Artikels Archief van Ternat

TERNAT - Hier komt een boomgaard

Img_3603
Op het vroegere voetbalterrein werden 120 appelboompjes aangeplant. Ooit wordt dit een boomgaard.
 

Op het gewezen voetbalterrein tussen de Heidestraat en de Sibbekensveldstraat werden 120 appelbomen aangeplant. De bomen werden aan de gemeente geschonken door koerierbedrijf DHL "als compensatie voor de uitstoot van broeikasgassen die de 120 voertuigen van DHL veroorzaken". De boom is immers een krachtig wapen in de strijd tegen klimaatverandering. Een eerste stap naar een duurzame ontwikkeling van de sportterreinen volgens het gemeentebestuur.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jan 2020
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Assesteenweg afgesloten door gaslek UPDATE

Img_3601
 

Door een gaslek ter hoogte van Frituur Transport op de Assesteenweg is een deel van de N285 Assesteenweg afgesloten. UPDATE Het gevaar is ondertussen geweken, de mensen van Fluxys zijn met de herstellingswerken gestart.De politie heeft de perimeter opgeheven en het verkeer kan weer gewoon door.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jan 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Geniet van een heerlijke thee (of koffie) in INFUUS

Img_3586
 

In het nieuwe theehuis Infuus in de Statiestraat kun je genieten van verschillende lekkere theesoorten en infusies van kruiden maar ook van koffie en taart. Eric Schaerlaeken uit Wambeek is al jaren fan van de betere thee en maakte nu zijn droom waar: een eigen theesalon.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jan 2020
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Illegale werknemer carwash opgepakt

Img_3568

Vorige donderdag heeft de politie van zone TARL in de vooravond een Pakistaan gearresteerd op de Assesteenweg in Ternat. De wijkpolitie van Ternat merkte de persoon op bij een passage aan de carwash in de industriezone Assesteenweg 117. In het najaar van 2019 werd hier nog een controleactie georganiseerd op verzoek van het arbeidsauditoraat, in samenwerking met de Sociale Inspectie van de Rijksdienst Sociale voor Zekerheid.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jan 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Infoavond over belonen en straffen

Img_3556
 

Het Huis van het Kind Ternat en de Gezinsbond organiseren op donderdag 6 februari een gratis infoavond over belonen en straffen. Die gaat om 20 uur van start in het Sociaal Huis in Sint-Katherina-Lombeek. Tijdens de infoavond krijgen ouders opvoedingstips

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Zingen en vertellen over Bruegel en Wannes Van de Velde

Img_3527
 

368 jaar scheiden Bruegel en Wannes Van de Velde en toch kunnen ze het uitstekend met elkaar vinden in hun strenge maar poëtische blik op mens, samenleving en natuur. "Meester Bruegelkom maar binnen" is een fragiel eerbetoon aan deze twee reuzen. Zingend en vertellend maken Herwig Deweerdt en Hans Mortelmans een diepe buiging voor beide grootmeesters, vrijdag 17 januari in het ZOLTJEN van Café De Waterheren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Davidsfonds Wambeek organiseert Toast Literair met Ivo Van Strijtem

Img_3557
 

Zondag 26 januari om 10.30 uur toont Ivo Van Strijten, aan de hand van gedichten uit eigen werk of van door hem vertaalde gedichten hoe de schoonheid van poëzie een groeimiddel is dat de mens boven zichzelf laat uitstijgen, hoe ze klaarheid schept in een wereld vol ruis, geluk brengt in tijden van wanhoop. Inschrijving vooraf is wenselijk en kan via davidsfondswambeek@hotmail.com of Bib Ternat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2020
Guido Van Cauwelaert
Emile Devogeleer
 

TERNAT - Julie werd 100

Img_20200115_211948
 

Julie van de schoenwinkel werd 100 en dat werd gevierd in Wzc Carolus. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jan 2020
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT/AFFLIGEM - Controles op alcohol achter het stuur

Img_3549
 

Op 11 januari heeft de politiezone TARL in het kader van de BOB-campagne ‘Weekend zonder Alcohol’ verkeerscontroles georganiseerd te Ternat en Affligem.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Paul Cools met pensioen

Img_3548
 

Tijdens het personeelsfeest van de gemeente Ternat werd gepensioneerd politieman Paul Cools in de bloemetjes gezet. Paul begon in 1992 bij de gemeentepolitie en ging vorig jaar met pensioen. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - De gesneuvelde helden van de Eerste Wereldoorlog

Gesneuveldeheldenfrontpagina
 
In het kader van de honderdste verjaardag van de Eerste Wereldoorlog ging de Heemkring op zoek naar het verhaal achter de namen op de oorlogsmonumenten in de drie deelgemeenten. Het resultaat werd door voorzitter Jozef De Ridder gebundeld in een artikelenreeks die verscheen in het tijdschrift van de vereniging en onlangs ook op het platform Erfgoed Ternat op Facebook. Je kunt de volledige reeks ook lezen via deze link.
 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - T'Serclaesstraat wordt afgesloten voor kappen bomen

Img_3547
 

Van maandag 13 tot en met vrijdag 24 januari wordt t’ Serclaesstraat afgesloten tussen de huisnummers 2 en 6. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jan 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT -Snelheidsremmers in de Processiestraat

Img_3546
 

De verkeerssituatie in de Processiestraat werd aangepast. De nieuwe situatie moet het doorgaand verkeer vertragen en de straat veiliger maken voor buurtbewoners en de schoolgaande jeugd. Zo wordt ook de zone 30 in de buurt van vrije basisschool De Droomgaard in de Meersstraat uitgebreid.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT/DILBEEK/ASSE - Actie tegen illegale jacht op groot wild

Bruggeveldwaterkant
 

De politiezones van TARL, Dilbeek en Asse hebben samen met Agentschap Natuur en Bos actie gevoerd tegen illegaal jagen op groot wild op de grens van Ternat, Dilbeek en Asse. Dat heeft geleid  tot het in beslag nemen van illegale en verboden wapens.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jan 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - MUSIKALO organiseert eetfestijn

Img_3544
 

Volgende week organiseert muziekmaatschappij MUSIKALO haar jaarlijks eetfestijn in de Katharinakring in de Rodestraat in Sint-Katharina-Lombeek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jan 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Nieuwe communicatieambtenaar

Img_3532
 

Het gemeentebestuur heeft een nieuwe communicatieambtenaar. Dieter Hautman studeerde journalistiek aan de Erasmus Hogeschool in Brussel. Hij werkte van 2011 tot 2018 als journalist, onder meer voor de regionale pagina's van Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. En werkte ook mee aan het informatieblad van de gemeente.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jan 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT/REGIO - Koffieactie bij de Wereldwinkel

Img_3530
 

Tot 15 februari krijg je in de Wereldwinkels gratis een doos Noussines bij aankoop 4 pakjes Fair trade koffie, dat is koffie waarvoor de boer een eerlijke prijs krijgt. Wereldwinkel Ternat is gelegen Kapelleveld 31 en is open op woensdag- en vrijdagnamiddag van 14 tot 17 uur en zaterdag van 10 tot 17 uur. Er zijn ook Wereldwinkels in Asse, Dilbeek, Lennik, Halle en Opwijk.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jan 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Davidsfonds Wambeek organiseert Nieuwjaarsconcert

Img_3526
 

Zaterdag 11 januari om 20.30 uur organiseert Davidsfonds Wambeek in de parochiekerk haar Nieuwjaarsconcert met Vocalix.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jan 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - KWB en Femma Nieuwjaarstreffen

Img_3524
 

KWB en Femma organiseren op zondag 12 januari van 14 tot 18 uur hun Nieuwjaarstreffen in het parochiecentrum St-Jozef op de Dahlialaan. Inschrijven voor  woensdag 8 januari bij Guy Geenens, Sluisvijverstraat 24, veerleenguygeenens@telenet.be  tel. 053-669-099 – sms: 0477 53 08 42

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jan 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT/LIEDEKERKE - Wandelen met Natuurpunt

Img_3523
 

Zondag gaan Natuurpunt Ternat en Liedekerke wandelen in de Pallitsebeekvallei in Liedekerke. Afspraak om 9.45 uur aan het zwembad op de Sportlaan.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jan 2020
Guido Van Cauwelaert
 
 

Laatste Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 22 jan 2020
Guido Van Cauwelaert | 22 jan 2020
Guido Van Cauwelaert | 20 jan 2020
Guido Van Cauwelaert | 17 jan 2020
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 15 jan 2020
Guido Van Cauwelaert | 14 jan 2020
Guido Van Cauwelaert | 13 jan 2020
Guido Van Cauwelaert | 11 jan 2020
Guido Van Cauwelaert | 09 jan 2020
Guido Van Cauwelaert | 08 jan 2020
Guido Van Cauwelaert | 06 jan 2020
Guido Van Cauwelaert | 06 jan 2020
Guido Van Cauwelaert | 04 jan 2020

archief