HALLE - Vougelkes zonder kop trouwen met carnaval

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Vougelkes zonder kop trouwen met carnaval

Edpqjot_hqlle_vougelkes_1_foto__erckx
Foto's © Felix Merckx
 
Edpqjot_hqlle_vougelkes_2_foto__erckx
Foto © Felix Merckx
 

In Halle zijn er alle jaren groepen die wegvallen maar ook groepen die voor het eerst mee opstappen met carnaval. Eén van deze is HKV De Vougelkes zonder kop.

In een ver verleden leerden zij elkaar kennen en ontstond er een ware vriendschapsband. Daar zij allen uit het Halse zijn, zijn zij vertrouwd met het carnavalgebeuren. Al snel spraken zij af om samen met de kindjes naar de reclamestoet en de “chars” te gaan kijken, waarna de kinderen bij de oma’s en opa’s werden afgezet en het de beurt was aan de grote kinderen om verkleed de Halse carnavalnachten in te duiken.
 
Niemand had ervaring met “een echte carnavalsgroep” tot Rudi Van den Broeke, en zijn vrouw, Erika Van Craenenbroeck, in hun slagerij op het lumineuze idee kwamen om zelf een echte carnavalsgroep op te richten. Ze gingen nu toch al een aantal jaren samen op stap met carnaval.
 
ISOMO
Vougelkes zonder kop hebben een char gemaakt in isomo. Voor ze er aan begonnen, zijn ze naar een groep gaan kijken die werkte met polyester en ook een groep die werkte met isomo. Uiteindelijk hebben zij de raad van de Gebeure (kampioenen van de isomo) gevolgd en beginnen te werken in deze materie.
 
Hun thema voor hun eerste deelname is “Traave es Haave”. Zij willen trouwen met carnaval en zijn dus zinnens om het niet bij één deelname te houden. Hun char stelt de bruidstaart voor van de groep. Zij hebben 6m3 isomo verwerkt en hebben tot in oktober moeten zoeken voor een hangar.
 
Eerst hebben ze dan hun wagen rijklaar gemaakt. In januari zijn zij begonnen met het laswerk en met isomo zijn ze maar half februari begonnen. Toch hopen zij hun char al te klaar te krijgen de week voor carnaval. De kledij, die door de vrouwen gemaakt wordt, is al klaar.
 
NAAM
De naamkeuze van de groep, ‘Vougelkes zonder kop' gebeurde op een merkwaardige wijze.
Toeval wilde dat Rudi Van den Broeke, op het moment dat hij met idee op de proppen kwam voor zijn carnavalgroep, zijn vrouw Erika net “vougelkes zonder kop” (blinde vinken) aan het maken was. HKV De vougelkes zonder kop was geboren.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mrt 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief