Artikels Archief van Galmaarden

C21

VOLLEZELE - De Akkerwinde wordt gedeeltelijk een centrum voor dagopvang

Editiepajot_galmaarden_akkerwinde_foto_marc_colpaert__kopie_
Akkerwinde in Vollezele.- Foto Marc Colpaert
 
Het lokaal bestuur Galmaarden en de Welzijnskoepel West-Brabant wensen in de gemeenschappelijke ruimte van de seniorenwoningen een centrum voor dagopvang (CDO) op te richten, uitgebaat door de Welzijnskoepel West-Brabant. Dit in de lokalen van Akkerwinde in de Steenstraat in Vollezele.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Drank op een evenement mag alleen nog in een herbruikbare beker

Editie_galmaarden_gemeentehuis_3__kopie_
Foto Marc Colpaert
 

Het lokaal bestuur Galmaarden heeft 1.000 herbruikbare bekers ter beschikking voor de organisatie van evenementen in Galmaarden. Want drank serveren op een evenement mag vanaf 15 juni alleen nog met herbruikbare bekers. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - KIJK! IK FIETS! in het Sportcomplex Galmaarden

Foto_fiets_1__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
Sport en beweging organiseert in samenwerking met de gemeente Kijk, Ik Fiets,  op zaterdag 10 juni van 10:00 tot 11:30 uur. Je kindje leren fietsen? Dan kan bij Kijk! Ik Fiets! Een ervaren lesgever helpt jou en je kind en zorgt voor toffe oefeningen. Zo komen jullie op één les al een heel eind. Na de les thuis nog goed oefenen en dan kunnen jullie er met het hele gezin met de fiets op uit!

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Meer dan 200 mensen kwamen gezellig eten in het dorpsrestaurant

Editie_galmaarden_eten_willem_tell_2__kopie_
Heel wat mensen kwamen gezellig eten. - Foto Marc Colpaert
 

Het was terug gezelligheid troef in de zaal Willem Tell in Tollembeek. Niet minder dan 210 mensen zakten af naar het maandelijks restaurant en beleefden er een gezellige namiddag. Er was deze keer geen speciale spreker voorzien. "De mensen hebben aangegeven dat ze vandaag eens gewoon een gezellige namiddag wilden dansen na het eten", aldus OCMW-voorzitter Kurt Penninck.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Lokale besturen Galmaarden, Gooik en Herne organiseren 3 fusiecafés voor inwoners

20230320_114528__kopie_
Foto Marc Colpaert
 

In maart en april keurden de lokale besturen van Galmaarden, Gooik en Herne de principiële beslissing tot vrijwillige fusie goed. De voor- en nadelen van een fusietraject worden de komende weken en maanden diepgaand onderzocht. “De inwoners nog beter van dienst zijn, dat moet het resultaat van de fusie zijn,” aldus Ludo Persoons, burgemeester Galmaarden. “Onze inwoners meenemen in dit verhaal,  

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Eerste drieling ooit trouwden vandaag 10 jaar geleden in Galmaarden

Colpaert_galmaarden_drieling_4a__kopie_
Een beeld van 10 jaar geleden. - Foto Marc Colpaert
 
Op 1 juni 2013 was het een speciale dag in Galmaarden want toen trouwden voor de eerste keer een drieling, twee zussen en een broer voor de wet in Galmaarden. Katja Peremans en Jean-Francois Daniaux, Miranda Simons met Michaël Peremans en Maryline Peremans met Dirk Durant. Wij vroegen ons af hoe het met deze drie koppels zou zijn en gingen tien jaar later een kijkje nemen. Gelukkig ze waren nog allemaal getrouwd want tegenwoordig weet je maar nooit.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - De N-VA maakt de kerk met de grond gelijk, veel te duur en er ver over!

Editiepajot_galmaarden_kerk_puin_foto_marc_colpaert
Foto Marc Colpaert
 
De N-VA is absoluut niet blij dat de gemeente veel miljoenen euro's gaat investeren om de afgebrandde kerk een nieuwe bestemming te geven. Dit wil zeggen dat tot nu toe: de herbestemming van de kerk de gemeenschap 5.411.885 euro meer kost, dan het verkregen verzekeringsgeld. "Wij hebben altijd gezegd dat het bedrag uitgekeerd door de verzekering enkel mocht dienen voor de heropbouw van de kerk en ten tweede dat het de gemeenschap niet meer mag kosten dan het bedrag van het verzekeringsgeld. Wij beseffen ook dat er prijsstijgingen geweest zijn maar een heropbouw dat bijna dubbel zoveel kost dan het getrokken verzekeringsgeld vinden wij als N-VA-fractie er ver over", aldus Rudy Thiebaut van de N-VA.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - De restauratie van de Sint-Pieterskerk komt weer een 'zeer dure' stap dichterbij

Colpaert_galmaarden_kerk_1__kopie_
Foto Marc Colpaert
 

Op de jongste gemeenteraad van 30 mei 2023 werd de opdracht voor de restauratie van de Sint-Pieterskerk, de renovatie van een deel van het Baljuwhuis én de heraanleg van het kerkplein geagendeerd. Daaruit blijkt nu dat het geen goede zaak was om zo lang te wachten om van start te gaan met het project. Het blijft ook vandaag nog een uiterst dure grap dat moet betaald worden door de gemeenschap. De werken moeten achter de rug zijn eind 2025 of ze kunnen een erfggoedpremie van meer dan 1 miljoen kwijtspelen. Hieronder leest u het standpunt van de gemeente! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Eén minuut stilte voor Veronique Stroobant tijdens de gemeenteraad

Colpaert_galmaarden_nva_drie_1__2_
Eén minuut stilte voor Veronique.- Foto Marc Colpaert

Tijdens de jongste gemeenteraad werd er een minuut stilte in acht genomen wegens het overlijden van Veronique Stroobant uit Tollembeek. Tot ongeveer een jaar terug was ze een actief gemeenteraadslid voor de N-VA in Galmaarden. Veronique is op 24 mei thuis in Tollembeek overleden en de uitvaartdienst heeft plaats in de aula van het funerarium Luypaert. Dit  op 2 juni om 11.30 uur. Er is gelegenheid tot een laatste groet in het funerarium Luypaert in de Scherpstraat 15 in Herne op woensdag 31 mei van 18.30 tot 19.30 uur. Veel sterkte aan de familie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Meer dan 5 miljoen euro extra voor de kerk te betalen door u en mij

Editie_galmaarden_kerk_toekomst_5__kopie_
De kerk oplappen zou geen 5 maar 10 miljoen kosten.- Foto Marc Colpaert
 

Tijdens de jongste gemeenteraad in Galmaarden werd meegedeeld dat de kosten voor de heropbouw van de kerk in Galmaarden geen 5 miljoen gaat kosten, maar meer dan het dubbele namelijk 10,4 miljoen euro. Als we de berekening maken van het verzekeringsgeld en de erfgoedpremie van meer dan 1 miljoen dan moeten de inwoners van Galmaarden nog steeds meer dan 5 miljoen betalen. Tel daar nog eens bij het fusieverhaal waarbij naast Galmaarden ook de gemeenten Gooik en Herne nog een pak schulden hebben en u begrijpt dat de volgende jaren het een grote ramp gaat worden qua financiële draagkracht 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - De Brusselse uittocht ontwricht de hele Vlaamse Rand, game over voor de Vlamingen

Th

Volgens Klaas Slootmans van het Vlaams Belang is het "Zonder beleidsommekeer game over voor Vlamingen in de Rand”. Uit een nieuwe studie van het Brussels Instituut voor Statistiek en Analyse (BISA) over de demografische bewegingen in en vanuit het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest blijkt opnieuw een grote uittocht vanuit Brussel richting Vlaamse Rand. “Die omvolking leidt tot een dramatische ontwrichting van ons maatschappelijk weefsel”, reageert Vlaams Volksvertegenwoordiger Klaas Slootmans. “Zonder kordaat noodplan voor de Rand is het game over voor de Vlaamse gemeenschap in het kerngebied van Vlaanderen.” 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Groen Pajottenland gaat van start met een gezamelijke groep in Herne, Galmaarden en Gooik

A_groen
De politieke partij Groen Pajottenland gaat van start met een gezamelijke groep in Herne, Galmaarden en Gooik of dat is tenminste hun bedoeling. Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2024 en de plannen voor een fusiegemeente Gooik, Galmaarden & Herne, gaat Groen van start met een gezamenlijke groep in de 3 gemeenten. "Iedereen is van harte welkom op ons Groen kennismakingsmoment voor Gooik, Galmaarden & Herne op maandag 12 juni om 20u", vertelde Alwin Loeckx van Groen Pajottenland. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Florent ging al voor de 74 ste keer op bedevaart naar Halle

Editie_galmaarden_florent_wandelaars_3__kopie_
Florent ging al 74 keer te voet naar Halle.- Foto Marc Colpaert
 

Op zaterdag kwamen een dertigtal wandelaars even op krachten met een tasje soep in het Baljuwhuis, om nadien verder te trekken te voet naar Halle. Florent Vanderper is ondertussen geen onbekende meer in de streek. Deze kranige 91 jarige stapte dit jaar al voor de 74 ste keer - ja u leest het correct de 74 ste keer - te voet naar Halle. Florent woont in Lichtervelde en dat ligt op 107 km van Halle. Het zit in de familie want zijn grootvader stapte de eerste keer al in 1886 naar Halle. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN werd de 45ste diervriendelijke gemeente van Vlaams-Brabant

Editie_galmaarden_diervriendelijke_gemeente_1__kopie_
Frank Nevens kwam het label overhandigen.- Foto marc Colpaert
 
Op zaterdag 27 mei overhandigde gedeputeerde Bart Nevens het label van diervriendelijke gemeente aan burgemeester Ludo Persoons en schepen Patrick Decat van Galmaarden. De gemeente Galmaarden is daarmee de 45 ste diervriendelijke gemeente die dit label ontvangt. Een diervriendelijke gemeente ontvangt van de provincie Vlaams-Brabant een label na onderschrijving van de beginselverklaring. Daarmee verbindt ze zich tot het nemen
 

Klik hier om meer te lezen

 
28 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

DENDERWINDEKE - Werken aan de Edingsesteenweg zorgen voor problemen

20230524_173335
Foto Marc Colpaert
 

Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf 9 mei aan de Edingsesteenweg (N255) in Denderwindeke. Vanuit de richting van Ninove kunt u nog doorrijden naar Vollezele. Maar vanuit Vollezele moet je een grote omweg doen via Oetingen of Galmaarden. Het gaat om het stuk vanaf de middengeleider kort voor het kruispunt met de Kruisveldstraat tot aan de bushalte net voor het kruispunt met de Minnenhofstraat. Over een afstand van ongeveer een kilometer 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - Lees eens een Levend boek in de spiegeltent in Ninove op maandag 29 mei

Editie_ninove_bib_2__kopie_
Foto Marc Colpaert
 

Kom eens  een levend boek lezen in de spiegeltent in Ninove op maandag 29 mei van 14u tot 17u. Sommige mensen zijn levende boeken. Ze vertellen aan jou persoonlijk een waargebeurd verhaal van verlies en veerkracht. Wie weet raak je erdoor geïnspireerd en gesterkt? In ieder geval werpt het een ander licht op de verteller en doorbreekt het soms taaie clichés. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Veel danslustige 55-plussers tekenden aanwezig op JEIRN danst Geirn

Jeirn_danst_geirn_2023__1_
Veel danslustige 55-plussers tekenden aanwezig op JEIRN danst Geirn - © Deschuyffeleer
 

Na het succes van het ‘Jaarmarktcafé’ van vrijdagavond was de feesttent van het jaarmarktcomité vandaag de plaats van afspraak voor de tweede editie van Jeirn danst Geirn, een gemoedelijke muzikale namiddag voor 55-plusssers. Met haast 300 waren ze om in te gaan op de uitnodiging van het lokaal bestuur om er samen met ‘vedetten van bij ons’ een spetterende namiddag van te maken.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mei 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer + ingezonden
 

GALMAARDEN - Kermis en meiboomplanting in het centrum

Editie_galmaarden_meiboom_1__kopie_
De meiboom wordt naar het centrum gebracht.- Foto marc Colpaert
 

Op vrijdagavond werd de kermis op gang geschoten door ondermeer een meiboomplanting ter hoogte van de vroegere fontein in het middenplein in het centrum van Galmaarden. Dit was een organisatie van Ergoed Galmaarden. Maar dat was natuurlijk niet alles tot 29 mei is het tevens kermis in Galmaarden! Kom dus eendjes vangen, de flosj pakken op de kindermolen, schieten in het schietkraam of kom je uitleven in de botsauto's. Of ga naar huis met mooie prijzen van het lunapark. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Pajotse kinderen fuiven op een veilige manier

Editie_galmaarden_fuif_2__kopie_
Feest in de zaal Willem Tell.- Foto Marc Colpaert
 

In de zaal Willem Tell in Tollembeek kwamen enkele honderden kinderen uit Galmaarden, Bever en Herne samen om er op een veilige manier samen feest te vieren. De MEGA fuiven in het Pajottenland willen de kinderen sensibiliseren rond gezondheid en veilig fuiven vooraleer ze de stap zetten naar het secundair onderwijs. De MEGA fuif werd voor de allereerste keer georganiseerd in 2 dagen.  "We zijn een beetje slachtoffer geworden van ons MEGA succes", aldus Bianca Vanreepinghen coördinator MEGA project Pajottenland 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Opnieuw kwamen er 126 mensen bloed doneren in het Baljuwhuis

P1004043__kopie_
Ingezonden foto
 
Op donderdagavond kwamen in totaal 126 mensen bloed doneren in het Baljuwhuis, dit zijn er evenveel als drie maanden geleden. Ondertussen staat de teller voor dit jaar op 252 en dus is de kaap van 500 bloedgevers nog steeds een haalbare kaart.
 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief