ASSE / LIEDEKERKE - Midlive met Stash vrijdag op de Markt in Asse

C21

ASSE / LIEDEKERKE - Midlive met Stash vrijdag op de Markt in Asse

Editiepajot_jacky_delcour__2015-07-15_midilive
 

De Liedekerkse muziekband Midlive is op tien jaar tijd een begrip geworden in Liedekerke en omgeving. Vrijdag 17 juli overstijgen ze de gemeentegrenzen en spelen de Markt van Asse plat. Midlive werkt hiervoor samen met Gunther Verspecht van Stash.

 

'Midlive bestaat welgeteld tien jaar en dat is meteen al een pak langer dan iedereen ooit had gedacht', lacht Hans Junger. 'En zeggen dat we ooit begonnen zijn als een gelegenheidsbandje bij de heropening van de Molenstraat tien jaar geleden. De burgemeester vroeg toen aan Marc Bockstal of hij niet snel wat vrienden-muzikanten kon samentrommelen voor wat ambiance op het heropeninsgfeest. En die ambiance was er. Vraag dat maar aan de 400 aanwezigen van toen. Maar ook wij amuseerden onszelf te pletter zodat we zijn blijven repeteren. Ondertussen traden we al zo'n negentig keer op, hoofdzakelijk in Liedekerke waar iedereen ons ondertussen kent'.


'We spelen nog steeds vooral covers in het pop- en rockgenre. Ondertussen hebben we ook een mini-cd opgenomen met drie eigen nummers. We hebben ook geprobeerd om Airplay op de radio te krijgen maar dat is tot nu toe nog niet zo goed gelukt', lacht Hans Junger. 'Daar is nog werk aan. maar dat neemt niet weg dat we zelf tot in het buitenland bekend zijn. We hebben zelfs een fanclub in Spanje. We hebben vrienden in de buurt van Barcelona waar we toch al een paar keer met veel bijval konden optreden'.


Midlive kijkt al uit naar hun optreden op vrijdag 17 juli op De Met Duvelt in Asse. 'Hier zullen we wel voor wat meer volk spelen dan in een café in Liedekerke. Bijzonder is dat we samen zullen spelen met Stash. We doen dit regelmatig en het klikt zeer goed tussen ons', aldus Hans Junger. 'We hebben elkaar leren kennen op een event van Q-Music enkele jaren geleden. Er liep toen een actie waarbij een Liedekerkenaar in de finale zat om een ticket naar de maan te winnen; We speelden op dat evenement muziek, net als Gunther Verspecht, zanger van Stash. Nadien hebben we samen een stevige nacht beleefd; Gunther was onder de indruk van onze cover van het gekende Stash-nummer Sadness. Ondertussen treden we af en toe samen op en dat zal vrijdag in Asse ook het geval zijn.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jul 2015
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief