AFFLIGEM - Paul Michiels en Foo Fighters-tributeband In Your Honor zijn headliners Rock Teralfene brengt tweedaags muziekfestival op 11 en 12 augustus

C21

AFFLIGEM - Paul Michiels en Foo Fighters-tributeband In Your Honor zijn headliners Rock Teralfene brengt tweedaags muziekfestival op 11 en 12 augustus

Rt23_-_persfoto__kopie_
Ingezonden foto
 
De nieuwe formule voor onze 10e editie van Rock Teralfene was een echte voltreffer en werd zéér gesmaakt. Dus gaan we op hetzelfde elan verder en organiseren we dit jaar opnieuw een tweedaags festival op en rond het kerkplein van Teralfene. Noteer alvast in je agenda: Rock Teralfene, op vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus 2023! Ook dit jaar toveren we het grasveld naast de kerk in de namiddag om tot een gezellige zomerbar. Je kan er ‘chillaxen’ in een zeteltje of op een bankje, proeven van onze vers gemaakte cocktails, lekkere wijnen en andere drankjes, met een rustig streepje muziek op de achtergrond. De kinderen kunnen zich ondertussen uitleven op onze springkastelen, laten schminken op de grime-stand of een lekker ijsje eten. ’s Avonds serveren we onversneden rock’n’roll op ons podium. Het talrijke publiek zorgt voor de fijne en gemoedelijke sfeer die van Rock Teralfene het gezelligste festival uit de wijde omgeving maakt.   
 
Vrijdag 11 augustus
Op vrijdag 11 augustus starten we om 16 uur met een afterwork-party in onze zomerbar. De gasten van
Cabas brengen je in de juiste sfeer. De stap naar hedendaagse popmuziek is dan snel gezet en dat kan Karmasuits als geen andere. Tessa Cornelis, een van de beste stemmen langs de Dender, laat zich bijstaan door vier muzikanten om jullie in de vooravond al aan het dansen te brengen. Wie er vorig jaar vanaf de eerste band bij was, weet dat wij geen risico nemen en los voor een feest gaan. Daar wil je dus zeker bij zijn! Boskat neemt daarna over. Ze zijn met twee, maar maken muziek voor vijf. Ze gaan voor luid, alternatief en stevige rock en komen genadeloos de grenzen van uw trommelvliezen verleggen. Het duo van Boskat komt vanuit Antwerpen onze parking kapot spelen en hoopt dat jullie daar bij zijn. Klaar om na (radio) Willy nu ook Teralfene te veroveren: geen uitdaging is hen te groot.
Na The Beatles, Green Day, AC/DC en Metallica krijgt Rock Teralfene komende zomer The Foo Fighters over de vloer. Dat het om een tributeband gaat, is maar een detail dankzij de présence van Dave Grohl 2.0. Best of you, Times like these, Monkey wrench, All my life en Everlong maak jullie klaar voor anderhalf uur wereldhits met In Your Honor. Artiest achter de draaitafels, fuifbeest op de dansvloer, organisator van evenementen voor duizenden bezoekers, immer helpende hand Jellen Aeyels beheerst alle aspecten van een goed feestje. Niemand dus beter geplaatst om onze vrijdag neer te leggen dan DJ Touchez. Ervaring van (Rock) Ternat tot Sziget (Boedapest), dan heb je heel Europa plat gespeeld. Deze Duvel-doet-al woont al enige tijd in Teralfene, wat maakt dat zijn set een onvervalste thuismatch wordt.
 
Zaterdag 12 augustus
Op zaterdagnamiddag opent onze zomerbar om 14 uur. Op unaniem verzoek komt His Dudeness terug om jullie opnieuw in extase te brengen. Teralfens bloed stroomt door al zijn aderen en plaatjes draaien doet hij met lijf en leden. Zijn muziekcatalogus bestrijkt het volledige muzikale spectrum en zijn naam is even royaal als internationaal. Wat goed is, komt snel (terug). Jonge bands die resoluut hun eigen weg gaan en complexloos eigen songs op het podium knallen: daar houden wij wel van! En daarom geven we met graagte opnieuw een podium aan de jonge snaken van Jerk Beefy. Dat ze uit eigen streek komen, kruidt het verhaal nog steviger af. Dat ze de rockrally bij onze vrienden van Rock Affligem wonnen, bevestigt nu al dat heel Affligem en omstreken hen in de armen sluit. The ones that keep punkrock alive. Een slagzin die hun verhaal mooi samenvat. Daarna zendt Seattle zijn zonen uit! Deze rockers verdienden hun strepen al in tal van projecten als Houston's Problem, IC/TC, Les Poulains Flandriens en The Beefcurtains. Individueel maakten ze ons podium al meermaals onveilig, maar dit keer doen ze dat voor het eerst samen. Sons Of Seattle brengt een stevige ode aan de grunge. Fans van Nirvana, Pearl Jam, Alice In Chains en Soundgarden zullen zeker niet op hun honger blijven zitten. Trek uw flanellen hemd aan en kom lekker headbangen!
Zachtjes aan opbouwen naar een climax? Jullie eerst prikkelen met lokaal talent om iedereen dan in
spanning te laten wachten? Mooi niet! Op zaterdag 12 augustus is Paul Michiels headliner op Rock
Teralfene! Polle Pap brengt een mix van oud en recent solowerk, grasduint bij zijn muzikale helden en laat de wereldhits van Soulsister op u los. Schrik niet als Forever Young opduikt in de set; ondanks zijn 75e zomer lijkt de leeftijd geen vat op hem te krijgen. Rock Teralfene ligt komende zomer on the way to your heart! Ain39;t no club as glorious as The Glorious Gentlemen&39;s Club. Een clubje, want ze zijn met vijf. Gentlemen, want ze presenteren zich voor elk optreden strak in het pak. Glorious? Wie er 9 jaar geleden bij was tijdens hun eerste passage op Rock Teralfene heeft een lekkere portie glorie in zijn gezicht gekregen. The Kinks, The Beatles, The Who, CCR en andere Rolling Stones passeren de revue in deze stomende sixties tribute. Rock Teralfene 2023 in schoonheid afsluiten? GGC kan dat!
 
Gratis!
Ook in de zomer blijft Rock Teralfene trouw aan zijn filosofie. We blijven een klein en vooral gezellig festival onder de kerktoren, waar de buurt elkaar graag ontmoet om bij te praten en te genieten van muziek. Wie met de fiets komt, kan die stallen op de fietsparking naast de kerk. En ook dit jaar hoef je geen tickets te bestellen. Rock Teralfene is en blijft een gratis festival, dankzij de steun van onze sponsors, het gemeentebestuur, de scouts, Zot van Teralfene en talrijke vrijwilligers. Daar
nemen we ons hoedje voor af. Uit dankbaarheid.
 
 Praktisch
- Vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus 2023
- Op het grasveld naast de kerk en het verkeersvrije kerkplein van Teralfene
- Gratis inkom
Meer weten?
Check www.rockteralfene.be of
 
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 aug 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief