Laatste artikels van Ternat

TERNAT - Gemeentelijke Ouderenraad schenkt 500 plantjes aan bewoners woonzorgcentra en serviceflats

Img_3980
 

De gemeentelijke ouderenraad of GOAR laat aan elke bewoner van de woonzorgcentra en serviceflats een kamerplant leveren. Ook het personeel krijgt een bloemetje om hen te bedanken voor het fantastische werk dat zij leveren. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 apr 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Vrouwelijke T1 en Red Flames versterken de werking van FC Dames

Diesel1
 
FC Dames Ternat wil van deze voetballoze periode gebruik maken om zich nog sterker te gaan profileren. Meer dan ooit wil de club een ploeg zijn voor en door vrouwen. Voor het eerst in de clubgeschiedenis werd recent een vrouwelijke hoofdtrainster voor de A-ploeg aangesteld, Leslie Engels. Nicky Evrard wordt keepertrainster.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert
GvC
 

TERNAT - Dierenhotel Hof ter Linden slaakt noodkreet

Img_4034
 

Door de lockdown als gevolg van de coronaepidemie hebben mensen geen nood aan een Dierenhotel. Ook het in 2018 vernieuwde honden- en kattenhotel van Sandra Lavers staat dan ook volledig leeg. De uitbaters hebben geen inkomsten en ontvangen ook geen steun van de Vlaamse overheid. Ze hebben dan ook een brief geschreven aan de bevoegde minister om dit hiaat in de wetgeving weg te werken maar kregen daar nog geen antwoord op.

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Van de crisis gebruik maken om de problemen met wandelwegen in kaart te brengen

Hpim0133__2_
 

Door de beperkingen op de verplaatsingen en het mooie weer gaan opeens een massa mensen wandelen en fietsen in de eigen omgeving. Het ideale moment om samen met die wandelaars de problemen met wandelwegen in kaart te brengen. Zie je ergens een overgroeide of onwettelijk afgesloten wandelweg, meld dat onmiddellijk aan de milieudienst.

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert
 

REGIO - Huisartsenkring Pajottenland waarschuwen voor het niet uitstellen van andere zorgen naast het coronavirus

A_foto_colpaert_masker_1_
 

Momenteel zijn er voor de coronapatiënten twee doorverwijsposten in het Pajottenland actief. Zo is er de post in Lennik waar dagelijks ongeveer een dertigtal patiënten worden onderzocht. In de post in Asse worden een tiental patiënten onderzocht. "Het geeft aan de huisartsen duidelijk een veiliger gevoel dat we de coronaverdachte patiënten kunnen doorverwijzen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TERNAT - Online naar de mis gaan

Img_4021
 

 Omdat fysieke misvieringen niet toegelaten zijn zet de parochieploeg misvieringen on line

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Aanbod handelaars en diensten online

Img_4019
 

Lokale handelaars die ondanks de coronacrisis hun diensten aanbieden aan hun klanten maar dikwijls op andere uren, op bestelling en afhaling of thuisbezorgd, kunnen dat laten weten aan het gemeentebestuur. De lijst wordt gepubliceerd op www.ternat.be . Hieronder alvast de gegevens van de lokale ondernemers die reageerden op de oproep.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - 't Geel Genot brengt de Paasklokken tot bij jou thuis

Paaspakket_webshop
De paashaas bezorgt de pakketjes van 't Geel Genot gratis bij jou thuis. Voor afstanden boven de 15 km betaal je een kleine bijdrage.
 

De Streekproductenwinkel uit de Gemeentehuisstraat stopte voor de veiligheid van haar klanten met de gewone verkoop en werkt nu enkel via bestelling. Gewone en geschenpaketten worden ook thuis geleverd. Ook de Paashaas helpt mee om samen met 't Geel Genot van Pasen een leuk feest. 't Geel Genot is altijd telefonisch bereikbaar op het nummer : 0485/832.837  Webshop via www.hetgeelgenot.be 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mrt 2020
Gvc
 

TERNAT – spaGroenXL vraagt STOP VERKAVELING LANDBOUWGRONDEN op virtuele gemeenteraad

Landbouwgrondverkavelen
 

Vanavond is het gemeenteraad maar die vind niet plaats in het gemeentehuis. Het college plaatste de agendapunten op het elektronisch notulenplatform en gemeenteraadsleden moeten online hun stem uitbrengen. Op de agenda staan enkel beslissingen in verband met bouw- en verkavelingsvergunningen. spaGroenXL reageert daarbij scherp op het verdoken verkavelen van landbouwgrond die dan als zogezegde bouwgrond mee wordt verkocht met de echte bouwpercelen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mrt 2020
GVC
 

TERNAT - Triagepost besmettingen coronavirus in OLV Asse

Img_3993
 

Heb je koorts, hoest, kortademigheid en vertoon je sterke symptomen van het coronavirus? Dan kan je vanaf maandag om 14 uur terecht in het triagepunt in het OLV-ziekenhuis in Asse. Daar kan bepaald worden of een ziekenhuisopname nodig is.
De wachtdienst van Ternat opent op maandag in samenwerking met de Huisartsenkring Pajottenland en het lokaal bestuur Ternat een speciale triagepost in het ziekenhuis van Asse.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert
 
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 21 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert | 19 mrt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 16 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert | 16 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert | 14 mrt 2020
Roger Swalens | 11 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert | 06 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert | 05 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert | 03 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert | 03 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert | 02 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert | 01 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert | 25 feb 2020
Guido Van Cauwelaert | 25 feb 2020

archief