Laatste artikels van Ternat

Regiobib gaat voluit voor samenwerking

Persbericht_regiobib
 

 De Regiobib bestaat uit 15 bibliotheken in de regio Pajottenland & Zennevallei: Affligem, Beersel, Dilbeek, Galmaarden, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Gooik en Linkebeek. Zij gaan nu voluit voor samenwerking en voeren vanaf 1 maart hetzelfde bibliotheekreglement in.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2021
Marc Sluys
Ingezonden
 

TERNAT - Gemeentelijke basisscholen sluiten tot 10 maart en buitenschoolse activiteiten opgeschort

Img_4652
 

De coronacijfers blijven maar stijgen in Ternat. In de gemeenteschool in Wambeek zit nu al een vierde van de leerlingen in quarantaine. Daarom sluiten de gemeentescholen tot 10 maart en worden ook alle activiteiten van sport- en jeugdverenigingen voor kinderen tot 13 jaar opgeschort.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2021
Guido Van Cauweaert
 

TERNAT - Sensibiliseren om de verkeersregels te respecteren

Fb_img_1614333234789
In Wallonië en Brussel wordt er al veel meer gesensibiliseerd om de veiligheid van de fietser te garanderen.
 

De gemeente organiseert een wedstrijd waarbij leerlingen van de scholen een alternatief verkeersbord kunnen ontwerpen om de automobilisten eraan te herinneren dat ze de nodige afstand moeten bewaren wanneer ze een fietser inhalen of kruisen. Op veel Ternatse wegen kan dat niet dus...

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2021
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT doet mee aan de Gezondheidswandeling

20210215_ternat_gezondheidswandeling-3_40p
Achter die QR-codes staan verschillende gezondheidstips. Zo worden de wandelaars tijdens hun staptocht nog meer geïnformeerd over Tournée Minérale en andere gezondheidsinitiatieven
 

De sportdienst stippelde samen met de dienst welzijn een wandelroute uit. Onderweg werden QR-codes aan paaltjes gehangen die gezondheidstips geven. Dat kadert in een actie van het Lokaal Gezondheidsoverleg. UPDATE : Eigenlijk blijkt het gewoon de bestaande Pol de Montwandeling te zijn waarop men QR-bordjes met gezondheidstoestand heeft gehangen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2021
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Fietsbieb opent de deuren

Img_4644
De Fietsbieb is gevestigd in het oude gemeentehuis en is elke laatste zaterdag van de maand open van 10u tot 12u. De medewerkers helpen graag mee om een geschikte fiets te zoeken.
 

Nadat de officiële opening eerder was uitgesteld door corona, opent de Fietsbieb van Ternat op zaterdag 27 februari de deuren. Kinderen tussen 2 en 12 jaar kunnen er terecht om een fiets te huren voor 20 euro per jaar.  Door Corona werken ze voorlopig op afspraak (https://tinyurl.com/fietsbiebternat). Wie zelf een fiets wil schenken kan contact opnemen via ternat@fietsbieb.be. Schenkers krijgen in ruil een jaar gratis lidmaatschap. Ook vrijwilligers mogen zich nog steeds melden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2021
Guido Van Cauwelaert
 

Politiezone start met onthaal op afspraak

Onthaal_op_afspraak
 

 Sinds 15 februari kunnen de inwoners van politiezone TARL voor niet-dringende afsoraken bij de wijkpolitie online een afspraak maken in de agenda van de wijkpolitue.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 feb 2021
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Vanessa Chinitor brengt Valentijnsconcert aan WZC Carolus

Vanessa_chinitor_tv2
 

Woensdagnamiddag konden de bewoners van rusthuis Sint-Carolus genieten van een Valentijnsconcert gebracht door Vanessa Chinitor. Dat was eeninitiatief van busmaatschappij Coach Partners en reisbureau Viamundi, die 21 rusthuizen aandoen voor een concert met de zangeres bekend van Eurosong.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2021
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Bib gaat even dicht voor invoeren nieuw informaticasysteem

Img_4643
 

De dienstverlening van de bibliotheek krijgt vanaf maart, net zoals de meeste Pajottenland & Zennevallei-bibliotheken, een digitale upgrade. Dankzij een nieuw systeem kunnen leners een pak vlotter materiaal van de bib ontlenen en terugbrengen. De bib sluit de deuren van 19/02 tot 1/03

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2021
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT/LIEDEKERKE - Plantactie Plan Steenuil

Aanplanting_meersstraat_plan_steenuil
 

In het kader van het Plan Steenuil, een samenwerkingsverband tussen het regionaal landschap en de gemeenten Liedekerke en Ternat, zullen er 4500 stuks bosplantgoed worden aangeplant langs enkele percelen tussen de Bellebeek en de Meersstraat in Sint-Katherina-Lombeek. Dat zal gebeuren op zaterdag 27 februari om 9,30 uur.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 feb 2021
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

DILBEEK/TERNAT- Bewoners Sint-Martens-Bodegem blijven zich verzetten tegen megalomaan bouwproject

Img_4642
 

De omwonenden van de oude brouwerij gAppelmans gaan in beroep bij de bestendige deputatie tegen de vergunning die het schepencollege afleverde voor een grootschalig bouwproject op de site van de oude brouwerij en de erachter gelegen boomgaard. Ze vragen ook aan de Vlaamse overheid om een vernietiging van de gemeenteraadsbeslissing waarmee een aangepast stratentracé werd goedkeurde. Eerder verschenen zie

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 feb 2021
Guido Van Cauwelaert
 
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 03 feb 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 29 jan 2021
Guido Van Cauwelaert | 27 jan 2021
Guido Van Cauwelaert | 19 jan 2021
Guido Van Cauwelaert | 13 jan 2021
Sam Herremans | 01 jan 2021
Guido Van Cauwelaert | 31 dec 2020
Guido Van Cauwelaert | 29 dec 2020
Guido Van Cauwelaert | 21 dec 2020
Guido Van Cauwelaert | 04 dec 2020
Guido Van Cauwelaert | 02 dec 2020

archief