Artikels Archief van Ternat

REGIO - Nieuwe natuursubsidies voor verenigingen uit Pajottenland & Zennevallei

Tentoon_120__kopie_
Straks meer groen in het Pajottenland en de Zennevallei? Foto Marc Colpaert
 

Het Regionaal Landschap gaat op zoek naar samenwerking en projectideeën in het Pajottenland en de Zennevallei. De Vlaamse overheid heeft een nieuwe projectoproep ‘Groene Rand’ gelanceerd voor de aankoop en inrichting van toegankelijke groengebieden. Deze subsidies staan nu voor het eerst ook ter beschikking voor verenigingen en organisaties die aan de slag willen met toegankelijke natuur. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Een nieuw thuisblijfspel: Wat ben ik?

Wat_ben_ik_spel
 

Het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei biedt een fijne thuisblijfactiviteit aan voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. Via een ‘Wat ben ik’-spel  kom je meer te weten over welke planten en dieren in jouw tuin of buurt leven. Het spel werd gemaakt in samenwerking met de andere regionale landschappen uit Vlaams-Brabant en de provincie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2020
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

TERNAT AFFLIGEM LIEDEKERKE - Diefstallen in bergplaatsen en tuinhuizen

Img_0477
Deze fiets werd gestolen in de Affligemstraat in Ternat
 

Tussen 28 juni en 2 juli ontving de politie in totaal 7 meldingen van diefstal uit aanhorigheden van woningen in de Molenstraat (28/06), De Kavee (29/06), de Kerkweg (29/06) en opnieuw de Molenstraat (29/06) in Affligem en in de Affligemstraat in Ternat, in de Vijfhoekstraat in Liedekerke en in de Bellestraat in Affligem (01/07). De dieven verschaften zich toegang tot het tuinhuis en de buit betreft in de meeste gevallen werkmateriaal en fietsen, die soms dezelfde dag gekocht werden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 jul 2020
Guido Van Cauwelaert
 

GALMAARDEN - Negen Wandelingen met een lokaal verhaal voorgesteld

Editie_galmaaren_pajottenland_2__kopie_
Voorstelling van de wandelkaarten in El Faro. - Foto Marc Colpaert
 

Pajottenland+ organiseert deze zomer negen 'Wandelingen met een lokaal verhaal', en enkele mensen kwamen dit uitleggen op de top van de Bosberg bij El Faro in Galmaarden. Burgemeester Michel Doomst uit Gooik tevens voorzitter van Pajottenland+ mocht meer komen uitleggen over  

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TERNAT - KWB organiseert wandel-fotozoektocht in juli en augustus

Img_4547
 

De KWB van Ternat stippelde een 6,3 km lange route uit langs rustige straatjes en onbekende wegeltjes in Ternat. Ze maakten het nog wat leuker door de wandeling te kruiden met 40 foto’s. De bedoeling is deze foto’s te rangschikken in de volgorde dat je ze tegenkomt op de wandeling. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jun 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Kleuterteam Horizon organiseert proclamatie aan huis

Img_4534
 

Het kleuterteam van basisschool Horizon bedacht een origineel alternatief op de jaarlijkse proclamatie, die men omwille van de Coronamaatregelen niet op school wou laten doorgaan. Het team leverde het diploma bij alle kinderen feestelijk thuis af.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jun 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Heemkring gaat online en zoekt nummers van De Brabantse Folklore

Img_4514
Het bestuur van de Heemkring.
 

Het nieuws en de historische artikelen van de Koninklijke Cultuur- & Heemkring Sint-Gertrudis Ternat vind je voortaan ook op de nieuwe website van de vereniging. De heemkundige kring bestaat al sinds 1967

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jun 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT AFFLIGEM ROOSDAAL LIEDEKERKE - politiezone en inspectiediensten controleren nachtwinkels

Img_4505
 

 Op vrijdag 19 juni 2020 hebben interventieploegen van de politiezone TARL de nachtwinkels op het grondgebied van de 4 gemeenten gecontroleerd. Verschillende inspectiediensten en partners inzake handhaving namen deel aan de actie: de dienst Vreemdelingenzaken (DVZ), de RSZ-inspectie, de cel Namaak van de FOD Economie, de Controledienst Tabak en Alcohol van de  FOD Volksgezondheid en het Federaal Agentschap voor Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jun 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT strijdt tegen zwerfvuil

Img_4504
 

De gemeente zet deze zomer extra middelen in voor de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten: Onder andere 21.000 euro om nog tot december de openbare vuilbakken extra te laten ledigen. Er komen in de toekomst ook extra ondergrondse afvalcontainers zoals achter CC De Ploter, waar je tegen betaling je huishoudelijk afval kan deponeren. Op een vraag van Open VLD om een beperkt aantal glasophalingen te organiseren ten behoeve van minder mobiele mensen wordt niet ingegaan omdat dit een heel grote meeruitgave betekent. Het gemeentebestuur rekent op de onderlinge solidariteit van de burgers.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jun 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Leuke zoektocht voor kinderen - Schatten van Vlieg

Schatten_van_vlieg_tekening
 

Tijdens de zomervakantie kunnen alle kinderen deelnemen aan Schatten Van Vlieg, een
ludieke familiezoektocht. www.ternat.bibliotheek.be

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jun 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Nieuwe website en nieuw cultuurprogramma voor Cultuurcentrum De Ploter

Img_4481
 

Door de coronamaatregelen kwam er een abrupt einde aan het cultuurseizoen. Daardoor had het team van het cultureel centrum tijd om werk te maken van een gloednieuwe website. Daar staan meteen al enkele mooie namen op die werden vastgelegd voor het seizoen ’20-’21

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jun 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Opgepast voor broedende buizerd

Img_20200606_164711
 

In Terlinden zijn buizerds aan het broeden en dan blijf je best uit hun buurt. De milieudienst plaatste plaatste borden om joggers te waarschuwen dat ze best een andere weg kiezen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jun 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Gemeente wil leegstaande huizen laten renoveren en verhuren via sociaal verhuurkantoor

Img_4422
 

Om leegstand tegen te gaan én het aantal sociale woningen te verhogen, hebben 3Wplus en Klimaatpunt het project WarmNest opgestart. Dit project heeft drie doelen: Het aantal leegstaande woningen verminderen, woningen klaarmaken voor de huidige en toekomstige energie-eisen, en ze aan sociale voorwaarden verhuren. Ook Ternat stapt in het project.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jun 2020
 

TERNAT - Indische afhaalmaaltijd ten voordele van vrouwenhuis

Img_4399
 

Het jaarlijkse Indisch etentje ten voordele van vrouwenhuis Maher in India wordt dt jaar vervangen door een afhaalmaaltijd. De plaats is opnieuw het parochiehuis van Ternat. Er is keuze tussen kip curry en vegetarisch. Ook een flesje wijn en koffie van de Wereldwinkel staan op het menu.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jun 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Horecazaken mogen terrasjes vergroten

Img_4393
 

Vanaf maandag 8 juni mogen cafés en restaurants opnieuw hun deuren openen, mits het in acht nemen van een aantal veiligheidsmaatregelen. Zo moet er voldoende afstand tussen de klanten bewaard worden. Om aan de beperking in het maximumaantal toe te laten bezoekers tegemoet te komen, biedt het Lokaal bestuur aan horeca-uitbaters de kans om hun terras tijdelijk uit te breiden. Het uitgangspunt hierbij is dat de terrasuitbreiding wordt aangevraagd om te voldoen aan de 1,5m-richtlijn. Aanvragen die voor vrijdag 05/06 - 12u het gemeentehuis bereiken, worden uitzonderlijk tijdens een extra college op zaterdag behandeld

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jun 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Bibliotheek gaat weer open

Img_4382
 

Morgen gaat de bib weer open. Je kon al enkele tijd boeken afhalen op afspraak. En dat kun je ook blijven doen. Maar wie liever ter plaatse boeken wil kiezen kan dat nu ook. Opgelet, de openingsuren werden aangepast.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jun 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Sushirestaurant opent volgende week

Img_4368
 

Volgende week opent het nieuwe sushirestaurant aan het station van Ternat eindelijk zijn deuren, voorlopig wel  enkel voor afhaling en bestelling aan huis. https://sushi-ternat.be/

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 mei 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Zaterdag gaan de speelpleintjes weer open

Img_4366
 

Vanaf zaterdagen kunnen de kinderen weer gaan ravotten in de speeltuinen. Het gemeentebestuur vraagt om de veiligheidsregels strict te respecteren: Blijf afstand houden, geef je kinderen duidelijke hygiëneregels mee en draag eventueel een mondmasker indien afstand houden niet mogelijk is.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mei 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Wijkpolitie in gemeentehuis

Img_4365
 

Vanaf donderdag 28 mei verloopt de plaatselijke dienstverlening van de politie vanuit het gemeentehuis. Door de verhuis is het onthaal van de wijkpolitie op de Borredam vandaag gesloten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mei 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Jonge slechtvalken geringd door Natuurpunt

Img_4355
 

Deze week werden de vier jonge slechtvalken die op de kerktoren geboren werden, geringd door Natuurpunt. Op die manier kan men later zien waar ze terechtkomen en zelf hun nest maken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2020
Guido Van Cauwelaert
 
 

Laatste Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 26 jun 2020
Guido Van Cauwelaert | 11 jun 2020
Guido Van Cauwelaert | 05 jun 2020
Guido Van Cauwelaert | 01 jun 2020
Guido Van Cauwelaert | 28 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 27 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 27 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 24 mei 2020

archief