HALLE - ‘Dei vant stad’ stappen voor de eerste keer mee op

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - ‘Dei vant stad’ stappen voor de eerste keer mee op

Editiepajot_halle_tstad_1_foto_merckx
Frank Clement, Jurgen en Sandra Vanbellinghen, de makers van de char. (Foto's Merckx)
 
Editiepajot_halle_tstad_2_foto_merckx
Frank Clement, al 33 jaar helpt hij mee chars maken. (Foto Merckx)
 
Editiepajot_halle_tstad_3_foto_merckx
Een deel van de char. (Foto Merckx)
 

‘Dei vant stad’ is een nieuwe carnavalgroep in Halle. Volgende zondag stappen zij voor de eerste keer mee op en hebben zelfs al een char die gemaakt is in polyester.

‘Dei vant stad’ zagen het levenslicht in september van verleden jaar. Toen moest er nog dringend op zoek gegaan worden naar een hangaar om hun char te kunnen maken. Deze hebben ze eigenlijk stomweg gevonden, omdat een andere groep de hangar te klein vond.
 
Er werd dadelijk gewerkt in polyester. Frank Clement is immers al 33 jaar in verschillende groepen actief. Hij begon bij de Tonneklinkers en ging dan verder via de Dollekes, d’Ezels, Dei van Sinte Roukes en de Pagadders tot hij nu bij ‘Dei vant stad’ zit.
Ook de andere twee Jurgen en Sandra Vanbellinghen hebben een carnaval verleden. Het zijn deze drie personen die ook gezorgd hebben voor de char.
 
HOLLAND
Eigenlijk zijn zij de voorbije maanden meermaals in Nederland gesignaleerd.
Frank Clement: “Wij zijn in Ossendrecht bij de Pappegaaien gaan leren hoe we de ogen moeten schilderen op onze char. Wij hebben die mensen eigenlijk leren kennen via internet, toen we op zoek waren achter polyester. Voor de bestelling van onze polyester via de groepen waren we immers te laat”.
 
Intussen is er een echte vriendschapsband ontstaan tussen de twee groepen. Bij één van de bezoeken hadden ze een DVD van het Halse carnaval bij. De Pappegaaien konden hun ogen niet geloven hoe het er in Halle aan toe gaat.
 
Frank Clement: “Zij beslisten dadelijk om mee met ons carnaval te komen vieren in Halle en dat met 25 man. Waar we ze gaan te slapen leggen moeten we nog uitzoeken”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mrt 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief