Artikels Archief van Ternat

C21 Css

TERNAT/Regio - Kapelletjes inventariseren

Stene_linde_nieuw
Ook in Ternat werd gestart met het inventariseren van de kapelletjes. Boven de huidige kapel en onder de vroegere kapel van Stene Linneken
 

Mei is van oudsher de Mariamaand. Het was eeuwenlang hét uitgelezen moment voor een bedevaart of om samen te komen bij één van de vele kapelletjes in het dorp. Haast overal in het Pajottenland staan wel kapelletjes: van kleine gevelnisjes over pijlerkapellen tot grote veldkapellen. In Gooik, Herne, Lennik en Pepingen, voert de Intergemeentelijke dienst voor Onroerend Erfgoed een inventarisatie uit van alle kapelletjes. In Ternat maakte ook de Gemeentelijke Commissie Erfgoed een aanvang met het inventariseren. Op de website van Erfgoed Ternat vind je ook een overzicht van de Ternatse kapellen en zelfs een heuse fietsroute om ze allemaal te bezoeken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2022
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

REGIO - Achttien wandelingen doorkruisen wandelparadijs Pajottenland

Persbericht__wandelen_in_het_pajottenland__-_23_mei_2022
Ingezonden foto
 
Zin in een mooie lentewandeling in onze regio? De 18 routes in ‘t wandelboekje ‘Wandelen in het Pajottenland’ van streekorganisatie Pajottenland+ bieden je vast de nodige inspiratie. Ga vlug uw wandelboekje halen trek uw schoenen aan en ga op stap. Na het succes van ‘Verhalen uit het Pajottenland’ en ‘Wandelzesdaagse van Brussel naar Gent’ van Pajottenland+ volgt met ‘Wandelen in het Pajottenland’ nu nog een boekje met  
 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mei 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Tien gemeenten in Halle-Vilvoorde stappen in groepsaankoop regentonnen

Haviland

Van 1 juni tot 15 december kunnen de inwoners van 10 gemeenten in Halle-Vilvoorde een regenton aankopen via een groepsaankoop. Die wordt georganiseerd door streekintercommunale Haviland en Klimaatpunt vzw. De actie speelt in op de maatschappelijke nood en het besef dat we verstandig moeten omspringen met ons watergebruik. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Rook- en vuurverbod van kracht in en rond natuur- en heidegebieden en bossen in de provincie Vlaams-Brabant.

Bos_in_de_lente_-_regionaal_landschap_pajottenland___zennevallei
 

 Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) kondigde op 12 mei 2022 code oranje af voor de provincie Vlaams-Brabant. Doordat het droog is in onze natuur- en heidegebieden en bossen, is het brandgevaar er hoog. Bovendien wordt er de komende dagen weinig neerslag verwacht en zullen de temperaturen nog stijgen, waardoor het risico op branden verder toeneemt. Daarom geldt er vanaf vandaag een rook- en vuurverbod in en rond deze gebieden, net als een verbod om er kampvuren te maken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2022
Marc Sluys
 

TERNAT/DILBEEK - Zelf aardbeien plukken bij Biobees

9426b629-b94c-4fe0-ad85-482623db2fe0
 

Er zijn extra dagen zelfpluk van biologische aardbeien op vrijdag 13/5 10u-18u in Groot-Bijgaarden en zaterdag 14/5 10u-18u in Wambeek en Groot-Bijgaarden. Er kunnen dit jaar geen aardbeien geplukt worden aan de Kruisstraat in Ternat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2022
Guido
 

TERNAT - Gratis initiatielessen aan de beweegbank

8f02b5a1-fd95-4b1f-84d8-0c53f4910fb8
 

De sportdienst organiseert gratis initiatielessen aan de bewegingsbank onder begeleiding van een ervaren Ipitupcoach. Met de coach leer je hoe je kan trainen aan de bank, zodat jij binnen de kortste keren verbetert en je nog fitter in je vel voelt, ongeacht je bewegingsniveau en leeftijd !  Inschrijven kan via: 

https://forms.gle/pr7L9DbGEaM5ryDX9

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2022
Guido
 

TERNAT - Jonge slechtvalken geringd

941c735d-bfde-4c91-ab8a-544994c4009f
 

De drie jonge slechtvalken die op de toten van de Sint-Gertudiskerk werden geboren, werden nu ook geringd. En daar kwam heel wat volk naar kijken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2022
Guido
 

TERNAT - Open atelier bij Herman Abe in de Hopstraat

D0cf3113-5691-4e28-b961-f3768456927c
"Ballet is zo’n bijzondere wereld, een wereld waar sierlijkheid en discipline voorop staan. Een steeds terugkerend onderwerp in mijn werk, het symbool voor mijn gedachten en gevoelens.
 

Op Vrijdag 13 mei: 18u - 22u, Zaterdag 14 mei: 10u - 18u, Zondag 15 mei: 10u - 18u, Vrijdag 20 mei: 18u -, Zaterdag 21 mei: 10u - 18u en Zondag 22 mei: 10u - 18u opent kunstenaar Herman Abe zijn atelier en beeldentuin in de Hopstraat 8 in Sint-KatherinaLombeek voor het publiek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2022
Guido
 

TERNAT - Bloemenhulde ter herdenking einde WOII

A4330c8e-26f7-4fd9-9a05-4f6c19815b54
Mieke Trembloy, begeleide in naam van het bestuur de genodigden.
 

Op zondag 8 werden er in Wambeek bloemen neergelegd door de kinderen en kleinkinderen van de leden van de vereniging "Veteranen Militairen & Sympathisanten van Ternat" bij de herdenking van het einde van het Nazisme en het stoppen van de Tweede wereldoorlog. Ook de oorlog in Oekraine en het menselijk leed dat dit voor gevolg heeft werden benadrukt in de toespraken. Mieke Trembloy, begeleide in naam van het bestuur de genodigden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mei 2022
 

TERNAT - IPitupbank zet iedereen aan het bewegen

65ddcc7e-7dda-496b-b4bf-f2254ddf70d0
 

De beweegbank is geen klassieke zitbank, maar een doelgericht, laagdrempelig en uitdagend outdoor fitnesstoestel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 mei 2022
Guido
 

GOOIK - Benny De Winne uit Ninove wint 250 euro op de wekelijkse markt

Editie_gooik_prijzen_markt_2__kopie_
Burgemeester en schepenen trokken de winnaars.- Foto Marc Colpaert
 
Zopas trok een onschuldige hand 7 winnaars uit  de grote kist dit ter hoogte van de wekelijkse markt in Gooik. Benny De Winne uit Ninove gaat met de hoofdprijs van 250 euro lopen.  Naar aanleiding van de Maand van de Markt deelden de handelaars op de Gooikse boerenmarkten (dinsdag en woensdag: Gooik – donderdag: Kester) nog tot het einde van de maand april invulformulieren uit aan hun klanten. Zo maakten zij kans op een mooi prijzenpakket. 
 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
05 mei 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TERNAT - Leerlingen De Droomgaard ontdekken erfgoed

5cd88ab8-cbb2-4091-806a-48db04c8c85d
 

In het kader van‘Buurten met Erfgoed’, een project waarbij scholen op zoek gaan naar het verhaal van hun eigen omgeving, gingen ook de leerlingen van De Droomgaard - Dahlialaan op zoek naar Ternats erfgoed. Ze ontdekten o.a. een 19de eeuwse reklamemuurschildering... 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 mei 2022
Guido
 

ROCK TERNAT 22 bevestigt met een knalaffiche

59b99d4b-41c5-4056-9a56-16f4e7de447e
 

Na de prachtige herstart vorig jaar, na enkele jaren afwezigheid, staat nu ook de 2de editie van het vernieuwde ROCK TERNAT helemaal in de startblokken. De laatste maanden werd er hard gewerkt om opnieuw een mooie affiche samen te stellen. Rock Ternat vindt plaats op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus 2022 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 mei 2022
Guido van Cauwelaert
 

TERNAT ZOMERT

E7c526c3-affa-424f-8942-51fc4e1d4cb5
 

Na het succes van 2021 vindt er ook dit jaar een editie van 'Ternat Zomert' plaats.Van 16 juni t.e.m.10 juli zal het feeërieke kader van het Kasteel en park Kruikenburg “the place to be” zijn voor tal van voorstellingen, concerten en activiteiten.Het plein van het kasteel wordt mooi ingekleed tot een sfeervolle ontmoetingsplek, nu ook met bar.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 mei 2022
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Bloemenwedstrijd

Bloemenwedstrijd
 

Met het oog op de verfraaiing van hetstraatbeeld wordt een bloemenwedstrijd georganiseerd voor de inwoners van Ternat. Er worden 3 categorieën voorzien: 1. voortuin 2.balkon/vensterbank 3.geveltuin/tegeltuin. Alleen de van op de openbare wegzichtbare bebloeming komt voor de wedstrijd in aanmerking. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 mei 2022
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Leerlingen Gemeenteschool op zoek naar moordenaar t’ Serclaes

Add05605-c17c-4918-8fb2-8f3317224780
 

Op vrijdag 6 mei gaan de leerlingen van de derde en de vierde klas van GBS De Kiem Lombeek op zoek naar de moordenaar van Everaard t’ Serclaes, Deze opdracht wordt hen die dag door de tijdelijk verrezen Everaard, aka Freek Braeckman, zelf gegeven in een inleidend filmpje

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 mei 2022
Guido
 

TERNAT - Biologische groenten en fruit in Wambeekhoeve en Wereldwinkel

2f2d8b04-61ac-412f-a004-d0b700ccc62c
 

Binnenkort kun je de biologische groenten- en fruitpakketten van boerderij De Loods afhalen in de Wambeekhoeve op woensdagnamiddag en in de Wereldwinkel op vrijdagnamiddag en zaterdag. Je kan je abonneren op de groente- en/of fruitpakketten door het bestelformulier in te vullen. Meer info op https://www.deloodsvzw.be/boerderij/groente-en-fruitpakketten

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 mei 2022
Guido
 

TERNAT - Trefdag 20 jaar Trage Wegen op 11 juni in Ternat

Img_20220128_112909
Illustratiebeeld marc Colpaert
 
Trage Wegen nodigt je uit voor een extra feestelijke editie van de Trefdag. Want Trage Wegen bestaat dit jaar 20 jaar. Je mag je verwachten aan een rijk gevuld programma aan een schone tragewegentocht langs recente realisaties in Ternat. Je bent vanaf 9u30 welkom in de Sint-Jozefsschool aan het pittoreske park Kruikenburg van Ternat. De Trefdag start met vijf thematische sessies. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
02 mei 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Gemeenten gaan voor duurzame toekomst met groepsaankoop private laadpalen

Pera_laadpaal__kopie_
Ingezonden foto
 
10 gemeenten gaan voor duurzame toekomst met groepsaankoop private laadpalen. Een private laadpaal aanschaffen wordt makkelijker en goedkoper voor inwoners en lokale ondernemers in Gooik, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Liedekerke, Londerzeel, Machelen, Opwijk, Ternat, Wezembeek-Oppem en Zemst. Deze tien gemeenten slaan de handen in elkaar voor een duurzame toekomst via de groepsaankoop van intercommunale Haviland.  
 

Klik hier om meer te lezen

 
02 mei 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

OPWIJK - 3Wplus opende een duurzame demowoning voor het Pajottenland

Opening_demowoning_opwijk
Ingezonden foto
 
De firma 3Wplus opende een  duurzame demowoning in Opwijk, deze moet dienen als voorbeeld voor iedereen met bouw- of renovatieplannen in Halle-Vilvoorde”. Iedereen die plannen heeft om in Halle-Vilvoorde duurzaam te bouwen of te renoveren, kan voortaan inspiratie opdoen in de demowoning van 3Wplus in Opwijk. Tijdens kijkdagen leggen renovatiecoaches onder meer uit hoe je de woning kan loskoppelen van gas en stookolie. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
29 apr 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 24 mei 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 04 mei 2022
Guido Van Cauwelaert | 04 mei 2022
Guido Van Cauwelaert | 04 mei 2022

archief