HALLE - Prinsenverkiezing in jaren 80 stijl

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Prinsenverkiezing in jaren 80 stijl

Editiepajot_prinsenverkiezing_1_foto_sluys
 
Editiepajot_prinsenverkiezing_2_foto_sluys
 

Zaterdag 24 januari dingen 9 koppels naar de titel van Prins en Prinses Carnaval Halle 2009. De hele dag staat in het teken van de jaren 80. Halattraction heeft diverse proeven met een knipoog naar de jaren 80 aan de koppels meegegeven waar ze voor de verkiezingsshow moeten mee uitpakken. De hele voorbereiding zal dan ook samen moeten gebeuren : de koppels zullen moeten samenwerken en afspreken om de diverse proeven te doen slagen. Afspraak zaterdag 24 januari vanaf 10 uur ’s morgens in het centrum en ’s avonds vanaf 19u30 in CC ‘t Vondel : Prachtig Tachtig.

Negen koppels zullen dus zaterdag 24 januari meedingen naar de titel van Prins en Prinses Carnaval Halle 2009 : leden van de vroegere Doedels (Keekefretters .. ?) kregen het deelnemingsnummer 1; De Vrie Kadeikes kregen nummer 2 en worden vertegenwoordigd door Sharon Cunningham en Dirk Vandenbrande. D’Afzakkers komen als nr 3 in de strijd met Stephanie Nerinckx en David Van Nimmen, Ilka Borremans, lid van Toeternitoe en Sebbe Raemdonck kregen nr 4; Nr 5 voor de Boerkes met Katleen De Brael en Kurt Marcelis; De Pagadders kregen nr 6 met Frank Clement en Melanie Segers. Saskia Rossie en Hans Denayer doen terug mee met nr 7 voor de Froesjeleirs, het nummer 8 wordt gedragen door de Boomerangs met Silvia Godechaux en Alain Aerts. De Gebeure tenslotte kregen het nummer 9 voor de strijd met Peggy Saerens en Christophe Lauwers.

De koppels dienen op zaterdag 24 januari om 10 uur te verzamelen aan de Harmonie op de Sint-Rochusstraat, samen met hun narren. De heren dragen de outfit van de Piccolo’s van Halle, waarheidsgetrouw nagemaakt, rood pakje en hoedje met oog voor de details. Tevens dienen de kandidaat prins en nar elk een instrument mee te brengen dat ze moeten bespelen. De dames dragen een outfit als majorettes met hoge hoed en witte laarsjes. Beiden dragen een identiek kostuum. Daarnaast moet er een stoffen vaandel gemaakt worden met duidelijk de namen van de kandidaten en hun volgnummer, dit naar model van de gekende Vaandels van muziekkorpsen.

Druk scenario
Omstreeks 10u11 zullen de kandidaten in groep samen naar het stadscentrum afzakken door de Basiliekstraat langs de Beestenmarkt en de Grote Markt richting CC ’t Vondel. De kandidatenkoppels bespreken onderling welke pasjes de majorettes zullen uitvoeren en welke muziekstukken de fanfare/harmonie zal spelen.

Daarnaast moet elke koppel een DVD meebrengen met 2 filmpjes van tussen de 2 en 3 minuten die ze zelf opnemen en waarin de kandidaten en narren en getuige hoofdrollen opnemen van enerzijds de film “Rocky” en anderzijds een filmpje van “Sesamstraat”. Het filmpje in Rockystijl moet in de Basiliekstraat opgenomen zijn tijdens de training van Rocky en waar tientallen fans de training mee volgen. Ook de beruchte scene waar Rocky traint tussen de karkassen van dieren en de scene waar hij de trappen op loopt en bovenaan het zegevierende gebaar doet en de vuisten in de lucht steekt, moet in het filmpje voorkomen. Ook de muziek van Rocky moet te horen zijn in het filmpje.

In het filmpje van Sesamstraat moeten de karakters voorkomen van Pino, Leniemienie, Tommie, Bert en Ernie. De kandidaten moeten de karakters zo waarheidsgetrouw spelen en alles moet zich afspelen op de Grote Markt van Halle en in de fotocabine van het Halse stadhuis.

Vanaf 11u11 zullen de kandidaat koppels weer een heleboel opdrachten in en buiten het Vondel moeten doen. Supporters en sympathisanten zijn dus heel belangrijk. De Proeven zullen tot ongeveer 16 uur duren.

De 6 overblijvende koppels worden omstreeks 18 uur bekend gemaakt via de Halse Radio victoria waar ook meteen de grote Rode Draad bekend wordt gemaakt. De 6 koppels krijgen tot 19u33 de tijd om het voorwerp te verzamelen.

Om 20 uur gaan de deuren van CC ’t Vondel weer open en hebben de 6 koppels aan half uur de tijd om hun intrede te doen. Het verdere verloop van de avond is een combinatie van theorie, muziek, praktijk en show.

De 3 finalistenkoppels hebben nadien nog de volgende ingrediënten nodig: typisch fitness (spandex) pakken jaren ’80 (bvb Olivia Newton John – Let’s get physical), dit pak is enkel voor de kandidaten zelf, volledig uitgerust met zweetbandjes, … Verder moeten de 3 finalistenkoppels een show ineensteken waarbij de kandidaat prins 2 minuten aan bod komt als Michael Jackson, de kandidaat prinses 2 minuten als Tina Turner en dan gezamenlijk nog 2 minuten. De liedejs mogen hier zelf gekozen worden. Op alle kledij staan punten, dit van ’s ochtends tot ’s avonds.

Je leest het, een hele kluif voor de kandidaten-koppels die meedingen naar de titel van Prins –en Prinses Carnaval Halle 2009, samen met hun kandidaten Hofnar en Hofnarsis. Afspraak zaterdag 24 januari 2009 in het centrum van de stad Halle en ’s avonds in CC ’t Vondel.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 dec 2008
Didier Decooman
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief