Artikels Archief

C21

REGIO - Belgische vereniging “Grootouders voor het Klimaat” dingt mee naar prominente EU-prijs voor het maatschappelijk middenveld inzake klimaatactie

21_91-1200x628-fbad-nl
 
De Belgische vereniging “Grootouders voor het Klimaat” is genomineerd voor de prijs voor het maatschappelijk middenveld 2021, die door het Europees Economisch en Sociaal Comité (EESC) wordt uitgereikt aan non-profitorganisaties, verenigingen en personen die zich inzetten voor een rechtvaardige transitie naar een koolstofarme en klimaatbestendige economie.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

INTRADURA-GEMEENTEN – Afvalkalender is middenpagina van Intradura-afvalkrant

Afvalkalender_middenpagina_afvalkrant
INTRADURA-GEMEENTEN – Afvalkalender is middenpagina van Intradura-afvalkrant - © Deschuyffeleer
 

Vanaf nu krijgen de inwoners van de gemeenten waar Intradura de huis-aan-huis-ophalingen verzekert de afvalkalender niet meer in een aparte zending toegestuurd. Dit is het geval voor de inwoners van Asse, Beersel, Dilbeek, Drogenbos, Gooik, Grimbergen, Halle, Herne, Kapelle-op-den-Bos, Lennik, Linkebeek, Merchtem, Opwijk, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat en Wemmel. Die afvalkalender, nu geldig voor 6 maanden, is als uitscheurbare middenpagina vervat in de ID-krant......

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GOOIK - Nieuwe voorzitter Vlaams Belang Gooik: 'Ook in Gooik is er nood aan een sterke Vlaamse stem’

Christophe_d_haese__1___kopie_
Christophe de nieuwe man van het Vlaams Belang in Gooik. Ingezonden foto
 

Christophe D’Haese (49) wordt de nieuwe voorzitter van Vlaams Belang Gooik. Christophe zal nu inzetten op groei en uitbouw van de lokale afdeling. Vlaams Belang kwam na afloop van de laatste verkiezingen als grote overwinnaar uit de bus, in Gooik behaalde de partij 17.3 %, wat zelfs een stuk hoger ligt dan het toenmalig gemiddeld in Vlaams-Brabant. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Pas op voor de opmars van de Aziatische hoornaar,de moordenaar van onze bijen

A_lokdoos_bij_2
 

De enige manier om de  Aziatische hoornaars - die onze bijen komt doden - enigszins onder controle te houden, is door het opsporen en verdelgen van de nesten, een enkel exemplaar doden is zinloos, daarom proberen wij burgers zoveel mogelijk bewust te maken om ook alert te zijn tijdens een wandeling, fietstocht of eender welke andere buitenactiviteit. Diederik vroeg ons om deze boodschap te verspreiden in het Pajottenland. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

ROOSDAAL - Maak kennis met de Pajotse Klimaatsofa in onze regio

A_affiche_pajotse_klimaatsofa_kleiner
 
Vanaf dit najaar reist de Pajotse Klimaatsofa door onze regio. Het Regionaal Landschap, Klimaatpunt en Provincie Vlaams-Brabant slaan de handen in elkaar voor een boeiende reeks van zes lezingen.
Dit in de gemeenten Galmaarden, Gooik, Herne  en Roosdaal. Donderdag 16 december 2021 in Provinciaal Plattelandscentrum Peerenbosch, Molenstraat 26, 1760 Roosdaal.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GOOIK - Op zoek naar een nieuwe huurder en conciërge voor de Koornmolen

Sporthal_8apr2011__7_
De Koornmolen . Ingezonden foto
 

Het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) Gooik, beheerder van het Gemeentelijk Sportcentrum Koornmolen, zoekt een nieuwe huurder/conciërge voor de conciërgewoning die zich boven de sporthal bevindt. De huurder komt terecht in een modern appartement met ruime living, keuken, badkamer, 2 slaapkamers, terras en berging. Daarnaast zal de huurder ook enkele conciërgetaken op en rond de sportsite op zich nemen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GALMAARDEN - Gemeenteraad online maar er is maar weinig interesse

Editie_galmaarden_gemeenteraad_3__kopie_
Opnieuw online vergaderen.- Foto Marc Colpaert
 

Op dinsdag was er nog eens een digitale gemeenteraad, maar daar lagen blijkbaar niet zoveel mensen van wakker. Er kwamen slechts een 25 mensen een kijkje nemen, of had dit iets te maken met de dagorde, waar niet dadelijk wereldschokkend nieuws op stond. Op 30 november organiseerde de gemeente Galmaarden opnieuw geen fysieke zitting van de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TERNAT - Welkom in het Digitaal Klimaatcafé

Klimaat_cafe_digitaal_foto
Samen zoeken hoe we de klimaatimpact kunnen verkleinen en hoe we ons tegen de gevolgen van klimaatverandering kunnen wapenen
 

Op maandag 6 december 2021 is elke inwoner welkom in het digitaal Klimaatcafé waar je kan meepraten over het lokale klimaatplan.  Inschrijven kan gratis via https://www.ticketgang.be/tickets/ternat#

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2021
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

HALLE – Villa Servais lanceert naast de jaarlijkse champagne verkoop ook een Oude Geuze Boon

1__groot_
 

 Om het einde van de grote restauratie te vieren werd de champagne-actie uitgebreid met de lancering van een unieke 'Oude Geuze Villa Servais.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2021
Devogeleer Emile
Devogeleer Emile
 

De blokspot opent in HALLE opnieuw zijn deuren voor de winterexamens

Lindegroen_buitenbeeld
Ook in Lindegroen in Buizingen is er een blokspot
 

 Niet iedereen heeft thuis de mogelijkheid om in alle rust en stilte te studeren. De stad Halle organiseert daarom ook in december en januari opnieuw een blokspot voor Halse studenten. Omwille van de coronamaatregelen moet je je vooraf inschrijven

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2021
Marc Sluys
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 02 dec 2021
Guido Van Cauwelaert | 02 dec 2021

archief