HALLE - 11 jaar Smojsterpotten gevierd met Carnavalitis

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - 11 jaar Smojsterpotten gevierd met Carnavalitis

Editiepajot_halle_carnaval_1_foto_belaen
Foto's © Stijn Belaen
 
Editiepajot_halle_carnaval_2_foto_belaen
Foto © Stijn Belaen
 
Editiepajot_halle_carnaval_3_foto_belaen
Foto © Stijn Belaen
 

Carnavalgroep De Smosjterpotten vieren dit jaar hun 11 – jarig bestaan. In carnavalmiddens is 11 en al zijn veelvouden een feestjaar. De Smosjterpotten gaan dit jaar dus voor de elfde keer mee in de carnavalstoet. Het feestjaar is nu dus ingezet met het ontvangen van een live carnavalitis uitzending. Dat gebeurde in Café Oud – Rodenem.

De uitzending draaide dan ook grotendeels rond De Smosjterpotten. De voorzitter vertelde met veel trots het levensverhaal van de groep. Zo ontstond de groep als afsplitsing uit de Nachtratten. De Smosjterpotten groeiden relatief snel en mochten in 2003 met Carine al een prinses leveren. Jaarlijks zorgden de Smosjterpotten ook voor een stevige carnavalhit. Zo haalden ze in 2008 een vierde plaats in de carnaval top 100.
 
Ook met carnaval zelf was de groep niet onsuccesvol. In 2005 volgde een verdiende 5e plaats. Ook de jaren nadien waren ze steevast terug te vinden in categorie A. In 2006 bevestigden ze met alweer de 5e plaats. In 2007 en 2008 waren ze terug te vinden op de 4e plaats. In 2009 haalden ze alweer de 5e plaats binnen. In 2010 lieten ze opnieuw van zich spreken. Ze ruilden de polyester waarmee de char gemaakt werd in voor vloerisolatie. Jaar na jaar kwamen ze ook met creatieve thema’s buiten. Zo gebruikten ze enkele keren kinderfilms als grote inspiratie zoals Robin Hood of Chicken Run.
 
Ook de Senioren kwamen aan bod in de uitzending van Carnavalitis. Zaterdag 11 februari wordt het seniorenpaar van 2011 opgenomen in de orde. Het seniorenpaar van 2012 zal dan ook worden gekroond. Zij werden alvast onderworpen aan een kleine test. De uiteindelijke show – avond zal doorgaan in zaal Lindegroen. Er was ook aandacht voor twee nieuwe groepen. Zowel carnavalgroep De Beebuiken als carnavalgroep Van ’t Vat brachten hun carnavalslied van dit jaar.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 feb 2012
Stijn Belaen
Stijn Belaen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief