwilligers ervoor gezorgd dat de nodige tafels en stoelen geplaatst werden voor de molen. De bedoeling was dat de mensen een bezoekje brachten aan de molen,
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jun 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Mosdeshow bij Samana

Editie_colpaert_galmaarden_kleding_1__kopie_
Een modeshow bij Samana. - Foto Marc Colpaert
 

De vereniging Samana Tolembeek organiseerde een modeshow in de Parochiezaal van Tollembeek. Het was de firma Carmen Collection, Thuis in Mode, die met de modellen Bianca en Carmen de kleding aan de mensen kwamen tonen. "Het was op vraag van vele leden, dat we aan een firma gevraagd hebben om eens een modeshow te organiseren tijdens een vergadering van Samana", zei voorzitter Eliane Ankaert. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jun 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN / GOOIK - Leerlingen van De Oester kwamen alles te weten over het weer

Editie_colpaert_galmaarden_weerman_3__kopie_
De leerlingen uit Gooik. - Foto Marc Colpaert
 
 Het weerstation Meteo Tollembeek kreeg een dertigtal kinderen van de school De Oester uit Strijland-Gooik op bezoek. De kinderen kregen van weerman en oprichter van het weerstation Luc Herremans, meer info over het weer. Alle leerlingen van het vierde leerjaar met juf Karine en stagiaire Fran kregen een boekje met een handleiding voor het waarnemen van het weer. Daar konden ze samen met Luc een weerkaart opstellen van die dag. Het bezoek aan het weerstation was een leuke afsluiter van de schooldag.
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jun 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Bankkantoor ING in hartje BEVER terug open

Dsc08175
Bankkantoor ING in hartje BEVER terug open - © Deschuyffeleer
 

Vandaag heropende het ING-kantoor te Bever zijn deuren. Dat was de mededeling die de klanten enige dagen terug in hun bus mochten ontvangen vanwege de zonedirectie ING Oost- en West-Vlaanderen. Het kantoor op de Plaats 50 was sinds de plofkraak eind oktober 2017 niet meer operationeel. Sindsdien waren de klanten van het toenmalig Record-kantoor......

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND neemt afscheid van politiechef Marc Hellinckx

Afscheid_marc_hellinckx_mei_2019__1_
PAJOTTENLAND neemt afscheid van politiechef Marc Hellinckx - © Deschuyffeleer
 

Tijdens een bijeenkomst in feestzaal August in Lennik naar aanleiding van zijn pensionering werd hoofdcommissaris Marc Hellinckx (60), de korpschef van de politie Pajottenland, uitgewuifd door zijn medewerkers, de burgemeesters van het politiecollege, de leden van de politieraad, vertegenwoordigers van de diensten waarmee hij heeft samengewerkt, collega's, vrienden en kennissen. Na haast gedurende 10 jaar de leiding.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mei 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 21 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 11 jun 2019
Marc Colpaert | 04 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 30 mei 2019

archief