HALLE - Van Moete Meuge viert 33 jaar carnaval

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Van Moete Meuge viert 33 jaar carnaval

Editiepajot_halle_moete_1_foto_merckx
Van Moete Meuge aan het werk. (Foto's Felix Merckx)
 
Editiepajot_halle_moete_2_foto_merckx
Ook de vrouwelijke leden steken de handen uit de mouwen. (Foto Felix Merckx)
 
Editiepajot_halle_moete_3_foto_merckx
Chris Debelder. (Foto Merckx)
 

Carnavalgroep Van Moete Meuge bestaat 33 jaar en dat zal natuurlijk gevierd worden. Als kleine carnavalgroep komen zij steeds naar buiten met een actueel thema. Dit jaar wordt het echter anders.

Voorzitter Steven Devis: “Het wordt helemaal anders dan de vorige jaren. Na 33 jaar spelen we eens niet in op de actualiteit, maar maken we een parodie op de oktoberfeesten in Munchen, maar dan toch op zijn Hals. Wij blijven werken met papier-maché en isomo”.
Wanneer de vorige jaren Van Moete meuge steeds maar begon met het maken van de char in januari is men dit jaar al begonnen begin november om voor hun 33 jaar iets speciaals te maken. Ook zij hebben last gehad van de voorbije koudegolf en zijn wat achterop geraakt met hun werk.
Op de char komen er welgevormde vrouwen, grote bierpotten en worsten.
 
De groep heeft meer vrouwelijke dan mannelijke leden en dat heeft zijn gevolgen voor de vrouwen.
Steven Devis: “Wij zijn één van de enige groepen waar enkele vrouwen ook komen meewerken aan de char. Hun werk bestaat er vooral in om papier-maché te maken en te verven. De andere vrouwen maken ons kostuum”.
 
Van Moete Meuge doet zeker niet mee voor de ere plaatsen.
Steven Devis: “Van de plaats die we halen trekken wij ons niets aan. Onze carnaval is geslaagd als we ons drie dagen geamuseerd hebben”.
 
STICHTER
Het enige lid dat er 33 geleden ook bij was is Chris Debelder. Hij was eerst lid van de Dasjtereirs en de Fleerefluiters, toen hij besloot om met enkele vrienden een groep te stichten. Men begon met 12 man, waaronder slechts één vrouwelijk lid. Nu is het helemaal anders, want de vrouwelijke leden maken momenteel de meerderheid uit in de groep.
 
Chris Debelder: “In onze eerste stoet hadden we als thema  het Egmontpact, dat in 1977 heel actueel was. Ik was toen graaf Lamiral van Egmont”.
 
Veel verschil tussen de carnavals van 33 jaar geleden en nu is er volgens Chris niet.
 
Chris Debelder: “Nu is alles veel meer georganiseerd en zelfs wat te overgeorganiseerd. Vroeger hadden vele groepen geen verzekering en nu is dat verplicht”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mrt 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief