Alle kinderen uit LIEDEKERKE en LEEUW veilig en wel na busongeval bij terugkeer sneeuwklassen

C21

Alle kinderen uit LIEDEKERKE en LEEUW veilig en wel na busongeval bij terugkeer sneeuwklassen

Scherm__afbeelding_2023-01-25_om_09
 

Tweede update busongeluk 17.30 u 
De gemeentelijke veiligheidscel is opnieuw samengekomen om 17.30 uur.

De kinderen van ’t Populiertje en de kinderen uit 6 B van Den Top zijn ondertussen veilig en wel thuis.

De leerlingen van 6 A uit Den Top zijn op dit moment nog onderweg. Het uur van aankomst werd via aparte kanalen aan de ouders meegedeeld.

We zijn opgelucht dat alle kinderen en alle leerkrachten veilig en ongedeerd zijn.
Zoals reeds gecommuniceerd werd, zal er morgen geen school zijn voor de betrokken leerlingen. Er zal wel opvang zijn en een psychosociaal team zal de hele dag stand-by staan. Ook de komende dagen zal de nodige aandacht besteed worden aan  psychosociale hulp en ondersteuning.

De gemeentelijke veiligheidscel komt opnieuw samen op maandag 30 januari om 13 uur in het kader van de nazorg en voor eventuele latere communicatie.

 

 

 

Update busongeluk 11.30u 

De gemeentelijke veiligheidscel kwam samen om 11.30 uur om een update te maken.

De bus met leerlingen uit Wegwijzer is deze morgen goed toegekomen en de kinderen stellen het goed. De bus met de leerlingen van ‘t Populiertje en leerlingen van 6B uit Den Top zal in de late namiddag toekomen. Alle leerlingen en leerkrachten stellen het goed. 

In de loop van de avond zal ook de bus toekomen met de leerlingen van 6A uit Den Top. Ook deze leerlingen en leerkrachten stellen het goed en de ouders zullen verwittigd worden van zodra er zicht is op het uur van aankomst.

Op advies van psychosociale hulpverlening is er morgen geen school voor de betrokken kinderen.  De kinderen waarvoor geen opvang is, kunnen wel naar school komen. Voor hen zal er opvang voorzien zijn. Vrijdag zal de schooldag aangepast worden zodat de kinderen per klas in gesprek kunnen gaan. 

De directie en de gemeente communiceren regelmatig met de ouders via onze interne kanalen zodat ze goed op de hoogte worden gehouden.

De gemeentelijke veiligheidscel komt opnieuw samen om 17.30 uur. Nadien wordt een nieuwe communicatie opgesteld.

Het verhaal 
In de nacht van 24 op 25 januari 2023 om 2.40 uur werden de verantwoordelijken van de gemeente op de hoogte gebracht dat één van bussen waarmee de leerlingen van klas 6LA van Den Top een ongeval heeft gehad op de autosnelweg in Duitsland. De chauffeur is lichtgewond maar stelt het goed en is voor verzorging kortstondig naar het ziekenhuis gebracht. Alle kinderen werden medisch gecheckt door de Duitse hulpdiensten. Er zijn geen gewonden bij de kinderen. Iedereen stelt het goed.

De kinderen worden op dit moment opgevangen in een sporthal. Een andere bus is onderweg om hen veilig naar huis te brengen. De kinderen zullen nog eten in de sporthal en vertrekken rond 13 uur terug naar België. Verwachte aankomst is circa 20 uur. De ouders worden om 17 uur via aparte kanalen op de hoogte gebracht van het juiste aankomstuur.

De gemeente voorziet psychologische ondersteuning voor zowel de kinderen als de ouders. Zo zullen bijvoorbeeld de nodige hulpverleners aanwezig zijn bij aankomst van de bus.De leerlingen van Wegwijzer uit Ruisbroek zitten in een bus, die voorop reed op het moment van het ongeval. Zij zullen omstreeks 9 uur aankomen in Ruisbroek.

De leerlingen van Populiertje en klas L6B van Den Top zaten in een bus die op een zekere afstand van de betrokken bus reed. Op deze bus werden de kinderen van de bus die bij het ongeval betrokken was in eerste instantie opgevangen. Zij krijgen een ontbijt in de sporthal waar ze worden opgevangen en vertrekken omstreeks 7.30 uur opnieuw richting Sint-Pieters-Leeuw.

De voorlopig verwachte aankomsttijd is omstreeks 14 uur in de namiddag. De ouders worden tegen 12 uur op de hoogte gebracht van het juiste aankomstuur via aparte kanalen

Samengevat:

-       De leerlingen van Wegwijzer komen op de afgesproken plaats toe om 9 uur

-       De leerlingen van ’t Popliertje en klas 6B van Den Top worden verwacht op de afgesproken plaats omstreeks 14 uur

-       De leerlingen van 6A van Den Top worden verwacht omstreeks 20 uur op de afgesproken plaats.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jan 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 01 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief