HALLE - Char van de Mannen van de Met staat op de affiche

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Char van de Mannen van de Met staat op de affiche

Editiepajot_halle_met_gr_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_met_kl_foto_merckx
Foto © Felix Merckx

De Mannen van de Met hebben dit jaar de eer om de affiche van carnaval 2012 te sieren. Zij vinden dat een grote eer en een aanmoediging om er terug tegen aan te gaan. Zij mikken terug op een plaats binnen de eerste drie.

Dat hun char van verleden jaar op de affiche zou staan was ook voor hen een grote verrassing. Zij zijn het ook maar te weten gekomen op het ogenblik dat zij voorgesteld werd op het Halse stadhuis.
 
Voorzitter Frank Laroche: “Voor ons is het een grote eer. Gans België zal nu kunnen zien welke prachtstukken wij hier afleveren in Halle”.
 
Als thema dit jaar kozen ze “We komme ne ki gere van de grond”. Zij komen naar buiten met allerlei luchtstunten. Hun char zal 32 meter lang zijn en bestaat uit 4 delen. Dit jaar hebben zij 1.800 liter polyester en 40 liters verf gebruikt. Zoals ook al de laatste jaren het geval is zal er op de char volk zitten en staan. Door de koude hebben ze het echter lastig gehad om alles op tijd klaar te krijgen.
 
Frank Laroche: “Door de koude zijn we verplicht geweest om gedurende drie weken ons warmtekanon dag en nacht te laten branden in onze hangar. We hebben hierdoor 1.000 liter mazout moeten verstoken, wat een groot stuk uit ons budget was”.
 
De char van de Mannen van de Met is ook al verkocht. Voor de veertiende maal op rij hebben ze hun char verkocht aan de vzw De Sjokos uit Kapelle-op-den-Bos. Deze doen dan een gans carnavalseizoen met de wagen en verkopen hem dan verder. Men kan zeggen dat er van de Mannen van de Met nu nog heel wat chars rijden in binnen- en buitenland.
 
Frank Laroche: “Toen we vroeger naar andere stoeten gingen kijken gebeurde het dikwijls dat we een char of een gedeelte ervan konden bekijken. We hebben een goede samenwerking met de groep uit Vilvoorde. Ze leveren ons zelf de trekker en één plateau, waarop wij dan verder werken. De verkoop van onze char is ook noodzakelijk om ons budget rond te krijgen”.
 
De char van de Mannen van de Met zal de eerste keer bewonderd kunnen worden op vrijdag 16 maart. Om 19.11 uur wordt hij dan gedoopt op het Claesplein in Lembeek.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 feb 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief