HALLE - Invasie van foorkramers vanaf 6 maart

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Invasie van foorkramers vanaf 6 maart

Editiepajot_halle_foor_foto_merckx
Foto Archief Felix Merckx

Vanaf dinsdag 6 maart doet de carnavalsfoor zijn intrede in het centrum van Halle. Dinsdag 6 maart begint de opstelling op het Stationsplein en donderdag 8 maart is er een grote invasie van foorkramers op het Possozplein en de Leide

De carnavalsfoor in Halle wordt met zijn honderd attracties aanzien als één van de grootste. Er is plezier en vertier voor groot en klein. Om de opstelling van de attracties veilig te laten verlopen, worden er wel enkele maatregelen getroffen op gebied van het verkeer.
 
Alle vracht- en woonwagens verzamelen langs de ‘landingsbaan’. Om de verplaatsing naar de opstellingsplaats op het Stationsplein te vergemakkelijken is er op 6, 7 en 8 maart parkeerverbod langs der kant van de oneven huisnummers in de Melkerijstraat. Op het Stationsplein begint men op te stellen vanaf 11 uur. Op de Vandenpeereboomstraat is er tijdens de kermis parkeerverbod vanaf de fontein tot aan de Bospoortbrug. Op de Graankaai is er tot 20 maart parkeerverbod tussen de Bospoortbrug en het stationsgebouw.
 
LEIDE
Op de Leide begint men met de opstelling op woensdag 7 maart vanaf 14 uur. De vrachtwagens komen van de landingsbaan naar hier via de Leopold Deboeckstraat, Melkerijstraat, Vandepereboomstraat, Nederhem, Willamekaal en de Slingerweg.
 
Er zal een tijdelijke hinder zijn op de Willamekaai en de Slingerweg en Leide, die later zal afgesloten worden gedurende de ganse periode van de kermis.
 
Op de volledige parkings, achter het stadhuis, Possozplein, Sollembeemd, kant oude brandweerkazerne en muur oude kliniek is er een parkeerverbod gedurende de ganse periode van de kermis.
 
Ouders die hun kinderen afhalen aan het Heilig- Hart College wordt aangeraden om de Parklaan, het Vondel en de vuurkruisenstraat te gebruiken om zo het centrum uit te geraken.
 
Op het Possozplein wordt met de opstelling gestart na de donderdagmarkt. De kermis blijft er staan tot maandag 26 maart.
 
 
Verplaatsing markt naar aanleiding van carnaval
De opstelling van de carnavalsfoor op het J. Possozplein, het Leidepark en de Leide heeft tot gevolg dat de donderdag-en zaterdagmarkt gedurende 5 opeenvolgende marktdagen moet worden verplaatst naar de parking voor het sportcomplex De Bres en dit vanaf zaterdag 10 maart.
 
De Mgr. Senciestraat blijft open vanaf de Brusselsesteenweg tot aan de kleine parking voor het sportcomplex De Bres. Uit veiligheidsoverwegingen zal de Mgr. Senciestraat voorbij de toegang tot de parking voor sportcomplex De Bres worden afgesloten aangezien er ook kramen op de openbare weg worden geplaatst.
 
Tijdens de markt zal er tweerichtingsverkeer worden toegestaan op de Brusselsesteenweg zodat het verlaten van de Mgr. Senciestraat langs deze weg kan gebeuren.
 
OPENING
Daags na kindercarnaval openen het nieuwe mini-prinsenpaar de  carnavalskermis officieel. Afspraak op zondag 11 maart om 14.33 uur op de Grote Markt. Vertrek in stoet langs de vele kermiskramen. Vergezeld van een meter en een peter openen ze de foor en trakteren ze de kinderen op een unieke belevenis met hier en daar een gratis rit op verschillende attracties.
 
Op de woensdagen is de foor ook open en zullen dan draaien tegen verminderde prijs
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mrt 2012
Felix Merck
Archief Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief