HALLE - Plas Partoe brengt beste Hals carnavalslied

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Plas Partoe brengt beste Hals carnavalslied

Editiepajot_halle_lied_1_gr_foto_merckx
Plas Partoet of de zingende prinsen John en Ditch. (Foto's Felix Merckx)
 
Editiepajot_halle_lied_1klr_foto_merckx
Editiepajot_halle_lied_2_klr_foto_merckx
Editiepajot_halle_lied2_gr_foto_merckx
John en Ditch tussen de presentators Ron en Ben van de Top 100 (Foto Felix Merckx)
 

Naar jaarlijkse gewoonte kiest radio Victoria de zondag voor carnaval het beste Halse carnavalslied. Het lied zelf werd gekozen door de luisteraars van Victoria.
Plas Partoet (de groep rond de prinsen Ditch en John), die met ‘De Bangelijkste Daoge’ op de tweede plaats eindigden kwamen er als eerste Halse groep uit. De eerste plaats algemeen ging naar Double dj’s met Boven op de Berg. Het podium werd volledig gemaakt door een tweede Hals lied, namelijk Den Bellerman met Tingeling. Het zijn drie nieuwe nummertjes.

De uitzending van de carnaval Top 100 gebeurde van uit de legendarische kelder ‘De Schakel’ onder het OLV-Centrum. Hoe korter men naar de ontknoping kwam, hoe meer volk er naar de kelder kwam en hoe meer ambiance er gemaakt werd. Rond 20 uur was de spanning te snijden en toen om 20 uur de winnaar bekend geraakte werd de ene farandole na de andere ingezet. Ook thuis, in de Halse café’s en in de hangars, waar de laatste hand werd gelegd aan de char, klonk de carnavalsmuziek van radio Victoria uit de luidsprekers.
 
Verdere uitslag
In de eerste tien van de uitslag staan zes liedjes die dit jaar werden geschreven.
Merkwaardig is de vierde plaats van André Van Duin. Hij moest daarvoor nog wel eens zijn oude knol van in 1981 uit de gang halen.
 
Op de vijfde plaats was er Mimi & Titi met hun Motsiklet. Dit nummer behaalde de overwinning op de liedjeswedstrijd Halle op losse schroeven.
 
De verdere top tien zag er als volgt uit: 6. Laaionhead stadsmuzikanten met De Geit, 7. Feestteam met Hé Komaan, 8. Beebuiken FT dj Massiv met Me Carnaval; 9. De Froesjeleirs met hun winnend nummer van verleden jaar ‘k Zet a masker op en 10. De Hallemettekes met "Halle vu ien, ien vu Halle"
 
De laatste en honderdste plaats was voor de Deurzakkers met Het feest kan beginnen.
 
De volledige top 100 kan je hier bekijken
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mrt 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief