HALLE - Carnaval-cd is te koop

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Carnaval-cd is te koop

Editiepajot_halle_dby_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

We zijn nog drie weken van carnaval Halle verwijderd en de nieuwe Halse carnaval-CD ligt weer in de rekken. Ook dit jaar slaagden Yves Debast en Bertrand Demiddeleer erin om 15 nummers op hun cd te krijgen.

“Toch deden we het dit jaar wat rustiger aan,” vertelt Yves Debast, “volgend jaar komt namelijk onze 11de CD uit, en 11 is een jubileumgetal in carnvalmiddens. Daar willen we dan iets speciaals van maken. Wat precies vertellen we nog niet, maar we mogen wel al verklappen dat we al in mei met de opnames van de CD 2013 beginnen.”
 
De CD 2012 bevat de eerste drie van Halle op Losse schroeven: Ambi-Hans, De Vrie Kadeikes en Mimi en Titi, maar ook nog veel meer.
 
Bertrand Demiddeleer, “we vinden een paar oude getrouwen terug zoals de Muyllekes, De Prinsessisters, de Kerjuizenuize, den Belleman, de Miniatuurkes en de Fleerefluiters; maar ook een paar nieuwe groepen zoals Van ’t Vat, de Beebuiken of de Kazjoebereirs. Heel speciaal is ook het nummer van Ronny De Facteur, met zijn eerbetoon aan Pater Pax”
 
Een CD maken voor carnaval Halle is geen zaak van een paar uurtjes in een achterschuurtje wat staan lallen.
 
“We zitten heel wat nachten in een heuse studio, bij Marc Bosmans. Daarna gaat alles naar Erik Vanbeselaere die de mixing en de mastering voor zijn rekening neemt. Wij zijn er dan om de mensen te begeleiden in de studio, de muziek te bezorgen en teksten te schrijven. Hoewel de laatste jaren de groepen zelf steeds meer zelf hun eigen teksten beginnen schrijven.” zegt Yves.
 
Gelukkig neemt ook de carnavalraad een stukje van de boterham voor zijn rekening. 
Anders zouden de twee heren van september tot december elke avond in de studio moeten zitten.
 
Op de vraag waarom ze het allebei ieder jaar blijven doen reageert Bertrand: “Vooreerst voor de fun. Maar ook omdat het er nu gewoon bij moet zijn. Ieder jaar geven wij een aantal groepen de kan gratis een liedje op te nemen. Dat vergroot het groepsgevoel. Zowel van de groep die het inzingt, als van de hele Halse carnavalgemeenschap.   We zijn dan ook heel blij dat wij dit mogen doen en dat Halattraction ons daar ook in steunt.”
 
De Cd kost €15 en is te verkrijgen in frituur De Frietstop aan de Aldi, bij Sigge in Lembeek, bij Cardano de carnavalwinkel in de Basiliekstraat en in het Kioskske de krantenwinkel aan het station.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 feb 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief