Artikels Archief van Ternat

TERNAT - Gemeentelijke Ouderenraad schenkt 500 plantjes aan bewoners woonzorgcentra en serviceflats

Img_3980
 

De gemeentelijke ouderenraad of GOAR laat aan elke bewoner van de woonzorgcentra en serviceflats een kamerplant leveren. Ook het personeel krijgt een bloemetje om hen te bedanken voor het fantastische werk dat zij leveren. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 apr 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Vrouwelijke T1 en Red Flames versterken de werking van FC Dames

Diesel1
 
FC Dames Ternat wil van deze voetballoze periode gebruik maken om zich nog sterker te gaan profileren. Meer dan ooit wil de club een ploeg zijn voor en door vrouwen. Voor het eerst in de clubgeschiedenis werd recent een vrouwelijke hoofdtrainster voor de A-ploeg aangesteld, Leslie Engels. Nicky Evrard wordt keepertrainster.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert
GvC
 

TERNAT - Dierenhotel Hof ter Linden slaakt noodkreet

Img_4034
 

Door de lockdown als gevolg van de coronaepidemie hebben mensen geen nood aan een Dierenhotel. Ook het in 2018 vernieuwde honden- en kattenhotel van Sandra Lavers staat dan ook volledig leeg. De uitbaters hebben geen inkomsten en ontvangen ook geen steun van de Vlaamse overheid. Ze hebben dan ook een brief geschreven aan de bevoegde minister om dit hiaat in de wetgeving weg te werken maar kregen daar nog geen antwoord op.

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Van de crisis gebruik maken om de problemen met wandelwegen in kaart te brengen

Hpim0133__2_
 

Door de beperkingen op de verplaatsingen en het mooie weer gaan opeens een massa mensen wandelen en fietsen in de eigen omgeving. Het ideale moment om samen met die wandelaars de problemen met wandelwegen in kaart te brengen. Zie je ergens een overgroeide of onwettelijk afgesloten wandelweg, meld dat onmiddellijk aan de milieudienst.

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert
 

REGIO - Huisartsenkring Pajottenland waarschuwen voor het niet uitstellen van andere zorgen naast het coronavirus

A_foto_colpaert_masker_1_
 

Momenteel zijn er voor de coronapatiënten twee doorverwijsposten in het Pajottenland actief. Zo is er de post in Lennik waar dagelijks ongeveer een dertigtal patiënten worden onderzocht. In de post in Asse worden een tiental patiënten onderzocht. "Het geeft aan de huisartsen duidelijk een veiliger gevoel dat we de coronaverdachte patiënten kunnen doorverwijzen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TERNAT - Online naar de mis gaan

Img_4021
 

 Omdat fysieke misvieringen niet toegelaten zijn zet de parochieploeg misvieringen on line

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Aanbod handelaars en diensten online

Img_4019
 

Lokale handelaars die ondanks de coronacrisis hun diensten aanbieden aan hun klanten maar dikwijls op andere uren, op bestelling en afhaling of thuisbezorgd, kunnen dat laten weten aan het gemeentebestuur. De lijst wordt gepubliceerd op www.ternat.be . Hieronder alvast de gegevens van de lokale ondernemers die reageerden op de oproep.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - 't Geel Genot brengt de Paasklokken tot bij jou thuis

Paaspakket_webshop
De paashaas bezorgt de pakketjes van 't Geel Genot gratis bij jou thuis. Voor afstanden boven de 15 km betaal je een kleine bijdrage.
 

De Streekproductenwinkel uit de Gemeentehuisstraat stopte voor de veiligheid van haar klanten met de gewone verkoop en werkt nu enkel via bestelling. Gewone en geschenpaketten worden ook thuis geleverd. Ook de Paashaas helpt mee om samen met 't Geel Genot van Pasen een leuk feest. 't Geel Genot is altijd telefonisch bereikbaar op het nummer : 0485/832.837  Webshop via www.hetgeelgenot.be 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mrt 2020
Gvc
 

TERNAT – spaGroenXL vraagt STOP VERKAVELING LANDBOUWGRONDEN op virtuele gemeenteraad

Landbouwgrondverkavelen
 

Vanavond is het gemeenteraad maar die vind niet plaats in het gemeentehuis. Het college plaatste de agendapunten op het elektronisch notulenplatform en gemeenteraadsleden moeten online hun stem uitbrengen. Op de agenda staan enkel beslissingen in verband met bouw- en verkavelingsvergunningen. spaGroenXL reageert daarbij scherp op het verdoken verkavelen van landbouwgrond die dan als zogezegde bouwgrond mee wordt verkocht met de echte bouwpercelen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mrt 2020
GVC
 

TERNAT - Triagepost besmettingen coronavirus in OLV Asse

Img_3993
 

Heb je koorts, hoest, kortademigheid en vertoon je sterke symptomen van het coronavirus? Dan kan je vanaf maandag om 14 uur terecht in het triagepunt in het OLV-ziekenhuis in Asse. Daar kan bepaald worden of een ziekenhuisopname nodig is.
De wachtdienst van Ternat opent op maandag in samenwerking met de Huisartsenkring Pajottenland en het lokaal bestuur Ternat een speciale triagepost in het ziekenhuis van Asse.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Zorg voor elkaar

Zorg_voor_elkaar_img_2743_gekanteld
 

Ook de Wambeekse kakelbank steunt de zorgverleners en "vraagt zorg te dragen voor mekaar, zodoende dat de zorg verleners de zorg kunnen blijven garanderen. Tot het einde van de Corona crisis!" zegt kunstenares Ria De Troch Die boodschap hing ze dan ook bij haar Kakelbank in het centrum van Wambeek. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert
Ria De Troch
 

TERNAT - Winnaars wedstrijd uitbating oud gemeentehuis slachtoffer politieke spelletjes

Img_20200320_161137
 

In 2016 lanceerde het gemeentebestuur, onder impuls van toenmalig burgemeester Wachtelaer, een oproep om projecten in te dienen om het oud gemeentehuis nieuw leven in te blazen. De groep 1719, genoemd naar de bouwdatum van het kasteeltje De Mot, werd door een onafhankelijke jury verkozen als beste inzending...….

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Jeugdcentrum Puls nog tot eind juni dicht door brandstichting

Img_3979
 

Door de brandstichting deze week zal het Jeugdcentum Puls dicht blijven tot eind juni. Eerst moet het gebouw grondig schoongemaakt worden. Daarna zal blijken hoeveel schade er is en welke herstellingen er moeten gebeuren. Er zal een andere locatie gezocht worden voor geplande activiteiten ( voor zover die door de coronacrisis nog zullen mogen doorgaan ). Fuiven en feestjes zullen moeten uitgesteld worden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Akties van en hulp aan lokale handelaars

Img_3980
Bij Perkoplant kun je online planten kopen.
 

Bij verscheidene handelaars zijn er online akties. De gemeentelijke dienst lokale economie wil die lokale handelaars extra promoten. Meer info: https://www.ternat.be/hulp-voor-de-handelaars 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Eendracht Aalst Ladies gaan samenwerken met FC Dames Ternat

Samenwerking_fcdt_-_sceal
 

De Eendracht Aalst Ladies bereiden zich verder voor op de Super League. De licentieaanvraag hiervoor werd vorige week ingediend. Eén van de voorwaarden vereist een inspanning voor het jeugdvoetbal bij meisjes. Daarvoor slaan de Ladies de handen in mekaar met FC Dames Ternat, dat een honderdtwintigtal speelsters telt, verdeeld over 2 eerste elftallen in de provinciale reeksen, 1 recreatieve damesploeg en 5 jeugdteams van U7 tot U16.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Inbraak en brandstichting in jeugdcentrum Puls UPDATE Verdachte opgepakt

Img_3979
 

Er is gisterenochtend ingebroken en brand gesticht aan jeugdclub Puls. Het gaat al om de derde brandstichting op korte tijd in de gemeente. Eerder was dat het geval in het park van Kruikenburg en in twee leegstaande woningen in de Kerkpleinweg in Sint-Katherina-Lombeek. UPDATE De politie heeft een verdachte opgepakt die herkend werd op videobeelden van de bewakingscamera. Hij zou vorige maand al betrokken geweest zijn bij een inbraak in het jeugdcentrum en was dus al gekend bij de politie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Slechtvalken weer op de kerktoren

Img_3967
 

Slechtvalken Zjertrude en Zjozjef zijn opnieuw aangekomen in de kerktoren van Ternat. Wanneer ze voor nieuwe kuikentjes gaan zorgen, is voorlopig nog onduidelijk.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert
Natuurpunt Ternat
 

TERNAT - Werken Assesteenweg stilgelegd door coronavirus

Img_3966
 

De werken op de Assesteenweg worden stilgelegd als gevolg van het coronavirus. De Willemen Groep, de aannemer die op de Assesteenweg aan de slag is in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer, besliste om alle werven te onderbreken om de eigen werknemers te beschermen. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Leegstaande woning uitgebrand

Img_3965
 

Aan het Kerkplein in Sint-Katherina-Lombeek vatte deze nacht een onbewoonde woning tegenover de frituur vuur en brandde uit. De brand werd mogelijk veroorzaakt door vuurwerk.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Aangepast gedrag kan milieu blijvend ten goede komen, zegt Dokter Guy Belsack

Img_3943
 

Door de Coronacrisis moeten we ons gedrag aanpassen en dat is dikwijls goed voor het milieu. Laten we van dit gedrag ook in de toekomst een gewoonte maken ten bate van het milieu. Dokter Guy Belsack zoekt medestanders om een initiatief te ontwikkelen...

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert
foto archief GVC
 
 

Laatste Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 31 mrt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 27 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert | 27 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert | 21 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert | 19 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert | 16 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert | 16 mrt 2020

archief