HALLE - Voor de Boerkes is het twee jaar carnaval zonder onderbreking

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Voor de Boerkes is het twee jaar carnaval zonder onderbreking

Ed_pqjot_hqlle_boerkes_1_foto__erckx
Foto's © Felix Merckx
 
Ed_pqjot_hqlle_boerkes_foto__erckx
Foto © Felix Merckx
 

Voor carnavalgroep De Boerkes zijn het zware tijden. Zij moeten niet alleen zorgen dat hun char voor dit jaar klaar is, maar volgend jaar in januari organiseren zij samen met de Leste Kannekes het FEN-bal waarop zo een 4.000 carnavallisten worden verwacht. In januari 2012 zijn zij ook al druk bezig voor hun char voor carnaval 2012. Zij zijn dus bijna twee jaar alle dagen aan het werk voor carnaval.

Verleden jaar zijn ze al in de maand mei begonnen met hun char voor carnaval 2011. Hun thema is ‘Es’t na kunst of ni’. Op hun char tal van schilderijen, borstels, tubesverf en…ezels, maar dan in de echte zin van het woord. David Mannaert tekende naar de ideeën van de ganse groep een char van 25 meter in drie stukken. Hiervoor gebruikten ze maar eventjes 1.400 liter polyester en 80 liter verf.
 
De voorbije maanden hebben ze ook tegenslag gekend.
 
‘Patje’ Marcelis: “Wij hebben twee maanden stil gezeten omdat de molen waarmee we klei klaarmaakten stuk was. Toen we eindelijk iemand gevonden hadden die het kon herstellen overleed die persoon. Dan heeft de solidariteit tussen de Halse groepen gewerkt. Wij kregen een molen van d’Afzakkers. Zij hadden er twee en gebruiken eigenlijk geen molen mee omdat ze volgens een volledig ander systeem werken”.
 
Ook de sneeuw heeft hun parten gespeld. “Onze hangar ligt in Oudenaken en door de vele sneeuw die er in december gevallen is, konden wij soms niet naar onze hangar trekken”, aldus ‘Patje’ Marcelis. 
 
FEN
De Leste Boerekannekes, een unieke samenwerking tussen de twee Halse carnavalverenigingen De Boerkes en De Leste Kannekes, zijn er in geslaagd na 10 jaar het Feest der Goedgemutsten terug in Vlaams Brabant te mogen verwelkomen en zelfs voor de allereerste keer in Halle. Op dit feest verwacht men 4.000 carnavallisten uit binnen- en buitenland in Don Bosco.
 
Maanden van intensief overleg en organisatie gaan vooraf aan de inrichting van dit grote feest.
 
Toch zeggen ze bij de Boerkes dat eind augustus 2011 alles voor dit feest volledig moet klaar zijn, zodat ze dan kunnen beginnen aan de bouw van hun char voor carnaval 2012.
 
De Leste Boerekannekes hopen dat alle carnavallisten en andere “Goedgemutsten” zich achter dit initiatief kunnen scharen en massaal aanwezig zullen zijn op 7 januari 2012 in Don Bosco
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mrt 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief