HALLE heeft een interactieve site voor zijn carnavalsgemeenschap

C21
Halle_carnaval
 

HALLE heeft een interactieve site voor zijn carnavalsgemeenschap

Editiepajot_halle_site_carnaval_foto_merckx
De mannen achter www.gruutemet.be . (Foto Merckx)
 

www.gruutemet.be, een interactieve site waar de Halse gemeenschap zijn ei kwijt kan werd boven de doopvont gehouden. Men hoeft geen ‘hardcore’carnavalist te zijn om zijn gading te vinden op deze website. Er staat achtergrondinformatie en laatste nieuwtjes uit de coulissen van het Halse carnaval op, telkens opgefrist met kleurrijke foto’s, filmpjes of geluidsmateriaal. Initiatiefnemers zijn Sonny Vanderheyden, Jeroen Lories, Kurt Pappaert en Nico De Pelseneir.

Over het opzet Sonny Vanderheyden: “Ons team zorgt voor recent nieuws (opent een prins carnaval z’n eigen restaurant, hoe verloopt de prinsenverkiezing, hoe ziet de nieuwe carnavalskalender eruit, herbeluister de carnavalsreportage van Radio 2..) We kunnen ‘dieper’ gaan dan andere media, omdat we ons nu eenmaal specialiseren en enkel over de Halse feestcultuur berichten. Kritisch, maar vol liefde voor Halle en z’n carnaval”.
 
Toch zit er ook veel nostalgie in de website, met een uitgebreid fotoarchief (hoogtepunten van de voorbije carnavalsstoeten) verzameld door Jeroen Lories en Kurt Pappaert. Sonny Vanderheyden (voorzitter Halse Carnavalraad) leeft zich dan weer uit in de rubriek “vergeite foto van de weik”: een foto uit het carnavalsarchief vormt wekelijks de aanleiding voor een stukje Halse carnavalsgeschiedenis.
Nico De Pelseneir van HKV De Mannen van De Met verwoordt in z’n “Keek op de Week” z’n speciale band met het fenomeen “carnaval”.
Sonny Vanderheyden: “Lees z’n teksten en je merkt meteen dat carnaval afdoen als een marginale braspartij kant noch wal raakt. Het is een feest dat voor duizenden Hallenaren erg veel betekent. Een hele gemeenschap leeft toe naar dat ene weekend in het jaar. Fascinerend gewoon ! Wat dat bij een mens te weeg kan brengen, lees je in de columns van Nico”.
 
Kurt Pappaert alias Kurnaval heeft de website ontworpen, zorgt voor de frisse layout, nieuws, de activiteitenkalender van de Halse carnavalsgemeenschap en aanvulling van het fotoarchief.
Sonny Vanderheyden van de Halse Carnavalraad levert meermaals per week actueel nieuws, werkt aan een themapagina over de Halse revue en duikt wekelijks in z’n carnavalsarchief.
Jeroen Lories alias Carnavaljerre van HKV De Leste Kannekes, levert nieuws, vult het fotoarchief aan én pakt jaarlijks uit met de rubriek “den Hangaar” Jeroen schuimt de hangars van de groepen af en toont in primeur foto’s van de chars in opbouw.
 
 
GEEN CONCURRENTIE VOOR BESTAANDE SITES
www.gruutemet.be  is het werk van een jonge,enthousiaste groep vrijwilligers die op een onafhankelijke manier wil berichten over het Halse carnaval. Kritisch, maar liefdevol. Up-to-date, maar met oog voor traditie.
 
Eigenlijk worden een drietal bestaande websites samengevoegd om surfers op zoek naar informatie over het Halse carnaval makkelijker te bereiken. Naast www.gruutemet.be  blijven ook andere websites actief. Heel wat carnavalsgroepen berichten over hun belevenissen en ervaringen op hun eigen website en voor officiële informatie over het Halse carnaval (programma, overzicht deelnemende groepen..) kan men terecht op www.halattraction.be . Ook www.editiepajot.com heeft speciale bladzijdes voor carnaval Halle ( http://www.editiepajot.com/regios/22/articles ).
Hoe de Halse radio Victoria het Halse carnaval opvolgt, leest men op www.carnavalitis.be .  En natuurlijk komt het belangrijkste nieuws over het Halse carnaval ook in kranten, op radio/tv of algemene nieuwssites terecht.
 
Sonny Vanderheyden: “Maar wij zorgen voor verdieping, freaky details en vele extra’s”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jan 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief