HALLE - "11 joer Prins John"

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - "11 joer Prins John"

Editiepajot_halle_jonh_1_foto_merckx
Prins John en tekstschrijver Ben Braillard. - Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_john_11_jaar_geleden_foto_merckx
Prins John, 11 jaar geleden. (Archief Felix Merckx)

John Lories werd 11 jaar geleden prins carnaval in Halle. In de carnavalswereld wordt het getal 11 en alle veelvouden van 11 gevierd. Ook ‘Den John’ gaat het vieren en voor deze gelegenheid bracht hij zijn twee full-cd met Halse carnavalsliedjes op de markt en dat onder de passende naam “11 joer Prins John”

Het wordt een best-off van wat hij de vorige jaren uitgebracht heeft met daarbij drie volledig nieuwe nummers en als bonus het beruchte nummer ‘Gilles in de Stoet’ dat hij samen met Prins Ditje onder de naam Plas Partout uitbracht en in Wallonië een kleine mediastorm veroorzaakte. Plas Partoe bracht het als hulde aan de Halse Gilles, maar de Franstalige pers vroeg zich af of de Vlamingen de Waalse cultuur en folklore ridiculiseren met het liedje. De nieuwe  drie nummers die op de cd staan zijn: Alexandrio, Dat es toch ni woe en den allerleste kie. In totaal heeft prins John nu twee full-cd’s uitgebracht.
 
Prins John heeft wel een reden om zijn vroegere liedjes op cd te plaatsen. “Veel van de jeugd die tien jaar geleden nog niet mochten uitgaan met carnaval, vragen me nu geregeld waar ze mijn oude liedjes nog kunnen vinden en dan vooral ‘Carnaval in Halle’, het lijflied van carnaval Halle”, zegt John.
 
Prins John en zijn tekstschrijver van het eerste uur Ben Braillard houden het nu wel even voor bekeken. Zij sluiten echter niet uit dat er binnen enkele jaren terug nieuwe liedjes komen.
 
Prins John: “Ik geef alles zelf uit en het wordt moeilijker en moeilijker om de nodige fondsen te vergaren en ook de tijd ontbreekt wat”
 
De cd “11 joer prinsj John” kost 11 euro en is te verkrijgen in café Breugel, frituur ’t Veroontje in Lembeek, frituur Frit-uurtje ook in Lembeek, café Blauw en Geel en café De Kroeg in Essenbeek.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 feb 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief