Artikels Archief

C21

De Solidariteitswinkel van SINT-GENESIUS-RODE organiseert uitzonderlijke verkoop

Solidariteitswinkel
 

De Solidariteitswinkel is een burgerinitiatief met als missie de minderbedeelde inwoners van Sint-Genesius-Rode(en omringende gemeenten) tweedehandskledij tegen een kleine prijs aan te bieden.Voor wie het nog niet zou weten, de Solidariteitswinkel van Sint-Genesius-Rode bevindt zich op de gelijkvloerse verdieping van het Cultureel Centrum Wauterbos 3 1640 Sint-Genesius-Rode.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 feb 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

TERNAT- Vandalen rukken verkeersbordjes “Handelaars bereikbaar” af UPDATE

B6b21eb0-c3ce-408d-a5a4-2bdd6b38b9db
De bordjes van de handelaars werden afgerukt of verpkaatst.
 

UPDATE - Verleden nacht werden de bordjes "handelaars bereikbaar" van de Lombeekse handelaars opnieuw allemaal afgerukt en gestolen. Hardnekkige vandalen...Wie iets gezien heeft kan contact opnemen met de politie op het nummer 053 65 00 65 . 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 feb 2023
Guido van Cauwelaert
 

Omvorming dorpskern BEERT

Scherm__afbeelding_2023-02-03_om_22
 

 Op initiatief van het schepencollege werd overleg gepleegd met de bevoegde ambtenaren van  monumentenzorg – monumentenwacht - Provincie Vlaams-Brabant - Dienst onroerend erfgoed, een delegatie van de kerkfabriek van Beert en buurtbewoners, om na te gaan of de graftekens op het kerkhof van Beert voldoen aan de vooropgestelde normen om een erkenning te krijgen als waardevol erfgoed. Dit overleg werd positief afgesloten en er werd door het schepencollege een aanvraag om erkenning ingediend bij de deputatie van de provincieVlaams-Brabant.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2023
Marc Sluys
 

Hoofdzetel Colruyt Group in HALLE officieel aangesloten op eigen waterzuivering

Scherm__afbeelding_2023-02-03_om_22
 

Colruyt Group houdt al jaren haar eigen waterafdruk zo klein mogelijk, via onder andere circulair watergebruik.. Eind 2021 nam Colruyt Group nog een gloednieuwe waterzuiveringsinstallatie in gebruik op het distributiecentrum Dassenveld in Halle. Die installatie zuivert industrieel en sanitair afvalwater voor drie sites in Halle: het distributiecentrum Dassenveld, hoofdkantoor Wilgenveld, en de burelen en de magazijnen op de site Elbeek.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2023
Marc Sluys
 

HERNE – A night at the opera met de Academie voor Muziek, Woord en Dans

Academie_kerk_herne_feb_2023__5_
HERNE – A night at the opera met de Academie voor Muziek, Woord en Dans - © Deschuyffeleer
 

Zoals ieder voorjaar was de Sint-Petrus en Pauluskerk opnieuw de plaats van afspraak voor de leerlingen van de Academie Muziek, Woord en Dans om er met veel enthousiasme, passie en gedrevenheid hun kunnen voor familie, vrienden en kennissen te showen. Het gekozen thema was deze keer ‘A night at the opera’. Directeur Sarah Copriau mocht de spits afbijten en de toeschouwers welkom heten......

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2023
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

Half werk is geen werk, aangepaste verkeersmaatregelen in PEPINGEN wachten op volledige uitwerking.

Scherm__afbeelding_2023-02-03_om_20
Kareelstraat: Sinds november 2020 ontbreken tal van verkeersborden aan de schoolomgeving te Bellingen.
 

 De voorbije jaren werden een aantal bijkomende politieverordeningen door de gemeenteraad goedgekeurd. Deze verordeningen bevatten onder andere aangepaste verkeersmaatregelen op de Hondzochtstraat, Kareelstraat, Huttestraat-Molenstraat, Ring Bogaarden en Steenweg naar Elingen. Echter sleept de uitvoering hiervan al lang aan. Tijdens de gemeenteraad van januari 2023 confronteerde cd&v fractieleider Peter Van Cutsem de LVB-meerderheid met deze situatie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2023
 

HALLE stelt stadsmedewerker aan voor extra ondersteuning lokale economie

Scherm__afbeelding_2023-02-03_om_20
 

 Na twee jaar zet Halle de samenwerking met de centrummanager stop. Voortaan zal een interne medewerker de visie van de stad uitwerken voor een aantrekkelijk handelscentrum, onder meer door het opzetten van acties en de begeleiding van starters.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2023
Marc Sluys
 

6 van de 11 gecontroleerde zware voertuigen in HALLE niet reglementair

Politiewagens__witseboom_
 

 Op 1 februari 2023 hield de dienst Verkeer van de politiezone Zennevallei een controleactie langsheen de Bergensesteenweg met bijzondere aandacht voor het vrachtverkeer. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2023
 

BEESREL Gratis gidsbeurt kan tijdens openingsactie De Lambiek

Editiepajot_bart_devill___biercentrum_de_lambiek1
Foto Bart Devillé
 

 De winterslaap van Biercentrum De Lambiek in Beersel nadert langzaam maar zeker zijn einde. Nog beter, ter gelegenheid van de openingsactie van februari kan men genieten van een gratis gidsbeurt in De Lambiek.Op zaterdag 18 februari kan je om 14 uur het Biercentrum De Lambiek bezoeken met een gids. De inkom is betalend, de gids is een traktatie van De Lambiek. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

GALMAARDEN - Gezocht vrijwilligers voor natuurbeheerwerken in de drie reservaten van VZW De Mark

A_bos_te_weining
Kom gezellig als vrijwilliger wat werken in de natuur.- Foto Marc Colpaert
 

De VZW De Mark organiseert op zaterdag 11 februari  een werkdag in de drie reservaten van deze vereniging. Mensen uit Galmaarden, Bever en Herne zijn welkom voor een handje te helpen. VZW de Mark is een vereniging zonder winstoogmerk (VZW) die zich al sedert 4 november 1988 bezig houdt met natuur- en educatieve reservaten en landschapsbeheer in het zuidelijke deel van de regio Pajottenland, dit in de gemeenten Herne, Bever en Galmaarden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Marc Sluys | 03 feb 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief