REGIO - Sportregio Pajottenland doet een stap vooruit in de verdere ontwkkeling van de sportregio

C21

REGIO - Sportregio Pajottenland doet een stap vooruit in de verdere ontwkkeling van de sportregio

Image001__6_
 
Op 10 februari kwam de Sportregio Pajottenland (digitaal) samen voor haar  jaarlijks bestuurscomité. In aanwezigheid van de schepenen van sport werd er teruggeblikt  op 2021 en vooruitgekeken naar 2022. Sportregio Pajottenland is een samenwerkingsverband van tien Pajotse sportdiensten van de gemeenten: Bever, Pepingen, Herne, Galmaarden, Gooik, Ternat, Liedekerke, Lennik,Roosdaal en Affligem. We ondersteunen die sportdiensten waar nodig en we maken hun aanbod mee bekend. We organiseren ook zelf activiteiten. Op die manier proberen we alle inwoners van het Pajottenland aan het sporten en bewegen te krijgenDe sportregio is er in geslaagd om al zijn activiteiten  te organiseren, rekening houdend met alle corona maatregelen. Daarnaast werd er een grote stap gezet in de verdere ontwikkeling van de sportregio. Er werd een zeer mooie website gemaakt: www.sportregiopajottenland.be
Op deze website vind je algemene informatie rond de sportregio, alsook informatie over 
onze projecten. Ook de inschrijvingen voor deze projecten verlopen via deze website. 
Uiteraard willen we verder blijven werken aan de ontwikkeling van de sportregio Pajottenland en ook deze website. De volgende stap willen we alvast zetten in 2022. De sportregio zal inzetten op de ontwikkeling van een masterplan infrastructuur. Bij de opmaak van dit plan zal er zowel gekeken worden naar de sportinfrastructuur op bovenlokaal vlak, alsook de sportinfrastructuur binnen elke gemeente. Naast de opmaak van dit plan blijft de sportregio inzetten op het realiseren van zijn projecten. Zo organiseren we opnieuw een sporteldag (50+), personeelssportdag, Kijk Ik fiets-sessie, 2 kleuterhappenings, BOV, een G-sport kamp en Hopsakee-activiteiten.
Naast al deze zaken, zetten wij ook in op groepsaankopen. Zo is er al een samenwerking afgesloten voor het onderhoud van de kunstgrasvelden en besparen de deelnemende gemeente bijna € 12.000 op een periode van 4 jaar. Voor de controle van indoor sporttoestellen en een onderhoudscontract voor skatetereinen zal er worden getracht om ook dergelijk resultaat te boeken.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 feb 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 04 nov 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief