HALLE - Wetchjegawa moet naar Kortenberg voor het maken van hun char

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Wetchjegawa moet naar Kortenberg voor het maken van hun char

Editiepajot_halle_wechdegawa_1
Ingezonden foto
 

Halle is zot van carnaval. Sommigen doen bijna onmogelijke dingen om ook maar mee te kunnen opstappen in de stoet. Een voorbeeld hiervan is de nieuwe groep Wetchejegawa. Zij moeten bijna 100 kilometer met de wagen rijden om aan hun char te kunnen werken. Hij wordt immers in Kortenberg in elkaar gestoken.

Cliff Rassalle, Voorzitter HKV Wetchjegawa: “ Wij hebben maanden gezocht naar een hanger in Halle en omgeving. Maar helaas niet gevonden en ook omdat we het budget er nog niet voor hadden. Wij hebben dus hangar in Kortenberg omdat één van onze leden afkomstig is van Kortenberg via hem konden we de hangar van zijn nonkel gebruiken. Bij dezen een dikke merci aan Roger Saelens. Voor de leden uit Halle is het niet altijd evident om dagelijks aan de hangar te geraken maar we plannen ons dagen en dan wordt er altijd wel een oplossing gezocht. De ene dag rijdt die de andere dag iemand anders. Ik apprecieer dan ook als voorzitter de inzet van de leden”.
 
Hoe het allemaal begon
In april 2011 zijn ze met paar vrienden iets gaan drinken in een café in Halle. Aangezien zij leven voor het carnaval in Halle hadden zij besloten om samen een carnavalgroep op te starten. Zij begonnen maar liefst met 19 leden wat zeker niet slecht is voor een beginnende carnavalgroep. Tot de dag van vandaag zijn zij nog maar met 12. Zij hebben spijtig genoeg al een paar leden verloren wegens omstandigheden.
 
VERHUIS
De char in Kortenberg gaan maken is goed, maar hij moet met carnaval ook in Halle geraken.
Cliff Rassalle: “Wij gaan dit via een plateau doen volledig afgedekt zodat er geen schade aan te pas komt enzovoort. We hebben ook het geluk dat we iemand kennen die dit wil doen voor ons. Dus bij dezen zeg ik graag dat wij veilig in Halle zullen aankomen”.
 
Als thema hebben zij gekozen voor spiegelpaleis. “Voor zover ik weet is het al een hele tijd geleden dat een groep dit thema gekozen heeft. Bij dezen zijn we dan volop bezig om de char in een echt spiegelpaleis te laten lijken”, zegt de voorzitter.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 feb 2012
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief