Artikels Archief van Ternat

REGIO - Intradura laat weten dat de PMD-zakken onbeperkt geldig blijven

Editie_gooik_vuilniszak_2__kopie_
Op 31 december werden nog nieuwe afvalzakken voorgesteld, de oude PMD-zak kan men blijven gebruiken. - Foto Marc Colpaert
 

Vanaf 1 januari werden door Intradura de sorteerregels van pmd-zakken uitgebreid. Daarom mogen vanaf 1 januari alle plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankkartons in de typische blauwe zak worden gesorteerd. Die zak zelf, die verandert nog niet direct. De pmd-zak krijgt weliswaar een update, maar de oude pmd-zakken mag je onbeperkt gebruiken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TERNAT / REGIO - Met WarmNest: minder leegstand en meer sociale woningen

Dsc_0766_knip_gunter_en_walter
Dit project verenigt een goede uimtelijke ordening met een doordacht sociaal- en klimaatbeleid zegt schepen Gunter Desmet. Omdat het om sociale huur gaat, liggen de renovatiepremies een stuk hoger. En voor eigenaars zijn er nog andere fiscale voordelen’, weet Walter Zelderloo, voorzitter van sociaal verhuurkantoor De Woonkoepel.
 

In de Asbaan werd het project WarnNest voorgesteld. 3Wplus en Klimaatpunt zetten zich samen met 14 gemeentebesturen in Halle-Vilvoorde in om leegstaande panden om te zetten naar energiezuinige sociale woningen

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jan 2021
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT / SINT-KATHERINA-LOMBEEK - Kleuters gemeenteschool Nieuwbaan thuis door coronA

1ea8f779-cf55-4ef8-9f43-ec45b68cffc3
 

De kleuterafdeling van Gemeentelijke Basisschool De Kiem in Sint-Katherina-Lombeek blijft voor de rest van de week dicht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jan 2021
Guido
 

TERNAT - 400 alleenstaanden krijgen feestmaaltijd

5091b84d-574b-45fc-99de-a9996957f5af
Restaurant De voet van Keizer Karel leverde een maaltijd af bij Maria Van der Gracht in de Klapscheutstraat.
 

Op dinsdag 19 januari 2021 krijgen maar liefst 400 alleen wonende 65-plussers een feestmenu aangeboden. De gemeente doet dit ter vervanging van het jaarlijkse kerstdiner. De maaltijden worden klaargemaakt en rondgebracht door 5 restauranthouders en cateraars uit de gemeente.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jan 2021
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

DILBEEK - Een vaccinactiecentrum in DILBEEK en GOOIK voor de inwoners van het Pajottenland

Image003a

In de gemeenten Dilbeek komt er een vaccinatiecentrum voor de inwoners uit dit deeltje van het Pajottenland. Voor de eerstelijnszone Pajottenland werd tussen de Pajotse burgemeesters van 8 gemeenten, dit zijn Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Dilbeek, Ternat en Roosdaal beslist om twee vaccinatiecentra te openen 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TERNAT - Gemeente geeft ongunstig advies voor windmolens Engie aan Vitseroel

E9ab3627-6405-4cd9-ac63-0e19c878e0ee
 

Het gemeentebestuur geeft een negatief advies voor de plaatsing van twee windturbines op de site van Redevco op de Morette. Engie diende een aanvraag voor een omgevingsvergunning in om twee windturbines te plaatsen op de site van Redevco in de industriezone op de Assesteenweg

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2021
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Afhaal Kaas&Wijn voor onderwijsproject in Peru

7ee52bfe-b64d-4628-a29b-ebcacdec1a2f
 

Het Sint-Jozefskoor, organiseert op 30 januari opnieuw een Kaas- en Wijnavond ten voordele van het ISDO-Project MANTHOC, school voor werkende kinderen in Peru. Schotels af te halen in de parochiezaal aan de Dahlialaan/Bosstraat. Bestellen voor 23 januari!

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2021
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Meer biodiversiteit in de Ternatse geboorteboomgaard

Bloembollen
 
Pro-Natura en het Regionaal Landschap werkten een plan uit om de biodiversiteit in de geboorteboomgaard te vergroten. Zo worden er 8.400 bloembollen geplant om de bijen, hommels en andere insecten in de eerste lentemaanden te helpen om de nodige nectar te vinden. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jan 2021
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT/DILBEEK in de vorige eeuw – Krijgsgevangenen op het einde van de Eerste Wereldoorlog

School_met_paard_en_kar_img_9184_knip
Het klooster van de Sisters of Merci in Wambeek
 

Op het einde van de eerste wereldoorlog hielden de Duitsers Engelse krijgsgevangenen, die eerder in Schepdaal waren opgesloten, gevangen in de school van Wambeek. Dirk Lindemans vond een brief van de secretaris van het Nederlandse diplomatieke gezantschap daarover in Britse archieven. De gezant werd vergezeld door Dilbekenaar Adelin Moeremans, sergeant in het Belgische leger en als tolk verbonden aan het Engelse leger, die wat later overleed aan Spaanse griep, net als private Brown, die in Overdorp verzorgd werd door weduwe De Meuter, op het Wambeekse kerkhof begraven ligt en in het overlijdensregister als krijgsgevangene betiteld wordt maar die volgens de Britse oorlogscommissie eigenlijk niet bestaat.    

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jan 2021
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

Nieuwjaar 2021

Editiepajot

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers, adverteerders en medewerkers een gelukkig, maar vooral gezond 2021, met meer contacten en veel leesgenot!

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2021
Sam Herremans
ep
 

REGIO - Drie nieuwe afvalzakken van Intradura, één duurzame toekomst

Editie_gooik_vuilniszak_2__kopie_
Inge D'hoe(Intradura en derde van links) gaf meer uitleg over de nieuwe afvalzakken. Foto Marc Colpaert
 

In 17 gemeenten verschijnen vanaf 1/1/2021 nieuwe kleuren in het straatbeeld. In samenwerking met de lokale besturen en Fost Plus, introduceert Intradura op 1 januari 2021 maar liefst 3 nieuwe afvalzakken: een uniforme restafvalzak, een uitgebreide PMD-zak én een GFT-zak. Met niets dan voordelen voor meer dan 300.000 inwoners en 17 deelnemende gemeenten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TERNAT - Nieuwjaarswandeling zondag 3 januari 2021

Wandeling_natuurpunt_2021
 

De Nieuwjaars wandeling van Natuurpunt staat helemaal in het teken  van de Trage Weg. Helaas laat Covid 19 het niet toe om met een grote groep te gaan wandelen. Natuurpunt opteert dit jaar voor een corona-veilige wandeling op zondag 3 januari 2021. Vertrek vrijblijvend op de parking Neeralfene aan het rond punt van de Brusselstraat tussen 10 en 11 uur. Je ontvangt ter plaatse het wandelplannetje zoals je dit kan terugvinden in dit artikel. De wandeling heeft een afstand van 5 km. Helaas kan er naar jaarlijkse traditie niet afgerond worden met een nieuwjaarsreceptie. Let wel : bij regenweer is een stuk van dit parcours niet geschikt voor rolstoelen en buggy’s. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2020
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT/AFFLIGEM/ROOSDAAL/LIEDEKERKE - Eerste editie van Taal in TARL is een succes

20201229-taalintarl
Dinsdag ging de oudste groep van het taalkamp op bezoek bij de bewoners van de assistentiewoningen van De Sibbe in Sint-Katherina-Lombeek. De kinderen verrasten de bewoners met zelfgemaakte kerstkaarten.
 
De eerste editie van Taal in TARL was een succes. Maar liefst 34 kinderen namen tijdens de kerstvakantie deel aan het driedaagse taalkamp waar ze spelenderwijs het Nederlands oefenden. Dinsdag ging de oudste groep op bezoek in De Sibbe, waar ze de bewoners verrasten met zelfgemaakte kerstkaarten. Dinsdag ging de oudste groep op bezoek in De Sibbe, waar ze de bewoners verrasten met zelfgemaakte kerstkaarten.
 

Klik hier om meer te lezen

 
30 dec 2020
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Kledingdieven aangehouden aan textielcontainer

Kledingcontainer
 

Gisterenavond ontving milieutoezichthouder Thiebaut Jurgen omstreeks 18.45 uur een telefoon van een alerte burger die zag dat twee mensen allerlei afval bij de kledingcontainers plaatsten en zakken uit de container  haalden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 dec 2020
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT AFFLIGEM Politie doet snelheidscontroles in fietsstraten

Fietsstraat
 

 De politie gaat extra controles houden op het naleven de verkeersregels in de nieuwe fietsstraten in Affligem en Ternat. De maximumsnelheid is er 30km/uur en auto’s en motorfietsen mogen er de fietsers niet i halen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 dec 2020
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

REGIO - Glasbol vol? Laat je glas niet achter vraagt Intradura

Colpaert_gooik_flessen_1__kopie__li
Zoiets mag niet dit jaar gebeuren, archiefbeeld Foto Marc Colpaert
 

Intradura roept de mensen op om hun glas niet naast de glasbol achter te laten als deze vol is. Ze doen hun uiterste best om er voor te zorgen dat de glasbollen zoveel mogelijk geledigd worden. Intradura is een intergemeentelijke samenwerking voor duurzaam afvalbeheer tussen 19 gemeenten  

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 dec 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TERNAT - Politie controleert samen met Voedselagentschap

Favv_1
 

Donderdag heeft de politie samen met het Voedselagentschap voertuigen gecontroleerd. Er werden goederen in beslag genomen en vernietigd omdat de bewaartemperatuur te hoog bleek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 dec 2020
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

REGIO - Nog op zoek naar een origineel en coronaproof geschenk? Doe eens een landschap cadeau.

Editie_colpaert_natuur_3__kopie_
Willen we blijven genieten van onze mooie natuur dan moeten wij er ook iets aan doen. - Foto Marc Colpaert
 

Steun Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei met een fiscaal aftrekbare gift. We gebruiken jouw steun voor veiligheidsmateriaal en -cursussen voor ons knotteam en plukteam. Fiscaal attest met 60% belastingvermindering vanaf 40 euro in 2020. Dus je gift van 40 euro kost je netto maar 16 euro. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 dec 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TERNAT - Niki uit Sint-Katherina-Lombeek wint hoofdprijs zomerzoektocht Pajottenland+

Dsc06730__2_
 

Enkele honderden fietsers toerden deze zomer door zeven gemeenten van het Pajottenland om de vragen van de zoektocht van streekorganisatie Pajottenland+ op te lossen. Niki Van Wonterghem uit Sint-Katherina-Lombeek kaapte de hoofdprijs weg. Haar dochter Linde Lemaire eindigde derde. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 dec 2020
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Wambeekse Sint-Remigiuskerk uitzonderlijk open

Wambeek_kerststal_2020
De kerststal met de originele kerststalfiguren uit 1934.
 

Tijdens de kerstdagen is de Wambeekse Sint-Remigiuskerk uitzonderlijk open op donderdag 24 december van 15 tot 17uur, op vrijdag 25 december van 10.30 tot 12 en van 15 tot 17 uur en op zaterdag 26 december van 15 tot 17 uur. Je kunt dan ook de kerststal bewonderen met de originele  kerststalfiguren uit 1934.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 dec 2020
Guido Van Cauwelaert
Armand Timmermans
 
 

Laatste Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 19 jan 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 13 jan 2021
Sam Herremans | 01 jan 2021
Guido Van Cauwelaert | 31 dec 2020
Guido Van Cauwelaert | 29 dec 2020
Guido Van Cauwelaert | 21 dec 2020

archief