HALLE - Carnavalisten brengen pakkende hulde aan slachtoffers busramp

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Carnavalisten brengen pakkende hulde aan slachtoffers busramp

Editiepajot_halle_zaterdag_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_zaterdag_3_foto_merckx
Fotgo © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_zaterdag_4_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_zaterdag_5_foto_merckx
Foto © Felix :erckx
 
Editiepajot_halle_zaterdag_9_foto_merckx
Foto © Olqf
 
Editiepajot_halle_zaterdag_6_foto_merckx
Foto © Felix :erckx
 
Editiepajot_halle_zaterdag_8_foto_merckx
Foto © Felix :erckx
 

Met een pakkende hulde heeft de Halse carnavalswereld in Halle hulde gebracht aan de slachtoffers van de busramp. De miniprinsen lieten witte ballonnen op, waarna de honderden carnavalsvierders op de Grote Markt een minuut stilte in acht namen.

Voorzitter Jos Appelmans sprak de carnavalisten toe en bracht de busramp in herinnering. Op de Grote Markt werden de honderden carnavalsvierders muisstil. Velen hadden een wit lintje opgestoken en reus Vaantjesboer droeg een rouwband. Morgen in de stoet zullen zijn typische Halse vervangen worden door twee witte vlaggetjes.
 
Eens deze ceremonie ten einde kon begonnen worden met de traditionele zaterdag plechtigheden. Prinses Connie kwam te voorschijn uit de ton van de Vaantjesboerin en prins André werd gebrouwen uit de ton van reus Vaantjesboer.
 
Burgemeester Pieters heeft voor drie dagen zijn macht overgedragen aan André en Conny, het prinsenpaar 2012. Zij kregen ook de sleutel van het stadhuis overhandigd. Zij krijgen het drie dagen voor het zeggen in Halle.
 
De machtsoverdracht kon zeker niet gebeuren zonder wat ‘peper en zout’.
In zijn toespraak keek Prins André naar de grote rivalen van Halle op gebied van carnaval.
“Carnaval op topniveau, dat kennen we alleen hier in Halle. Dus in Aalst moeten ze niet te hoog van den toren blazen, want hun burgermoeder, Madam Uytersprot, heeft dat aan den lijve ondervonden….”, zegde prins André
 
Verder loofde hij de inzet van de Halse groepen.  Het is door hun inzet dat men in Halle terug een stoet zullen zien met de mooiste chars van het land en de prachtigste kostuums. “Na al wat wij gezien hebben belooft 2012 een nog grotere, schonere en kleurrijkere editie te worden dan de vorigen”, aldus de prins.
 
Hij had het ook over de komende gemeenteraadsverkiezingen. Om burgemeester Pieters nog een legislatuur te steunen, zodat hij safe zit tot aan zijn pensioen gaf hij hem een stokje om niet te vallen.
“Het is nochtans een schrikkeljaar, de carnavalisten hebben een dag meer gehad om hun voor te bereiden op carnaval, maar u hebt een dag meer om uw “hangende dossiers” op te lossen en uw verkiezingscampagne op poten te zetten. Van een campagne gesproken: de socialisten van Halle denken ook weer dat ze het warm water uitgevonden hebben omdat ze nu energie in groep gaan aankopen…De carnavalsgroepen kopen toch al jaren hun polyester en verf in groep aan!!!!!!!!! Het wordt tijd dat de politiekers eens meer een voorbeeld nemen aan ons carnavalisten”, gaf de prins een snee naar de politiekers
 
Volgens prins André mag burgemeester zo fier zijn als een pauw over het Halse carnaval en om dat te tonen gaf hij hem een hoed met pauwenpluimen op. De burgemeester misstond dus niet tussen al het pluimengedoe.
 
SENIOREN
De Orde van de Senioren bestaat 22 jaar. Naar aanleiding hiervan zorgden zij ook voor een nieuw pakje voor de kleine Vaantjesboer.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mrt 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief