HALLE - Mannen van de Met vieren 22ste verjaardag met prachtig werkstuk

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Mannen van de Met vieren 22ste verjaardag met prachtig werkstuk

Editiepajot_halle_met_1_gr_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_met_1_kl_foto_merckx
Editiepajot_halle_met_2_kl_foto_merckx
Editiepajot_halle_met_2_gr_foto_merckx
 
Editiepajot_halle_met_3_gr_foto_merckx
 

Elk jaar wordt uitgekeken met wat ‘De Mannen van de Met’ naar buiten gaan komen. Zeker dit jaar is dat het geval, want zij bestaan 22 jaar en alle veelvouden van 11 worden gevierd. Hun thema dit jaar is voor niets “22joeren Mannen van de Met, wat een cirque”.

Op gebied van het bouwen van een char behoren de Mannen van de Met tot de Europese top. In binnen- en buitenland rijden er chars van hen mee.
 
Van hun grootse plannen om met de langste char naar buiten te komen die ooit in Halle te zien was hebben ze moeten afzien.. In september moest er inderhaast van hangar gewisseld worden. De vooropgestelde drie wagens werden er uiteindelijk twee. Eén van de wagens bestaat wel uit drie onderdelen en de andere uit twee. In totaal gebruikten de Mannen van de Met zo een 2.700 liter polyester.
 
HKV De Mannen van de Met zagen het levenslicht in 1989 in café De Met op de Halse Grote Markt tussen pot en pint en dat een paar weken voor carnaval.  Het tweede jaar werd nog met papier-maché gewerkt, maar vanaf hun derde bestaansjaar schakelden zij al over op polyester. Om deze materie onder de hand te krijgen gingen zij in de leer bij ‘Dei van Sinte Roukes’ en bij wijlen den Boy van de Boerkes.
 
 Hun vierde jaar vielen ze al in de prijzen. Op carnavalmaandag mochten ze immers op de Grote Markt blijven. Sindsdien zijn ze niet meer uit de top 5 geweest. In 1996 behaalden zij voor de eerste maal de eerste prijs. Tot nu toe zijn ze al acht maal primus geweest.
 
Naast hun overwinningen werden ze ook diverse malen beloond met extra prijzen voor het “beste kostuum”, de “beste verlichting” en de “beste show”.
 
Voorzitter Laroche: “Dit is het resultaat van een jarenlange goede, leuke en enthousiaste samenwerking van alle leden binnen onze groep. Ons lokaal is al jarenlang gevestigd in Essenbeek. (Het Oud Kasteel, bij Wieke) waar vaak de ideeën (thema’s) tussen pot en pint ontstaan”.
 
Al tien jaar lang duiken hun wagens op in diverse andere stoeten, zowel in binnen- als in buitenland. In dat verband wordt reeds geruime tijd samengewerkt met “De Sjokos”, die met hun wagens jaarlijks veel stoeten aandoen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mrt 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief