HALLE - Smosjterpotten vieren elfjarig bestaan en werken terug met polyester

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Smosjterpotten vieren elfjarig bestaan en werken terug met polyester

Editiepajot_halle_smosjterpotrten_gr_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Carnavalgroep De Smosjterpotten vieren dit jaar hun 11 – jarig bestaan. In carnavalmiddens is 11 en al zijn veelvouden een feestjaar. Dit jaar gebruiken zij als grondstof voor hun char ook geen polythuraan, een soort schuim dat normaal wordt gebruikt bij vloerwerken meer. Zij schakelen terug over op polyester.

De overstap naar polyester is een bewuste keuze.
Jimmy Demol: “Met polythuraan waren we beperkt in onze mogelijkheden. En dat was ook te zien in de uitslag. Met polyester maken wij wat we willen en voor ons elfjarig bestaan willen we terug met iets deftig buiten komen en minstens in de eerste tien eindigen”.
 
De Smosjterpotten ontstonden elf jaar geleden als afsplitsing uit de Nachtratten. Ze groeiden relatief snel en mochten in 2003 met Carine al een prinses leveren. Jaarlijks zorgden de Smosjterpotten ook voor een stevige carnavalhit. Zo haalden ze in 2008 een vierde plaats in de carnaval top 100.
 
Als thema kozen ze dit jaar voor “11 jaar bave”.
“Dat is een bewuste keuze. “75% van onze leden werken in de bouw. Ook als groep moeten we alle jaren afbreken en terug bouwen”, zegt voorzitter Demol.
 
De groep telt 18 volwassenen en 4 kinderen. De ambitie nu ze met polyester werken is terug bij de eerste tien geraken. Verleden jaar eindigden zij op de 13de plaats en dat was vroeger anders. In 2005 haalden zij een verdiende 5e plaats. Ook de jaren nadien waren ze steevast terug te vinden in categorie A. In 2006 bevestigden ze met alweer de 5e plaats. In 2007 en 2008 waren ze terug te vinden op de 4e plaats. In 2009 haalden ze alweer de 5e plaats binnen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mrt 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief