HALLE - Zelfs carnaval kan de treinramp van Buizingen niet vergeten

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Zelfs carnaval kan de treinramp van Buizingen niet vergeten

Editiepajot_halle_pronk_1_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_pronk_2_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 

Op de jaarlijkse pronkzitting op zondagmorgen in de raadzaal van het Halse historische stadhuis was het dit jaar even stil. Ook daar werden de slachtoffers van de vreselijke treinramp in Buizingen even herdacht met een minuut stilte en een bedenkingsmoment.

De pluimen van Halattraction ging dit jaar naar de hulpdiensten voor hun inzet tijdens de carnavalsdagen.
Mensen die uitkeken naar het liedje die het Halse schepecollege en gemeenteraadsleden zouden brengen tijdens deze pronkzitting bleven op hun honger zitten. In de plaats ervan werd een minuut stilte in acht genomen en droeg Nicky Van Acker een mooie bedenking voor over deze tragische gebeurtenis in Halle. Dit alles gebeurde uit respect voor de slachtoffers van de treinramp.
 
Verkleed waren ze wel en in zijn toespraak zegde burgemeester Pieters echter ook dat het ongeluk geen reden was om niet te feesten. Dit jaar droegen zij het uniform van een fanfare.
 
Burgemeester Pieters: “Wij dragen het fraaie kostuum van een fanfare. Hiermede willen wij het thema van het Halse carnaval volledig tot uiting laten komen. Wij spelen de loftrompet voor de mensen en de medemensen die dit alles mogelijk maken”.
 
Hangar
Het probleem van een gemeenschappelijke hangar kon zeker niet ontbreken en dit jaar kwam hij uit een onverwachte hoek.
 
Miniprins Kevin: “Wij miniprinsen zijn bezorgd over de toekomst van het carnaval. Wij hebben gehoord dat de Carrefour in Sint-Pieters-Leeuw leeg komt. Zou dit geen geschikte plaats zijn voor een hangar. Als onze burgemeester met deze van Sint-Pieters-leeuw samenwerkt kunnen er misschien nog carnavalbussen ingelegd worden om onze papa’s naar Sint-Pieters-Leeuw te brengen. In Halle ziet men toch dikwijls bussen waar op staat ‘buiten dienst’”.
 
Interventies
Intussen zijn ook cijfers bekend gemaakt over de interventies van politie en hulpdiensten van de afgelopen nacht.
 
Het Rode Kruis moest 48 personen verzorgen, waarvan 19 afgevoerd werden naar het ziekenhuis
De politie deed 8 bestuurlijke aanhoudingen en 1 gerechtelijke aanhouding,
 
In totaal werden er 10 vechtpartijen geregistreerd en zeven gevallen van vandalisme. Zo werden er enkele ruiten ingegooid.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mrt 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief